Kup BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#426 Re: Kup BiH 2011/12
Mišljenje Disciplinske komisije je mnogo bitnije...Takmicarska je zadužena za rezultate i te stvari i oni su rekli svoje 3-0 za Velež i gotova prica....ali sacekajmo Disciplinsku da se oni obrate javnosti, pa da vidimo šta ce oni reci za ono divljaštvo pod BB.
Mora biti neka drakonska kazna, par hiljada maraka i 2-3 utakmice suspenzije stadiona su zapravo nagrada za te klubove i dodatni poticaj fašistima sa tribina da nastave punom parom tamo gdje su stali.
Mora biti neka drakonska kazna, par hiljada maraka i 2-3 utakmice suspenzije stadiona su zapravo nagrada za te klubove i dodatni poticaj fašistima sa tribina da nastave punom parom tamo gdje su stali.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#427 Re: Kup BiH 2011/12
nije mi jasno kako neko ne shvata logiku i prica da se tekma treba reg 0-1 za Velez
Pa da je ostala sekunda do kraja i da navijaci prekinu utakmicu, ta utakmica se mora registrovati 3-0 za protivnicku ekipu. Druga stvar bi bila da je poceo padati grad, oluja, nevrjeme, umro tito i slicne stvari.
Zamisli da je ovo druga utakmica bila i da je u prvoj zrinjski dobio u gostima 1-2 i sad minut pred kraj povede Velez i ovi u strahu da ne prime drugi prekinu tekmu, a to bi po "vashim" pravilima bilo 0-1 i zrinjski bi proshao
Zamisli da je ovo druga utakmica bila i da je u prvoj zrinjski dobio u gostima 1-2 i sad minut pred kraj povede Velez i ovi u strahu da ne prime drugi prekinu tekmu, a to bi po "vashim" pravilima bilo 0-1 i zrinjski bi proshao
- Zavatoni
#428 Re: Kup BiH 2011/12
Lično sam iznio mišljenje vođen nekom logikom da nema apsolutno smisla u kup takmičenju registrovati utakmicu sa 3:0. Puno normalnije (i logičnije) rješenje je bilo eliminisati Zrinjski iz takmičenja. Ovo govorim iz takmičarskog ugla.
Ponavljam da za prethodni incident Zrinjski i Pehar moraju biti disciplinski kažnjeni maksimalnim kaznama koje pravilnik propisuje.
Ponavljam da za prethodni incident Zrinjski i Pehar moraju biti disciplinski kažnjeni maksimalnim kaznama koje pravilnik propisuje.
- vozač
#429 Re: Kup BiH 2011/12
malo polemišemo, ne uzbuđuj se tolikoAdmir_1984 wrote:nije mi jasno kako neko ne shvata logiku i prica da se tekma treba reg 0-1 za VelezPa da je ostala sekunda do kraja i da navijaci prekinu utakmicu, ta utakmica se mora registrovati 3-0 za protivnicku ekipu. Druga stvar bi bila da je poceo padati grad, oluja, nevrjeme, umro tito i slicne stvari.
osim toga nije druga utakmica i nemamo šta zamišljati, a ni ovi koji zasjedaju
vjerovatno je razlika kad navijači izazovu tuču i kad je "tuča" iz oblaka, pa je zato 0:3
-
Dino39
#430 Re: Kup BiH 2011/12
raja al pogledajte kako napadac veleza koji daje gol kako je oduzeo ravnotezu igracu zrinjskog.. nasmijao sam se posteno... hehehe, mozda je i to razlog sto su uletjeli hahhaahaha ono je cirkus..
- Gandalf
#431 Re: Kup BiH 2011/12
leet wrote:Gandalf wrote:Zrinjski - Velež 0 : 3
U prostorijama Nogometnog saveza danas je Takmičarska komisija održala vanrednu sjednicu povodom dešavanja u Mostaru na stadionu Bijeli Brijeg, u utakmici osmine finala Kupa BiH između Zrinjskog i Željezničara.
- Gandalf
#432 Re: Kup BiH 2011/12
jest vala se čovjek s njima poigr'o, baš ih je obruk'o, aa oni tzv. navijači pukli k'o lajsneDino39 wrote:raja al pogledajte kako napadac veleza koji daje gol kako je oduzeo ravnotezu igracu zrinjskog.. nasmijao sam se posteno... hehehe, mozda je i to razlog sto su uletjeli hahhaahaha ono je cirkus..
-
leo karan
#433 Re: Kup BiH 2011/12
ja mislim da ce im stegovno povjerenstvo progledat kroz prste
- vinnie_jones
#434 Re: Kup BiH 2011/12
Već je postavljano minimum tri puta...
imaš li kakvu izjavu iz prve ruke od strane "tifoza"?

imaš li kakvu izjavu iz prve ruke od strane "tifoza"?

