1). da se pojavim ne mortus pijan.
2). da kajem koju saljivu poskocicu, tokom oficijalnog govora.
3). da kajem koju i na mjestu, tokom govora, tek da me dzaba ne snima kamera... i ne pamti buduci narastaj po tome, kak'i levat im cacu ozeni.
3). da skujem dobru zdravicu..
Ovo do nekle, i nekako...e, sad dio, delikatniji i komplikovaniji.
4). trebal bi da organiziram momacko vece (problematika je tu - logistike, daklem, dal se pita mlada ISTA, dal se pita on po pitanju sadrzaja, ili ja organiziram to iza ledja svima. Takodje, imal' ista inovativno i orginalno da je neko pokusao - ono da 20 godina poslje, ne bude ofirno mi pomislit na ovo sve).
5). sta pokloniti i dati, kao i kome? jel 100% kesh, jel jos stogod i kome - mislim lako mi muski raskrstimo to, al' zene, au, to ne oprasta ako sta promasim pa da pitam na vrijeme.
6). sta je moja funkcija administrativna, osim sto skrabnem potpis? mislim prstenje, folovi dolovi. Dobro znam svugdje je za nijansu drukcije, al' u sustini?
7). sta su jos moje obaveze, jerbot covjek je preuzeo sve na sebe a mene sramota da ne pomognem, a opet, ne mogu ni ja uljetati ko svraka gdje mi nije mjesto, ko kad je njegovo vjencanje, tako da znam da je dogovor dogovor i za svakog drukcije ali sta bi bio neki red, jer red je red, i sve po zakonu..sto bi Balasevic rekao.
Daklem, so somange, kak' se ovo dela? Zahvalan sam za bilo kakav praktican savjet ljudi koji su kroz ovo bili prosli...kako se konvertirati u Marlon Brandona, iz filma Kum. I kak' ne napraviti budalu od sebe, a opet, opustiti svakog, da se ljudi provedu, i proslave...
Prijem ce biti u jednoj banket sali a medju gostima 50% stranaca. Tu se namece problematika jezika, oficijalnog, ako nesto kajem, pa ako je neko i to uspjesno razrijesio, voljeo bih da mi javi koji je pristup najboljsi.