Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
SpecialOffer

#10151 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SpecialOffer »

dorkcic wrote:
samo pozitiva wrote:Ima li neko problema sa RF Visa Electron karticom? Nikad nikakvih problema nije bilo do sada...
Image
Ovo meni izbacuje kad nemam para na računu. Jednom se desilo i kad mi je istekla kartica.
10 transkacija na 24 h je ogranicenje (nekad prodje koja vise) i onda ne mozes kupovati moras cekati da orodje 24 h pa opet ispocetka.
zubi

#10152 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

SpecialOffer wrote:
dorkcic wrote:
samo pozitiva wrote:Ima li neko problema sa RF Visa Electron karticom? Nikad nikakvih problema nije bilo do sada...
Image
Ovo meni izbacuje kad nemam para na računu. Jednom se desilo i kad mi je istekla kartica.
10 transkacija na 24 h je ogranicenje (nekad prodje koja vise) i onda ne mozes kupovati moras cekati da orodje 24 h pa opet ispocetka.
Ne mora se cekati, nazoves banku da ti "ociste transakcije" i picis dalje :D
channel10

#10153 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Koliko kostaju kod nas rechargeable baterije (AAA) i da li se isplati iste naruciti preko neta?
kokuz_sa

#10154 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kokuz_sa »

channel10 wrote:Koliko kostaju kod nas rechargeable baterije (AAA) i da li se isplati iste naruciti preko neta?

ja sam narucio sebi par pakovanja ima preko 1 godinu..za sada normalno rade i pune se..beze najjeftinije neke uzeo

placao ovako 4 komada koliko ovdje kosta jedna..
uzimao Nikl-merkur
channel10

#10155 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Trebaju mi dvije za fiksni telefon i nisam znao da je do njih problem oko punjenja/praznjenja telefona. Sad montirao novi (imao jedan u rezervi i vidim da u njega idu dvije te baterije). Sad se formiraju i ne mogu telefon koristiti 14 sati, pa kad je do njih, onda da uzmem nove dvije i ubacim u stari, a ovaj novi ostavim pa kad ponovo zatreba.
Ne bih se zezao oko cekanja ovih baterija iz Kine, pa bih to ovdje kupio ako nije bas velika razlika. Da slucajno ne znas koliko kostaju kod nas te dvije baterije?

Edit: Joooj mentola, tek sad skontao da bih mogao ove dvije ubaciti u stari telefon i vozi misko :D . Kad zatreba novi telefon, kupi dvije baterije. Odoh da vidim mogu li ove u stari telefon.
kokuz_sa

#10156 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kokuz_sa »

kod nas Ni-Mh ili one druge sa cinkom ako se ne varam..jedna kosta cca 4.5-6KM..one sto pisu alkalne sto prodaju kao punjive macku o rep okaci..

ja sam 4 baterije placao oko 4.5KM iz kine.

uzeo ovako 2 pakovanja onih debljih..koristim za baterijske lampe, daljinske..i 2 pakovanja tankih..za daljinske druge i jos po nesto koristim ..
channel10

#10157 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Hvala :thumbup: .

Ubacio sam ove dvije nove baterije u stari telefon i ostavio da se formiraju. Ove imaju duplo manji kapacitet od starih, ali nema veze. Vidjet cu sutra kad se formiraju, koliko mogu da drze. Ako budu slabe, onda cu naruciti sa neta nove jer mi sad i nije zurba.

Hvala jos jednom :thumbup:

EDIT:Evo sad sam malo gledao po ebay-u i komplet od 4-6 AAA baterija Ni-MH + USB punjac dodju oko 3 dolara. Kapacitet im 1800maH. Ako je i pola od toga, to je odlicno jer su mi ove stare bile 800maH.
O'zone
Globalni moderator

#10158 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Oborio sam lični rekord što se tiče dostave.

Poslato 18.04. Stiglo kod mene 30.04.

