Kupili ste Mul-T-Lock u zadnjih pet godina? Prevareni ste!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
motor
#1 Kupili ste Mul-T-Lock u zadnjih pet godina? Prevareni ste!
Clanak jer prenesen sa monitor.hr
Izraelski Mul-T-Lock već pet godina ne proizvodi mehaničke blokade mjenjača, otkrio je Večernjaku Hrvoje Zujić, 35-godišnji inženjer elektrotehnike iz Osijeka. Ta je tvrtka potkraj devedesetih godina prestala proizvoditi blokade mjenjača, a svi kupci koji su od onda kupili Mul-T-Lock CLT 60 blokadu mjenjača - prevareni su. Hrvatski uvoznik Mul-T-Locka, tvrtka Kolnoa, već niz godina uvozi mehaničku blokadu češke tvrtke Construct te ju naivnim kupcima prodaje pod Mul-T-Lock. Zujić upozorava kako Izraelci proizvode tek ključarski cilindar koji se ugrađuje u najprodavaniju blokadu mjenjača u Hrvatskoj. Constructov sustav CTL 60 vješt lopov, navodno, može razvaliti za nekoliko minuta uz adekvatan alat i malo znanja. Iscrpnije...
Izraelski Mul-T-Lock već pet godina ne proizvodi mehaničke blokade mjenjača, otkrio je Večernjaku Hrvoje Zujić, 35-godišnji inženjer elektrotehnike iz Osijeka. Ta je tvrtka potkraj devedesetih godina prestala proizvoditi blokade mjenjača, a svi kupci koji su od onda kupili Mul-T-Lock CLT 60 blokadu mjenjača - prevareni su. Hrvatski uvoznik Mul-T-Locka, tvrtka Kolnoa, već niz godina uvozi mehaničku blokadu češke tvrtke Construct te ju naivnim kupcima prodaje pod Mul-T-Lock. Zujić upozorava kako Izraelci proizvode tek ključarski cilindar koji se ugrađuje u najprodavaniju blokadu mjenjača u Hrvatskoj. Constructov sustav CTL 60 vješt lopov, navodno, može razvaliti za nekoliko minuta uz adekvatan alat i malo znanja. Iscrpnije...
-
gaius
ja.. ali pazi ovu logiku:
kod većine osiguranja dobijaš popust na kasko + popust (ako ne čak i besplatno) ako u autu imaš ugrađen mut-tlock kod firme koju oni biraju (npr. WRIG Sarajevo).. eh sada.. ako mi uspiješ objasniti kako to da blentave osiguravajuće kuće daju takve benificije a da im se uz sve to auta kradu.. odmah ću otići da mi skinu mul-t-lock..
nisu osiguranja budale.. oni očigledno imaju jako pozitivno iskustvo sa tim uređajem "koji vješt lopovom može skinuti za par minuta"..
dajte ljudi.. to mi ga više dođe kao patka iz tabora konkurencije..
kod većine osiguranja dobijaš popust na kasko + popust (ako ne čak i besplatno) ako u autu imaš ugrađen mut-tlock kod firme koju oni biraju (npr. WRIG Sarajevo).. eh sada.. ako mi uspiješ objasniti kako to da blentave osiguravajuće kuće daju takve benificije a da im se uz sve to auta kradu.. odmah ću otići da mi skinu mul-t-lock..
nisu osiguranja budale.. oni očigledno imaju jako pozitivno iskustvo sa tim uređajem "koji vješt lopovom može skinuti za par minuta"..
dajte ljudi.. to mi ga više dođe kao patka iz tabora konkurencije..
-
Prenj
Evo test koji su Rusi pravili (mozes prevesti na Altavisti).
http://www.autoreview.ru/test_acs/ugon_039/ugon.htm
Njihovom strucnjaku je trebalo 7 minuta i 40 sekundi da razvali ...
-
Frutek
Ma Kandza zakon. Moze samo auto dizat na kamion, ovo sad s Multi-Lock mi je nesto sunjavo - al kandza je kandzaPooll wrote:Pa Mul-T-Lock radi druge vrste zastite... ne rade ove valjda mehanicke zastite... raspitaj se... i uvjeri da je 100% M-T-Lock...
