Kupio sam Fiat Stilo...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
fantom*

#126 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by fantom* »

johntra wrote:gdje si poznavalac auta, nismo te prepoznali...hahahahaha...
naravno da sam poznavalac
Fiat se u toj kompakt klasi nije uspio približiti golfu još od vremena Tipa, svi kasniji modeli su bili totalni promašaji
bravo/brava-stilo-novi bravo
johntra

#127 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

haj odgovoricu ti kasnije, kad malo odspavam... :zzzz:
StiLista

#128 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by StiLista »

fantom* wrote:
Fiat se u toj kompakt klasi nije uspio približiti golfu još od vremena Tipa, svi kasniji modeli su bili totalni promašaji
:lol: :lol: :lol: Joj sto volim ove pametnjakovice! Po cemu su bili promasaj ziv bio? O cemu ti pricas? Sta ti znas o Bravu,Stilu,novom Bravu????? Kakvo ti iskustvo imas sa njima osim sto si ih sreo u putu ili se eventualno vozio u nekom od ovih modela? Znas li mozda sta imaju od serijske opreme oni u odnosu na vw npr?
fantom*

#129 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by fantom* »

StiLista wrote:
fantom* wrote:
:lol: :lol: :lol: Joj sto volim ove pametnjakovice! Po cemu su bili promasaj ziv bio? O cemu ti pricas? Sta ti znas o Bravu,Stilu,novom Bravu????? Kakvo ti iskustvo imas sa njima osim sto si ih sreo u putu ili se eventualno vozio u nekom od ovih modela? Znas li mozda sta imaju od serijske opreme oni u odnosu na vw npr?
tržišni/prodajni rezultati SVE GOVORE
NIKAD Fiatov kompakt u zadnjih 15 godina(od vremena Tipa) NIJE BIO MEĐU TOP 10 najprodavanijih u Evropi
Punto DA, i trenutno je 7-8 na toj Top 10, čak je Panda među tih 10
zar treba reći da je No.1 GOLF, a trenutno broj 2 je Fiesta
Alfons Kauders

#130 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Alfons Kauders »

adisk wrote: steta, gorko je to sigurno.
ali ybo ti njega s 250k i slicno. dje cu ja bit kad dodje na red prodaja, uzopste ne razmisljam. nisam zadnju mrvu odvojio za njega.uzivam sad.
ali vjerujem da ljudi imaju problema, i ne bih se zaklinjao u njega, ali ako vec postoji nacin da se malo prokucka, ispita auto, koliko je vrijedan kupovine, nikada u tom smislu ne bih odvratio nekoga.
ako valja, 100% ce vrijediti. ako ne valja, idemo dalje.
ma kontam... i ja biram auta po izgledu, po ceifu, a ne po drzanju vrijednosti ili statistikama pouzdanosti... zato nikad nisam imao ni golfa ni corollu, niti cu, jer su mi to dosadna i odvratna auta... :D isto tako, nikad nisam vozio dizel, jer mi se ne svidja, a vala i ne isplati mi se s mojom godisnjom kilometrazom...

nadam se da ces se navozati u njemu, ali ako se pocne pojavljivati kakvih ozbiljnijih problema i troskova, onda se fakat mani emocija i tushi ga pod hitno... poslije te dusa zaboli kad skontas da si u sasvim prosjecan auto ulupao x hiljada na banalne kvarove, a da i ne govorim o zivcima... :D svima se desi jebes ga...
Alfons Kauders

#131 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Alfons Kauders »

StiLista wrote:
fantom* wrote:
nazalost covjek ima pravo... fiatov zadnji trzisno uspjesni kompakt je bio tipo... bravo/brava su bili srednja zalost, stilo je prosao jos i gore...

ne radi se tu o licnom ukusu vec uspjehu... meni je npr. ovaj novi bravo prelijep - izgleda bolje od razvikanih njemackih i francuskih kompakta, a japance da i ne pominjem... ali prodajni rezultati nisu ni blizu svaba, francuza i japanaca...
citroen

#132 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by citroen »

Drule_sa wrote:
whow wrote:
Neka si se rjesio tog smeca od CITROENA ta auta su katastrofa.