Kad bi uvijek bili ovako eeeee
starii

#10159 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by starii »

narucih ovih dana usb stick 64gb za sedam KM, vidjecemo kad dode valjal cemu :-D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#10160 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Ima, 7GB :D
roki

#10161 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by roki »

Koliko se ceka dostava iz Kine?
quarterback

#10162 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

roki wrote:Koliko se ceka dostava iz Kine?
kako te potrefi, 15-45 dana
roki

#10163 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by roki »

Ok,hvala
igorr

#10164 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Šta je ovo opet zaglavilo sa pošiljkama iz Kine ?
Ja još čekam 3 pošiljke iz marta i par sa početka aprila.
nadžak

#10165 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

igorr wrote:Šta je ovo opet zaglavilo sa pošiljkama iz Kine ?
A jasta je u vraziju mater. Isto i kod mene.
quarterback

#10166 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

nadžak wrote:
meni je to sve stiglo, mozda prije desetak dana
(ostavio sam postaru 2 milke u sanducicu, kad ostavi sljedeci paket, da mu zahvalim sto mi donese na vrata i one malo vece paketice :D )
nadžak

#10167 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

quarterback wrote:
nadžak wrote:
meni je to sve stiglo, mozda prije desetak dana
(ostavio sam postaru 2 milke u sanducicu, kad ostavi sljedeci paket, da mu zahvalim sto mi donese na vrata i one malo vece paketice :D )
Ma i ja bi majke mi mile, samo ne možeš više bit pametan šta je razlog ovoga.
Mehemed
Vozim: automobil

#10168 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

channel10 wrote:Evo sad sam malo gledao po ebay-u i komplet od 4-6 AAA baterija Ni-MH + USB punjac dodju oko 3 dolara. Kapacitet im 1800maH. Ako je i pola od toga, to je odlicno jer su mi ove stare bile 800maH.
Teško da išta ima od toga, jer ako Sanyo nije uspio da napravi AAA Ni-Mh punjive baterije sa većim kapacitetom od 950mAh budi siguran da ni te jeftine Kineske neće sigurno imati ni blizu toga što piše. Ako hoćeš baš kvalitet koji će ti trajati kupi makar ove (bijele)Sanyo od 800mAh, one sigurno imaju taj kapacitet. Nisu baš jeftine ali koliko para, toliko muzike. Bijele 800mAh Crne 950mAh
Ja sam kupio bijele od 800mAh prije cca dvije godine i koristim ih ponekad, ne troše se brzo ako stoje tako da ih i ne punim stalno.
Također imam i 4 AA od 2000mAh u aparatu, tako da toplo preporučujem Sanyo Eneloop(Mislim da je Sanyo Panasonic, nisam 100% siguran)
kokuz_sa wrote:kod nas Ni-Mh ili one druge sa cinkom ako se ne varam..jedna kosta cca 4.5-6KM..one sto pisu alkalne sto prodaju kao punjive macku o rep okaci..
Alkalne nikad nisu bile punjive, Alkalne su jednostavno baterije sa malo većim kapacitetom nego obične najjeftinije i to je to.
starii wrote:narucih ovih dana usb stick 64gb za sedam KM, vidjecemo kad dode valjal cemu :-D
To ti je bila ogromna greška
un1ted wrote:Ima, 7GB :D
Ma nema ni toliko, možda 1-2 GB
The BEN10

#10169 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Kupio item 21.4. Tako nekako je krenuo iz Kine. 9 dana kasnije item se šalje iz Holandije do nas. Ispast će na kraju da mu više treba vremena do nas, nego iz Kine do Holandije. :roll:
Datum i vrijeme Zemlja Lokacija Događaj Napomena
30.04.2016 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
nadžak

#10170 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

The BEN10 wrote:Kupio item 21.4. Tako nekako je krenuo iz Kine. 9 dana kasnije item se šalje iz Holandije do nas. Ispast će na kraju da mu više treba vremena do nas, nego iz Kine do Holandije. :roll:
30.04.2016 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
NIkakvo čudo.
starii

#10171 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by starii »

