pa eno sva cetiri albuma postavljena, par postova iznadpitt wrote:a imal ko da ih natakne na rapidshare?:D
Kulturshock...(Djino Banana sa svojim bendom...preporucujem)
Moderator: _BataZiv_0809
- black
ma slazem se ja..sojka wrote:Kad kazes bosanski, zvuci mi nekako odvec domaci, ne znam kako da se drugacije izrazim. Ipak je malo internacionalniji.black wrote:pravi bosanski hard core rock![]()
- sojka
black wrote:ma slazem se ja..sojka wrote:Kad kazes bosanski, zvuci mi nekako odvec domaci, ne znam kako da se drugacije izrazim. Ipak je malo internacionalniji.black wrote:pravi bosanski hard core rock![]()
(k'o lego kockica
) ali kroz citav album je provucen tipican bosanski melos
btw album je dobar
Yes, of course. Kazem si fuck d zemlja witous bosnian melos
http://www.youtube.com/watch?v=kwYZ-C5Q ... ed&search=
- black
ozezisojka wrote:black wrote:ma slazem se ja..sojka wrote: Kad kazes bosanski, zvuci mi nekako odvec domaci, ne znam kako da se drugacije izrazim. Ipak je malo internacionalniji.(k'o lego kockica
) ali kroz citav album je provucen tipican bosanski melos
btw album je dobar
![]()
Yes, of course. Kazem si fuck d zemlja witous bosnian melos
http://www.youtube.com/watch?v=kwYZ-C5Q ... ed&search=
-
Brazzo
Apsolutno preporucujem! Vidio ih nekoliko puta i stvarno ostao frapiran kvalitetom i kolicinom superpozitivne energije. S. Jevdjevic (nazalost poznat kao i Djino Banana) je dozivio muzicku, umjetnicku i, rekao bih, ljudsku transformaciju kakva se rijetko srece. Gogolj Brordelo su puno poznatiji ali su malo dijete u odnosu na Kultur Shock. Ukrtako: OBAVEZNO VIDJETI!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Jao, koja razvaljotk'a....TonBe...
Sa zalosti konstatiram da sam promasio US turneju.
Shoba 'ocel svirati opet po NE/Midwestu uskoro? Vidim pise da je bend baziran u Seattlu i imaju dosta koncerata po West Coast....
Sa zalosti konstatiram da sam promasio US turneju.
Shoba 'ocel svirati opet po NE/Midwestu uskoro? Vidim pise da je bend baziran u Seattlu i imaju dosta koncerata po West Coast....
-
ObiVan
Kulturshock : Muzicka revolucija
APSOLUTNA PREPORUKA DA IDETE NA KONCERT!!!
Bio sam na koncertu u Becu i koncert je bio fenomelanan. Gino&Co zrace nenormalno pozitivnom energijom, jedan od rijetkih koncerata za koje mogu reci da bih sutra opet otisao, a i naredno vrijeme opet i opet na njega. Tesko je opisati nesto sto je zaista jedinstveno, u svakom pogledu razvaljuju. Bez da uvrijedim ikoga ili da se hvatam bilo kakvih lijevih poredjenja, ali potroseno je toliko rijeci na Letu Stuke, koje su recimo jedan bljesak na muzickoj sceni (necu se regionalno ogranicavati). Ako su Stuke bljesak, ovo je svjetlo, objektivno ovo je svjetlo i bez Stuka...
Gino&Co unose ogromnu energiju, svako poredjenje i prozivanje da je Kulturshock nesto "vec vidjeno" je notorna glupost. U ovoj kompoziciji, na ovaj nacin i uopste ovim kvalitetom i ovom energijom, stilom nema nista sto se moze porediti. Pjesme razvaljuju, znaci svaka je dinamicna, nepredvidiva, a Ginin vokal fenomenalno se uklapa. Saranje preko sevdaha, jazza, punka, hardcore-a i metala je fenomenalno i jednostavno mora se uzivo cuti. Pola benda nije regionalno uvezano za ove prostore, odakle dosta muzike vuce uticaja, ali sviraju to na jedinstven nacin.
Ponavljam se ali zaista vrijedi otici na koncert, vidjeti i cuti...
