Ubuduce sta trebam reci preko cega da posalju i kako da mi sto prije dodje?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Mustang1
#9976 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A pita mogu li sacekati jos toliko. Ma mogu reko ali sve su prilike da dzaba cekam
- nadžak
#9977 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ne znam tačno šta se dešava ali svaka registrovana pošiljka mi je došla solidno brzo. npr. China post, Hong Kong post. Vrijedi uzet onaj tracking za tih 3 dolara. Izgubi čovjek vala živce sa ovom običnom poštom kod nas. Vidiš da smo rupa zadnja, na ostrva u Pacifiku češče dolazi pošta.Mustang1 wrote:A pita mogu li sacekati jos toliko. Ma mogu reko ali sve su prilike da dzaba cekam![]()
-
Mustang1
#9978 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A gdje zapinje kod nas. U kojoj posti? U ovim nasim lokalnim ili?
-
CooK
#9979 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trenutno je i moje iskustvo takvo. One posiljke za koje mislim da nece doci za mjesec-dva pojave se za 3 sedmice a one vrijednije i preko posta koje su na boljem glasu trenutno cekam i preko mjesec i po dana. I ne bih da te razocaram ali za tu koju cekas blizu dva mjeseca tesko da ce se i pojaviti. Mislim, postoji ono mogucnost ali je mala.nadžak wrote:Imam najmanje jednu takvu i nema je blizu 2 mjeseca. Možda koja još od ovih iz KIne bude poslata preko SG post. Hong Kong mi dolazi OK.CooK wrote:Od koje poste ti najvise kasne posiljke tj. imas li koju od Singposta? Interesuje me jer najvise njihovih cekam. Hvala.nadžak wrote: Ne znam druže, ako saznam javim ti.I mene strašno zanima jer sam jedan od onih koji je pogođen kašnjenjem pošiljki.
15-tak dana i eto je. China post, economy shipment, znači ona najsporija varijanta mi došla za manje od mjesec.
-
CooK
#9980 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Najvjerovatnije zapinje kod nas na uvozu jer jednom kada se registruje posiljka na posta.ba(ako je sa TN) moze se vidjeti da prilicno brzo dodje do korisnika. Ili posiljke ne dolaze do BiH odnosno dolaze sa kasnjenjem ili ovi nasi na uvozu nesto peljaju. Po meni je vjerovatnija ova druga opcija jer na stranim forumima se vidi da posiljke dolaze na vrijeme u drugim europskim drzavama ali eto u zadnjih mjesec-dva kod nas to prilicno sporo ide a razlog je za sada nepoznat.Mustang1 wrote:A gdje zapinje kod nas. U kojoj posti? U ovim nasim lokalnim ili?
- Del_Boy1
#9981 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko minimalno para treba da bude na kartici ukoliko je cijena artikla 12$? Jel' može biti samo taj iznos u KM ili ipak mora biti više?
- zalizani
#9982 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ista stvar i kod mene. problem je sto mi ova dva artikla hitno trebaju.CooK wrote:Bas dodjoh ovdje da vidim imaju li drugi ljudi problema sa duzinom dostave paketa iz Kine zato sto mi u zadnjih mjesec dana skoro nista ne dolazi. Vecina je poslana Singpostom sa kojim prije nisam imao problema ali u zadnje vrijeme je strasno usporilo. Kupujem od pouzdanih sellera od kojih sam i prije kupovao i nije pitanje da li su oni poslali robu ili ne. Cak sam ispao budala napadajuci Singpost na forumima sirom svijeta vjerujuci da je do njih ali me svi drugi ljudi sirom europe uvjeravaju da njima sve redovno stize. Cak imam dva gastarbajtera u Njemackoj i Svicarskoj i oni govore da uredno sve dolazi u roku. Vecina posiljki su mi sa tracking brojem i nakon sto na Singpost stranici izbaci "despatched to overseas" roba bi stizala u BiH za maksimalno 10 dana a sada imam nekoliko posiljki koje su despatched to overseas prije vise od 20 dana i idalje se ne pojavljuju na posta.ba tracking sistemu. Ne znam sta ovi nasi u posti/carini rade ili ne rade ali sta god da je nije dobro. Ne znam sta bih mogao uraditi osim sto sam javio sellerima da paketi ne stizu i oni su "submited inquiry" Singpostu da pokrene istragu za ove pakete? Moze li se kako poslati neka inspekcija ovim nasim u posti/carini?

za razliku od ove posiljke koja je bila ekspresna.

-
CooK
#9983 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
21KM ce biti dovoljno. 12*1,725=20,7+provizija za konverziju iz KM u $. Ovo ti je ako prilikom isplate izaberes da ti konverziju radi karticna kuca ciju imas karticu. Ako izaberes da ti konverziju radi Paypal onda ti treba 22-23KM.Del_Boy1 wrote:Koliko minimalno para treba da bude na kartici ukoliko je cijena artikla 12$? Jel' može biti samo taj iznos u KM ili ipak mora biti više?
