Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kazo wrote:Dobio sam popust oko 50% na Xiaomi slusalice na cafago.com pa ako nekog zanima moze iskoristiti:
Link za kupovinu http://bit.ly/xiaomi-slusalice
Kupon kod: XMPA3651
vjeruj nisi,nego te veslaju
redovna cijena na drugim pouzdanijima stranicama tih slušalica je 12-13 dolara, tako s tvojih početnih 22.20dolara 50 posto je skoro tu negdje
maliq53 wrote:Da li se carine lijekovi iznad 50 KM ?
iznad 50 KM se carine.
ali poznavajući nas, ne bi me iznenadilo da carine lijekovi i ispod 50 KM. kao što je slučaj sa alkoholom i duhanom.
štiti se lobi, a ne čovjek.
to što je lijek u pitanju, ne očekuj nikakvu olakšicu.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:19, edited 3 times in total.
Imam nedoumicu vezano za kupovinu od jednog prodavca sa aliexpressa. Naime, slanje je kurirom FedEx IP. Nije mi uopste problem plaćanja carine za proizvod, ali bojim se da ukoliko carinjenje radi FedEx da je to višestruko skuplje od carinjenja preko pošte. Je li imao neko slično iskustvo?
Dady wrote:Imam nedoumicu vezano za kupovinu od jednog prodavca sa aliexpressa. Naime, slanje je kurirom FedEx IP. Nije mi uopste problem plaćanja carine za proizvod, ali bojim se da ukoliko carinjenje radi FedEx da je to višestruko skuplje od carinjenja preko pošte. Je li imao neko slično iskustvo?
u najgorem slučaju može biti 70 KM skuplje nego običnom poštom
probaj nađi na aliju da ide običnom poštom.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:19, edited 2 times in total.
Dady wrote:Imam nedoumicu vezano za kupovinu od jednog prodavca sa aliexpressa. Naime, slanje je kurirom FedEx IP. Nije mi uopste problem plaćanja carine za proizvod, ali bojim se da ukoliko carinjenje radi FedEx da je to višestruko skuplje od carinjenja preko pošte. Je li imao neko slično iskustvo?
carina i PDV su isti samo što imaš obaveznu špediciju cca 60-80KM i tu je razlika
Je li neko naručivao ove naočale za navodno bolju vidljivost po noći? Nekako mi previše vuče na šarenu lažu i prevaru, da vidim da nije ko slučajno ranije naručio i uvjerio se u to.
''Bosna i Hercegovina BA, 888880, Međunarodni prijem / mjenjačnica, Odlazak je odložen na carini'' GOOGLE TRANSLATE
Koliko dugo moze lezati na carini... po TN moja posiljka stigla 9.10.2017.
ili ti je otišlo pogrešno. Ili su ti dali lijevi TR broj.
To obično Rusi vole da rade. Daju ti neki lijevi tracking (tj tracking od druge osobe, da bi uštedili na trackingu)
Ali to ne znači da nisu poslali.
Ali TN se poklpa sa datumom kupovine, nije valjda da sve to mogu lazirati
''Bosna i Hercegovina BA, 888880, Međunarodni prijem / mjenjačnica, Odlazak je odložen na carini'' GOOGLE TRANSLATE
Koliko dugo moze lezati na carini... po TN moja posiljka stigla 9.10.2017.
ili ti je otišlo pogrešno. Ili su ti dali lijevi TR broj.
To obično Rusi vole da rade. Daju ti neki lijevi tracking (tj tracking od druge osobe, da bi uštedili na trackingu)
Ali to ne znači da nisu poslali.
Ali TN se poklpa sa datumom kupovine, nije valjda da sve to mogu lazirati
pa nisu lažirali, Ta broj stvarno postoji, ali za drugog kupca.
Tebi su ga samo copy/paste, da imaju bilo šta.
Ali kažem ti, nemoj paničiti, nego priupitaj, je li sve ok sa pošiljkom.
Oni obično to stvarno pošalju.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:19, edited 2 times in total.
