Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hasab

#776 Kupovina na ebay.u

Post by hasab »

Sta se treba uraditi da bi se moglo iz BiH kupovati na e-bay.u ?? Zna li iko ?? :D
semii

#777 Re: Kupovina na ebay.u

Post by semii »

pa moras prvo imati bankovnu karticu:) otvoriti korisnicki racun preko pay pala. registrovati se i kupuj:)
Chuckie

#778 Re: Kupovina na ebay.u

Post by Chuckie »

hasab wrote:Sta se treba uraditi da bi se moglo iz BiH kupovati na e-bay.u ?? Zna li iko ?? :D
Odeš fino u banku, poneseš kopiju lične i CiPSa, otvoriš tekući račun, sačekaš da dobiješ karticu 20tak dana, položiš pare na kartici, registruješ se na ebay, registruješ se na paypal, uneseš broj pomenute kartice na paypal, klikneš verifikacija kartice, oni ti naplate 1.95USD sa nje, odeš kroz dan dva u banku i sa izvoda pročitaš opis te transakcije - nešto kao PAYPALXXX1.95USD, ovi XXXX su ti verifikacijski kod koji kad se vratiš iz banke uneseš na paypalu da verificiraš da je tvoja kartica, uloguješ se na ebay sa podacima koje si koristio pri registraciji, nađeš stvar, kupiš, platiš, dobiješ - nedobiješ i svi sretni/nesretni. To je to ukratko. :D
Chuckie

#779 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Dolaze li ikome jebeni paketi iz amerike?

Pokerboy, pitaj prodavca jel uspio dobit osiguranje?!?
Pokerboy11

#780 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Chuckie wrote:Dolaze li ikome jebeni paketi iz amerike?

Ma vidit cu ako mi se javi pitat cu ga, vise mi ofirno slati poruku 100 x sam slao :evil:
Koliko ja znam njemu su javili da je paket izgubljen :SSS
Pa da je stigao u bosnu nema sta nisu, uglavnom ja sam vratio pare nabijem ih na tokmak mog paketa jos nigdje.
eeeeeee

#781 Re: Kupovina na ebay.u

Post by eeeeeee »

Chuckie wrote:
hasab wrote:Sta se treba uraditi da bi se moglo iz BiH kupovati na e-bay.u ?? Zna li iko ?? :D
Odeš fino u banku, poneseš kopiju lične i CiPSa, otvoriš tekući račun, sačekaš da dobiješ karticu 20tak dana, položiš pare na kartici, registruješ se na ebay, registruješ se na paypal, uneseš broj pomenute kartice na paypal, klikneš verifikacija kartice, oni ti naplate 1.95USD sa nje, odeš kroz dan dva u banku i sa izvoda pročitaš opis te transakcije - nešto kao PAYPALXXX1.95USD, ovi XXXX su ti verifikacijski kod koji kad se vratiš iz banke uneseš na paypalu da verificiraš da je tvoja kartica, uloguješ se na ebay sa podacima koje si koristio pri registraciji, nađeš stvar, kupiš, platiš, dobiješ - nedobiješ i svi sretni/nesretni. To je to ukratko. :D

samo jos jedno da mora biti VISA kartica jer koliko se sjecam sa maestro ne radi (jer ona nema one zadnje tri cifre koje ti trebaju)... ako se sta u medjuvremenu nije promijenilo, ali cini mi se da nije
edina2

#782 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by edina2 »

eeeeeee wrote:
motorola01 wrote:Izvini,ali jesi ti smijesan.Nemoj se ljutiti i ne mislim ti nista lose,ali ti imas datum kad si platio i prati kad ti pada recimo 43.dan od tog datuma i pokreni slucaj.Nemas ti sta zvati USPS.Dobro ti kaze seller,ta vrsta isporuke nema tracking number i tebi je da cekas da tis tigne na adresu.Ako ne stigne do 43.dana ond apokreni slucaj i trazi pare nazad.Kad dobijes pare nazad,a kasnije ti stigne roba,kontaktiraj sellera i vrati mu novac koji ti je uplatio i kraj price..Nema tu nista komplikovano.Sve je tako jednostavno :)

Apsolutno se slazem sve je fino napisano i receno :thumbup:

@lajkujMe

Nemas ti sta kontaktirati USPS samo otvori slucaj 40-43 dan dobices pare nazad, ako ikad dobijes robu vrati covjeku pare preko paypal-a i gotovo...
:thumbup:
A ako dobijes artikal sa velikim zakasnjenjem vratis covjeku pare naravno. Svi ce ti prije izdati refund nego da rizikuju da im ostavis negativan feedback. To je zbog poslovanja.
edina2

#783 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by edina2 »

blue033 wrote:
Pokerboy11 wrote:
Bobi wrote:Pouka svega, ne kupujte nishta pred novu godinu :mrgreen: .
Osim ako nije express :D
Pratite i vremensku prognozu, prošle godine kad su aerodromi bili blokirani zbog snijega ili onog vulkana kasnilo je sa svih strana.
VB ima najbolju i najjeftiniju isporuku. Svi paketi stignu u roku od 7 dana :thumbup:
Don Zivconi

#784 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Don Zivconi »

I ja sam se u ovo uvjerio :thumbup:
edina2

#785 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by edina2 »

