Kulturno svađanje...KAKO TO?
-
mojgrad
#3 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?
besana wrote:Evo danima to traje. Šefica me malo, malo pa "ujede". Starija je to žena, bliži se penzija, "otjeraće je", a njoj se ne ide. Nervozna je... E sad...u mojoj prirodi je da joj odmah odgovorim...ali ovih dana ne mogu...jer se bojim same sebe...bojim se da se neću moći zaustaviti i da ću joj svašta nagovoriti. Pretjeraću, jer je i ona pretjerala.
Ima li kakvo pametno rješenje...kako da je natjeram da mi se skine s grbače? Kulturno? Imam ja i iskustva i staža ali nikad nisam naučila SVAĐATI SE KULTURNO. Ja bih odmah "sve po spisku" najradije...
Kako se KULTURNO SVAĐA?
Kako se vi svađate, ako se svađate? Ili prešutite, otrpite? Nije li to loše za zdravlje? Hoću još i čir dobiti?
Uvijek prvo gledaj od koga ti dolaze kritike pa kad skontas da taj neko nije tvog nivoa odmah ces i izgubiti volju za svadjanjem.
A ja bih ti preporucila da fino kazes normalnim, mirnim tonom toj osobi da se ne obraca prema tebi takvim nacinom jer ako nastavi tako da ces je totalno ignorisati, pa ce tek onda nastati belaji
-
Lesli Eldridž
Najbolje je da staviš na usta prst i kažeš ŠŠŠŠŠŠ. To će je dokrajčiti. 
- Skyfox
Isti, ali bio, sad odmah kazem, da kome sta ne ostanem duzan.komi wrote:ja se ne znam svađat
zato šutim kad treba da se raspravljam
sav se zacrvenim i u sebi trpim
ali kad jednom explodiram![]()
savjet
izbjegavaj konflikte
@besana u istoj situaciji sam bio godinu dana, samo mene je kolegica jashila, ali posto je starija zena pred penzijom bilo mi tesko da se popi**aram s njom... Sve dok jednom nije presla mjeru, zera je falila da se za vratove, na kraju sam bacio papire i rekao da cu otic ako se ovo nastavi. Tu se ucvikala posto je kod nas stroga antimobing politika.
Od tada se podnosimo i cak i kafu popijemo, ali ljubavi nema... Eto neznam mozes li ti sa svojom tako ali budi ostra....
-
*mima*
besana wrote:eh moja ti...sumnjam za tu kafu...ona ti je starog, prastarog kova...i ona baš vjeruje u to da je najpametnija na svijetu, da će se ova radna organizacija ugasiti kad ona ode, da mladi ništa ne znaju, da su svi lijeni...osim nje...i to otvoreno govori....ostali je trpe...navikli valjda...ja sam nedavno došla , i ne mogu da svarim ni nju ni njenu priču.
Boga mi ... zaHebano
U peMziju je trbela prošle godine...pa je ostavili...do avgusta 2008.
Izdrzi besana i ne svadjaj se..........uz tebe smo.
-
luciferino
besana, pjevaj u sebi pjesmicu:
ti ideš u penziju,
njaaa nja nja njaaa njaaa!
još malo još malo,
ti ideš u penziju,
još malo još malo,
- nebojeplavo
Pa nemoj s njom ni komunicirati, osim cisto poslovno...samo na ignore
Ili joj fino nasamo kazes da ti smeta sto ti to govori i zamolis je da prestane..iznenadila bi se kako puno bolje pali ovaj nacin, nego svadja i galama
Ili joj fino nasamo kazes da ti smeta sto ti to govori i zamolis je da prestane..iznenadila bi se kako puno bolje pali ovaj nacin, nego svadja i galama
-
JEDRILICA
#14 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?
besana wrote:Evo danima to traje. Šefica me malo, malo pa "ujede". Starija je to žena, bliži se penzija, "otjeraće je", a njoj se ne ide. Nervozna je... E sad...u mojoj prirodi je da joj odmah odgovorim...ali ovih dana ne mogu...jer se bojim same sebe...bojim se da se neću moći zaustaviti i da ću joj svašta nagovoriti. Pretjeraću, jer je i ona pretjerala.