-
CooK
#9984 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sta da ti kazem, puno nas je koji imamo isti problem. Cak je kod tebe to dobro jer cekas 9 i 12 dana na te dvije posiljke, ja ih imam koje cekam preko 20 dana i jos ne stizu. A ta za koju kazes da je bila ekspresna, nije ona bila ekspresna nego je do prije mjesec dana to bilo normalno vrijeme koje se cekalo na posiljke. Meni npr. zadnja koja je stigla proslo 8 dana od despatched to overseas do pojave na posta.ba trackingu.zalizani wrote:ista stvar i kod mene. problem je sto mi ova dva artikla hitno trebaju.CooK wrote:Bas dodjoh ovdje da vidim imaju li drugi ljudi problema sa duzinom dostave paketa iz Kine zato sto mi u zadnjih mjesec dana skoro nista ne dolazi. Vecina je poslana Singpostom sa kojim prije nisam imao problema ali u zadnje vrijeme je strasno usporilo. Kupujem od pouzdanih sellera od kojih sam i prije kupovao i nije pitanje da li su oni poslali robu ili ne. Cak sam ispao budala napadajuci Singpost na forumima sirom svijeta vjerujuci da je do njih ali me svi drugi ljudi sirom europe uvjeravaju da njima sve redovno stize. Cak imam dva gastarbajtera u Njemackoj i Svicarskoj i oni govore da uredno sve dolazi u roku. Vecina posiljki su mi sa tracking brojem i nakon sto na Singpost stranici izbaci "despatched to overseas" roba bi stizala u BiH za maksimalno 10 dana a sada imam nekoliko posiljki koje su despatched to overseas prije vise od 20 dana i idalje se ne pojavljuju na posta.ba tracking sistemu. Ne znam sta ovi nasi u posti/carini rade ili ne rade ali sta god da je nije dobro. Ne znam sta bih mogao uraditi osim sto sam javio sellerima da paketi ne stizu i oni su "submited inquiry" Singpostu da pokrene istragu za ove pakete? Moze li se kako poslati neka inspekcija ovim nasim u posti/carini?
za razliku od ove posiljke koja je bila ekspresna.
Last edited by CooK on 09/04/2016 21:59, edited 1 time in total.
- Del_Boy1
#9985 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
CooK wrote:21KM ce biti dovoljno. 12*1,725=20,7+provizija za konverziju iz KM u $. Ovo ti je ako prilikom isplate izaberes da ti konverziju radi karticna kuca ciju imas karticu. Ako izaberes da ti konverziju radi Paypal onda ti treba 22-23KM.Del_Boy1 wrote:Koliko minimalno para treba da bude na kartici ukoliko je cijena artikla 12$? Jel' može biti samo taj iznos u KM ili ipak mora biti više?
Hvala, znači ne mora biti 5-10 KM više na kartici nego što je cijena artikla, nešto mi je ostalo u sjećanju da sam negdje pročitao da treba biti više para na kartici.
-
CooK
#9986 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ne treba ti 5-10KM vise. Pomnozis cijenu artikla sa kursom dolara koji mozes naci na http://www.cbbh.ba/?id=4 i jos dodas neki mali iznos za konverziju u dolare.Del_Boy1 wrote:CooK wrote:21KM ce biti dovoljno. 12*1,725=20,7+provizija za konverziju iz KM u $. Ovo ti je ako prilikom isplate izaberes da ti konverziju radi karticna kuca ciju imas karticu. Ako izaberes da ti konverziju radi Paypal onda ti treba 22-23KM.Del_Boy1 wrote:Koliko minimalno para treba da bude na kartici ukoliko je cijena artikla 12$? Jel' može biti samo taj iznos u KM ili ipak mora biti više?
Hvala, znači ne mora biti 5-10 KM više na kartici nego što je cijena artikla, nešto mi je ostalo u sjećanju da sam negdje pročitao da treba biti više para na kartici.
- Del_Boy1
#9987 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- valjuga
#9988 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručio sam neko IC kolo sa ebay I na tracking vidim da je već 29.3.2016 bio na aerodromu u sarajevu I od tad ni traga ni glasa????
