Nenji_Avero wrote:Moje skromno mišljenje po pitanju kućice za pse i sličnih tema
Prije 5 godina, Sarajevo je dobilo donaciju od nekoliko desetina hiljada KM da se napravi Dom za životinje (Nešto kao socijalna pomoć za iste). Te pare su misteriozno nestale, a naši "vladari" još povećali plate, garaže i kubikažu automobila koje voze.
Prije nekih godinu dana, kada je u mjesec dana bilo hejbet slučajeva tipa spaljena mačka, borbe pasa, odrezane noge, repovi, uši itd., javnost se digla da se napravi Azil za životinje. Od toga smo dobili ovo:
1. Obećanje da će se takvo nešto napraviti
2. Zatvaranje jedinog šinteraja koji smo imali.
Eh sad, direktno ka temi. Naranvo da nije baš lijepo da u bilo kakvoj urbanoj sredini, tek tako zjapi kućica i u njoj pas(Kupus neću ni spominjati, jer smatram da je makar 30% Sa-X članova normalno). I naravno da svakome normalnom to i smeta. Jedna stvar mi, ipak, nije baš jasna.
Ako ste toliko normalni i toliko brinete za svoju okolinu, zašto se protiv toga jedino znate boriti klikanjem i tipkanjem?
Zašto, kada se organizuju akcije, bude 5 mladih osoba i sve ostalo su dede i nane, a takvi kao vi sjede u kafanama i kafićima, vozate se autima i puštate muziku da svi čuju šta slušate, umjesto da se uhvatite kakve metlice, pa makar oko svog haustora očistite?
Mislite da je jadni pas kriv za uništenje okoline? Ne, prijatelji moji, krivi ste vi koji se krijete iza LCD monitora i lažnog morala.
Što se mene tiče, sad bih potpisao da cijeli grad bude prekriven psećim kućicama, a da se uklone kučerine i papadija koja je moj grad učinila jednim običnim selom.
(Ok, opet sam se malo zadao, pa odletio od teme).
Helem, vraćam se na veeeeeeeliki problem psa koji se "udomio" u polju koje je potpuno zaraslo i ljudima koji ga hrane... Brate, ako ti to toliko smeta, a (kako stalno provlačiš kroz temu) poznaješ nekakvo pravo i zakone, zašto se ne pobrineš zakonskim putem za to?