Kup BiH: Široki - Željo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Antiša

#1 Kup BiH: Široki - Željo

Post by Antiša »

Široki Brijeg i Željezničar večeras od 18.30 na Pecari će odigrati uzvratni susret polufinala Kupa BiH,a tekstualni prijenos susreta možete pratiti na ovom linku. - http://www.sport-bar.info/index_prikaz. ... ordID=3045

Sarajlije brane gol prednosti iz prvog meča odigranog prije 14 dana na "Grbavici" (1:0 za Želju.

Širokobriježani su uvjereni da će sustići ovaj zaostatak, te napraviti još jedan ka duploj kruni, a to temelje na činjenici da su prije tri tjedna u prvenstvenoj utakmici na svom stadionu savladali Sarajlije sa 2:0.

"Rezultat iz prvog susreta nikome ništa ne garantira. No, mi imamo više razloga da budemo optimistični. Igramo na domaćem travnjaku, smatram da smo kvalitetnija momčad od protivnika i vjerujem da će podrška naših vjernih navijača biti jako važna u našim nastojanjima da izborimo finale", riječi su Ivice Barbarića, trenera NK Široki Brijeg.

Sličnog mišljenja je i Dalibor Šilić, kapetan domaćeg tima:

"Plasman u finale mi smo trebali osigurati još u prvoj utakmici. Međutim, u tomu nas je spriječio sudac utakmice, iz njemu znanih razloga. Željezničar je gol postigao na regularan način, ali nama nije omogućavao da dođemo u gol šansu. Nadam se da će suđenje večeras biti, u najmanju ruku, pošteno i da ćemo mi proći u finale, s obzirom na to da smo puno kvalitetnija momčad. Tipujem na našu pobjedu i plasman u finale."

Ivica Barbarić neće moći računati na Ivicu Landeku koji ima tri žuta kartona, te od prije ozlijeđene Hrvoja Ercega i Dalibora Kožula.

Revanš utakmicu polufinala nogometnog Kupa BiH u FK Željezničar okarakterizirali su kao meč sezone. Na Grbavici su svjesni da bi porazom sa dva gola razlike Europa ostala nedosanjani san, pa su stoga sve podredili večerašnjem susretu.

Stručni stožer nema većih problema oko sastavljanja tima kojeg će suprotstaviti Širokobriježanima. Sigurno je da neće nastupiti Albin Pelak i Rašid Avdić, koji su u jesenjem dijelu sezone u Kup takmičenju nosili dresove Sarajeva i Zrinjskog, a uz to ovaj prvi je prije sedam dana slomio nogu.

Također, u kombinacijama neće biti ni Almir Raščić (tri žuta kartona). S druge strane, u ekipu se vraćaju oporavljeni Admir Vladavić i Admir Kajtaz, što trenera Memića posebno raduje.

"Zadnja linija Širokog Brijega izlazi preduboko, igraju s previše rizika i imat ćemo prostora da preko bokova ugrozimo njihov gol. Stoga mi je drago da se vraća Vladavić, koji je i u prvenstvenom susretu bio najopasniji po gol Vladimira Vasilja, a očekujem da tako bude i danas.

Uvjeren sam da ćemo imati bar dvije takve prilike, a ukoliko materijaliziramo bar jednu bit ćemo nadomak finala. Naglasio bih da se na Pecari' nećemo braniti", kaže Memić, dodavši da će gotovo svi nogometaši koji su se proteklih dana žalili na povrede danas biti fitt:

"Male probleme s prehladom ima samo još Dudo, ali će do utakmice i on biti spreman. Još se nismo odlučili za sastav, a dilema imamo na nekoliko pozicija. Moguće je da na golu Farisa Efendića zamijeni Branko Grahovac, a biće rotacija i u veznom redu, na poziciji desnog vanjskog, gdje dvojim između Almira Gredića i Harisa Bešlije", kaže Memić.

Pelak operirao ligamente

Albin Pelak, ovozimsko pojačanje Željezničara, operirao je jučer ligamente članka. Prema informacijama s Grbavice operacija je uspjela, a u klubu se nadaju da će oporavak teći dobro i da će Pelak biti spreman do početka nove sezone, s obzirom na to da je povreda ozbiljnije prirode.

