10 transkacija na 24 h je ogranicenje (nekad prodje koja vise) i onda ne mozes kupovati moras cekati da orodje 24 h pa opet ispocetka.dorkcic wrote:Ovo meni izbacuje kad nemam para na računu. Jednom se desilo i kad mi je istekla kartica.samo pozitiva wrote:Ima li neko problema sa RF Visa Electron karticom? Nikad nikakvih problema nije bilo do sada...
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- SpecialOffer
#10151 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- zubi
#10152 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne mora se cekati, nazoves banku da ti "ociste transakcije" i picis daljeSpecialOffer wrote:10 transkacija na 24 h je ogranicenje (nekad prodje koja vise) i onda ne mozes kupovati moras cekati da orodje 24 h pa opet ispocetka.dorkcic wrote:Ovo meni izbacuje kad nemam para na računu. Jednom se desilo i kad mi je istekla kartica.samo pozitiva wrote:Ima li neko problema sa RF Visa Electron karticom? Nikad nikakvih problema nije bilo do sada...
-
channel10
#10153 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko kostaju kod nas rechargeable baterije (AAA) i da li se isplati iste naruciti preko neta?
- kokuz_sa
#10154 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
channel10 wrote:Koliko kostaju kod nas rechargeable baterije (AAA) i da li se isplati iste naruciti preko neta?
ja sam narucio sebi par pakovanja ima preko 1 godinu..za sada normalno rade i pune se..beze najjeftinije neke uzeo
placao ovako 4 komada koliko ovdje kosta jedna..
uzimao Nikl-merkur
-
channel10
#10155 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trebaju mi dvije za fiksni telefon i nisam znao da je do njih problem oko punjenja/praznjenja telefona. Sad montirao novi (imao jedan u rezervi i vidim da u njega idu dvije te baterije). Sad se formiraju i ne mogu telefon koristiti 14 sati, pa kad je do njih, onda da uzmem nove dvije i ubacim u stari, a ovaj novi ostavim pa kad ponovo zatreba.
Ne bih se zezao oko cekanja ovih baterija iz Kine, pa bih to ovdje kupio ako nije bas velika razlika. Da slucajno ne znas koliko kostaju kod nas te dvije baterije?
Edit: Joooj mentola, tek sad skontao da bih mogao ove dvije ubaciti u stari telefon i vozi misko
. Kad zatreba novi telefon, kupi dvije baterije. Odoh da vidim mogu li ove u stari telefon.
Ne bih se zezao oko cekanja ovih baterija iz Kine, pa bih to ovdje kupio ako nije bas velika razlika. Da slucajno ne znas koliko kostaju kod nas te dvije baterije?
Edit: Joooj mentola, tek sad skontao da bih mogao ove dvije ubaciti u stari telefon i vozi misko
- kokuz_sa
#10156 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kod nas Ni-Mh ili one druge sa cinkom ako se ne varam..jedna kosta cca 4.5-6KM..one sto pisu alkalne sto prodaju kao punjive macku o rep okaci..
ja sam 4 baterije placao oko 4.5KM iz kine.
uzeo ovako 2 pakovanja onih debljih..koristim za baterijske lampe, daljinske..i 2 pakovanja tankih..za daljinske druge i jos po nesto koristim ..
ja sam 4 baterije placao oko 4.5KM iz kine.
uzeo ovako 2 pakovanja onih debljih..koristim za baterijske lampe, daljinske..i 2 pakovanja tankih..za daljinske druge i jos po nesto koristim ..
-
channel10
#10157 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvala
.
Ubacio sam ove dvije nove baterije u stari telefon i ostavio da se formiraju. Ove imaju duplo manji kapacitet od starih, ali nema veze. Vidjet cu sutra kad se formiraju, koliko mogu da drze. Ako budu slabe, onda cu naruciti sa neta nove jer mi sad i nije zurba.
Hvala jos jednom
EDIT:Evo sad sam malo gledao po ebay-u i komplet od 4-6 AAA baterija Ni-MH + USB punjac dodju oko 3 dolara. Kapacitet im 1800maH. Ako je i pola od toga, to je odlicno jer su mi ove stare bile 800maH.
Ubacio sam ove dvije nove baterije u stari telefon i ostavio da se formiraju. Ove imaju duplo manji kapacitet od starih, ali nema veze. Vidjet cu sutra kad se formiraju, koliko mogu da drze. Ako budu slabe, onda cu naruciti sa neta nove jer mi sad i nije zurba.
