Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- IcedMFEarth
#6676 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako je krivotvorena roba, nisi dužan je vratiti prodavcu.
- saric900
#6677 Re: eBay - Vaša iskustva
Da , jest Hong Kong.Elaol wrote:Odakle su slali artikal? Kina? Hong Kong?saric900 wrote:Meni danas stigao jedan artikal , narucen 10.12.2014. , imam jos par artikala koji jos nisu stigli , al mislim da ce i oni poceti stizati. Ovaj sto je stigao rok mu je bio do 13.1. da stigne , a nema tracking broj. Inace ovo mi je prvi artikal i da sam kupio i da mi je stigao.![]()
-
zippoo87
#6678 Re: eBay - Vaša iskustva
meni je danas dosao neki paket,ali ne kuci,nego na posao a ja kuci,vidjeti cu sutra sta je u pitanju 
ili je sa banggodda ili ebay
ili je sa banggodda ili ebay
-
quarterback
#6679 Re: eBay - Vaša iskustva
izgleda da je otcepilo, juce i danas 3 paketa, svi naruceni oko 20.11.
-
rikoshe
#6680 Re: eBay - Vaša iskustva
Zasto mi na ebay-u pokazuje cijene u AU dolarima?
-
rikoshe
#6681 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala skonto sam, potrefilo se 5-6 artikala za redom da cijene izraze u AU $ pa me zbuni.KvaziExpert wrote:Tako (u AUD, CAD, GBP, EUR) pokazuje artikle koje su prodavaci tako objavili, na lokalnom eBay-u, imas ispod sitnijim brojevima koliko je to (otprike) u USDrikoshe wrote:Zasto mi na ebay-u pokazuje cijene u AU dolarima?
- kloniran
#6682 Re: eBay - Vaša iskustva
Bolje da je AU i tako povlaci sa paypala, a i manji je kursrikoshe wrote:Hvala skonto sam, potrefilo se 5-6 artikala za redom da cijene izraze u AU $ pa me zbuni.KvaziExpert wrote:Tako (u AUD, CAD, GBP, EUR) pokazuje artikle koje su prodavaci tako objavili, na lokalnom eBay-u, imas ispod sitnijim brojevima koliko je to (otprike) u USDrikoshe wrote:Zasto mi na ebay-u pokazuje cijene u AU dolarima?
-
Kataklinger
#6683 Re: eBay - Vaša iskustva
Kad se već praviš pametan; lično naručio artikal prije par mjeseci, nikad nije stigao ali nije mi bilo ni važno jer je koštao 8 dolara, j*beš 8 dolara, da se peglam zbog toga, ne da mi se. Knjiga koju sam naručio sad je koštala 70 dolara pa mi i nije bilo svejedno, a i sam prodavač je rekao da se dešavalo da se pošiljka zagubi ali eto stigla je.quarterback wrote:procitaj post iznad tvog
Kad već spominješ post iznad mog prethodnog i kad se praviš pametan
"od tih 200 narudzi mozda ukupno svega par nije doslo nikako, vrlo, vrlo, vrlo mali broj"
Dakle, postotak primljenih pošiljki je svakako <100% bez obzira što je to mali broj =====> odnos primljeni/kupljeni < 1
I ja nisam pravio nikakvu frku, već sam pitao više informativno oko podizanja case-a jer nisam to nikad radio, a sad bih sigurno zbog 70 dolara. Ti ne bi?
-
quarterback
#6684 Re: eBay - Vaša iskustva
samo me stavi na ignore ako te nerviram i sve ok
- kloniran
#6685 Re: eBay - Vaša iskustva
ima tracking i radi na istom principu kao kineski kod nasKvaziExpert wrote:Ima, samo što prati pošiljku do ubacivanja u vreću (bukvalno tako piše) za izlaz iz bih, i onda ništa (barem je tako bilo, ne znam je li šta napredovalo)yozi80 wrote:
Jel to bhp ima trucking number? Ja sam jednom slao vani i koštalo je puno, bio je paketić do 500 g. Tada nisu imali trucking number,nego sam slao sa povratnicom koja mi nikad nije stigla,ali sreća paketić je stigao na adresu.
svako preporučeno pismo ima tracking number onaj RR pa neki broj
U ovom mom slučaju, kinez se zajebo što nije primio paketić, ne vjerujem da bi to negdje bilo zabilježeno, nego se vratio meni, nakon možda dva mjeseca. Svi rokovi su bili prošli, eBay zaključio case u njegovu korist (kao nisam dostavio validan tn), i ja napisao par mailova supportu, i oni promijene odluku. Tu naravno gledaju i tvoje dojmove.
