Kulturno svađanje...KAKO TO?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shin

Post by shin »

Imaš na SX portalu nevjerovatno glupih lifestyle tekstova, vjerujem da ces naci nesta na toj tematici.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja se ne znam svađat
zato šutim kad treba da se raspravljam
sav se zacrvenim i u sebi trpim

ali kad jednom explodiram :-x

savjet

izbjegavaj konflikte
mojgrad

#3 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?

Post by mojgrad »

besana wrote:Evo danima to traje. Šefica me malo, malo pa "ujede". Starija je to žena, bliži se penzija, "otjeraće je", a njoj se ne ide. Nervozna je... E sad...u mojoj prirodi je da joj odmah odgovorim...ali ovih dana ne mogu...jer se bojim same sebe...bojim se da se neću moći zaustaviti i da ću joj svašta nagovoriti. Pretjeraću, jer je i ona pretjerala.
Ima li kakvo pametno rješenje...kako da je natjeram da mi se skine s grbače? Kulturno? Imam ja i iskustva i staža ali nikad nisam naučila SVAĐATI SE KULTURNO. Ja bih odmah "sve po spisku" najradije...

Kako se KULTURNO SVAĐA? :?

Kako se vi svađate, ako se svađate? Ili prešutite, otrpite? Nije li to loše za zdravlje? Hoću još i čir dobiti? :-)

Uvijek prvo gledaj od koga ti dolaze kritike pa kad skontas da taj neko nije tvog nivoa odmah ces i izgubiti volju za svadjanjem.
A ja bih ti preporucila da fino kazes normalnim, mirnim tonom toj osobi da se ne obraca prema tebi takvim nacinom jer ako nastavi tako da ces je totalno ignorisati, pa ce tek onda nastati belaji :-)
ProS

Post by ProS »

suti i trpi :D :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ProS wrote:suti i trpi :D :oops:
:D:D:D

ako ne znaš odgovorit bolje je da šutiš
Dori

Post by Dori »

Ima ona dobra definicija sta je diplomatija?
To je kad ti neko kaze da ide u pm i ti jedva cekas da tamo odes :lol:

Samo fino i pametno s njom.....Odvazi sve sto kazes i broj do 10...

Kad bi trebala u peMziju?
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Najbolje je da staviš na usta prst i kažeš ŠŠŠŠŠŠ. To će je dokrajčiti. :D
zena21

Post by zena21 »

Lesli Eldridž wrote:Najbolje je da staviš na usta prst i kažeš ŠŠŠŠŠŠ. To će je dokrajčiti. :D
joj... vjerujem da bi teta ostala bRez teksta :lol: :lol: :lol:
Skyfox

Post by Skyfox »

komi wrote:ja se ne znam svađat
zato šutim kad treba da se raspravljam
sav se zacrvenim i u sebi trpim

ali kad jednom explodiram :-x

savjet

izbjegavaj konflikte
Isti, ali bio, sad odmah kazem, da kome sta ne ostanem duzan.

@besana u istoj situaciji sam bio godinu dana, samo mene je kolegica jashila, ali posto je starija zena pred penzijom bilo mi tesko da se popi**aram s njom... Sve dok jednom nije presla mjeru, zera je falila da se za vratove, na kraju sam bacio papire i rekao da cu otic ako se ovo nastavi. Tu se ucvikala posto je kod nas stroga antimobing politika.
Od tada se podnosimo i cak i kafu popijemo, ali ljubavi nema... Eto neznam mozes li ti sa svojom tako ali budi ostra....
*mima*

Post by *mima* »

besana wrote:eh moja ti...sumnjam za tu kafu...ona ti je starog, prastarog kova...i ona baš vjeruje u to da je najpametnija na svijetu, da će se ova radna organizacija ugasiti kad ona ode, da mladi ništa ne znaju, da su svi lijeni...osim nje...i to otvoreno govori....ostali je trpe...navikli valjda...ja sam nedavno došla , i ne mogu da svarim ni nju ni njenu priču.
Boga mi ... zaHebano :roll:
U peMziju je trbela prošle godine...pa je ostavili...do avgusta 2008. :roll:

Izdrzi besana i ne svadjaj se..........uz tebe smo.
luciferino

Post by luciferino »

besana, pjevaj u sebi pjesmicu:

ti ideš u penziju,
njaaa nja nja njaaa njaaa!
još malo još malo,
njaaa nja nja njaaa njaaa!
AzraSAR

Post by AzraSAR »

Hahaha radi svoj posao pa ti nema sta prigovarati... 8)
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Pa nemoj s njom ni komunicirati, osim cisto poslovno...samo na ignore :)
Ili joj fino nasamo kazes da ti smeta sto ti to govori i zamolis je da prestane..iznenadila bi se kako puno bolje pali ovaj nacin, nego svadja i galama :-)
JEDRILICA

#14 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?