Citroen Xantia 2.1 TDi , 2000 godiste...
Jednu noc beze po ogalisima cacko, i vjerujem ko i svi ostali koji vozaju citroene napravim gresku.Niska cijena, a opreme ko govana...

Telefon, 6 CD Changer, grijanje sjedista, kilma ,senzori za kisu i parking, milion karafeka...
Iso je on fino, motor bio 88KW, ali poslije mjesec dana, odu lezajevi.I u godinu i po koliko sam ga vozio, 3 puta ih moro mjenjat.Ostale sitne potrosne me mrsko i nabrajat, sve dok jednom nisam poso da se parkiram pred vrata, malo je postrmo, i cujem ja puce nesto.Ujutro nece da upali.Zovi tamo zovi vamo, Bosch pumpa krepala.A posto je bila elektronska, tada nije ni bilo servisa moglo se samo u srbiji radit..Ja nazovem, lola kaze nije problem, popravka 1500 eura.Dobro reko nazvacu vas jedno pola sata,samo dok zapalim auto ispred kuce.Nadjem polovnu za 600 km, obicnu na sajlu.Jedno 3 dana je majstori ugradjivali, al auto nije bio vise nikad ko prije.Odziv na gasu 400 puta gori.
I par dana poslije, nadjem ovog Stila, i odvezem Xantiu i uspijem oko 6-7 hiljada izvuc za nju....

Ja drajvo xantiu 1.8 16V 110KS 97 godiste koja je presla 260 000km kad sam je prodao i za dvije godine koliko je bila kod mene imao kvar na ventilatoru i zamijenio jedan stabilizator,sve kostalo 120KM tako da sam bio zadovoljan sto se toga tice,ipak je vozilo preslo 260 000km,ali desavaju se i takve stvari,i to da bosch pumpa rikne...kod ovih ostalih to se ne desava :lol: ,samo sipaj i vozi,ne trebas raditi nikakve servise....ali da se vratim na temu o fiat stilu,mislim da su ta auta kod nas ovdje dosta podcjenjena,ne samo fiat vec i alfa i lancia.vozio sam dvije godine alfu 145 1.4TS bez i jednog problema pa ABD u planu je jos jedna Alfa u buducnosti,159 Mjet....kad padne cijena :thumbup: :thumbup: :thumbup:
adisk

#133 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

fantom* wrote:tržišni/prodajni rezultati SVE GOVORE
NIKAD Fiatov kompakt u zadnjih 15 godina(od vremena Tipa) NIJE BIO MEĐU TOP 10 najprodavanijih u Evropi
necemo dirati u tvoju specijalnost pracenja trzista, al meni wiki ovo kaze, jer nisam znalac:

List of Fiat Group models which have won European Car of the Year:
* 1967: Fiat 124
* 1970: Fiat 128
* 1972: Fiat 127
* 1980: Lancia Delta
* 1984: Fiat Uno
* 1989: Fiat Tipo
* 1995: Fiat Punto
* 1996: Fiat Bravo/Brava
* 1998: Alfa Romeo 156
* 2001: Alfa Romeo 147
* 2004: Fiat Panda
* 2008: Fiat 500

ima nesto afirmativno oko fiata ipak...
navedi ti svoj izvor.
shlauf

#134 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Aferim, naguzio si ga pošteno i argumentovano !!!!!!!! :D

Alee aleeeeeeeee :dance:
StiLista

#135 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by StiLista »

