Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#7926 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Nexus2 wrote:
niho92 wrote:
Nexus2 wrote: e jbg..... :-D
Mi ostali mozemo obarati rekorde samo u cekanju :-D
Ma imam ih i ja koje čekaju.....novembar, decembar, januar........sve isteklo i trenutno sve u bugarskoj, vec danima.......i ne mrda.
Al ovo me iznenadilo.....za 14 dana...moj lični rekord.
Pa ni BH Pošta komlpet transakciju slanje-preuzimanje-naplata ne završi za 14 dana.
:D
ma jebiga evo gledam spisak cekam 5 itema (a ove oktobar, novembar, decembar, januar sam davno otpisao), djevojka javlja da je jedan stigao a skoro su svi trebali doci...
ovaj rekord od 6 dana cemo pamtiti kao stara dobra vremena, ima i 5/6 godina od tada
dexter190

#7927 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dexter190 »

Sad zvao postu da pitam za paket is kine koji je u bugarskoj od 9.5.2015, kazu da im je ovo nova ruta, prije sve islo preko frankfurta a sad valjda kinezi promjenili, ne znaju ni oni u posti kad bi trebalo stici al nadaju se sljedece sedmice :-? :-?
BlackCaviar

#7928 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BlackCaviar »

Samo da se upišem u temu i da kažem da je i meni stigao sic naručen prije tačno 99 dana :D Još samo da timvra pare liku.

A taman sam ovih dana htio naručiti i treći po redu sic, kad ono poštar me probudi :D
SA 071

#7929 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SA 071 »

BlackCaviar wrote:Samo da se upišem u temu i da kažem da je i meni stigao sic naručen prije tačno 99 dana :D Još samo da timvra pare liku.

A taman sam ovih dana htio naručiti i treći po redu sic, kad ono poštar me probudi :D
Eh to mi je ono najgore. Naručim proizvod, ne dođe ni skoro mjesec nakon isteka roka, tražim povrat i dobijem pare nazad. Sada ne smijem naručiti novi, da se ne bi ovaj odnekud pojavio jer bih onda morao ponovo platiti čovjeku proizvod. Dakle, ako naručim novi proizvod i platim ga, a u međuvremenu se pojavi onaj prvi, to bi ispalo kao da mimo svoje volje kupujem 2 ista proizvoda, a treba mi zapravo samo jedan. Druga varijanta je da ne platim onaj prvi, ali bih se tada odvratno osjećao. Šta činiti? Ako budem čekao onaj prvi koji možda nikad ne dođe, i zbog toga ne naručim novi od drugog kupca, ispada da sam oštećen jer ne mogu uživati u nečemu što bih htio imati i sebi kupiti, ali ne mogu osim da kupim dva ili više takvih... :shock: :? :roll: :zoka: :-)
BlackCaviar

#7930 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BlackCaviar »

Meni se dobro poklopilo sad jer sam ovo kolegi naručivao, a poslije sam htio odmah i sebi, Međutim prvi put kad sam naručio, nije stiglo. Dobio pare nazad i odmah naručio od drugog. Drugi sic došao i prije vremena a ovaj prvi sam i zaboravio. Međutim, pogriješio sam boju kod ovog drugog tako da sam ga ostavio sebi (svakako sam htio te boje), a kolegi sam ovih dana htio naručiti novi, bijeli. Međutim, onda bih opet čekao i bio u neizvjesnosti hoće li stići ili ne. Ovako mi se super potrefilo što je stigao sad i onaj prvi.

Ko se snađe u ovome gore svaka mu čast :D

Međutim, da sam prvobitno htio samo jedan komad i da sam imam dva, ha, nemam pojma.

Možeš se ti ušutiti i praviti da nije stiglo, al nije fer. Ipak onda imaš i pare i robu. Il' pošalješ ponovo pare liku pa onda imaš dva artikla, il' vratiš artikal, al mislim da je ova druga opcija za nas neisplativa. Nisam upućen fkt u to slanje iz Bosne u daleke zemlje.

