Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ja nisam ja

#6626 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

dino me preduhitrio
namaste

#6627 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by namaste »

ja otvorila case 65. dan na ebay :evil: kako - ne znam! jos sam u cudu :-) vracen mi novac u roku od 7 sati!
ja nisam ja

#6628 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Meni nije ima 6 dana
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#6629 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nexus2 »

Pitanje

http://prntscr.com/5odidh

Kliknem na unpaid i http://prntscr.com/5odime

Pare su vraćene, to nije problem
ali mi vadi živce ono Unpaid...
Od opcija imam samo ovo http://prntscr.com/5odiw4

Šta da se radi?
Elaol

#6630 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

Smije li se sad narucivati sa ebaya (mislim zbog zastoja)? Treba mi objektiv za telefon, a ne znam da li ce stici.
saric900

#6631 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by saric900 »

Meni danas stigao jedan artikal , narucen 10.12.2014. , imam jos par artikala koji jos nisu stigli , al mislim da ce i oni poceti stizati. Ovaj sto je stigao rok mu je bio do 13.1. da stigne , a nema tracking broj. Inace ovo mi je prvi artikal i da sam kupio i da mi je stigao. :-D :-D
Elaol

#6632 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

saric900 wrote:Meni danas stigao jedan artikal , narucen 10.12.2014. , imam jos par artikala koji jos nisu stigli , al mislim da ce i oni poceti stizati. Ovaj sto je stigao rok mu je bio do 13.1. da stigne , a nema tracking broj. Inace ovo mi je prvi artikal i da sam kupio i da mi je stigao. :-D :-D
Odakle su slali artikal? Kina? Hong Kong?
quarterback

#6633 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

pa hong kong je kina :D

vidi, vidim da ti je pitanje nesuvislo, dakle nema veze sto su praznici, kada su praznici to samo znaci da ce stvari malo sporije stici a ti se pitas hoce li uopste stici...

stici ce, samo ti niko ne moze reci kada jer je pitanje koliko je paketa u medjuvremenu zaglavilo i ceka slanje te kada ce nove narudzbe doci na red, vjerujem da nije problem u prodavcima, oni ih posalju (sto ti uredno i pise u ebayu recimo) ali se paketi sakupljaju u sabirnim centrima kako bi se slali dalje u odredjeni region svijeta

ja sam narucio bar 10 stvari tokom decembra i danas je stigao jedan paket, vise se ne sjecam ni kada je narucen

dakle naruci, bolje da narucis sada nego da te zakaci 19. februar :D
Chuckie

#6634 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Elaol wrote:Smije li se sad narucivati sa ebaya (mislim zbog zastoja)? Treba mi objektiv za telefon, a ne znam da li ce stici.
Kakvih crnih zastoja? Ljudi funkcionisu normalno.

Btw daj otvorite temu kinezi i njihova dostava, filujete ovu temu samo sa kinezima, nije eBay Kina.
batboy

#6635 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by batboy »

[quote="dinooh"]na paypalu 180 dana od dana placanja, a na ebay 30 dana od zadnjeg dana estimated delivery.
Nades tamo u purchase history sta si kupio, ides na contact seller. Biras da nisi dobio artikal i napises poruku da nisi dobio, da li zna gdje je paket i sl. Onda prodavac odgovara i dogovarate se. Od toga dana (dana ostvaranja case-a) imas jos 30 dana. Ako se ne dogovorite, onda ides excalate to ebay, i tada ebay donosi odluku u tvoju korist ili u korist prodavca.

Ako sam nesto pogrijesio neka me neko ispravi.[/quote]

Ako može mala pomoć...

Ja sam naručio artikl petog novembra:
Order placed on
Wednesday, Nov 5, 2014
Payment date
Wednesday, Nov 5, 2014

Ako je onako kako Vi kažete onda je kod mene estimated delivery 12 decembar, jer piše sljedeće:
Estimated delivery Thursday, Nov 20, 2014 - Friday, Dec 12, 2014

Ako mi je delivery 12 decembra trebao bih imati još fore za otvaranje case-a, ali izgleda da nemam jer je prošlo 60 dana od dana naručivanja... Pomalo sam zbunjen, ne postoji opcija na e-bay preko koje bi pokrenuo case (valjda treba da imam još 5-6 dana). Takođe ne mogu ostaviti feedback seleru.

Ranije sam bio prinuđen da pokrenem case i znam kako to ide... Selera mogu naći i preko paypal-a, ali nisam tamo pokrenuo case, još čekam odgovor od selera... :run:
quarterback

#6636 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Estimated delivery Nov 26, 2014 - Dec 12, 2014

jos uvijek imam mogucnost da kliknem da nije doslo (sto sam upravo i uradio) i da ostavim feedback
dinooh

#6637 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Mozda je neki bug, kao sto je meni bio jednom. Ja otvorio case i dogovarao se sa seller-om i onda vidim nema nista od toga i hocu da idem na escalate to ebay. Ali nije bilo opcije i poslao poruku ebay-u i oni javljaju da je neki bug i onda mi otvorili tu mogucnost i tako da sam onda kliknuo na escalate.
batboy

#6638 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by batboy »

[quote="quarterback"]Estimated delivery Nov 26, 2014 - Dec 12, 2014

jos uvijek imam mogucnost da kliknem da nije doslo (sto sam upravo i uradio) i da ostavim feedback[/quote]

Vjerovatno zavisi od toga kad je naručen artikl... Da li ti je prošlo 60 dana od dana narudžbe?
dinooh

#6639 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

If your item hasn’t arrived or isn’t as described, contact the seller by opening a case in the Resolution Center within 30 days of your klix or latest estimated delivery date.
http://pages.ebay.com/ebay-money-back-g ... -help.html
batboy

#6640 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by batboy »

@dinohh, isto čitamo... I upravo sam pretražio opcije.

