Nemam se ja šta ljutiti, ja više vjerujem svojim očima nego tebi. I predmetima koji me okružuju a kupljeni su tako.Loky wrote:Hajde ti lijepo objasni raji sta si htio da kazes.blue033 wrote:Natjerali ste me da udjem na account (ebay). Dakle sa lijeve strane imate link Addresses ( množina) i onda ima nekoliko adresa sa imenom:
Registration address:
Primary shipping address:
PayPal address:
I prebrojao sam imam 15 adresa sa raznim imenima i državama i sve su korištene za dostavu.
Sa ovim sto tvrdis - nidje veze nema. Niti jedan prodavac ne gleda e-bay niti ima dostupnu ebay adresu od kupca.
Svaki prodavac navede u koje zemlje salje proizvod. Ako se odlucis da kupis proizvod koji on ne salje u tvoju zemlju ti prilikom klika kupovine dobijas obavijest da NE MOZE... i automatski nisi u mogucnosti da kupis.
Onda se kontaktira prodavac i trazi se da ako je ikako moguce (postarina se posebno racuna prema njegovoj zelji ) i prodavac mora na ebay da izvrsi promjenu da bi bio u mogucnosti da kupis.
Zavisi od prodavca i njegove volje ali ti on moze poslati na bilo koju adresu koju ti odaberes neovisno od adrese paypala.
Znaci sve je to do prodavca i njegove dobre volje. Ebay nema sa tim nista. Ti promjenom adrese na ebay treba da mijenjas adresu i na paypal ali sad dolazi ono NE MOZES da platis jer se ne slaze adresa od CC (kreditne kartice) sa adresom gdje hoces da se posalje.
Posto mnogo ljudi ovo cita i shvatice da se sve moze jednostavno pa onda ce biti frke u vezi laznih informacija.
Najvaznije je prije kupovine kontaktiraj prodavca i objasni mu sta hoces.
Prilikom placanja na paypal klikne se na NOTE TO SELLER i opet ponovis to isto (drga adresa ili bilo sta) pa tek onda placas.
Sa time stitis i sebe i prodavca naknadnih problema.
** I nema ljutis** nista personalno..![]()
Primary shipping address - This is where you'd like to receive items you purchase.
PayPal address - This eBay address book is linked to your PayPal account: [email protected] You can delete your PayPal addresses from your eBay address book. Removing this link will make it more difficult to buy items from sellers who require shipping to a confirmed address.
Note - Some sellers require shipment to a credit card billing address registered at PayPal (also known as a Confirmed Address).
Samo jedno pitanje, da li si probao da pošalješ na drugu adresu???
Nisi sigurno jer velika većina prodavača šalje na bilo koju adresu koju upišeš.
Ja imam slovom i brojem 15 adresa ( razna imena i razne države), na koje je dolazila roba, i to nisam napisao da bi sa nekim polemisao ili da bi dokazivao nešto, boli me briga za tvoje mišljenje.
Napisao sam, jer ima ljudi kojima to može pomoći da kupe nešto i da ne plate carinu i PDV. U svakom slučaju ako je nešto skupo i jako važno da se roba dopremi na adresu koja nije vaša. Prije kupovine kontaktirajte prodavača za svaki slučaj. Iako meni nijedan nije rekao da ne može.