Kultura življenja u slikama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

poznanik

#1 Kultura življenja u slikama

Post by poznanik »

Grbavica I - Ul. Grbavička

Image Image

Image Image
bez_ideje

#2 Re: Kultura življenja u slikama

Post by bez_ideje »

Nije valjda kupus :shock: :shock: :shock: :shock:
Inace,nisam iznenadjena .....i ja sam tu u blizini,svojoj zgradi ,kad pane mrak,prilazim ko specijalac ,da ne bi fasovala teglu ajvara u glavu ili nesta slicno :( :( :roll:
poznanik

#3 Re: Kultura življenja u slikama

Post by poznanik »

bez_ideje wrote:Nije valjda kupus :shock: :shock: :shock: :shock:
Inace,nisam iznenadjena .....i ja sam tu u blizini,svojoj zgradi ,kad pane mrak,prilazim ko specijalac ,da ne bi fasovala teglu ajvara u glavu ili nesta slicno :( :( :roll:
Kupus, s neugodnim mirisom na 50 m. :(

Ovo je prikaz javnog prostora koji je prometan; između zgrada (travnjak) je skoro nemoguće pristupiti od smeća.
VenomousV

#4 Re: Kultura življenja u slikama

Post by VenomousV »

a sto cuko?
poznanik

#5 Re: Kultura življenja u slikama

Post by poznanik »

VenomousV wrote:a sto cuko?

Nije cuko, već kućica na javnom prostoru, prehrana psa otpacima iz domaćinstava, stvaranje životinjskog prostora izvan kontrole nadležnih i stručnih organa, opasnost od pojave zaraznih ili sličnih bolesti, itd.

Bez obzira na nečiju ljubav i pažnju prema psima, ipak postoje pravila i procedure šta i kako sa psima lutalicama. Ovo s kućicom u parku nije rješenje.

Evo i slična situacija, u parku kod Centra za mlade na Grbavici II, ovdje ima čak 6-8 pasa:

Image Image
VenomousV

#6 Re: Kultura življenja u slikama

Post by VenomousV »

haj ti meni konkretno reci sto tebi smeta ta kucica i pas?
bailaor

#7 Re: Kultura življenja u slikama

Post by bailaor »

VenomousV wrote:haj ti meni konkretno reci sto tebi smeta ta kucica i pas?
:shock: :shock: nevjerovatno fakat
poznanik

#8 Re: Kultura življenja u slikama

Post by poznanik »

Pa napisao sam ti u postu iznad.
ima´l_zime_Marinko

#9 Re: Kultura življenja u slikama

Post by ima´l_zime_Marinko »

E jebo majku, svasta ovdje mozes vidjeti ! pa zasto ce me cuditi ako sutra jedan ovakav postavi kucicu u Titovoj i zaveze psa da mu zgradu cuva ..
VenomousV

#10 Re: Kultura življenja u slikama

Post by VenomousV »

ali sto to tebi toliko smeta?

kupus razumijem, svakom normalnom smeta, ali pas sa kucicom i svojom posudom iz koje jede, za kojeg vjerujem da je pitom cim ga ljudi hrane, kojeg sigurno sva djeca iz komsiluka vole, koji nikog ne napada (pretpostavljam). sta ti toliko smeta?

@ima'l:zime_Marinko: naprosto obozavam ljude poput tebe, vi ste moje sunce koje me svaki put ogrije kad se susretnem s nekim takvim.
poznanik

#11 Re: Kultura življenja u slikama

Post by poznanik »

@VenomousV, jesi li ikad gdje čuo ili pročitao da postoje utvrđena pravila ponašanja u ljudskoj zajednici?

Ili si htio iznijeti svoj stav da nam ne bi trebalo da smeta ako bi ti sutra pred zgradom privezao jednog konja, puštao ga u park da pase, i jahao umjesto tramvaja. Ili - možda jednoj kozi na balkonu napravio kućicu, hranio je, muzao mlijeko?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12 Re: Kultura življenja u slikama

Post by ladyblue18 »

Ma moze kod nas sve, i kupus i kucice od psa po ulici, to je manje-vise postalo normalno.
Elzana

#13 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Elzana »

poznanik wrote:.... utvrđena pravila ponašanja u ljudskoj zajednici? ....

ppppppfff...hahahahahah :lol: postoje, ali ocito ljudska zajednica baca smece, kupus itd po tim pravilima. ljudska zajednica umislja da je uber-zajednica :oops:

ni meni ne smeta/ju kucica/e. kada bi se i okolina odrzavala urednom, uklonilo smece iz parkova, posadilo vise zeleni i slicno, ma to bi bilo bas kjut.
VenomousV

#14 Re: Kultura življenja u slikama

Post by VenomousV »

poznanik wrote:@VenomousV, jesi li ikad gdje čuo ili pročitao da postoje utvrđena pravila ponašanja u ljudskoj zajednici?