-
LSD
#435 Re: Kup BiH 2011/12
Ono za nekim trcalovinnie_jones wrote:Već je postavljano minimum tri puta...
imaš li kakvu izjavu iz prve ruke od strane "tifoza"?![]()
Nek dođu opet na Grbavicu i nek stisnu muda za ove stvari , bilo bi opet opšte kukanje kako su majorizirani i kako je murija brutalna.
- vinnie_jones
#436 Re: Kup BiH 2011/12
ma ajde bola mladež imala mali kros, stariji bojovnici sa kontra tribine pružili potporu pljeskom, divotaLSD wrote:Ono za nekim trcalovinnie_jones wrote:Već je postavljano minimum tri puta...
strašni ultras huligan
....što je najgore ta stoka zna da ce biti 2-3 tekme kazne i hajmo opet po starom.
Nek dođu opet na Grbavicu i nek stisnu muda za ove stvari , bilo bi opet opšte kukanje kako su majorizirani i kako je murija brutalna.
doći će ubrzo 06.10. sa subraćom, repriza domoljubnih melodija u najavi
- bato99
#437 Re: Kup BiH 2011/12
QUOTE (Rojo @ Sep 29 2011, 04:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>vinnie_jones wrote:Već je postavljano minimum tri puta...
Nisam htio jucer onako vruc ista napisati ali sada "hladan" koliko se moze biti, cu napisati.
Jucer me je bilo stid po drugi put u zivotu sto je na meni dres s lentom (prvi put je bilo nakon one prodaje Širokom u Kupu) jer moze se izgubiti utakmica ali mi smo jucer izgubili obraz, svi oni koji su uletiti na stadion da izmlate igrace veleza pljunuli su na dres u koji se kunu i veci su mi neprijatelji od bilo kakvih Bisea, Kajtaza, Avaza, portala.
Nema opravdanja, nikakve securtity, nikakva druga opravdanja nema za napad na igrace suparnickog kluba, to je cisti kretentluk i ponavljam svi koji su to uradili su veci neprijatelji ovom klubu od bilo koga drugog.
Mile Pehar, dijete ovog kluba, momak kojega sam strahovito cijenio je ocinio glupost koju ne mogu shvatiti i ovo mi je strahovito teško napisati ali vise ne zasluzuje, po meni, sveti dres.
Ne branim upravu, ne branim Musu, ne branim igrace, ali sve to mi je toliko sada nevazno jer cu ponoviti jucer smo izgubili obraz i to me toliko boli da sve ostalo danas je potpuno nebitno.
- Bosanski_kralj
#438 Re: Kup BiH 2011/12
Čega se pametan stidi, budala se ponosi.vinnie_jones wrote:Već je postavljano minimum tri puta...
Kako me ove stvari iznerviraju. Pa mene bi bilo sramota pisati da je "nas deset prebilo(ganjalo) njih dvojicu. Taj "junak" krenuti 1:1 sigurno nikad ne bi smio.
- ganjeta
#439 Re: Kup BiH 2011/12
Mene ovo ne čudi nimalo, pa Zalizani je u boljoj formi od pola ovih aktivnih igračavinnie_jones wrote:Već je postavljano minimum tri puta...
- Obuca9
#440 Re: Kup BiH 2011/12
Pa rekao sam vam jučer.ultima_palabra wrote:Ne može tako, tom logikom bih ja mogao organizovati upad u teren kad Željo recimo vodi 1:0 u 80. minuti, a protivnik prijeti da izjednačivozač wrote:i ja mislim da se moglo registrovati postignutim rezultatom jer je bio gotovo kraj utakmice, al jebaji ga, što kažeš bolje strožije nego blažeelSaik wrote:Nisam siguran koliko je registracija službenim rezultatom u skladu sa pravilima, ali dobro. Bolje i strožije nego blaže.Ta registracija postojećim rezultatom se primjenjuje samo u slučajevima više sile.
To pravilo registracije utakmice postojećim rezultatom se aktivira u slučaju da je prošlo više od 80% utakmice (72 minute), i to u slijedeće dvije situacije:
- Viša sila. Nestanak struje, oluja, zemljotres, žalost...
- Rezultat povoljniji od 3:0 u korist oštećene ekipe.
Dakle, konkretno da je Velež vodio 4:0 i navijači Zrinjskog prekinuli utakmicu, onda bi ista bila registrovana trenutnim rezultatom, jer je 4:0 povoljnije od 3:0. Pošto je Velež vodio 1:0, utakmica je registrovana sa 3:0.
Opet navodim primjer Žepča od prije par godina, kada su navijači Željezničara prekinuli utakmicu kod 1:0 u 90. minuti, dakle isto kao jučer i utakmica je registrovana 3:0.