Napokon, poslije mnogo vremena da se pojavi nesto sto opravdava i svoje ime KULTURSHOCK...Staviti cu vam na Youtube snimke koncerta, da se uvjeri, ko imalo sumnja...
APSOLUTNA PREPORUKA DA IDETE NA KONCERT!!!
Bio sam na koncertu u Becu i koncert je bio fenomelanan. Gino&Co zrace nenormalno pozitivnom energijom, jedan od rijetkih koncerata za koje mogu reci da bih sutra opet otisao, a i naredno vrijeme opet i opet na njega. Tesko je opisati nesto sto je zaista jedinstveno, u svakom pogledu razvaljuju. Bez da uvrijedim ikoga ili da se hvatam bilo kakvih lijevih poredjenja, ali potroseno je toliko rijeci na Letu Stuke, koje su recimo jedan bljesak na muzickoj sceni (necu se regionalno ogranicavati). Ako su Stuke bljesak, ovo je svjetlo, objektivno ovo je svjetlo i bez Stuka...
Gino&Co unose ogromnu energiju, svako poredjenje i prozivanje da je Kulturshock nesto "vec vidjeno" je notorna glupost. U ovoj kompoziciji, na ovaj nacin i uopste ovim kvalitetom i ovom energijom, stilom nema nista sto se moze porediti. Pjesme razvaljuju, znaci svaka je dinamicna, nepredvidiva, a Ginin vokal fenomenalno se uklapa. Saranje preko sevdaha, jazza, punka, hardcore-a i metala je fenomenalno i jednostavno mora se uzivo cuti. Pola benda nije regionalno uvezano za ove prostore, odakle dosta muzike vuce uticaja, ali sviraju to na jedinstven nacin.
Ponavljam se ali zaista vrijedi otici na koncert, vidjeti i cuti...
Napokon, poslije mnogo vremena da se pojavi nesto sto opravdava i svoje ime KULTURSHOCK...Staviti cu vam na Youtube snimke koncerta, da se uvjeri, ko imalo sumnja...
- black
Šta dobiješ kad pomiješaš par Bosanaca, Bugara, Amerikanaca i jednog Japanca bassistu?spongebob wrote:ova tema je stara 2 godine tek sad vidjeh![]()
nego...imal novog stuffa? Ima li neko link na tekstove? Guglo, nisam naso.
Prezajeban rock/punk/metal/sevdah mix!!!
KULTUR SHOCK!!!
-
spongebob
ne znam jesi l gledo kako japanac basista skida bosanski melosblack wrote:Šta dobiješ kad pomiješaš par Bosanaca, Bugara, Amerikanaca i jednog Japanca bassistu?spongebob wrote:ova tema je stara 2 godine tek sad vidjeh![]()
nego...imal novog stuffa? Ima li neko link na tekstove? Guglo, nisam naso.
Prezajeban rock/punk/metal/sevdah mix!!!
KULTUR SHOCK!!!
"Kultura Diktatura" se ne skida sa wmp- a...Dobri su i ostali al ovaj album je za...napravit sranje u neduhu turbofolka
Ja se samo pitam kako sam ovo muzicko cudo prespavao sve ove godine.
-
urbanagerila
Znaci bilo dobro ? Steta sto ne dobacih do CDA .... hebem ti temperaturu
-
Goran_35
evo je "hashish"
sa novog albuma:
""We Came To Take Your Jobs Away"
http://www.youtube.com/watch?v=l1NHiT9ijgc
Razvaljuju!
""We Came To Take Your Jobs Away"
http://www.youtube.com/watch?v=l1NHiT9ijgc
Razvaljuju!
-
silence_is_sexy
gino je, da ga citiram, "blizu 45, a tek poludio" 
bilo je odlicno... cuo sam da postoji i sansa da sviraju i sutra negdje u sarajevu... vjerovatno neku internu klupsku varijantu.. ako ko provali kada i gdje neka javi...
bilo je odlicno... cuo sam da postoji i sansa da sviraju i sutra negdje u sarajevu... vjerovatno neku internu klupsku varijantu.. ako ko provali kada i gdje neka javi...