Ma ne vrijedi se ubjedjivati... Svaka casta za ovu listu! :thumbup:
Bakir1

#136 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Bakir1 »

cemu nadmudrivanje oko tvog auta vise,prvo su ti dijagnosticirali turbinu,pa los motor,pa sta sve ne,pratim temu odavno,sada su presli da je fiat kao fiat govno od auta.
tvoja greska sto si bio realan kada si sve prezentirao javno,svaki auto pa i nov se kupuje sa mogucim problemom,ne sklapa ga vise insan nego masina kojoj je to bio hiljaditi proces danas tako da.......
to sto neki od ovih inih koji te nazvase budalom,povedu majstora sa sobom koji im kaze sve o njihovom autu,i znaju o svom autu svog mehanicara neka te ne brine,vozi taj auto i uzivaj kupio si ga za sebe i uzivaj u njemu ;-)
Drule_sa

#137 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Drule_sa »

shlaufe, samo da ti se pofalim, malo sam procimo one konektore i airbeg se usutio hahhaha,nije mi cak ni WD40 trebo :lol:

Dobra lista svaka cast,bas si mu ga sukno.

A ovo oko auta, samo ime ti auta Stilo ti govori da je auto napravljeno sa stilom.Vani izgleda bolje nego bilo koji golf, ( 6 se ne pika :P ), a iako je ponuda motora ogranicenika, puno se bolje ponasaju od folcikinih slicne snage....Jedna stvar koja mi se nesvidja u Stlilu je jeftina plastika koja je koristena, a onaj tocak srece na audio sistemu mi ide pomalo na zivce :D
adisk

#138 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

Bakir1 wrote:cemu nadmudrivanje oko tvog auta vise,prvo su ti dijagnosticirali turbinu,pa los motor,pa sta sve ne,pratim temu odavno,sada su presli da je fiat kao fiat govno od auta.
tvoja greska sto si bio realan kada si sve prezentirao javno,svaki auto pa i nov se kupuje sa mogucim problemom,ne sklapa ga vise insan nego masina kojoj je to bio hiljaditi proces danas tako da.......
to sto neki od ovih inih koji te nazvase budalom,povedu majstora sa sobom koji im kaze sve o njihovom autu,i znaju o svom autu svog mehanicara neka te ne brine,vozi taj auto i uzivaj kupio si ga za sebe i uzivaj u njemu ;-)
hehe valja ispusit cigar uz nesto... :wink: idemo dalje

medjutim to oko tehnologije, zenska dodje u servis sa Lancia Phedrom, mislim ono vagon od auta, pod celofanom i garancijom jos, kaze bord joj javlja pakne ne valjaju...i sta ces ti sad tu, ne valja lancia, ne valja talijan? ma daj
eno toyota povlaci 2 miliona zbog papucice gasa, mercedes '97 c-klasu povuko zbog kocnica ili ovjesa, nisam siguran, i ajmo predrasude odmah..mojne
rekreiramo se ovdje, zanimljivo je ;-)
Last edited by adisk on 26/01/2010 22:32, edited 1 time in total.
adisk

#139 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

Drule_sa wrote:Jedna stvar koja mi se nesvidja u Stlilu je jeftina plastika koja je koristena, a onaj tocak srece na audio sistemu mi ide pomalo na zivce :D
:D jest ko zvecka, medjutim svidjece ti se recimo pretinac za dokumente ili iznad retrovizora za racune OMV ili za 4 flasice 2 u vratima i 2 kod mjenjaca :-) jos opcija follow me 8) pa onda speed lock i paljenje brisaca na rikvercu :-D pa dead lock...da ne pricam. speed limit, stvoren za nas :-D parking light :P wooh trokraki volan...šiveno sve.. :run:
bulb ovaj bulb onaj...stimanje retrovizora iz udobnosti sjedista :-D 6x zracni...e do ujutro

medjutim recimo zamjena sijalice..e to je radna akcija.
johntra

#140 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

zamjena sijalice je bolan proces kod većine auta, tako da je to danas haman pa normalna stvar...
mene boli briga za ostala auta i zato volim što ima ovakvih likova kao što je fantom, koji će gledati bjelosvjetske liste prodaje i tješeći sebe kako su kupili najbolji kompakt u klasi, za koji usput u BiH treba nosati kalaš uz sebe...
nek kupuju ljudi skuplja auta i dozvole sebi da im neko prodaje damu pod bubrege...meni je super što sam za cijenu svog auta dobio više od nekog golfa, koji košta četiri hiljade više nego moje auto, a baš ni po čemu nije bolji od njega...baš, ni po čemu...
shlauf