Tako da @elsaik, utakmica je registrovana strogo po pravilima.
- FnatiC
#441 Re: Kup BiH 2011/12
Visa sila:zalost...pa ono je tuga golema 
- kamen spoticanja
#442 Re: Kup BiH 2011/12
ako dodik i dragan na cestu ne posalju neke svoje naoruzane falange ovo sto su uradili fasisti iz mostara i banjaluke i posebno ovaj brnjavi skot pehar doci ce kao kec na desetku onima koji zele da drzava i u ovom segmentu profunkcionise u pravom smjeru...ovo sto su uradili puno je bolje od onoga sto radi komitet za normalizaciju...-LIBERO- wrote:Evo suspendovali su i Mileta ....Na stranu sve,ali ovi iz Zrinjskog su ispali do sada najkorektniji. Stvarno za svaku pohvalu.Zbog neprimjerenog ponašanja nogometaša kluba Mile Pehara, disciplinsko povjerenstvo HŠK Zrinjski odlučilo je istoga suspendirati do okončanja stegovnog postupka.
e sad ako se na ulicama pojave pripadnici lovackih drustava onda nam je svakako drzavu dovoditi na pravi put kolektivno...
i naravno prst gore upravi i ostalim igracima zrinjskog
pokazali su da ipak ima nade
-
LSD
#443 Re: Kup BiH 2011/12
Evo i mrski Komitet se oglasio.
KOMITET TRAŽI RIGOROZNE SANKCIJE
Komitet za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjem sastanku je razmatrao aktuelnu situaciju u Premijer ligi i završnici Kupa BiH, te je usvojio šest zaključaka.
1. Komitet energično osuđuje sve oblike huliganskog i nacionalističkog ponašanja navijača na stadionima, a posebno nerede koji su izazvali prekide utakmica u Travniku, Banja Luci i Mostaru.
2. Komitet zahtjeva od nadležnih organa Fudbalskog saveza BiH, koji su ovlašteni za vođenje takmičenja, preduzimanje hitnih mjera i aktivnosti u cilju prevazilaženja trenutnog alarmantnog stanja. Posebno se insistira na značajnijoj ulozi Komiteta za bezbjednost i aktivnije involviranje u organizaciji utakmica visokog rizika.
3. Komitet6 zahtjeva od Disciplinske komisije rigorozno sankcionisanje vinovnike nereda, kao i osoba koje su propustima omogućili izgrednicima da izazovu prekide navedenih utakmica.
4. Komitet će u skladu sa svojim nadležnostima pratiti dalju situaciju i preduzimati odgovarajuće korake u pravcu eliminisanja negativnih pojava i trendova.
5. Međutim, Komitet cijeni da posljednja dešavanja ukazuju da se ne radi samo o problemima fudbalskog sporta. Očigledno je da se radi o problemima koji imaju širu društvenu dimenziju i pozadinu, tako da je neophodna zajednička akcija svih relevantnih subjekata u borbi protiv ponašanja i pojava koje nemaju nikakve veze sa sportom.
6. Slijedom navedenog, Komitet preporučuje nadležnim državnim organima vođenje hitnih prekršajnih i krivičnih postupaka protiv izgrednika na fudbalskim stadionima.
KOMITET TRAŽI RIGOROZNE SANKCIJE
Komitet za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjem sastanku je razmatrao aktuelnu situaciju u Premijer ligi i završnici Kupa BiH, te je usvojio šest zaključaka.
1. Komitet energično osuđuje sve oblike huliganskog i nacionalističkog ponašanja navijača na stadionima, a posebno nerede koji su izazvali prekide utakmica u Travniku, Banja Luci i Mostaru.
2. Komitet zahtjeva od nadležnih organa Fudbalskog saveza BiH, koji su ovlašteni za vođenje takmičenja, preduzimanje hitnih mjera i aktivnosti u cilju prevazilaženja trenutnog alarmantnog stanja. Posebno se insistira na značajnijoj ulozi Komiteta za bezbjednost i aktivnije involviranje u organizaciji utakmica visokog rizika.
3. Komitet6 zahtjeva od Disciplinske komisije rigorozno sankcionisanje vinovnike nereda, kao i osoba koje su propustima omogućili izgrednicima da izazovu prekide navedenih utakmica.
4. Komitet će u skladu sa svojim nadležnostima pratiti dalju situaciju i preduzimati odgovarajuće korake u pravcu eliminisanja negativnih pojava i trendova.
5. Međutim, Komitet cijeni da posljednja dešavanja ukazuju da se ne radi samo o problemima fudbalskog sporta. Očigledno je da se radi o problemima koji imaju širu društvenu dimenziju i pozadinu, tako da je neophodna zajednička akcija svih relevantnih subjekata u borbi protiv ponašanja i pojava koje nemaju nikakve veze sa sportom.
