Aham oke.Valjda ce se neko javiti koje dobio paket prwko njih da iznese iskustvo xd
Kupio bih nesto sa eBay-a
#19402 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stigao paket sa ebay, kupljen 12.06, free shipping. Desetak dana nakon kupovine, stigao u Frankfurt, i tu je stajao 40 dana. Danas postar donio.
#19403 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas stigla posiljka sa aliexpress narucena 26.1.2020. Jedva se vidi na cije ime, kaze postar to se jos dobro vidi kakvih imaju, morace ih dosta vratit u Centar posta jer je nemoguce procitat za koga je.
#19404 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
znaci za ocekivati je i one zaostale da se pojave,naravno ako slova budu vidljiva i mognu desifrovati narucioca 
ja nisam nista dobio od decembra ...a narucivao sam neke sitnice,pa sam stao dok je ova korona i opet sam narucio prije 10ak dana...pa cemo vidjeti

ja nisam nista dobio od decembra ...a narucivao sam neke sitnice,pa sam stao dok je ova korona i opet sam narucio prije 10ak dana...pa cemo vidjeti
#19405 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zna li neko koliko od Engleza putuju pošiljke ovih dana do nas?
- SanskiBiser
#19406 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sa ebay roba.
Iz Irske kao registered mail stigao paket za 15 dana od slanja.
Iz Češke za 12 dana isto registered mail.
Iz Bugarske za 18 dana kao obična pošiljka.
Da nije Bajrama bilo vjerovatno bi par dana sve krace trajalo.
Iz Irske kao registered mail stigao paket za 15 dana od slanja.
Iz Češke za 12 dana isto registered mail.
Iz Bugarske za 18 dana kao obična pošiljka.
Da nije Bajrama bilo vjerovatno bi par dana sve krace trajalo.
- beautyfool
#19408 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
prije cca mjesec narucio artikal i kinezi se usutio
pitam ga sta je s artiklom kaze morao je povuci
rekao mu da mi ponovo posalje preko drugog shipping
i sad nece da mi posalje novi tracking broj
je li ima neki period kao na Aliju (6o dana) nakon kojeg ce mi morati vratiti pare?
jer ne vidim svrhu dopisivanja preko maila sa njim, vidi se da je lopovcina
je li ima neki period kao na Aliju (6o dana) nakon kojeg ce mi morati vratiti pare?
#19409 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve posiljke preko Malezije,Kazakstana i Kirgistana izgleda da ce biti delay ogroman i dalje... Jer zatvaraju granice/shiping internacionalno... :/ A mnoge free shiping opcije idu preko tih zemalja... Rip
#19410 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Otvaraj dispute...spinel_ wrote: ↑08/08/2020 20:46prije cca mjesec narucio artikal i kinezi se usutio
-
#19412 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Iz UK mi je prosjek 15 dana Royal Mailom i u periodu korone, u najgorem slučaju se oduži na mjesec dana.
-
#19413 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jucer mi dodje posiljka koju sam narucio 11. juna, znaci gotov 3 mjeseca. po trackingu je pokazivalo da je stigla posiljka 1. augusta u Sarajevo, pitanje je koliko je to uopste tacno.
-
#19414 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručio sam masku za mobitel na ebayu, ne žuri mi se, nije važno vrijeme dostave i sl. ali da vas pitam, idu li posiljke iz kine i kasne li puno, i gdje ono pratim tracking number. Hvala
#19415 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
MALO MI FALI
da ovo narucim
https://www.ajustmentn.site/products/po ... 6s9T5EQjKg
ali je ovo nerealna cijena.
Sta ce se desit ako nastavim sa narudzbom, je li ko probao ?
da ovo narucim
#19416 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako si totalni idiot naruči, a ako imaš imalo zdravog razuma nećeš naručiti.dustaban wrote: ↑11/08/2020 09:28MALO MI FALI
da ovo narucim
Prvo, cijena ovako nečeg je višestruko veća, za 33KM ga ne mogu ni proizvesti, a kamo li da se proda za tu cijenu.
Drugo, samo ime stranice je sumnjivo "www.ajustmentn.site"
Treće, stranica je friško napravljena, u Aprilu ove godine, još jedna u moru drugih koje rade na isti fazon, svi artikli na ogromnom popustu...

I na kraju da ti čisto pokažem okvirnu cijenu ovako nečeg, mislim da je čak identičan kao taj na toj stranici.

#19417 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hval ti na trudu, znao sam.
Ali nevjerovatno koliko mi ovo iskace (jednom kliknes i gotov si) ima li ikakvih filtera da maknu ove fake trgovce ?
Ali nevjerovatno koliko mi ovo iskace (jednom kliknes i gotov si) ima li ikakvih filtera da maknu ove fake trgovce ?
#19418 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Cijena može biti 10 maximalno 15 % manja od realne, ali sve ispod toga je 100% prevara. 33KM za artikal koji košta preko 300KM, not gonna happen.
- Revolucionar ★
#19419 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I ja sam tako naletio na stranicu, mislim da je na Fejsu bila reklama. Smartwatch fantasticnih predispozicija, umanjen pofino, vidim Paypal stranica, obavim kupovinu. Dva mjeseca cekao isporuku, dodje nekakva igracka, nadjem po modelu da kosta cenera na ebayu. Dispute, paypal, slanje objasnjenja, u mom slucaju sreca pa prodavac nije odgovarao ni na moje ni na PP upite, pa nisam vracao uredjaj nazad, a dodijelili su mi obestecenje u full iznosudustaban wrote: ↑11/08/2020 09:28MALO MI FALI
da ovo narucim
#19420 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja bih rekao sreća. U slučajevima kada ti dobiješ paket, paypal zna tražiti da kupac MORA vratiti pošiljaocu, pa onda putuje do njega dva mejseca, pa on odbije da primi....
- Bobi
- Forum administrator
#19421 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pa mi smo na forumu ima tome preko 10 godina isto naletili na ebay tako neke tablete po 10-15 $, ima negdje u arhivi, nema ko nije naručio, je da smo svi dobili refund(meni dosli neki plasticni biseri
) ali smo se malo zabavili
.
noname-tableti-all-about-t108318s25.html#p8152337

#19422 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pokusavam iz Singapura da narucim. Kazu mi da ne salju vise za BiH ? Zna li se nesto vise o tome i kada ponovo krecu ? Na kojoj liniji je zapelo ?
#19424 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
7 godinaBobi wrote: ↑11/08/2020 12:59Pa mi smo na forumu ima tome preko 10 godina isto naletili na ebay tako neke tablete po 10-15 $, ima negdje u arhivi, nema ko nije naručio, je da smo svi dobili refund(meni dosli neki plasticni biseri) ali smo se malo zabavili
.

- Bobi
- Forum administrator
#19425 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ima josh jedna rasprava prije ove, bio je josh zoom aktivan,mrsko mi trazitun1ted wrote: ↑14/08/2020 16:107 godinaBobi wrote: ↑11/08/2020 12:59Pa mi smo na forumu ima tome preko 10 godina isto naletili na ebay tako neke tablete po 10-15 $, ima negdje u arhivi, nema ko nije naručio, je da smo svi dobili refund(meni dosli neki plasticni biseri) ali smo se malo zabavili
.
noname-tableti-all-about-t108318s25.html#p8152337Hehe, sjecam se, svi smo narucili, ja iz zajebancije da testiram
![]()