Preko nama svima u Sarajevu poznatog Dragana Radovića s Pala kupio sam japansku akitu iz Srbije. Bijelo krzno. Mužjak je. Mali je, štene. Dragan mi nije htio reći koliko mu ima, ali skoro pa isto kao ovaj, pa vi zaključite. Možda dva mjeseca. A skupo sam ga platio da i ne govorim cijenu. Ovako izgleda, ma isti moj.

E sada, došli su nakvi papiri uz njega, kao neka potvrda veterinara i ime uz animal pass. Valjda je to pasoš za živinu. I čak piše i ime - Bingo se zove. Ajde kada sam to vido, nisam htio mjenjati i ostavio sam Bingo. Žena je htjela da mu damo ime Hara. Zašto ne znam, ali smo ipak odustali.
Mene sada najviše zanima njegova poslušnost. Neposlušan je, sekira i mene i ženu i glava nas boli više od njega. Nalet ga bio šejtanski, ništa me ne sluša.
Ne znam živ, stalno mokri po kući i cvili. E sada čime ga je najbolje mlatiti? Ja sam ubrao šipku u avliji od šipka i jučer sam mu dao dobro dobar degenk. Ruke me zabolile od degenečenja, cvilio je, ali se jutros opet popišao. Onda sam ga nabio nogom, da vidim neće il se bar malo opametiti, popustili mi živci. Ništa on opet cvili. Ma bude li mi se popišao večeras opet negdje u kući izdegenečit ću ga kaišom ko malo dijete, neka onda materi u Srbiji cvili. Žena predlaže bude li se i dalje pišao po kući da ga izbacimo na ulicu. Pa nek se snalazi, puna je Ilidža lutalica, nijednoj lutalici ništa ne fali. Ako se ne budemo slagali bit će vrijeme za rastanak. Al ja stvarno ne mogu više počupao mi je živce, ruke me bole od šipke. Nisam noćas spavao od njega koliko cvili.
Vala mi je njegovog cviljenja i mokrenja na vrh glave. Ako ga ne urazumim, prodat ću ga. Ako vas zanima, privatnom porukom mi se javite.