LK i ja hocu da nabavim, al nikako da se nakanim
- Pooll
Hajd kad budes uzmo, naruci i meni, mozda dobijemo kakav popustFrutek wrote:Ma Kandza zakon. Moze samo auto dizat na kamion, ovo sad s Multi-Lock mi je nesto sunjavo - al kandza je kandzaPooll wrote:Pa Mul-T-Lock radi druge vrste zastite... ne rade ove valjda mehanicke zastite... raspitaj se... i uvjeri da je 100% M-T-Lock...
Cijena za standardna kola (citaj: Golf) je 250 km...
-
Frutek
Bolje 250 jarane, nego da kola dobiju nogicePooll wrote:Hajd kad budes uzmo, naruci i meni, mozda dobijemo kakav popustFrutek wrote:Ma Kandza zakon. Moze samo auto dizat na kamion, ovo sad s Multi-Lock mi je nesto sunjavo - al kandza je kandzaPooll wrote:Pa Mul-T-Lock radi druge vrste zastite... ne rade ove valjda mehanicke zastite... raspitaj se... i uvjeri da je 100% M-T-Lock...
Cijena za standardna kola (citaj: Golf) je 250 km...
By the way, jel za BMW isto toliko il je skuplja
- Pooll
Mogucemr_orange wrote:Jel istina da kandžu mogu lako razbiti tako što u bravu naspu azot ili nešto slično, i nakon par minuta se raspe potpuno od svakog udarca?!
Ja sam cuo da izvaljuju kandzu kod boljih auta
Za BMW je garant 3 stoje
-
Frutek
NečuvenoPooll wrote:Mogucemr_orange wrote:Jel istina da kandžu mogu lako razbiti tako što u bravu naspu azot ili nešto slično, i nakon par minuta se raspe potpuno od svakog udarca?!![]()
![]()
Ja sam cuo da izvaljuju kandzu kod boljih auta![]()
Za BMW je garant 3 stoje
Pa sad nema mira ni s kandžom
Izgleda da je došlo vrijeme da će se s autom gratis dobijat i jedan pozamašni doga ili pit bull pri strogoj preporuci da se naveče ostavi u autu i to na prednjem sjedištu, za volanom
- Alfons Kauders
Znaci da bi nasim sirovinama trebalo cca. 15 sekundi...Prenj wrote:Evo test koji su Rusi pravili (mozes prevesti na Altavisti).
- Pooll
Alfons Kauders wrote:Znaci da bi nasim sirovinama trebalo cca. 15 sekundi...Prenj wrote:Evo test koji su Rusi pravili (mozes prevesti na Altavisti).
-
Frutek
Stoka neradničkaPooll wrote:Alfons Kauders wrote:Znaci da bi nasim sirovinama trebalo cca. 15 sekundi...Prenj wrote:Evo test koji su Rusi pravili (mozes prevesti na Altavisti).
![]()
![]()
-
ado-šampion
I ja sam čuo da se s azotom može slomiti lavlja kandža. Lično meni izgleda pravo seljački i ja je nikad ne bih kupio. A to s mult-lockom mi izgleda pravo sumnjivo, tim prije što Asa auto ugrađuje mult-lock, a i ovaj post s osiguravajućom kućom dovoljno govori. I meni to više liči na neki potez konkurencije...
-
Prenj
Za svaku bravu se uvijek nadje majstor koji je otvara, tako da ovo sa Rusima i njihovim testom u kojeg ne sumnjam i nije pravo mjerilo, mozda su nasi tanki sa znanjem.ado-šampion wrote:I ja sam čuo da se s azotom može slomiti lavlja kandža. Lično meni izgleda pravo seljački i ja je nikad ne bih kupio. A to s mult-lockom mi izgleda pravo sumnjivo, tim prije što Asa auto ugrađuje mult-lock, a i ovaj post s osiguravajućom kućom dovoljno govori. I meni to više liči na neki potez konkurencije...
Ipak, statistiku bi trebali imati drotovi.
Ima li ko kakve raje tamo?