Ima li jos neko problema sa trackingom China Post? Par stvari naruceno pocetkom mjeseca, od razlicitih prodavaca, za sve stoji isti status vec danima gdje god ga provjerim (shipment ready for dispatch/accepted by airlane) Obicno se svakih par dana pojavi neki novi status sve dok paket ne poleti iz Kine
U pitanju su "pravi" TN sto pocinju sa dva slova... Jos nikad nisam imao ovakav slucaj
Ja sam isto narucio neke stvari pocetkom mjeseca koje je pisalo da su shipped za cirka 10-12 sati poslije narudzbe...Dobio sam TRN sa dva slova pocetna RG i kada idem na standardne sajtove za pracenje pise Prijem pošiljke od korisnika Bosnia and Herzegovina JP BH Pošta Post 10.10 , a na bh posta kada isti broj ukucam pise da je primljeno od korisnika 10.10. Uglavnom datumi se poklapaju e sad da li je ovaj tracking number uredu.Ukoliko jeste onda koliko ovim nasim treba da posalju meni jer ako je doslo u BiH 10.10 nece valjda sad stajati na carini mjesec ili vise???
maliq53 wrote:Ja sam isto narucio neke stvari pocetkom mjeseca koje je pisalo da su shipped za cirka 10-12 sati poslije narudzbe...Dobio sam TRN sa dva slova pocetna RG i kada idem na standardne sajtove za pracenje pise Prijem pošiljke od korisnika Bosnia and Herzegovina JP BH Pošta Post 10.10 , a na bh posta kada isti broj ukucam pise da je primljeno od korisnika 10.10. Uglavnom datumi se poklapaju e sad da li je ovaj tracking number uredu.Ukoliko jeste onda koliko ovim nasim treba da posalju meni jer ako je doslo u BiH 10.10 nece valjda sad stajati na carini mjesec ili vise???
Ma jok, to prijem od korisnika ne znaci da je doslo u BiH, to je uvijek prva stavka na posta.ba trackingu ali ja nemam pojma sta znaci... Kad dodje u BiH pisace "prispijece posiljke u izmjenicnu postu-uvoz"
Doslo je do pomaka na jednoj od mojih narudzbi, mozda su im postari bili u strajku zadnjih par sedmica
Kolege forumaši,
Nisam sto godina ništa kupio sa ebaya. Ranije sam nešto i kupovao, prije no što su krenuli ovo sa carinjenjem. Lijepo poštar donese i to je to.
Eh, sad sa naručio nešto za oko 200 eura i svjestan sam da me carina ne može zaobići. Kako sad ide ta procedura? Kakvu obavijest i od koga dobijam? Koliko će mi odrezati carine? Da li uračunaju i PDV? I je li moram i špeditera plaćati?
I ako mi je pošiljka danas poslana iz Poljske, kad bih mogao očekivati da stigne (regular post)?
Hvala unaprijed
Laertes wrote:Kolege forumaši,
Nisam sto godina ništa kupio sa ebaya. Ranije sam nešto i kupovao, prije no što su krenuli ovo sa carinjenjem. Lijepo poštar donese i to je to.
Eh, sad sa naručio nešto za oko 200 eura i svjestan sam da me carina ne može zaobići. Kako sad ide ta procedura? Kakvu obavijest i od koga dobijam? Koliko će mi odrezati carine? Da li uračunaju i PDV? I je li moram i špeditera plaćati?
I ako mi je pošiljka danas poslana iz Poljske, kad bih mogao očekivati da stigne (regular post)?
Hvala unaprijed
Stiće ti plava koverta na adresu da dostaviš dokaz o cijeni. (ako prodavac nije naveo cijenu ili je naveo nerealnu cijenu)
Mozes napraviti screenshoot na kojem se vidi proizvod i cijena. i poslati faxom.
računaj sa 35% dodatno na tih 200€.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:18, edited 2 times in total.
Molim za odgovor, iako mu mozda nije mjesto ovdje. Da li sa Master Card shopping karticom iz Raiffeisen banke mogu vrsiti online placanje, jer karticu jos nisam dobio, ali me zanima da li ona ima potrebne podatke koji se zahtijevaju prilikom vrsenja online kupovine? Hvala
Laertes wrote:Kolege forumaši,
Hvala unaprijed
Stiće ti plava koverta na adresu da dostaviš dokaz o cijeni. (ako prodavac nije naveo cijenu ili je naveo nerealnu cijenu)
Mozes napraviti screenshoot na kojem se vidi proizvod i cijena. i poslati faxom.
računaj sa 35% dodatno na tih 200€.