Hvala jos jednom
EDIT:Evo sad sam malo gledao po ebay-u i komplet od 4-6 AAA baterija Ni-MH + USB punjac dodju oko 3 dolara. Kapacitet im 1800maH. Ako je i pola od toga, to je odlicno jer su mi ove stare bile 800maH.
- O'zone
- Globalni moderator
#10158 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Oborio sam lični rekord što se tiče dostave.
Poslato 18.04. Stiglo kod mene 30.04.
Kad bi uvijek bili ovako eeeee
Poslato 18.04. Stiglo kod mene 30.04.
Kad bi uvijek bili ovako eeeee
- starii
#10159 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
narucih ovih dana usb stick 64gb za sedam KM, vidjecemo kad dode valjal cemu 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#10160 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima, 7GB 
- roki
#10161 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko se ceka dostava iz Kine?
-
quarterback
#10162 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kako te potrefi, 15-45 danaroki wrote:Koliko se ceka dostava iz Kine?
-
igorr
#10164 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Šta je ovo opet zaglavilo sa pošiljkama iz Kine ?
Ja još čekam 3 pošiljke iz marta i par sa početka aprila.
- nadžak
#10165 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A jasta je u vraziju mater. Isto i kod mene.igorr wrote:Šta je ovo opet zaglavilo sa pošiljkama iz Kine ?
-
quarterback
#10166 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni je to sve stiglo, mozda prije desetak dananadžak wrote:A jasta je u vraziju mater. Isto i kod mene.igorr wrote:Šta je ovo opet zaglavilo sa pošiljkama iz Kine ?
(ostavio sam postaru 2 milke u sanducicu, kad ostavi sljedeci paket, da mu zahvalim sto mi donese na vrata i one malo vece paketice
- nadžak
#10167 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma i ja bi majke mi mile, samo ne možeš više bit pametan šta je razlog ovoga.quarterback wrote:meni je to sve stiglo, mozda prije desetak dananadžak wrote:A jasta je u vraziju mater. Isto i kod mene.igorr wrote:Šta je ovo opet zaglavilo sa pošiljkama iz Kine ?
(ostavio sam postaru 2 milke u sanducicu, kad ostavi sljedeci paket, da mu zahvalim sto mi donese na vrata i one malo vece paketice)
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#10168 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Teško da išta ima od toga, jer ako Sanyo nije uspio da napravi AAA Ni-Mh punjive baterije sa većim kapacitetom od 950mAh budi siguran da ni te jeftine Kineske neće sigurno imati ni blizu toga što piše. Ako hoćeš baš kvalitet koji će ti trajati kupi makar ove (bijele)Sanyo od 800mAh, one sigurno imaju taj kapacitet. Nisu baš jeftine ali koliko para, toliko muzike. Bijele 800mAh Crne 950mAhchannel10 wrote:Evo sad sam malo gledao po ebay-u i komplet od 4-6 AAA baterija Ni-MH + USB punjac dodju oko 3 dolara. Kapacitet im 1800maH. Ako je i pola od toga, to je odlicno jer su mi ove stare bile 800maH.
Ja sam kupio bijele od 800mAh prije cca dvije godine i koristim ih ponekad, ne troše se brzo ako stoje tako da ih i ne punim stalno.
Također imam i 4 AA od 2000mAh u aparatu, tako da toplo preporučujem Sanyo Eneloop(Mislim da je Sanyo Panasonic, nisam 100% siguran)
Alkalne nikad nisu bile punjive, Alkalne su jednostavno baterije sa malo većim kapacitetom nego obične najjeftinije i to je to.kokuz_sa wrote:kod nas Ni-Mh ili one druge sa cinkom ako se ne varam..jedna kosta cca 4.5-6KM..one sto pisu alkalne sto prodaju kao punjive macku o rep okaci..
To ti je bila ogromna greškastarii wrote:narucih ovih dana usb stick 64gb za sedam KM, vidjecemo kad dode valjal cemu
Ma nema ni toliko, možda 1-2 GBun1ted wrote:Ima, 7GB
-
The BEN10
#10169 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kupio item 21.4. Tako nekako je krenuo iz Kine. 9 dana kasnije item se šalje iz Holandije do nas. Ispast će na kraju da mu više treba vremena do nas, nego iz Kine do Holandije.
Datum i vrijeme Zemlja Lokacija Događaj Napomena
30.04.2016 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
- nadžak
#10170 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
NIkakvo čudo.The BEN10 wrote:Kupio item 21.4. Tako nekako je krenuo iz Kine. 9 dana kasnije item se šalje iz Holandije do nas. Ispast će na kraju da mu više treba vremena do nas, nego iz Kine do Holandije.