#141 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Drule_sa wrote:shlaufe, samo da ti se pofalim, malo sam procimo one konektore i airbeg se usutio hahhaha,nije mi cak ni WD40 trebo :lol:

Dobra lista svaka cast,bas si mu ga sukno.

A ovo oko auta, samo ime ti auta Stilo ti govori da je auto napravljeno sa stilom.Vani izgleda bolje nego bilo koji golf, ( 6 se ne pika :P ), a iako je ponuda motora ogranicenika, puno se bolje ponasaju od folcikinih slicne snage....Jedna stvar koja mi se nesvidja u Stlilu je jeftina plastika koja je koristena, a onaj tocak srece na audio sistemu mi ide pomalo na zivce :D
Ma neznam jesi li mogao da izvučeš konektor ispod sjedišta pa da vidiš da su u stvari to igle kojima je mana da ostvaruju slab kontakt. Zato sam predlagao da se to izbaci a da se kablovi jednostavno zaleme. Garant da se više neće ta greška pojaviti. I nemoj da koristiš WD40 jer je on za odmašćivanje već koristi sprej za kontakte jer on skida masnoću i ostvaruje 100% kontakt.

Alee aleeeeeeeeee :dance:
adisk

#142 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

johntra wrote:zamjena sijalice je bolan proces kod većine auta, tako da je to danas haman pa normalna stvar...
mene boli briga za ostala auta i zato volim što ima ovakvih likova kao što je fantom, koji će gledati bjelosvjetske liste prodaje i tješeći sebe kako su kupili najbolji kompakt u klasi, za koji usput u BiH treba nosati kalaš uz sebe...
nek kupuju ljudi skuplja auta i dozvole sebi da im neko prodaje damu pod bubrege...meni je super što sam za cijenu svog auta dobio više od nekog golfa, koji košta četiri hiljade više nego moje auto, a baš ni po čemu nije bolji od njega...baš, ni po čemu...
:D sta ima golf 3, ja kad sam sjeo u jednog ocuvanog /da malo predrasude prospem/ i uzeo onaj mjenjac
brate ko pritka u blatu, to je tombola jel prva il treca, a kokpit ko na pneumatik cekicu, mogu jezik presjec kad se drzim za volan
jos onaj ocaj od unutrasnjosti..mislim dizanj 80tih i onda 9.000
adisk

#143 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

shlauf wrote: I nemoj da koristiš WD40 jer je on za odmašćivanje već koristi sprej za kontakte jer on skida masnoću i ostvaruje 100% kontakt.
Alee aleeeeeeeeee :dance:

Nije los jer on odstranjuje vlagu, koja pravi kratak spoj, na ulazu zice u konektor a ne na iglicama unutar spoja dvije plastike. provjereno. znaci prije konekcije, na ulazu zice u konektor.
Cesce se dogadja na 3V vozilima zbog pomjeranja sjedista.
Papucica kvacila mi je takodje stenjala on neke abrazije i to je rijeseno.
donja_crtica

#144 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by donja_crtica »

........
Last edited by donja_crtica on 20/03/2010 15:24, edited 1 time in total.
shlauf