1kg necega je oko 6 funti sto je oko 13KM :dance:
Pokerboy11

#786 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Ja nez sta da radim poslao sam mail prodavacu da hocu ponovo da kupim isti uredjaj i da cu morati da potrosim lovu koju je on refund sto znaci ako bi njegova slucajno stigla ne bi imao da mu platim.
Pitao sam sta on misli o tome ili da nabavi novu da mi prodam.
Ali jos nista ne odg jebem ga :S
Nez sta da radim sad :S
Pokerboy11

#787 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Image

Na ebay nestalo da je ikad bilo u jersey city moj paket a na USPS.COM pise ovo kao da su informacije offline 30 dana od 8.1 WTF ?
Chuckie kako je kod tebe ?
Chuckie

#788 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Samo klikni restore i vratit ce se podaci na online tracking.
Pokerboy11

#789 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Hmm a gdje se to nalazi ? Nigdje ne vidim restore :S
Mah i onako je svjedno kad ovde nikad nece doci update :S ...
lajkujMe

#790 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

treba mi pomoc, hocu da otvorim dispute na paypalu za item not recived. Naime radi se o tome da sam kupio nesto preko ebaya, nije mi stiglo ali sam morao platiti kao gost na paypalu jer mi iz nekog razloga nije htio prihvatiti placanje preko mog accounta.

Sad imam problem sto iz nekog razloga ili ne prihvata ili ja ne znam broj transakcije moze li mi neko molim vas pomoci i reci gdje se nalazi broj transakcije? Imam izvod iz banke...

hitno.
dark side of the moon

#791 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dark side of the moon »

Chuckie wrote:Dolaze li ikome jebeni paketi iz amerike?

"I meni kasni" :D :D :D

Status: "Processed through USPS Sort Facility" jos 9.12.2011, od tada nista...
Sranje je americka posta...prije bi Kevin Costner donio na konju :D
Znaci od danas nista ne porucujem iz Amerike, Hong Kong zakon!
4m3l

#792 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 4m3l »

Nestao mi artikal iz "Purchase history" liste.. sta da radim ?

This listing XXXXX has been removed, or this item is not available.

Please check that you've entered the correct item number
Listings that have ended 90 or more days ago will not be available for viewing.
motorola01

#793 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

lajkujMe wrote:treba mi pomoc, hocu da otvorim dispute na paypalu za item not recived. Naime radi se o tome da sam kupio nesto preko ebaya, nije mi stiglo ali sam morao platiti kao gost na paypalu jer mi iz nekog razloga nije htio prihvatiti placanje preko mog accounta.

Sad imam problem sto iz nekog razloga ili ne prihvata ili ja ne znam broj transakcije moze li mi neko molim vas pomoci i reci gdje se nalazi broj transakcije? Imam izvod iz banke...

hitno.
Zar ti neko nije vec objasnio kako da nadjes broj transakcije???Ja ne znam,zato ti ovo i govorim.Cini mi se da ti je vec objasnjeno...
lajkujMe

#794 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

motorola01 wrote:
lajkujMe wrote:treba mi pomoc, hocu da otvorim dispute na paypalu za item not recived. Naime radi se o tome da sam kupio nesto preko ebaya, nije mi stiglo ali sam morao platiti kao gost na paypalu jer mi iz nekog razloga nije htio prihvatiti placanje preko mog accounta.

hitno.
Zar ti neko nije vec objasnio kako da nadjes broj transakcije???Ja ne znam,zato ti ovo i govorim.Cini mi se da ti je vec objasnjeno...
nije niko....
motorola01

#795 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Sta ti pise na izvodu iz banke?Probaj to unijeti na paypallu pa vidi hoce li ti ista izbaciti?Ili na ebayu.Zar nemas neki trag na ebay,pa da na njemu pokrenes slucaj jer mislim da ti je to isto,pokrenuo slucaj na ebay-u ili paypall-u.Probaj nesto sam,vrti trazi po ebayu,paypall,pa ako nista ne uradis,neko se mozda ovdje javi da objasni..
holowey

#796 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

lik kupio od mene artikal 21.12. ali nije platio... cekao sam do 2.1. i poslao mu pitanje kada misli platiti... nije odgovorio pa sam mu poslao jos jednu poruku 5.1. na koji nisam dobio odgovor pa sam 7.1. otvorio case za neplaceni item... kako ide dalja procedura? prvi put se susrecem sa izbjegavanjem placanja
Chuckie

#797 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

lajkujMe wrote:
motorola01 wrote:

hitno.
nije niko....
A de ti meni reci kako ćeš u accountu naći broj transakcije kad si platio kao gost?!?

Piši propalo. Što se nisi ulogovao u account i platio, nemoguće da nije moglo.
Chuckie

#798 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

MUŠTULUK

STIŽU PAKETI U SARAJEVO PROVJERITE BHP.BA, 2 su stigla. :D

Image

idemo još ova 2.
Chuckie

#799 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Pokerboy čini mi se da je tvoja grafa u Sarajevu, moj još nije. :mrgreen:
Pokerboy11

#800 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Chuckie wrote:Pokerboy čini mi se da je tvoja grafa u Sarajevu, moj još nije. :mrgreen:
Jaooooo ne vjerujemmmmmmmmmm ja sinoc kupio drugu HAHAHAHAHAHHAHA kaze moj otac cekaj jos dan pa kupi drugu ajjjjjjjjjjjjjjjjjjj !
Post Reply