30.04.2016 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
- starii
#10171 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
do sada sto god sam narucio iz kine je bilo kako su ljudi napisali i ispravno, dok kod ovih bosnjaka je uvijek neka zavalaMehemed wrote:Teško da išta ima od toga, jer ako Sanyo nije uspio da napravi AAA Ni-Mh punjive baterije sa većim kapacitetom od 950mAh budi siguran da ni te jeftine Kineske neće sigurno imati ni blizu toga što piše. Ako hoćeš baš kvalitet koji će ti trajati kupi makar ove (bijele)Sanyo od 800mAh, one sigurno imaju taj kapacitet. Nisu baš jeftine ali koliko para, toliko muzike. Bijele 800mAh Crne 950mAhchannel10 wrote:Evo sad sam malo gledao po ebay-u i komplet od 4-6 AAA baterija Ni-MH + USB punjac dodju oko 3 dolara. Kapacitet im 1800maH. Ako je i pola od toga, to je odlicno jer su mi ove stare bile 800maH.
Ja sam kupio bijele od 800mAh prije cca dvije godine i koristim ih ponekad, ne troše se brzo ako stoje tako da ih i ne punim stalno.
Također imam i 4 AA od 2000mAh u aparatu, tako da toplo preporučujem Sanyo Eneloop(Mislim da je Sanyo Panasonic, nisam 100% siguran)
Alkalne nikad nisu bile punjive, Alkalne su jednostavno baterije sa malo većim kapacitetom nego obične najjeftinije i to je to.kokuz_sa wrote:kod nas Ni-Mh ili one druge sa cinkom ako se ne varam..jedna kosta cca 4.5-6KM..one sto pisu alkalne sto prodaju kao punjive macku o rep okaci..
To ti je bila ogromna greškastarii wrote:narucih ovih dana usb stick 64gb za sedam KM, vidjecemo kad dode valjal cemu
Ma nema ni toliko, možda 1-2 GBun1ted wrote:Ima, 7GB
- Del_Boy1
#10172 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja kupio neki sat za 6$ sa brojem za praćenje 21.04. i evo danas poštar donio, ima još jedna pošiljka naručena 19.04. a nije došla, obje naručene na GearBest-u i išle su preko PostNL-a.The BEN10 wrote:Kupio item 21.4. Tako nekako je krenuo iz Kine. 9 dana kasnije item se šalje iz Holandije do nas. Ispast će na kraju da mu više treba vremena do nas, nego iz Kine do Holandije.

- Sarajbeg
#10173 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
raja imam jedno pitanje ,htio bi nesto uzeti sa eBaya ,interesuje me situacija sa carinom i tim sranjima.
Do koje vrednosti se neki artikal moze uzeti a da se ne placa ulasku u nasu drzavu ne placa carina ,koji je to max.Te u slucaju prelaska tog praga kolko se palca carina ,kako sta
,jel ovisno o prozvodu ili postoji neka fiksna carina
,bez obzira na proizvod

Do koje vrednosti se neki artikal moze uzeti a da se ne placa ulasku u nasu drzavu ne placa carina ,koji je to max.Te u slucaju prelaska tog praga kolko se palca carina ,kako sta
- Pandakonda
#10174 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve ispod 50 KM se ne carini. Cijena carine, PDV itd. imaš na prijašnjim stranicama samo prelistaj malo.Sarajbeg wrote:raja imam jedno pitanje ,htio bi nesto uzeti sa eBaya ,interesuje me situacija sa carinom i tim sranjima.
Do koje vrednosti se neki artikal moze uzeti a da se ne placa ulasku u nasu drzavu ne placa carina ,koji je to max.Te u slucaju prelaska tog praga kolko se palca carina ,kako sta,jel ovisno o prozvodu ili postoji neka fiksna carina
,bez obzira na proizvod
![]()
- Sarajbeg
#10175 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pandakonda wrote:Sve ispod 50 KM se ne carini. Cijena carine, PDV itd. imaš na prijašnjim stranicama samo prelistaj malo.Sarajbeg wrote:raja imam jedno pitanje ,htio bi nesto uzeti sa eBaya ,interesuje me situacija sa carinom i tim sranjima.
Do koje vrednosti se neki artikal moze uzeti a da se ne placa ulasku u nasu drzavu ne placa carina ,koji je to max.Te u slucaju prelaska tog praga kolko se palca carina ,kako sta,jel ovisno o prozvodu ili postoji neka fiksna carina
,bez obzira na proizvod
![]()
buraz dje cu sve tolko listat