6. Slijedom navedenog, Komitet preporučuje nadležnim državnim organima vođenje hitnih prekršajnih i krivičnih postupaka protiv izgrednika na fudbalskim stadionima.
- Obuca9
#444 Re: Kup BiH 2011/12
Eh to je već nešto. Ali i dalje smatram da su ovo morali uraditi poslije BL, a ne poslije Mostara.
- ultima_palabra
#445 Re: Kup BiH 2011/12
LSD wrote:Evo i mrski Komitet se oglasio.
Mrski&nametnuti
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#446 Re: Kup BiH 2011/12
ma ukinuti i komitet za normalizaciju, ne produziti im mandat. pa cemo vidjeti sta ce onda biti kad je toliko zla nanio i nije nista uradio. mozda stvari krenu na bolje
-
LSD
#447 Re: Kup BiH 2011/12
Tišu, majorizacija je na dijeluultima_palabra wrote:LSD wrote:Evo i mrski Komitet se oglasio.![]()
Mrski&nametnuti
Dakle, pošto ovdje mogi nemaju pojma koje su nadležnosti i kompetencije Komiteta za normalizaciju, a potrcali su da izbace sva govna po njemu - da razjasnimo neke stvari.... u dvije tacke ( tacke 2. i 3. ) Komitet ZAHTJEVA (dakle impretiv, a ne neka molba ili prijedlog)...u tacki 2. citiram: "Komitet zahtjeva od nadležnih organa Fudbalskog saveza BiH, koji su ovlašteni za vođenje takmičenja, preduzimanje hitnih mjera i aktivnosti u cilju prevazilaženja trenutnog alarmantnog stanja. Posebno se insistira na značajnijoj ulozi Komiteta za bezbjednost i aktivnije involviranje u organizaciji utakmica visokog rizik....(postoji dakle još jedan Komitet i to za bezbjednost, koji izgleda ne mice qurcem da sprijeci divljinu na tribinama).
i tacka 3. citat " Komitet zahtjeva od Disciplinske komisije rigorozno sankcionisanje vinovnike nereda, kao i osoba koje su propustima omogućili izgrednicima da izazovu prekide navedenih utakmica."
tacka 6. je preporuka državnim organima pravosuđa, da konacno krenu za krivicnim postupcima i da se malo ukljuce u sport.
- nemam_ideje
#448 Re: Kup BiH 2011/12
Čuj to, zar nije Komitet kriv za sveLSD wrote:Tišu, majorizacija je na dijeluultima_palabra wrote:LSD wrote:Evo i mrski Komitet se oglasio.![]()
Mrski&nametnuti![]()
Dakle, pošto ovdje mogi nemaju pojma koje su nadležnosti i kompetencije Komiteta za normalizaciju, a potrcali su da izbace sva govna po njemu - da razjasnimo neke stvari.... u dvije tacke ( tacke 2. i 3. ) Komitet ZAHTJEVA (dakle impretiv, a ne neka molba ili prijedlog)...u tacki 2. citiram: "Komitet zahtjeva od nadležnih organa Fudbalskog saveza BiH, koji su ovlašteni za vođenje takmičenja, preduzimanje hitnih mjera i aktivnosti u cilju prevazilaženja trenutnog alarmantnog stanja. Posebno se insistira na značajnijoj ulozi Komiteta za bezbjednost i aktivnije involviranje u organizaciji utakmica visokog rizik....(postoji dakle još jedan Komitet i to za bezbjednost, koji izgleda ne mice qurcem da sprijeci divljinu na tribinama).
i tacka 3. citat " Komitet zahtjeva od Disciplinske komisije rigorozno sankcionisanje vinovnike nereda, kao i osoba koje su propustima omogućili izgrednicima da izazovu prekide navedenih utakmica."
tacka 6. je preporuka državnim organima pravosuđa, da konacno krenu za krivicnim postupcima i da se malo ukljuce u sport.
-
todd_smith
#449 Re: Kup BiH 2011/12
da se nije desilo ovo u Mostaru, nista oni ne bi radili ionako...hz__semir wrote:Eh to je već nešto. Ali i dalje smatram da su ovo morali uraditi poslije BL, a ne poslije Mostara.
iskreno, znam da je preglupo od mene da kazem, ali mali mali dio mene se nada da se i ovog slijedeceg kola nesto slicno desi(naravno nista ozbiljno, tj. bez ikakvih povreda navijaca), jer tek onda ce svi da skoce na noge da nesto rade u vezi ovoga
jer i ovo ce proci za 2-3 sedmice nakon sto se smire, previse smo puta ovo gledali, samo se ponavlja nista se ne mijenja
- van Basten
#450 Re: Kup BiH 2011/12
vidjećemo konkretna djela tog komiteta i njemu potčinjenih komisija... od piskaranja je slaba korist