Ima li kakvo pametno rješenje...kako da je natjeram da mi se skine s grbače? Kulturno? Imam ja i iskustva i staža ali nikad nisam naučila SVAĐATI SE KULTURNO. Ja bih odmah "sve po spisku" najradije...
Kako se KULTURNO SVAĐA?
Kako se vi svađate, ako se svađate? Ili prešutite, otrpite? Nije li to loše za zdravlje? Hoću još i čir dobiti?
Kada te bocne, ti je pitaj: A kad ces Boga ti u penziju?
Salim se!
Na tvom mjestu bi trazio da porazgovarate u 4 oka !
Tu se ne bi svadjao nego bi joj fino rekao,
Gospodjo (ili kako se prema njoj obracas), zadnje vrijeme mi se cini da je vas nacin obracanja prema meni postao grublji nego obicno. Nadam se da smo dovoljno profesionalni da ovu moju mozda pogresnu procjenu rijesimo u cetiri oka.
Nadam se da vas ovo nije uvrijedilo i da ce te slijedeci put obratiti paznju na stvari koje meni smetaju! Naravno i ja cu se potruditi da nasa poslovna relacija ostane na nivou.
- River_isle
#15 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?
u najbolju ruku gastritisbesana wrote: Hoću još i čir dobiti?
- spreca
#16 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?
Kako se KULTURNO SVAĐA?
Pa sjeti se kojom si nogom kao dijete sutala loptu pa to sada i upotrijebi
Pomisli da ces jednog dana i ti biti sefica pred penziju i odmah ce ti biti lakse.
- lady midnight
jako dobra metodaSaian wrote:moj jedan rodjak je do jedno cetvrte pete godine cucl'o prst u snu i po noci mu je stara znala namazat prst crvenom paprikom i biberom ... i mali uglavnom presto cuclat prstbesana wrote: rekla sam da ujeda...odvratna...tako ko ...
- pitt
ma joj lejdi.....nisi mu valjd apovjerovala....cuj moj jedan rodjak.....lady midnight wrote:jako dobra metodaSaian wrote:moj jedan rodjak je do jedno cetvrte pete godine cucl'o prst u snu i po noci mu je stara znala namazat prst crvenom paprikom i biberom ... i mali uglavnom presto cuclat prstbesana wrote: rekla sam da ujeda...odvratna...tako ko ...sad je samo vazhno da to chuva, da se nekad kasnije, dok bude rastao, postajao ozbiljniji i zreliji
:D ne bi opet vratio u tu fazu
pa recimo svoj 60.ti rodjendan dochekao sa prichom o cuclanju prsta, kao stariji mu rodjak svoj 6000ti post
:D:D:D
- lady midnight
prinzajem da je ovo jako kreativno izvrdaopitt wrote:ma joj lejdi.....nisi mu valjd apovjerovala....cuj moj jedan rodjak.....lady midnight wrote:jako dobra metodaSaian wrote: moj jedan rodjak je do jedno cetvrte pete godine cucl'o prst u snu i po noci mu je stara znala namazat prst crvenom paprikom i biberom ... i mali uglavnom presto cuclat prstsad je samo vazhno da to chuva, da se nekad kasnije, dok bude rastao, postajao ozbiljniji i zreliji
:D ne bi opet vratio u tu fazu
pa recimo svoj 60.ti rodjendan dochekao sa prichom o cuclanju prsta, kao stariji mu rodjak svoj 6000ti post
:D:D:D
:D:D ko ono jaran mi u mene
:D:D:D jel tako bebano
:D:D
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ne stavljaj slovo h dje mu nije mjesto
- lady midnight
to ti hocesh da se svadjash sa mnom?karabaja-x wrote:ne stavljaj slovo h dje mu nije mjesto
bolje nemoj, osim ako ne zhelish da na ovoj temi i praktichno demonstriramo kako se na najkulturniji nachin vrshi verbalni homicid, hladnim bodezhom lagano usred prsa, a sve uz ove smaje