Može se ići preko ''contact seller'' a zatim na opciju: I didn’t receive my item

Konkretno kod mene piše: The estimated delivery date for this item was Dec 11, 2014.

A ispod ima linkovana rečenica: You can request a refund or more information from the seller.

Kad se klikne na link otvara se polje: Send Reguest

Može se čekirati povrat novca ili zahtjevati artikl...

Očekujem selera da se javi, pa ako bude problema pokušaću da iskoristim ovu opciju... Uglavnom ne mogu mu dati negativan feedback...

Hvala na pomoći svima.
dinooh

#6641 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

pa tako ja uvijek otvaram case. contact seller, pa nisi dobio artikal pa hoces full refund. Onda napises poruku i posaljes to. Onda on odgovara u roku 3 radna dana. I imas jos 30 dana od danasnjeg dana da se sa njim dogovaras. Ako se ne dogovoris ides na escalate to ebay.
quarterback

#6642 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

batboy wrote:
quarterback wrote:Estimated delivery Nov 26, 2014 - Dec 12, 2014

jos uvijek imam mogucnost da kliknem da nije doslo (sto sam upravo i uradio) i da ostavim feedback
Vjerovatno zavisi od toga kad je naručen artikl... Da li ti je prošlo 60 dana od dana narudžbe?
nije, 7.11. je narudzba bila
batboy

#6643 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by batboy »

dinooh wrote:pa tako ja uvijek otvaram case. contact seller, pa nisi dobio artikal pa hoces full refund. Onda napises poruku i posaljes to. Onda on odgovara u roku 3 radna dana. I imas jos 30 dana od danasnjeg dana da se sa njim dogovaras. Ako se ne dogovoris ides na escalate to ebay.
Ma ja ga prvo nisam mogao naći u 60 dana history... Zatim kad sam ga našao nisam mogao da kliknem na ''Order details'' i većina ostalih opcija je nestalo... Ispod opcije ''More actions'', ostale su samo: ''follow this seller'' i ''contact seller''... Takođe pored artikla je nestala oznaka ''Estimated delivery'', pa sam odmah potrčao vama da se požalim...

Aaaa evo vidim na starijim artiklima od tri mjeseca, može se kontaktirati seler i ebay centar ali nema opcije ''send request'' za povrat novca...

@quarterback, kod mene je 5.11. danas istekao rok za feedback...
ja nisam ja

#6644 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Koliko treba da ebay rijesi slucaj ako ih pozoves u pomoc kada ti seller na requestu ne vraca pare? U najduzem slucaju koliko dugo?
boogy

#6645 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by boogy »

Ja također nisam dobio artikal.
Piše mi Estimated delivery Nov 24, 2014 - Dec 11, 2014
Kontaktirao sam ovoga lika prije par dana i ne javlja se.
Sada da li trebam cekati recimo do petka, 9. januara ili da mozda već danas da idem na ovo I didn't receive it ?
Ili neku drugu opciju?
I ja nemam ovu rečenicu - You can request a refund or more information from the seller

Image
quarterback

#6646 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

boogy wrote:Ja također nisam dobio artikal.
Piše mi Estimated delivery Nov 24, 2014 - Dec 11, 2014
Kontaktirao sam ovoga lika prije par dana i ne javlja se.
Sada da li trebam cekati recimo do petka, 9. januara ili da mozda već danas da idem na ovo I didn't receive it ?
Ili neku drugu opciju?
I ja nemam ovu rečenicu - You can request a refund or more information from the seller

Image
ako si ga kontaktirao prije par dana i ne javlja se idi na ovo da nisi primio item, nema potrebe da cekas pretjerano, ako su radni dani meni kad se ne javi prvi ili drugi sljedeci radni dan - vozdra (s tim da vodim racuna o vremenskoj zoni, HK i BiH su totalno kontra)
boogy

#6647 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by boogy »

Sacekat ću još danas, ako se ne javi sutra ću ići na ovo - I didn't receive it

Na prethodnoj strani sam okačio slike i vidi se da paket nije maknuo sa aerodroma u Beijingu od 06.12.2014. - i stanje je i dalje isto.
quarterback

#6648 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ne mora znaciti da je tako sto se tice trackinga ali to nije tvoj problem, ti si posteno sacekao koliko si mogao i sada neka oni razmisljaju sta i kako
ja nisam ja

#6649 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Ja sam vec dugo nevidljiva ovdje ali cu opet pokusati. Digla sam case izfdali su mi novac kako se zatvara slucajnjel samo da dam ocjenu ili?
shandrprcSA

#6650 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

KvaziExpert wrote:
ja nisam ja wrote:Ja sam vec dugo nevidljiva ovdje ali cu opet pokusati. Digla sam case izfdali su mi novac kako se zatvara slucajnjel samo da dam ocjenu ili?
ako izfdali znači refundirali i case će zatvoriti automatski, barem je kod mene tako bilo zadnji put
Image

oznacis ovo drugo i zavrsis
Post Reply