Mehemed wrote:
channel10 wrote:Evo sad sam malo gledao po ebay-u i komplet od 4-6 AAA baterija Ni-MH + USB punjac dodju oko 3 dolara. Kapacitet im 1800maH. Ako je i pola od toga, to je odlicno jer su mi ove stare bile 800maH.
Teško da išta ima od toga, jer ako Sanyo nije uspio da napravi AAA Ni-Mh punjive baterije sa većim kapacitetom od 950mAh budi siguran da ni te jeftine Kineske neće sigurno imati ni blizu toga što piše. Ako hoćeš baš kvalitet koji će ti trajati kupi makar ove (bijele)Sanyo od 800mAh, one sigurno imaju taj kapacitet. Nisu baš jeftine ali koliko para, toliko muzike. Bijele 800mAh Crne 950mAh
Ja sam kupio bijele od 800mAh prije cca dvije godine i koristim ih ponekad, ne troše se brzo ako stoje tako da ih i ne punim stalno.
Također imam i 4 AA od 2000mAh u aparatu, tako da toplo preporučujem Sanyo Eneloop(Mislim da je Sanyo Panasonic, nisam 100% siguran)
kokuz_sa wrote:kod nas Ni-Mh ili one druge sa cinkom ako se ne varam..jedna kosta cca 4.5-6KM..one sto pisu alkalne sto prodaju kao punjive macku o rep okaci..
Alkalne nikad nisu bile punjive, Alkalne su jednostavno baterije sa malo većim kapacitetom nego obične najjeftinije i to je to.
starii wrote:narucih ovih dana usb stick 64gb za sedam KM, vidjecemo kad dode valjal cemu :-D
To ti je bila ogromna greška
un1ted wrote:Ima, 7GB :D
Ma nema ni toliko, možda 1-2 GB
do sada sto god sam narucio iz kine je bilo kako su ljudi napisali i ispravno, dok kod ovih bosnjaka je uvijek neka zavala :wink:
Del_Boy1

#10172 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Del_Boy1 »

The BEN10 wrote:Kupio item 21.4. Tako nekako je krenuo iz Kine. 9 dana kasnije item se šalje iz Holandije do nas. Ispast će na kraju da mu više treba vremena do nas, nego iz Kine do Holandije. :roll:
Ja kupio neki sat za 6$ sa brojem za praćenje 21.04. i evo danas poštar donio, ima još jedna pošiljka naručena 19.04. a nije došla, obje naručene na GearBest-u i išle su preko PostNL-a.

Image
Sarajbeg

#10173 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Sarajbeg »

raja imam jedno pitanje ,htio bi nesto uzeti sa eBaya ,interesuje me situacija sa carinom i tim sranjima.

Do koje vrednosti se neki artikal moze uzeti a da se ne placa ulasku u nasu drzavu ne placa carina ,koji je to max.Te u slucaju prelaska tog praga kolko se palca carina ,kako sta :?: ,jel ovisno o prozvodu ili postoji neka fiksna carina :D ,bez obzira na proizvod :? :D
Pandakonda

#10174 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Pandakonda »

Sarajbeg wrote:raja imam jedno pitanje ,htio bi nesto uzeti sa eBaya ,interesuje me situacija sa carinom i tim sranjima.

Do koje vrednosti se neki artikal moze uzeti a da se ne placa ulasku u nasu drzavu ne placa carina ,koji je to max.Te u slucaju prelaska tog praga kolko se palca carina ,kako sta :?: ,jel ovisno o prozvodu ili postoji neka fiksna carina :D ,bez obzira na proizvod :? :D
Sve ispod 50 KM se ne carini. Cijena carine, PDV itd. imaš na prijašnjim stranicama samo prelistaj malo.
Sarajbeg

#10175 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Sarajbeg »

Pandakonda wrote:
Sarajbeg wrote:raja imam jedno pitanje ,htio bi nesto uzeti sa eBaya ,interesuje me situacija sa carinom i tim sranjima.

Sve ispod 50 KM se ne carini. Cijena carine, PDV itd. imaš na prijašnjim stranicama samo prelistaj malo.

buraz dje cu sve tolko listat :D :-) ,nego mozel se izracunat imal neka formula za racunanje .Kako se krecu carinske stope kada je u pitanju tekstil ,jakne,hlace,majice .....jel postoji jedinstvena stopa za sve vrsta tekstitla ili zavisno od proizvoda.... :?
Post Reply