Što se tiče cijene slanja, manje paketiće (mislim da je granica 2kg) uvijek teba slati kao pismo, a ne paket. Doneseš kutiju (kao tu tvoju) na šalter i kažeš šaljem pismo, on ti naplati 10KM, a kažeš šaljem paket, naplati 30-40KM (to je neki red veličine, zavisi gdje ide, kolika je masa,...treba pogledati njihov cjenovnik)
na posta.ba prikazuje do izlaska iz zemlje a na stranici poste zemlje u koju se salje prikaze detalje nakon sto uđe u tu zemlju
-
Umalo popisivac
#6686 Re: eBay - Vaša iskustva
Koji ljudi? Ti si jedini koliko ja vidim? Ne mozes ti znati sta je konkretno bio problem kad ocito nisi ni procitao moj post pazljivo kako je problem nastao. Valjda znam o cemu pricam. Malo je arogantno govoriti da ti znas bolje od mene kakav sam ja problem imao. A to nije bilo u eBayevoj odluci. Vec u nejasnim pravilima i naknadnoj nemogucnosti kontakta nakon automatski zatvorenog, a ne rijesenog casea, za koji sam ja mislio da je dovoljno postici dogovor. Da ponovo ne pisem, procitaj pazljivije moj post.quarterback wrote:Kazes da si imao 5 transakcija na ebayu, da li je to respektabilan broj na osnovu kojeg mozes tvrditi nesto kada ovdje imas ljude sa par stotina transakcija koji ti kazu da to nije tako?
Kazes da je ebay debilan i frustrirajuci, ono sto ja mogu reci je da je ebay UVIJEK na strani kupca i da si zasticen kao medvjed u pionirskoj dolini, za ovih mojih 200 kupljenih itema NI JEDNOM se nije desilo da me je ebay nesto zavlacio ili me ostetio na bilo koji nacin, naprotiv, kada je prodavac bilo sta muljao, ebay je uvijek to rijesio u moju korist. Ako se i desio problem ili je dosao zamjenski item, ili je dosao novac, treceg nije bilo.
Ja sam imao kontakte sa Paypalom oko blokiranja kartice jednom prilikom i mogu reci isto to sto ti kazes za Ebay, a to je da ti salju samo genericke emailove koji nemaju skoro pa nikakve veze sa onim sto si pitao. Jeste na kraju maila im uvijek pise sincerely yours Šefika medjutim nije taj mail vidio Šefike, to je samo da ti mislis da ti ga je neko pisao, radi se o genericki složenim mailovima koji najčešće pomažu koliko pomogne i to što uzmeš jedan C vitamin kad te razvaljuje gripa.
Nemas se potrebe obracati Paypalu ako si kupio item preko Ebaya. Kupio si ga ne Ebayu, sva komunikacija sa sellerom je isla preko Ebaya i Ebay ima uvid u sve to zajedno i jedini je mjerodavan da odlucuje da li je nesto ili nije nesto. Paypal radi samo placanje i nista drugo.
Pored toga mozda ne znas, Paypal je dio Ebaya a nije Ebay dio Paypala.
Moguce da postoje slucajevi kada je paypal bio efikasniji od ebaya (a narudzba je isla preko ebaya) medjutim ja nisam bio svjedokom takvih situacija.
Case na paypalu sam otvarao samo u situacijama kada sam narucivao preko DXa ili BangGooda pa nesto nije doslo
PP bar mozes kontaktirati. Iako im se istina srozala podrska otkako je pokrenut poseban odijel za Europu.Ili mozda jednostavno ovisi i od agenta, al bar imas kakav takav kontakt. I naravno da se mogu obratiti PP jer vrsim placanje preko njih. Te je rok sad bitno duzi nego kod eBaya.
