Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
SA 071

#5901 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SA 071 »

kloniran wrote:moze doci za dan a moze i za mjesec, zavisi kako te zakaci i zavisi koliko ce se kiseliti u frankfurtu, meni je zadnja posiljka samo prenocila po trackingu u frankfurtu al je od kine do frankfurta isla mjesec dana
Hvala na info.

Znači da na singpost.com više ne provjeravam tracking broj koji sam dobio nego na posta.ba. Kada dođe do registrovanja promjene lokacije, to će se vidjeti na posta.ba, a ne na singpost.com kojom mi je poslano?

Ma kontam još nešto za mobitel poručiti, ali hoću da sačekam da vidim kako će ovo proći i šta ću dobiti, a evo će haman mjesec od narudžbe proći. :-)
kloniran

#5902 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

SA 071 wrote:
kloniran wrote:moze doci za dan a moze i za mjesec, zavisi kako te zakaci i zavisi koliko ce se kiseliti u frankfurtu, meni je zadnja posiljka samo prenocila po trackingu u frankfurtu al je od kine do frankfurta isla mjesec dana
Hvala na info.

Znači da na singpost.com više ne provjeravam tracking broj koji sam dobio nego na posta.ba. Kada dođe do registrovanja promjene lokacije, to će se vidjeti na posta.ba, a ne na singpost.com kojom mi je poslano?

Ma kontam još nešto za mobitel poručiti, ali hoću da sačekam da vidim kako će ovo proći i šta ću dobiti, a evo će haman mjesec od narudžbe proći. :-)
provjeravaj i na trackitonline.ru oni prikazuju sva azuriranja
SA 071

#5903 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SA 071 »

kloniran wrote:
SA 071 wrote:
Hvala na info.

provjeravaj i na trackitonline.ru oni prikazuju sva azuriranja
Hvala :thumbup:
CooK

#5904 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

kloniran wrote:
un1ted wrote:Nije pošta, već naš pogani narod. Naruci stvar, kaze da nije doslo, a dobije pare i artikal.
Ima i toga a ima i da hapaju u posti i na carini

Ja nisam bruku stvari dobio, a trazim povrat samo na dan isteka casea, ako ne dođe artikal.
E onda ja ovako javno nabijem na Qrac sve seljobere koji to rade. Radi njih ja ovdje moram placati duplo ili troduplo za isti artikal. Ovaj mis me izasao oko 6,5KM a ovdje se prodaju po 15 i 20KM. Zar smo toliko pogana i prokleta nacija da iskoristavamo sve zivo gdje se moze nesto ukrasti pa nam ni Kinez vise ne vjeruje.
dinooh

#5905 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

CooK wrote:
kloniran wrote:
un1ted wrote:Nije pošta, već naš pogani narod. Naruci stvar, kaze da nije doslo, a dobije pare i artikal.

Ja nisam bruku stvari dobio, a trazim povrat samo na dan isteka casea, ako ne dođe artikal.
E onda ja ovako javno nabijem na Qrac sve seljobere koji to rade. Radi njih ja ovdje moram placati duplo ili troduplo za isti artikal. Ovaj mis me izasao oko 6,5KM a ovdje se prodaju po 15 i 20KM. Zar smo toliko pogana i prokleta nacija da iskoristavamo sve zivo gdje se moze nesto ukrasti pa nam ni Kinez vise ne vjeruje.
http://www.banggood.com/2_4GHz-7D-1200D ... 36246.html
zippoo87

#5906 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

banggood.com ima novi dizajn stranice
djeluje da je sada brzi sajt,samo treba malo da se naviknem na novi dizajn
shandrprcSA

#5907 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

CooK wrote:
kloniran wrote:

http://www.ebay.com/itm/151302474265?_t ... EBIDX%3AIT

ja ovaj dobio prije heftu i evo sad vidim da ne isporucuju vise za BiH :|
quarterback

#5908 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

a jbg da bar stave onda da se moze samo sa tracking numberom...
hali gali halid

#5909 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by hali gali halid »

Moram li negdje označiti da mi stigla pošiljka, ili je dovoljno da ostavim feedback?
shandrprcSA

#5910 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

hali gali halid wrote:Moram li negdje označiti da mi stigla pošiljka, ili je dovoljno da ostavim feedback?

samo feedback ostavis
Adem_

#5911 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Adem_ »

Da li se mogu kupiti parfemi ili bi bilo problema?
hali gali halid

#5912 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by hali gali halid »

shandrprcSA wrote:
hali gali halid wrote:Moram li negdje označiti da mi stigla pošiljka, ili je dovoljno da ostavim feedback?

