zanima me ako narucim odjednom 4 stvari hoce li mi to doći skupa u isti dan i u istoj koverti ili odvojeno jer mislim ako dodje skupa bice veca carina ili to ipak nema veze
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
anaa
#476 Re: eBay - Vaša iskustva
zdravo svima!!
zanima me ako narucim odjednom 4 stvari hoce li mi to doći skupa u isti dan i u istoj koverti ili odvojeno jer mislim ako dodje skupa bice veca carina ili to ipak nema veze
- toniran
#477 Re: eBay - Vaša iskustva
http://imageshack.us/photo/my-images/267/ebayf.png/
ako moze ko da mi kaze dali je ovo posalto ili nije ???
- Op3r4t0r
#478 Re: eBay - Vaša iskustva
Pod predpostavkom da sve 4 stvari narucujes od istog prodavaca onda se s njim mozes i dogovoriti kako ti odgovara, najcesca praksa je ta da ti prodavac posalje sve zajedno s tim da ti postarina bude manja nego da ti sve 4 stvari salje zasebnoanaa wrote:zdravo svima!!
-
dimba
#479 Re: eBay - Vaša iskustva
Black Friday dolazi!! Zna li neko ima li na ebayu popusta ili nekim drugim stranicama vezanim za web kupovinu povodom Black Fridaya.
P.S. Dobio san od Pay pala e-mail sa raznim ponudama. Ima li iko iskusta sa tim ?
P.S. Dobio san od Pay pala e-mail sa raznim ponudama. Ima li iko iskusta sa tim ?
- Digla_da_kreci
#480 Re: eBay - Vaša iskustva
Dobit ces na email obavijest kad ti prodavac posalje.toniran wrote:http://imageshack.us/photo/my-images/267/ebayf.png/
Uh, jedva cekam petakdimba wrote:Black Friday dolazi!! Zna li neko ima li na ebayu popusta ili nekim drugim stranicama vezanim za web kupovinu povodom Black Fridaya.
Ima popusta na ebay i bice jos, samo prati...
I ja sam dobila mail od Paypala sa nekim ponudama, ali nisam bas zainteresovana za to, sve nesto sitno
- toniran
#481 Re: eBay - Vaša iskustva
a mene interesuje ova stvar, zelio bi naruciti 2 dukserice od istog
prodavaca, njhova cjena je 14$ po
kom. a shipping je isto 14$ . E sada
me zanima jel se placa trosak skupa ili
pojedinacno . hocul platit 14 ili 28 $. i
dali ce mi to cariniti ?
dali ce mi to cariniti ?
- vox-populi
#482 Re: eBay - Vaša iskustva
Sto se postarine tice, najbolje je da posaljes mail prodavacu i pitas. Obicno su postarine manje kada se salje vise artikala, dakle neces platiti 28$ ali vjerovatno neces platiti ni samo 14$. Obicno ima fiksna cijena za posiljku odredjene velicine plus dodatak po artiklu.toniran wrote:a mene interesuje ova stvar, zelio bi naruciti 2 dukserice od istog
dali ce mi to cariniti ?
-
Chuckie
#483 Re: eBay - Vaša iskustva
Ljudi, kasne li ikom ovih dana pošiljke iz USA???
Paket čekam USPS priority mail već preko 20 dana, počinjem pizdit!
-
motorola01
#484 Re: eBay - Vaša iskustva
Regularno je 20-25 dana ali sa standardom,a ne sa priority mail-om..Ali kako god,trebalo bi doci iduce sedmice....Chuckie wrote:Ljudi, kasne li ikom ovih dana pošiljke iz USA???
- Pokerboy11
#485 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja cekam isto njih 22.11 sam uplatio lovu, 23 je paket poslan iz san franciska jucer stiglo u New york sad se procesira.Chuckie wrote:Ljudi, kasne li ikom ovih dana pošiljke iz USA???
Valjda ce to sad poslati avionom kako vec ? Nije moguce da brodom salju ne bi stiglo za godinu hahahhahah.
Imas li tracking number da mozes viditi dokle je stiglo ?
- Pokerboy11
#486 Re: eBay - Vaša iskustva
Kad je onaj paket popunjen - obojentoniran wrote:http://imageshack.us/photo/my-images/267/ebayf.png/
Dovuci tu strelicu i pisace ti datum kad je poslano.