Bez produžetaka, odmah penali

U slučaju da revanš utakmica u Žepču ili Širokom Brijegu završi identičnim rezultatom kao i prvi susret, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca, koji će u tom slučaju riješiti plasman u finale. Naime, prema propozicijama takmičenja NS BiH nisu predviđeni produžeci.
edu

Post by edu »

strumfovi.. :( :( :(

:D
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:(:(:(:(

:D:D
Skoro

#4 Re: Kup BiH: Široki - Željo

Post by Skoro »

Antiša wrote: Na Grbavici su svjesni da bi porazom sa dva gola razlike Europa ostala nedosanjani san, pa su stoga sve podredili večerašnjem susretu.
E bas me zanima sta su oni to PODREDILI večerašnjem susretu! :lol: :lol:
jazzer

#5 Re: Kup BiH: Široki - Željo

Post by jazzer »

Skoro wrote:
Antiša wrote: Na Grbavici su svjesni da bi porazom sa dva gola razlike Europa ostala nedosanjani san, pa su stoga sve podredili večerašnjem susretu.
E bas me zanima sta su oni to PODREDILI večerašnjem susretu! :lol: :lol:
kako sta?
pa dobili su jos juce karte za gradski saobracaj,
juce su dva puta jeli a, kaku kazu neimenovani izvori,
i danas ce jesti jednom. Sve o trosku kluba.
:lol: :lol:
Kareem Abdul-Jabbar

#6 Re: Kup BiH: �iroki - �eljo

Antiša wrote: Stručni sto�er nema većih problema oko sastavljanja tima kojeg će suprotstaviti �irokobrije�anima. Sigurno je da neće nastupiti Albin Pelak i Ra�id Avdić, koji su u jesenjem dijelu sezone u Kup takmičenju nosili dresove Sarajeva i Zrinjskog, a uz to ovaj prvi je prije sedam dana slomio nogu.
:-):shock: mislim stvarno....pisac redova malo gubi nit :-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

:D :D :D :lol:

pa zepce vam je uvalilo 3 :D :D

navedi mi JEDAN RAZLOG zbog kojeg mislis da cete danas primiti manje :lol:
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Sve, baš sve mi smo dali za tebe i dragi Bog i svako moj u ovom trenu je uz tebe..... :)
Edin H.

Post by Edin H. »

Ocekujem prepoznatljivo angazovanu i borbenu igru fudbalera Zeljeznicara i naravno rutinsku pobjedu :D

Uz naravno prepoznatljivu i bucnu podrsku nadasve cuvenih Manijaka :-D
Edin H.

Post by Edin H. »

Poluvrijeme 0 - 0 :-D

Jos 45 (rutinskih) minuta.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

:-D :-D
Kareem Abdul-Jabbar

Image
BECHO

Post by BECHO »

I, kakvo je stanje na terenu? Jel su Uje i dalje na lancu ili se pripremaju za paljenje zastave BiH? :D
Meshtar

Post by Meshtar »

stanje na terenu je povoljno za Želju, dok se na tribinama malo kuha, čak je bilo i gađanja klupe FKŽ:

Elem, nadams e da će Željo poslije Sarajeva izbaciti i NK Lišticu :D :D :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:Image
Dobar ti je ovaj. Nasmija me.
Premda ne vjerujem da cak ni HZ navijaju za Siroki (osim pojedinaca).

Come on ZELJO :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Meshtar wrote:stanje na terenu je povoljno za Želju, dok se na tribinama malo kuha, čak je bilo i gađanja klupe FKŽ:

Elem, nadams e da će Željo poslije Sarajeva izbaciti i NK Lišticu :D :D :D
Šta se dešava na trebinama.... :-?
Meshtar

Post by Meshtar »

Ubi turčina i slično, policija se umješala...gađali su trenera Želje. Sada je sve ok

Željezničar promašio dvije 100% prilike
Edin H.

Post by Edin H. »

1 - 0 za Siroki.

Rascic promasio stopostotnu sansu prije par minuta.
Meshtar

Post by Meshtar »

1-0 za široki
:(
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Meshtar wrote:Ubi turčina i slično, policija se umješala...gađali su trenera Želje. Sada je sve ok

Željezničar promašio dvije 100% prilike
Hvala....
FortunaBela

Post by FortunaBela »

:(
Meshtar

Post by Meshtar »

Želju gubi 2-0
penal
FortunaBela

Post by FortunaBela »

UH..... :(
Meshtar

Post by Meshtar »

FortunaBela wrote:UH..... :(
sorry...i meni je teško :( :( :(

I da bude 10:0 s juga bi se pjesma čula, mi te volimo, mi te volimo.

naprijed željo ljubavi moja
Meshtar

Post by Meshtar »

Željo ispao iz kupa BIH...

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Post Reply