A i ne zaboravimo da uvijek ima pik, staviš tu i otići će to.
hali gali halid

#7931 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hali gali halid »

Stiglo danas iz Kine, naručeno 25.02.
Queen_of_hearts

#7932 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Queen_of_hearts »

Stigla Kina danas,3 paketa,iznenadih se
Jos jedan stoji u Bugarskoj,narucen prije svih njih
postarenko

#7933 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by postarenko »

Rimad wrote:
postarenko wrote:Moram ovo iskustvo podijeliti :lol:
http://imgur.com/d3CXjlY
Šta se natežeš sa njim. Meni kada kažu da provjerim u pošti, ignorišem ih. Sada, ako ne stigne na vrijeme, zatražim novac nazad, uz poruku da mogu čekati još mjesec dana. Ako ne dođe, 7 dana prije isteka roka, opet zatražim novac. Ako mi ga ne vrate, kontaktiram ebay. Nema rasprave.
Sitne su pare u pitanju. Imam jos slucajeva vrijednijih tako da cu ovaj halaliti, a mozda nekad i stigne.
Queen_of_hearts

#7934 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Placam li carinu na knjigu sa ebay-a ? (ako je konjiga oko 100 KM )
rikoshe

#7935 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by rikoshe »

Stigao paketic iz Hong Konga za tacno mjesec dana, desetak iz januara i februara nikad nije doslo.
quarterback

#7936 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Queen_of_hearts wrote:Placam li carinu na knjigu sa ebay-a ? (ako je konjiga oko 100 KM )
na sve sto je skuplje od 50 km
Queen_of_hearts

#7937 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

quarterback wrote:
Queen_of_hearts wrote:Placam li carinu na knjigu sa ebay-a ? (ako je konjiga oko 100 KM )
:( steta,ja se ponadala da ima neko izuzece za knjige,ucila i tako to
Hvala
igorr

#7938 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Danas mi dodje paket iz januara ove godine.
SA 071

#7939 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SA 071 »

igorr wrote:Danas mi dodje paket iz januara ove godine.
Znači, nije do naših "lopova" na pošti ili carini. Očito je nastao neki kuršlus sa pošiljkama iz Kine unazad nekoliko mjeseci i sada se to polako rješava. Znači da se ove neisporuke mogu komotno pripisati "višoj sili" (tj. ovom kuršlusu i okolnostima), a ne lopovluku pošte, carine, Kineza, Bosanaca... :roll:
nadžak

#7940 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

SA 071 wrote:
Znači, nije do naših "lopova" na pošti ili carini. Očito je nastao neki kuršlus sa pošiljkama iz Kine unazad nekoliko mjeseci i sada se to polako rješava. Znači da se ove neisporuke mogu komotno pripisati "višoj sili" (tj. ovom kuršlusu i okolnostima), a ne lopovluku pošte, carine, Kineza, Bosanaca... :roll:
To je zaključak koji je jedini preostao. Evo neko je napisao da je zvao poštu neki dan i da su mu rekli da je došlo do promjene rute za pošiljke prema nama. Umjesto dosadašnje Njemačke dobili smo Bugarsku tako da je to vjerovatno razlog za sve evo. Na mom itemu se to može skontat. Dva puta je bio u Njemačkoj i vratio se do Kine i onda konačno došao do Bugarske, odakle je otpremljen ovamo. Neki dan sam dobio item bez TN, koji je putovao 5 mjeseci! Pisao sam o tome.