-
Chuckie
#487 Re: eBay - Vaša iskustva
Da imam tracking broj, evo šta kaže na USPS sajtu:Pokerboy11 wrote:Ja cekam isto njih 22.11 sam uplatio lovu, 23 je paket poslan iz san franciska jucer stiglo u New york sad se procesira.Chuckie wrote:Ljudi, kasne li ikom ovih dana pošiljke iz USA???
Valjda ce to sad poslati avionom kako vec ? Nije moguce da brodom salju ne bi stiglo za godinu hahahhahah.

I na bhp.ba kad ukucam taj tracking iste 4 promjene pišu.
Šta tebi kaže na usps a šta na bhp.ba?
-
Loky
#488 Re: eBay - Vaša iskustva
Zato sto je PARCEL. Paketi veoma sporo idu. Prije stigne obicna posiljka nego parcel, a postarina je nekoliko puta skuplja. Uglavnom drugi put trazi samo registrovanu posiljku (obicna posiljka sa trk#) Ali ne brini doci ce.Chuckie wrote:Da imam tracking broj, evo šta kaže na USPS sajtu:Pokerboy11 wrote:Ja cekam isto njih 22.11 sam uplatio lovu, 23 je paket poslan iz san franciska jucer stiglo u New york sad se procesira.Chuckie wrote:Ljudi, kasne li ikom ovih dana pošiljke iz USA???
I na bhp.ba kad ukucam taj tracking iste 4 promjene pišu.
Šta tebi kaže na usps a šta na bhp.ba?
-
Chuckie
#489 Re: eBay - Vaša iskustva
Čuo sam to od još par ljudi, hvala ti. Platiš masno i za poštu i osiguranje pošiljke jer je vrijedna, i
opet čekaš mjesec dana. Ljudima najjeftinijom opcijom USPSa dođe za maksimum 15 dana.
opet čekaš mjesec dana. Ljudima najjeftinijom opcijom USPSa dođe za maksimum 15 dana.
- Pokerboy11
#490 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni isto pise i na istoj se lokaciji nalazi u blizini new yorka gledao sam google earthChuckie wrote:Čuo sam to od još par ljudi, hvala ti. Platiš masno i za poštu i osiguranje pošiljke jer je vrijedna, i
Processed Through Sort Facility, Nov-27-11, 07:38 AM, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
Arrived at Sort Facility, Nov-27-11, 07:37 AM, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
Ja sam Priority mail internacional platio 45 dolara jer sam uzeo graficku kartu koja kosta 375 dolara ... Tebi znaci od 9 novembra na toj lokaciji .
Znas li jel ce to vamo stici avionom?
-
Chuckie
#491 Re: eBay - Vaša iskustva
Neam pojma kad će doći, ali stoji da je na putu ka ovamo kad klikneš na onaj mali uskličnik:
Your item was processed through our FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099 facility on November 09, 2011 at 12:00 pm. The item is currently in transit to the destination.
Samo se pojede od brige, takođe nije mala vrijednost paketa, kao i kod tebe.
Nego, nikad nisam iz USA čekao duže od 15tak dana, a kupovao sam od igle do likomotive, pa me ovo malo izbi iz takta.
Your item was processed through our FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099 facility on November 09, 2011 at 12:00 pm. The item is currently in transit to the destination.
Samo se pojede od brige, takođe nije mala vrijednost paketa, kao i kod tebe.
Nego, nikad nisam iz USA čekao duže od 15tak dana, a kupovao sam od igle do likomotive, pa me ovo malo izbi iz takta.
-
Loky
#492 Re: eBay - Vaša iskustva
Velika je razlika izmedju regularnog Priority mail i Priority Parcel Mail.Pokerboy11 wrote:Meni isto pise i na istoj se lokaciji nalazi u blizini new yorka gledao sam google earthChuckie wrote:Čuo sam to od još par ljudi, hvala ti. Platiš masno i za poštu i osiguranje pošiljke jer je vrijedna, i
Processed Through Sort Facility, Nov-27-11, 07:38 AM, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
Arrived at Sort Facility, Nov-27-11, 07:37 AM, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
Ja sam Priority mail internacional platio 45 dolara jer sam uzeo graficku kartu koja kosta 375 dolara ... Tebi znaci od 9 novembra na toj lokaciji .
Znas li jel ce to vamo stici avionom?
***Processed Through Sort Facility, Nov-27-11, 07:38 AM, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099***
Ovo ti je Postanska carinska zona. Svaki paket ide na pregled. Zna trajati danima jer je drzavna firma (cuvaju ljudi posao) kako na ulazu tako i na izlazu. Sve sto vise kosta i sto stavljas vece osiguranje duze ostaje...