- Altsa
#19 Re: Kupili ste Mul-T-Lock u zadnjih pet godina? Prevareni st
To nije nikakva nova informacija s obzirom da je izraelski Mul-T-Lock kupio sve te firme kao sto su Defence Lock, Constructor Lock i slicne koje rade na tom principu zastite. Prema tome to je sve isto. Ukoliko Mul-T-Lock kupujete u Asa salonu oni ce vam to i sami reci. Nisam bas ni siguran da je ovo na ruskom sajtu bas Mul-T-Lock jer sam vidio kako izgleda.motor wrote:Clanak jer prenesen sa monitor.hr
-
Prenj
#20 Re: Kupili ste Mul-T-Lock u zadnjih pet godina? Prevareni st
Ako cemo bas mak na konac, evo ti site mul-t locka, probaj naci brave za auto http://www.mul-t-lock.com/Altsa wrote:To nije nikakva nova informacija s obzirom da je izraelski Mul-T-Lock kupio sve te firme kao sto su Defence Lock, Constructor Lock i slicne koje rade na tom principu zastite. Prema tome to je sve isto. Ukoliko Mul-T-Lock kupujete u Asa salonu oni ce vam to i sami reci. Nisam bas ni siguran da je ovo na ruskom sajtu bas Mul-T-Lock jer sam vidio kako izgleda.motor wrote:Clanak jer prenesen sa monitor.hr
Cijela frka u Hrvatskoj i jeste zbog toga sto je ovaj tip sto je izasao sa ovim informacijama zastupnik druge firme - Defence Locka.
Last edited by Prenj on 19/05/2005 14:27, edited 1 time in total.
-
banda banditska
Prije pet noci kod nas ukraden Audi A6 sa lavljom kandzom. Lavlja kandza bila postavljena kako treba i eto opet auto je nestalo. Kroz pet dana auto vraceno nakon sto je vlasnik platio 4500E. Ostavili auto par blokova dalje u iznajmljenoj garazi.
Eto toliko o LK.
Eto toliko o LK.
-
BigusDickus
Ni jedna zastita nije savrsena, pa ni mul-T-lock, lavlja kandza, alarmi, blokade motora...
Tu se prije radi o odvracanju lopova od kradje, nego o onemugucavanju kradje. Normalno da je moguce razvaliti bilo koji sigurnosni sistem, samo k'o ce se za'ebavat' sa tim, ako je 50 metara dalje parkiran isti auto bez tih zastita.
Isto vazi i za audio uredjaje sa odvojivim displejom, jedini problem je sto to kod nas obicno kradu cigancici ili narkomani, koji bas ne frcaju od inteligencije i ne kontaju ni sta kradu...
...ili mozda samo treniraju... 
- Altsa
#23 Re: Kupili ste Mul-T-Lock u zadnjih pet godina? Prevareni st
Mul-T-Lock Czech S.R.Omotor wrote:Clanak jer prenesen sa monitor.hr
Mul-T-Lock Czech s.r.o is a fully owned subsidiary which markets and distributes.
Mul-T-Lock's products in the Czech Republic and Slovakia. Mul-T-Lock has been distributing High Security locking products to customers in these countries since the early 1990's through a distributor and the newly established subsidiary will intensify activities.
The company is located in Hranice, in the eastern part of the Czech Republic and also has offices in the capital Prague and Pardubice.
Mul-T-Lock Czech's highly professional team of sales staff and technicians is able to meet all customer's requirement from pre-purchase advice and planning through installation and after-sales support.
The Company's customers include locksmiths, OEM's and institution
preneseno sa http://www.mul-t-lock.com/
- Altsa
a po cemu to lupam loncice opetPrenj wrote:Alts,
lupas loncice opet.
Firma-kcerka u Ceskoj samo "market and distributes" (reklamira i distribuira) proizvode Mul-t Locka.
Prema ovom site-u, Mul-t lock ne proizvodi zastitu za auta, sto se slaze sa informacijom datom na pocetku teme.
ja nisam ni rekao da proizvodi vec sam rekao da su kupili firme koje to proizvode. pa ti vidi ko lupa loncice.