#145 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Haveru, jedan savjet: Zaključaj ovaj post i fataj se volana. Ne mogu dušu griješiti jer ima i dobronamjernih komentara a ovi fanovi VW prelaze svaku mjeru, a neznam zašto i čime se mogu pohvaliti, truljama iz '86 ili '91 pa kad skontaju a nisu još koliko im je auto staro uvidjeće da je starije od njih samih a oni sami pali qrcu za uši. Ja sam imao VW4 i bio rob auta. Svako normalan ugrađuje alarm u poslovni prostor, stan, kuću a ja morao u garažu da ga ko ne mazne, pa alarm i kojekakve blokade na samom auto ... pukao film i pravac pijaca. Namučio se dok je prodan a onda kupio Stila SW sa 115 KS i imao nekakvih sitnih zezancija. Izgustirao i uvezao Lagunu II 1,9 dCi, 88 KW, Full, iz Slovenije i sa njom sam sad prezadovoljan. Pa tako i ti, kad izgustiraš ponovo na internet i nađi nešto što paše za tvoju dušu.

A evo šta sam imao. Kad sam ja nabacivao CAMEI spojlere mnogi nisu ni imali porodično a ne svoje auto !!!

Image
adisk

#146 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

[quote="shlauf"]Haveru, jedan savjet: Zaključaj ovaj post i fataj se volana. Ne mogu dušu griješiti jer ima i dobronamjernih komentara a ovi fanovi VW prelaze svaku mjeru, a neznam zašto i čime se mogu pohvaliti, truljama iz '86 ili '91 pa kad skontaju a nisu još koliko im je auto staro uvidjeće da je starije od njih samih a oni sami pali qrcu za uši. Ja sam imao VW4 i bio rob auta. Svako normalan ugrađuje alarm u poslovni prostor, stan, kuću a ja morao u garažu da ga ko ne mazne, pa alarm i kojekakve blokade na samom auto ... pukao film i pravac pijaca. Namučio se dok je prodan a onda kupio Stila SW sa 115 KS i imao nekakvih sitnih zezancija. Izgustirao i uvezao Lagunu II 1,9 dCi, 88 KW, Full, iz Slovenije i sa njom sam sad prezadovoljan. Pa tako i ti, kad izgustiraš ponovo na internet i nađi nešto što paše za tvoju dušu.

do-bar! :D
ma bice tako :thumbup:
vnm

#147 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by vnm »

nije Camei nego Kamei...
vnm

#148 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by vnm »

nama dragi double post. izvinjavam se.
respo

#149 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by respo »

adisk wrote:
fantom* wrote:tržišni/prodajni rezultati SVE GOVORE
necemo dirati u tvoju specijalnost pracenja trzista, al meni wiki ovo kaze, jer nisam znalac:

List of Fiat Group models which have won European Car of the Year:
* 1967: Fiat 124
* 1970: Fiat 128
* 1972: Fiat 127
* 1980: Lancia Delta
* 1984: Fiat Uno
* 1989: Fiat Tipo
* 1995: Fiat Punto
* 1996: Fiat Bravo/Brava
* 1998: Alfa Romeo 156
* 2001: Alfa Romeo 147
* 2004: Fiat Panda
* 2008: Fiat 500

ima nesto afirmativno oko fiata ipak...
navedi ti svoj izvor.
necu da ulazim u vasu raspravu niti me zanima
otkad je 156-ica i 147-ica fiatovo auto i otkad su panda i "fico" automobili kompakt klase?
sto znaci da manje vise nije pogrijesio 14 godina je od posljednjeg kompakta koji je osvojio nagradu najbolje auto europe a da je marke fiat
adisk

#150 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

respo wrote: necu da ulazim u vasu raspravu niti me zanima
otkad je 156-ica i 147-ica fiatovo auto i otkad su panda i "fico" automobili kompakt klase?
sto znaci da manje vise nije pogrijesio 14 godina je od posljednjeg kompakta koji je osvojio nagradu najbolje auto europe a da je marke fiat
veze nemam, pise na wikipediji. fiat group.
sad ko zna vise...
Post Reply