Dobio sam paket iz Holandije (Priority Parcel post) za 29 dana a register mail stigo za 10 dana. Prvi je kao i drugi imao istu vrijednost ali na drugom su stavili samo $10 bas zbog iskustva prvi put.
Isti slucaj se desio kad sam slao za Holandiju 2 X duze kad sam stavio pravu vrijednost i osiguranje na posiljku.
Samo bacanje para i nista drugo.
Zato ljudi trazite samo REGISTER MAIL kad vam neko salje za Bosnu. Brze dodje a duplo manje kosta.
Najvaznije da imas trk#. Tad te ne moze niko lagati.
- toniran
#493 Re: eBay - Vaša iskustva
Pokerboy11 wrote:Kad je onaj paket popunjen - obojentoniran wrote:http://imageshack.us/photo/my-images/267/ebayf.png/
ako moze ko da mi kaze dali je ovo posalto ili nije ???Onda znaci da je poslano...
Dovuci tu strelicu i pisace ti datum kad je poslano.
pise 20.11, al jos nisat nije stiglo :/
-
Chuckie
#494 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni je poslan 1/11 i nije stigao i radi se o par stotina $ a ne dva tri dolara.
- Pokerboy11
#495 Re: eBay - Vaša iskustva
Najbolje vam je da kontaktirate prodavaca ako vec niste jer nakon 45 dana nez da li ikako mozete uraditi refund novca. Bas sam jucer citav dan guglao oko toga milim da cekate previse al ima slucaja gdje cekaju i po 30 dana pa dobiju paket.
- Pokerboy11
#496 Re: eBay - Vaša iskustva
@Loky meni vec kod nas na BIH posti kad pratim number pise da je poslano u inostranstvo.
27.11.2011 07:37:00 UNITED STATES USJECA - FOREIGN CENTER JERSEY CITY NJ 099 Prijem pošiljke u izmjeničnoj pošti
27.11.2011 07:38:00 UNITED STATES USJECA - FOREIGN CENTER JERSEY CITY NJ 099 Ubacivanje pošiljke u vreću
27.11.2011 18:25:00 UNITED STATES USJECA - FOREIGN CENTER JERSEY CITY NJ 099 Otprema pošiljke u inostranstvo
27.11.2011 07:37:00 UNITED STATES USJECA - FOREIGN CENTER JERSEY CITY NJ 099 Prijem pošiljke u izmjeničnoj pošti
27.11.2011 07:38:00 UNITED STATES USJECA - FOREIGN CENTER JERSEY CITY NJ 099 Ubacivanje pošiljke u vreću
27.11.2011 18:25:00 UNITED STATES USJECA - FOREIGN CENTER JERSEY CITY NJ 099 Otprema pošiljke u inostranstvo
-
Chuckie
#497 Re: eBay - Vaša iskustva
Pokerboy11, jel i kod tebe Priority mail international parcel? Identično kao kod mene?
I kod mene na bhp.ba stoji da je otišo u inostranstvo 9/11.
I kod mene na bhp.ba stoji da je otišo u inostranstvo 9/11.
- burekodsira
#498 Re: eBay - Vaša iskustva
morate skontati da se blizi bozic i da se po tom pitanju duse djele u prodaji pa i online... znaci sigurno ce doci i do zastoja pri isporuci robe, racunajte na to
- mahalaš
#499 Re: eBay - Vaša iskustva
Upravo ovo! Ako ste kupovali proteklih godina u ovom periodu znate o cemu se radi. Posiljke koju se kupuju od pocetka novembra do sredine januara ce kasniti. Neke znaju stici na vrijeme, ali vecina kasni... Meni se znalo desiti da dodje tek nakon 40 dana.burekodsira wrote:morate skontati da se blizi bozic i da se po tom pitanju duse djele u prodaji pa i online... znaci sigurno ce doci i do zastoja pri isporuci robe, racunajte na to
-
zuxxon
#500 Re: eBay - Vaša iskustva
Samo da pitam, koliko se otprilike ceka na dostavu iz UK? kupio sam nosac za mobitel. Tamo u postage mi pise standard international fee, pa pretpostavljam da se ne salje nekim ups-ovima, dhl-ovi, i tako to
Ispod imena proizvoda pise tracking number:... pa nema nista, a ona dispatched iskonica je u koloru, znaci poslano (valjda), inace to mi je prva kupovina preko ebay-a
Ispod imena proizvoda pise tracking number:... pa nema nista, a ona dispatched iskonica je u koloru, znaci poslano (valjda), inace to mi je prva kupovina preko ebay-a