samo feedback ostavis
Hvala.
zubi

#5913 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

Adem_ wrote:Da li se mogu kupiti parfemi ili bi bilo problema?
ne bi bilo problema, samo carina :D
avaks

#5914 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by avaks »

zubi wrote:
PDV i carina ako je posiljka preko 50km (i shipment tj. Dostava ulazi u tu cijenu) :D

Sent from my fontele using DHL...
i_ja_na_forumu

#5915 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by i_ja_na_forumu »

Zna li neko kakav je ovo TN : YC*********YW

prvi put vidim ovo YC :S ne znam ni gdje ga mogu pratiti :S
kloniran

#5916 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

i_ja_na_forumu wrote:Zna li neko kakav je ovo TN : YC*********YW

ako ne radi na trackitonline.ru onda nije validan :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5917 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

i_ja_na_forumu wrote:Zna li neko kakav je ovo TN : YC*********YW

Ne mozes pratiit taj kod. Dobijao sam par posiljki, naveden je na paketu, ali nikada online. Mozda sluzi za interno pracenje u postama, ne znam, ali online neces nista naci.
Hemera

#5918 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hemera »

avaks wrote:
zubi wrote:
PDV i carina ako je posiljka preko 50km (i shipment tj. Dostava ulazi u tu cijenu) :D

Sent from my fontele using DHL...
nije tačno,plaća se porez bez obzira na cijenu,pročitaj malo
uredba do 50KM ne vrijedi za duhan,alkohol,parfeme tolaetne vode...
može jedino da igra na kartu sreće da ga ne zakači carina :roll:
CooK

#5919 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

shandrprcSA wrote:
CooK wrote:
kloniran wrote: Ima i toga a ima i da hapaju u posti i na carini

http://www.ebay.com/itm/151302474265?_t ... EBIDX%3AIT

ja ovaj dobio prije heftu i evo sad vidim da ne isporucuju vise za BiH :|
Eto vidis.... A jos se radi o drugom selleru sto govori da jedan po jedan polako izbaciju BiH sa svoje shipping liste. Taj tvoj mis je voma slican ovom kojeg sam ja dobio samo sto taj jos manje trosi baterije jel nema crvene svjetlosti. Oba misa su super i ja sam se stvarno iznenadio kada sam ovaj dobio. Cak ga i britanci hvale ne samo radi cijene nego sto je stvarno cvrst, kompaktan, odlicno obavlja svoj posao, cuva bateriju(automatski se iskljuci kada izgubi komunikaciju sa usb prijemnikom u racunaru) a i super izgleda. Btw: Ovo sto je momak iznad postavio link od Banggood-a se na radi o originalnom Weksi misu nego o kopiji.
Na zalost tako nam je kako nam je, izgleda ce svi kineski prodavaci sa ebay-a izostaviti BiH sa shipping liste radi toga sto ljigavci dobiju artikal ali opet traze novac nazad a i radi kradje koja se desava na carini i u posti a mi cemo kupovati kopije kinsekih polupoznatih brendova sa banggood-a i ostalih slicnih stranica. :sad:
Last edited by CooK on 24/10/2014 06:15, edited 1 time in total.
Grof

#5920 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Grof »

Zna li neko šta treba uraditi u sljedećem slučaju: prodavač nije više registriran na ebayu. Kupio od njega jaknu 26.9., poslano navodno 27.9. Ako ne dođe, do kada imam maksimalno vremena da otvorim case?
OldMayor

#5921 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by OldMayor »

Eee nas bosnjo, konta hjoj vidi ovo mogu narucit i jos vratit pare nazad...

I onda za koji mjesec kad se selleri budu zalili i kad nas skroz ukinu, onda ce se kljusine cudit pa kako ovo jbt.
ja nisam ja

#5922 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Kako narod moze biti tako pokvaren da dobije robu i trazi pare nazad. Pa to samo mi mozemo. Zbog takvih sranja u Italiju ne salju robu

Sent from my iPhone using Tapatalk
supercali

#5923 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by supercali »

je li iko narucivao alkohol i kakva je situacija sa tim?
supercali

#5924 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by supercali »

Grof wrote:Zna li neko šta treba uraditi u sljedećem slučaju: prodavač nije više registriran na ebayu. Kupio od njega jaknu 26.9., poslano navodno 27.9. Ako ne dođe, do kada imam maksimalno vremena da otvorim case?
otvori odmah case i u roku 5 minuta dobit ces pare nazad
to je slucaj isti koji sam ja imao par stranica prije i odmah rijesili slucaj u moju korist
zippoo87

#5925 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

ja jos niti jednom nisam trazio povrat novca a kupujem evo vec vise od godine
jednom sam trazio samo da mi posalju novi paket,jer prvi nije dosao a vrijednost je bila oko 6-7 dolara
Post Reply