Kako god, ja više ne naručujem dok ne budem siguran da su se stvari normalizovale. Ovo što dođe-dobro došlo.
Lopova je bilo i ostalo na žalost, svugdje u svijetu, kod nas pogotovo pa tako i u pošti, carini, nama kupcima itd. Uglavnom, mislim da nisu oni razlog za ove zastoje.
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7941 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Danas doslo od 05.12.2014.god.
17track uopšte ne bilježi više kao prije...po njima, jošš uvijek ej item u njemačkoj.....kao i desetine ostalih, a prema BH Pošti, u Bugarsko su ostali.
Al hajde, ..nek polako dolazi
nadžak

#7942 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Nexus2 wrote:
17track uopšte ne bilježi više kao prije...po njima, jošš uvijek ej item u njemačkoj.....kao i desetine ostalih, a prema BH Pošti, u Bugarsko su ostali.
De mi samo reci jel ti ostao status na TN da je otpremljen iz Bugarske i ništa više?
zubi

#7943 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

Queen_of_hearts wrote:
quarterback wrote:
:( steta,ja se ponadala da ima neko izuzece za knjige,ucila i tako to
Hvala
da. knjige su oslobodjene placanja carine... ali uvijek mozes platiti otvaranje paketa, koji je 9,5 KM.
nadžak

#7944 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Čekaj bolan, jeli 3,5 ili 9,5 km otvaranje paketa? Do sada je bilo 3,5!
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7945 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

nadžak wrote:
Nexus2 wrote:
De mi samo reci jel ti ostao status na TN da je otpremljen iz Bugarske i ništa više?
Kod ovog što je došao, uredano preko Bugarske http://prntscr.com/75gort
A isti taj item na 17 track http://prntscr.com/75gp32

Kod ovih desetak ostalih, sve i dalje stoji u Bugarskoj....., datumi od 28.04. do 08.05.
Kad će se to pojaviti, vidjet ćemo......
zubi

#7946 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

nadžak wrote:Čekaj bolan, jeli 3,5 ili 9,5 km otvaranje paketa? Do sada je bilo 3,5!
jednom sam za knjige sa amazona platila otvaranje paketa 9,5 KM... otisla da pitam sta je to sto placam, rekli mi da to nije carina jer su knjige oslobodjene carine, ali da se placa carinski pregled... a to sto je 9,5 a ne 3,5 zavisi od vrste paketa... dakle sve zavisi od toga kako ce posiljka da se zavede, kao obicna posiljka, vrijedonosno pismo ili paket... mah to ti je sve do carinika, kako ih ufati inspiracija u datom trenutku :P

apropo knjiga, platila sam samo jednom, a godinama sam narucivala knjige i nikad nista nisam platila... al haj ga znaj.
igorr

#7947 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

nadžak wrote:
Nexus2 wrote:
Ova pošiljka je bila bez TN.
vedo_dz

#7948 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vedo_dz »

Pitanje za forumase nasao sam mob u njemackoj koji namjeravam kupit ako pobjedim na licitaciji pise da je dostava 14 eura DHL-om sad mi rece prijatelj da ce izac nakraju na vecu cjenu dostave ko DHL uzima svoje usluge jos pa kakva su vasa iskustva kad promjenim na neku eu zemlju onda se pojavi rok isporuke a kad vratim na svoju drzavu nista
amar1994

#7949 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

vedo_dz wrote:Pitanje za forumase nasao sam mob u njemackoj koji namjeravam kupit ako pobjedim na licitaciji pise da je dostava 14 eura DHL-om sad mi rece prijatelj da ce izac nakraju na vecu cjenu dostave ko DHL uzima svoje usluge jos pa kakva su vasa iskustva kad promjenim na neku eu zemlju onda se pojavi rok isporuke a kad vratim na svoju drzavu nista
DHL je u startu skuplji ali je sigurnija dostava i brza,meni su za radio od 200KM naplatili spediciju,carinu i jos nesto 100KM,al si barem siguran da ce doci :thumbup:
igorr

#7950 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

U DHL-u nisu normalni što se tiče carinjena robe. Ubiše

Kod državene pošte izadje oko +35% na cjenu artikla a kod DHL-a +50% na cjenu artikla.
Post Reply