-
quarterback
#6687 Re: eBay - Vaša iskustva
vidi, sam sebe citiram
quarterback wrote:samo me stavi na ignore ako te nerviram i sve ok
- Stjui
#6688 Re: eBay - Vaša iskustva
prije mjesec dana naručih nožić,pa sutradan naručim i drugu,al od drugog prodavača.jedan nožić je došao prije dvije sedmice, a drugi ne dolazi.kako da provjerim od kojeg prodavača je paket stigao,a kojem da se žalim.sačuvao sam paketić.ima li na njemu neki kod ili nešto koji mogu povezati sa sellerom?
-
shandrprcSA
#6689 Re: eBay - Vaša iskustva
ima broj transakcije

- Stjui
#6690 Re: eBay - Vaša iskustva
shandrprcSA wrote:ima broj transakcije
nema tog broja na paketu,niti na ambalaži artikla.
- vješalica
#6691 Re: eBay - Vaša iskustva
pa imaš li ikakve podatke od prodavača jarane na ambalaži u čemu je poslao?
moreš pogledati u izvod paypala tamo zna biti ime prodavača i neki detalji
moreš pogledati u izvod paypala tamo zna biti ime prodavača i neki detalji
- _Reds_
#6692 Re: eBay - Vaša iskustva
Obzirom da je americki dolar ojacao, bolje je kupovati u australijskim dolarima ili kanadskim.
Jeftinije ponekad i do 20 posto.
Jeftinije ponekad i do 20 posto.
- _Reds_
#6693 Re: eBay - Vaša iskustva
Ima onaj neki potpis na paketu, koji se zna poklapati sa paypalom, ali meni ka se tako desavao posaljem prodavcu da mi posalje sa koje je adrese poslao i po adresi znam.Stjui wrote:shandrprcSA wrote:ima broj transakcije
![]()
nema tog broja na paketu,niti na ambalaži artikla.
-
quarterback
#6694 Re: eBay - Vaša iskustva
4 posiljke za 3 dana, kontam da ce me postar sacekati iza coska da me slomije

- ja nisam ja
#6695 Re: eBay - Vaša iskustva
I meni danas stiglo naruceno i poslano 11.12
- nadžak
#6696 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni nema još 4 ili 5 paketića koji su naručeni sredinom oktobra. Jedan takođe čeka negdje u NJemačkoj naručen u sredinom novembra, preporučena pošiljka. Baš je ove godine začepilo.
-
quarterback
#6697 Re: eBay - Vaša iskustva
kod tebe bas dobro kasni, meni je to iz oktobra davno doslonadžak wrote:Meni nema još 4 ili 5 paketića koji su naručeni sredinom oktobra. Jedan takođe čeka negdje u NJemačkoj naručen u sredinom novembra, preporučena pošiljka. Baš je ove godine začepilo.
-
Kataklinger
#6698 Re: eBay - Vaša iskustva
Šta se sve naručivali u zadnje vrijeme?
Ja knjigu, skatere za miš, ventilator za laptop...
Ja knjigu, skatere za miš, ventilator za laptop...
- nadžak
#6699 Re: eBay - Vaša iskustva
Kasni ko nikad. Išao sam i u poštu, malo sa onim tetama popričao, ništa specijlano mi ne rekoše osim da nabavim poštansko sanduče.
Nisam ni znao da je prema Zakonu o poštanskom saobračaju dužnost imati sanduče na vidnom i dostupnom mjestu. Bez njega ni možeš ništa intervenisat ni u pošti ni na sudu eventualno.
Nisam ni znao da je prema Zakonu o poštanskom saobračaju dužnost imati sanduče na vidnom i dostupnom mjestu. Bez njega ni možeš ništa intervenisat ni u pošti ni na sudu eventualno.
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#6700 Re: eBay - Vaša iskustva
Šta znači NULL
http://prntscr.com/5qecdu
http://prntscr.com/5qecdu