Je li imao iko sličnu situaciju?
p.s. Nema ga na pošta.ba
p.s. Nema ga na pošta.ba
-
dosada_ziva
#9989 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jesam ja. Prvo sam mislio da su mi ukrali, a onda je doslo nakon mjesec dana. Gdje je bilo mjesec dana u Bosni, to samo oni znaju.valjuga wrote:Naručio sam neko IC kolo sa ebay I na tracking vidim da je već 29.3.2016 bio na aerodromu u sarajevu I od tad ni traga ni glasa????
p.s. Nema ga na pošta.ba
-
CooK
#9990 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Taj sto je "mazno" vidio da mu ne treba to sto je bilo u tvom paketu pa dok je dobio priliku da vrati, a da ga niko ne vidi, proslo mjesec dana. Nece da stvara frku oko neceg sto mu ne treba, ukrast ce drugi paket pa mozda bude imao vise srece.dosada_ziva wrote:jesam ja. Prvo sam mislio da su mi ukrali, a onda je doslo nakon mjesec dana. Gdje je bilo mjesec dana u Bosni, to samo oni znaju.valjuga wrote:Naručio sam neko IC kolo sa ebay I na tracking vidim da je već 29.3.2016 bio na aerodromu u sarajevu I od tad ni traga ni glasa????
p.s. Nema ga na pošta.ba
- valjuga
#9991 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E,jesi me utješioCooK wrote:Taj sto je "mazno" vidio da mu ne treba to sto je bilo u tvom paketu pa dok je dobio priliku da vrati, a da ga niko ne vidi, proslo mjesec dana. Nece da stvara frku oko neceg sto mu ne treba, ukrast ce drugi paket pa mozda bude imao vise srece.dosada_ziva wrote:jesam ja. Prvo sam mislio da su mi ukrali, a onda je doslo nakon mjesec dana. Gdje je bilo mjesec dana u Bosni, to samo oni znaju.valjuga wrote:Naručio sam neko IC kolo sa ebay I na tracking vidim da je već 29.3.2016 bio na aerodromu u sarajevu I od tad ni traga ni glasa????
p.s. Nema ga na pošta.ba
-
AS_sa
#9992 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozdrav ljudi, kupio bih laptop sa e baya. Da li neko ima iskustva, da li su jeftiniji nego kod nas i da li se mogu naci neki ispravni za normalnu cijenu ?
-
quarterback
#9993 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nisam kupovao ali kada se saberu carina i porez nisam siguran da se isplatiAS_sa wrote:Pozdrav ljudi, kupio bih laptop sa e baya. Da li neko ima iskustva, da li su jeftiniji nego kod nas i da li se mogu naci neki ispravni za normalnu cijenu ?
ako si u sarajevu pogledaj bnc.ba
-
AS_sa
#9994 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Aha hvala, ja sam mislio uzeti neki od najjeftinijih samo da se moze koristiti, nista posebno se na njemu nece raditi.quarterback wrote:nisam kupovao ali kada se saberu carina i porez nisam siguran da se isplatiAS_sa wrote:Pozdrav ljudi, kupio bih laptop sa e baya. Da li neko ima iskustva, da li su jeftiniji nego kod nas i da li se mogu naci neki ispravni za normalnu cijenu ?
ako si u sarajevu pogledaj bnc.ba
-
CooK
#9995 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mozda im i to tvoje IC kolo bude nepotrebno pa ga vrate, ne gubi nadu.valjuga wrote: E,jesi me utješio
-
CooK
#9996 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Na tu cijenu laptopa koji bi kupio sa ebay-a dodaj jos nekih 35% pa vidi da li ti se isplati, ja mislim da ne. Na ebayu se stvarno sve moze naci i duplo jeftinije nego kod nas ali laptopi, racunari i racunarske komponente ti dodju skoro iste cijene kao i kod nas kada dodas tih 35%. Bolje ti uzmi neki kineski tablet sa Windows 10 i tastaturu za njega, puno ces bolje proci.AS_sa wrote:Pozdrav ljudi, kupio bih laptop sa e baya. Da li neko ima iskustva, da li su jeftiniji nego kod nas i da li se mogu naci neki ispravni za normalnu cijenu ?
-
The BEN10
#9997 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Najbolje je ako imaš nekoga vani, da ti kupi tamo i donese. Ušteda je zaista značajna...
- Streptokok
#9998 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kakvi su izgledi da artikal u vrijednosti od 95$ prođe bez carine i poreza?
sa poštarinom izađe 190 KM, a ovdje u prodaji je 250 KM, pa kontam da pokušam pa šta bude. i ako me opljačkaju opet nebi trebalo preći 250KM.
sa poštarinom izađe 190 KM, a ovdje u prodaji je 250 KM, pa kontam da pokušam pa šta bude. i ako me opljačkaju opet nebi trebalo preći 250KM.
- nadžak
#9999 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zavisi koji je artikal i kako ti se zvijezde poklopeStreptokok wrote:Kakvi su izgledi da artikal u vrijednosti od 95$ prođe bez carine i poreza?
Nekad može-nekad ne.
- Streptokok
#10000 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
u pitanju je nožnadžak wrote:Zavisi koji je artikal i kako ti se zvijezde poklopeStreptokok wrote:Kakvi su izgledi da artikal u vrijednosti od 95$ prođe bez carine i poreza?
sa poštarinom izađe 190 KM, a ovdje u prodaji je 250 KM, pa kontam da pokušam pa šta bude. i ako me opljačkaju opet ne bi trebalo preći 250KM.![]()
Nekad može-nekad ne.