Kumovanje za pocetnike...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Shoshana

Post by Shoshana »

Zavisi brate kakvo ti je to vjencanje... Prvo ispitaj prijatelje kakvo su vjencanje oni zamislili. Ako je tradicionalno - cija je tradicija u pitanju? Evo (ni ja bas nesto nemam pojma, bila sam kuma na tri vjencanja - sva tri netradicionalna) ubacih na google "best man" i dobih jedno 30 stranica sa raznim obicajima i duznostima kuma.

Sto se tice jezika, s obzirom da su zvanice mijesane - jezik zemlje u kojoj zivis je 'oficijelni jezik' - engleski pretpostavljam. Raspitaj se da li ima gostiju koji ne razumiju engleski (mozda stariji ljudi) - u tom slucaju - sve 'oficijelne' govore ces morati imati u dvije verzije. Nemoj da ti verzije budu cist prevod - nego uvijek promijeni nesto.

Za momacko vece - pitaj prijatelja. Za poklone je malo teze. Meni je najmrze kupovati ljudima koji 'imaju sve sto im treba'. U tom slucaju - baci im oko po kuci (ili po roditeljskim kucama). Meni je slika uvijek fin poklon. Ako ljudi bas i nemaju sve sto im treba - ja bih otvoreno pitala prijatelja sta mu treba. Nemojmo se zanositi - oni od tebe nesto ocekuju i glupo bi bilo da silne pare isfuras u nesto sto je njima bezveze.

Za sve ostalo - tvoja prvenstvena uloga je da koordiniras vjencanje - a to ne mozes nikako uraditi bez dogovora sa tvojim prijateljem. Dakle timski rad.
Hendrix

Post by Hendrix »

Iz svega pročitanog zaključujem da je biti kum pušiona pravo :D
Ali , jaran mi je s curom zaozbiljio momački izgleda da se i meni pušiona sprema uskoro a ja ni odjela nemam :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Hendrix wrote:Iz svega pročitanog zaključujem da je biti kum pušiona pravo :D
Ali , jaran mi je s curom zaozbiljio momački izgleda da se i meni pušiona sprema uskoro a ja ni odjela nemam :D
Ekonomski gledano - nije pusiona, nego hiper pusiona :D :lol:

Ali, bar u nasoj tradiciji - biti kum je ogromna cast. Ja se sjecam kada smo mi (mi = moje prvo vjencanje) birali kumove, pa se nesto snebivali izmedju dva potencijalna kuma. Dilemu je razrijesio moj otac rijecima: "Kada biras kuma - ne biras ni onog sa kojim najcesce pijes, ni onog sa najdebljim novcanikom. Kada biras kuma - biras covjeka koji ce u slucaju da se tebi, ne daj boze, nesto desi - voditi racuna o tvojoj djeci."
Will Nix

Post by Will Nix »

Hendrix wrote:Iz svega pročitanog zaključujem da je biti kum pušiona pravo
Uvijek bilo i ostat ce,konkretno mojim roditeljima de desilo da im kum okrene ledja kad im je najvise trebao a poznavali se 32 godine,tek tada mu se pravo lice pokazalo.Mene je upitao najbolji prijatelj da mu budem kum,glatko sam odbio jer ne vidim nikakvu svrhu u tome,bolji sam mu prijatelj bez kumstva...
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Ćelava cura wrote::D BAby Jane & Dirty Harry, dok se ova tema raspravi do kraja trebace vam kuma :D
Ma pusti to, mogli smo mi kakav biznis pokrenuti? Eto, razumijemo se u te momacke veceri, pa ne bi bilo lose organizaovati raji i naplatiti to sve :lol: :lol:
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Ljudi, salu na stranu, ali ja fakat ne vidim zasto bi kum kupovao burme? Pa ne zeni se on! Kum treba da pomogne na neki dr nacin, organizacijom, a ne tako...ne znam, meni to sve malo cudno...A nema nista gore kad na svadbu onaj amaterski pjevac uhvati mikrofon i onda prica ko je sta poklonio...Zaboli nekog briga...
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma kupiš neke jeftine lažnjake a dok skontaju kasno je :D
Inače su mi mega vjenčanja pravo bezveze , rođak mi je imao 300 zvanica na svadbi ma tu je bilo ultragigasegamega krkanluka a ja ga nisam vidio ni 10 minuta možda ostalo sve nekakve ljude gledo kako žderu i piju čitav dan.
Koliko su samo para potrošili na tu glupost mogli su živjeti neko vrijeme kako treba.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Ćelava cura wrote::D BAby Jane & Dirty Harry, dok se ova tema raspravi do kraja trebace vam kuma :D
Jesi li to zainteresovana? :D
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Ćelava cura wrote::D :D Sto? Ho's ti biti kum? Znas sta kazu za kuma i kumu? :D :D
Ne znam, šta kažu? :?
black

Post by black »

Image
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

black wrote:Image
U ovom slučaju bih radije bio mladoženja :lol:
Post Reply