Post by JEDRILICA »

besana wrote:Evo danima to traje. Šefica me malo, malo pa "ujede". Starija je to žena, bliži se penzija, "otjeraće je", a njoj se ne ide. Nervozna je... E sad...u mojoj prirodi je da joj odmah odgovorim...ali ovih dana ne mogu...jer se bojim same sebe...bojim se da se neću moći zaustaviti i da ću joj svašta nagovoriti. Pretjeraću, jer je i ona pretjerala.
Ima li kakvo pametno rješenje...kako da je natjeram da mi se skine s grbače? Kulturno? Imam ja i iskustva i staža ali nikad nisam naučila SVAĐATI SE KULTURNO. Ja bih odmah "sve po spisku" najradije...

Kako se vi svađate, ako se svađate? Ili prešutite, otrpite? Nije li to loše za zdravlje? Hoću još i čir dobiti? :-)

Kada te bocne, ti je pitaj: A kad ces Boga ti u penziju? :D

Salim se!

Na tvom mjestu bi trazio da porazgovarate u 4 oka !
Tu se ne bi svadjao nego bi joj fino rekao,
Gospodjo (ili kako se prema njoj obracas), zadnje vrijeme mi se cini da je vas nacin obracanja prema meni postao grublji nego obicno. Nadam se da smo dovoljno profesionalni da ovu moju mozda pogresnu procjenu rijesimo u cetiri oka.
Nadam se da vas ovo nije uvrijedilo i da ce te slijedeci put obratiti paznju na stvari koje meni smetaju! Naravno i ja cu se potruditi da nasa poslovna relacija ostane na nivou.
River_isle

#15 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?

Post by River_isle »

besana wrote: Hoću još i čir dobiti? :-)
u najbolju ruku gastritis :lol: al ne sekirli se, nije tako strasno :P
spreca

#16 Re: Kulturno svađanje...KAKO TO?

Post by spreca »

Pa sjeti se kojom si nogom kao dijete sutala loptu pa to sada i upotrijebi :D

Pomisli da ces jednog dana i ti biti sefica pred penziju i odmah ce ti biti lakse.
Catwoman

Post by Catwoman »

Ja sam shvatila(u nerijetkom svadjanju sa sestrom :D) da ljudima najvise smeta ravnodusnost.Ja sam flegma tako da ne dam da me ljudi isprovociraju.A ako do toga dodje,izbrojim do 10,nasmijem se i na kraju uradim po svom :)Sretno!
Saian

Post by Saian »

besana wrote: rekla sam da ujeda...odvratna...tako ko ... :roll:
moj jedan rodjak je do jedno cetvrte pete godine cucl'o prst u snu i po noci mu je stara znala namazat prst crvenom paprikom i biberom ... i mali uglavnom presto cuclat prst :D
maccarona

Post by maccarona »

Sie :oops: Arschloch! :D sa osmjehom :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Saian wrote:
moj jedan rodjak je do jedno cetvrte pete godine cucl'o prst u snu i po noci mu je stara znala namazat prst crvenom paprikom i biberom ... i mali uglavnom presto cuclat prst :D
jako dobra metoda :D sad je samo vazhno da to chuva, da se nekad kasnije, dok bude rastao, postajao ozbiljniji i zreliji :D:D ne bi opet vratio u tu fazu :D pa recimo svoj 60.ti rodjendan dochekao sa prichom o cuclanju prsta, kao stariji mu rodjak svoj 6000ti post :D:D:D:D
pitt

Post by pitt »

lady midnight wrote:
Saian wrote:
jako dobra metoda :D sad je samo vazhno da to chuva, da se nekad kasnije, dok bude rastao, postajao ozbiljniji i zreliji :D:D ne bi opet vratio u tu fazu :D pa recimo svoj 60.ti rodjendan dochekao sa prichom o cuclanju prsta, kao stariji mu rodjak svoj 6000ti post :D:D:D:D
ma joj lejdi.....nisi mu valjd apovjerovala....cuj moj jedan rodjak.....:D:D:D ko ono jaran mi u mene :D:D:D:D jel tako bebano :D:D:D
lady midnight

Post by lady midnight »

pitt wrote:
lady midnight wrote:
Saian wrote: moj jedan rodjak je do jedno cetvrte pete godine cucl'o prst u snu i po noci mu je stara znala namazat prst crvenom paprikom i biberom ... i mali uglavnom presto cuclat prst :D
ma joj lejdi.....nisi mu valjd apovjerovala....cuj moj jedan rodjak.....:D:D:D ko ono jaran mi u mene :D:D:D:D jel tako bebano :D:D:D
prinzajem da je ovo jako kreativno izvrdao :oops::D:D:D al poshto je opcepoznato a i vec vishe puta samoochitovano :D da je bebano :lol: bi(l)o i osta(l)o starmali :D:D:D, ja sam poshla od naivne pretpostavke da je on(o) presta(l)o cuclati prst vec prije chetvrte-pete :D:D:D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

ne stavljaj slovo h dje mu nije mjesto
lady midnight

Post by lady midnight »

karabaja-x wrote:ne stavljaj slovo h dje mu nije mjesto
to ti hocesh da se svadjash sa mnom? :)
bolje nemoj, osim ako ne zhelish da na ovoj temi i praktichno demonstriramo kako se na najkulturniji nachin vrshi verbalni homicid, hladnim bodezhom lagano usred prsa, a sve uz ove smaje :):)
pitt

Post by pitt »

hajd sad mangupe :D:D:D
meni ovo da kaze...... :-) :D :D :D
Post Reply