Ili si htio iznijeti svoj stav da nam ne bi trebalo da smeta ako bi ti sutra pred zgradom privezao jednog konja, puštao ga u park da pase, i jahao umjesto tramvaja. Ili - možda jednoj kozi na balkonu napravio kućicu, hranio je, muzao mlijeko?
khm, toliko o tvom poznavanju normi. domace zivotinje (kokosi, koze, konji, krave itd ili da ti napisem sve domace zivotinje, da ti bude lakse?) je zabranjeno drzati u gradskoj zoni.
sad ces ti reci da su i psi i macke domace zivotinje, jesu ali njih nije zabranjeno drzati s tim da svaka kuca koja ima psa u dvoristu mora imati okacen znak "cuvaj se psa"
dosta je vise primitivizma i sirovih ljudi. 99% onih koji su ŠLJEGLI iz neke vuko**bine ne vole zivotinje. zasto? zato sto ih podsjecaju na rodni kraj gdje ima zivotinja o kojima su se morali brinuti, pa onda isti ti tjeraju macke i pse ispred vrata, sutaju ih nogama i jos mnogo gore stvari im rade...

i da, zasto uvijek ako se neko usprotivi tvom stavu mora biti musko?
hocel' ti sad zasmetat' i sto sam zensko?

dosta vise OT-a
MAN-lion's coach

#15 Re: Kultura življenja u slikama

Post by MAN-lion's coach »

Kultura življenja je i bacanje kese od 70l smeća kroz PROZOR!
poznanik

#16 Re: Kultura življenja u slikama

Post by poznanik »

MAN-lion's coach wrote:Kultura življenja je i bacanje kese od 70l smeća kroz PROZOR!
Daj fotose.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Truba »

jaoj kupusa tito dragi pa šta je ovo :shock: :shock: :shock: ima 50 kila
Gospoda Ministarka

#18 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Gospoda Ministarka »

poznanik wrote:Image Image
Znam da nije uredu, ali ovo mi je strasno smijesno.
Ono s kupusom necu ni da komentarisem, ali ova slika ima nesto simpaticno, tipicno bosansko u sebi.
Felidae

#19 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Felidae »

poznanik wrote:
VenomousV wrote:a sto cuko?

Nije cuko, već kućica na javnom prostoru, prehrana psa otpacima iz domaćinstava, stvaranje životinjskog prostora izvan kontrole nadležnih i stručnih organa, opasnost od pojave zaraznih ili sličnih bolesti, itd.

Bez obzira na nečiju ljubav i pažnju prema psima, ipak postoje pravila i procedure šta i kako sa psima lutalicama. Ovo s kućicom u parku nije rješenje.

Evo i slična situacija, u parku kod Centra za mlade na Grbavici II, ovdje ima čak 6-8 pasa:

Image Image

a kupus je zdrav pravo, i mislim inace smece(hrana) koje se baca sa nije bitno kojeg sprata i po kojem gazimo...e bas nema opasnosti po zdravlje...

neki dan je neko iznad mene u zgradi izbacio spagete koje su se zakacile za drvo koje je taman kod mog prozora, i tako su danima visile spagete...neznam da li taj neko nema kantu za smece ili misli da ce to ptice pojesti....ili sta vec
because_of_you

#20 Re: Kultura življenja u slikama

Post by because_of_you »

Šta je ono na trolejbuskoj na Jezeru :? , pogledajte iza stajališta :shock: :shock: Ima sigurno , brat bratu, hiljadu plastičnih boca Fante i ostalih pića :roll: :-) :-) Fascinira me ljudski pesinluk :x
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#21 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Pera Trta »

VenomousV wrote:
poznanik wrote:@VenomousV, jesi li ikad gdje čuo ili pročitao da postoje utvrđena pravila ponašanja u ljudskoj zajednici?

khm, toliko o tvom poznavanju normi. domace zivotinje (kokosi, koze, konji, krave itd ili da ti napisem sve domace zivotinje, da ti bude lakse?) je zabranjeno drzati u gradskoj zoni.
Gdje piše?
Gospoda Ministarka

#22 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Gospoda Ministarka »

Neki dan sam gledala kako cica u tramvaju, nakon sto mu je maramica ispala na pod, maramicu podigao i "kulturno" izbacio kroz prozor.... tipicno bosanski.
Asana

#23 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Asana »

Ja mislila da je smece na ovim slikama problem, kad ono - kucice za pse :shock:

Nije li bolje je da psi imaju skloniste i svoju bazu na mjestu gdje nikome ne smetaju, nego da se zavlace po haustorima da bi se sklonili od kise?
Asana

#24 Re: Kultura življenja u slikama

Post by Asana »

Izvor zaraze nisu psi, ocigledno. I da ih nema po ulicama, imamo dovoljno papaka koji na svaki moguci nacin zagadjuju okolinu
delightful

#25 Re: Kultura življenja u slikama

Post by delightful »

venomous, opomena zbog neprimjerenog nacina komunikacije i opomena pred ban zbog tog sljegli
Post Reply