tacno tako debeligoran16v wrote:Spisak najgorih poteza kad te murija zaustavi:Nur_ wrote:Pitanje je da li biti kulturan ili nekulturan prema njima, čini mi se što si više kulturan kulturno te i "oderu" još na kraju kažu cinično: "Sretno".
1. Ubjedjivati ga da nisi nesto uradio kad jesi. Da se ne lazemo u jako malom brioju slucajeva policija pise kaznu na pravi boga
2. Mahati rukama i galamiti
3. Izlaziti iz auta (mislim da je sad i kaznjivo) i ulaziti u neku raspravu
4. Poceti s pricom "sto si mene zaustavio, sto nisi njega?"
5. Poceti sa pricom "mene si zaustavio zbog gluposti, kriminalce ne smijes da pogledas"
6. Poceti s pricom "samo ti pisi, imam ja stelu/necu ti nikad platit/znam ti sefa itd isl"
U ovih 15-ak god zaustavlje bezbroj puta, mimo rutinskih kontrola samo sam jednom zaustavlje na pravdi boga i jedno 1/2 na pravi boga. U prvom slucaju fino kulturno objasno da su zaustavili pogresan od 2 slicna auta (moj crni, lik koji je prosao kroz crveno vozio teget plavi) jer da sam to bio ja ne bi me stigli kako cema sljedece crveno nego bih prosao kroz zeleni val. Zandar je upisao moje podatke - nikad nista nije doslo. U drugom slucaju dao lijevi zmigavac usao u raskrsnicu, na 1/2 manevra zaobilazio neko smece i ispravio volan, zmigavac se ugacio i murija -cap. U trenutku kad me je vodio ja sam skretano bez zmigavca - nema pomoci, platim min mandatnu (cener bila).
Sto se ostalih zaustavljanja tice, bilo da je rutinska kontrola bilo da sam bio u prekrsaju iskljucivo kultura. Moj recept da bolje prodjem je da sam vezan, da kad prilazim prozoru obavezno smanjim muziku, otvorim prozor i pozdravim. Bez slaganja iiakvih faca uz "izvolite" i "hvala" dam dokumente, pokazem opremu ako trazi itd. Ako me pita za prkrsaj obavezno niposto ne tvrdim da nisam (jer jesam) nego priznam da sam ga napravio, da sam svjestan i da znam kakva je kazna ali pokusam dati neko realno opravdanje da ublazim prekrsaj uz molbu za neku blazu kaznu ili upozorenje ako je moguce. Ako je situacija pogodna pitam ima li umora, da li je daleko kraj smjene itd. Pokusam okrenuti pricu na finjaka kako ima raznog svijeta koji ne postuje policiju i kako im nije lako. Ova procedura jest malo poltronska ali po pravilu donese pozitivan ishod bez kazne, a bilo je tu i ozbiljnijih prekrsaja.
Kultura i nekultura prometnih policajaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
quarterback
#51 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
- bambina78
#52 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
Tipican primjer kad mi nismo ni za sta krivi, uvijek je neko drugi kriv. Nisam ja kriv sto sam vozio sa nedozvoljenom kolicinom alkohola u krvi, kriv je policajac...
- TDK-90
#53 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
Policajci su samo naše ogledalo isto kao i ljekari, profesori, inspektori, učitelji , vjerski radnici, službenici, ministri,...itd...itd... Kakvi su oni takvi smo i mi i samo će nam biti bolje kada se mi popravimo 
- Laplace
#54 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
Jesi zafrkan. Trebalo bi takve natjerati da iskopaju rupu, upucati ih pa ih natjerati da legnu u rupu i zatrpaju je?sema911 wrote:
pa sta ti je trebao radit kada si bio pod destvom alkohola da sam na njegovom mjestu i kaka vlast vas koji sjedete za volan a prije toga ste konzumirali alkohol odmah vas upucat a prije toga natjerat da iskopate sebi rupu,.
.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#55 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
goran16v wrote: ↑15/02/2013 00:58 Spisak najgorih poteza kad te murija zaustavi:
1. Ubjedjivati ga da nisi nesto uradio kad jesi. Da se ne lazemo u jako malom brioju slucajeva policija pise kaznu na pravi boga
5. Poceti sa pricom "mene si zaustavio zbog gluposti, kriminalce ne smijes da pogledas"
6. Poceti s pricom "samo ti pisi, imam ja stelu/necu ti nikad platit/znam ti sefa itd isl"
Ja isto nikad nisam imao problema sa organima gonjenja. Uvijek fin, kulturan pristup i dobit ćeš isto zauzvrat. Ako se predstaviš kao klošar, neće ni oni bit baš ljubazni prema tebi.
- Filter
#56 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
8+ godina poslije... dijete u treci osnovne krenulo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#57 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
Šta nam je sa Goranom/tempuser kad ga je već citirao,..nema ga odavno na forumu?! Nadam se da je sve ok,..
- Leverage
#58 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
Maloprije u Doboju kod benzinske SAS vozim 5 preko jer znam da su tu redovni, hop zaustavlja me. "Dobro veče" - "dobro veče" , već ganjam vozačku, kontam koji me sad zaustavlja, jesam li vozio više, jesu li svjetla, šta li je baš. "Doviđenja, prijatno" - ja paf, mislim da nisam ni uzvratio doviđenja.
Uglavnom kulturan policajac, kulturno me trznu.
Uglavnom kulturan policajac, kulturno me trznu.
-
ucenik1234
#59 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
Da i ja Gorana citiramquarterback wrote: ↑22/02/2013 10:33tacno tako debeligoran16v wrote:
Spisak najgorih poteza kad te murija zaustavi:
U ovih 15-ak god zaustavlje bezbroj puta, mimo rutinskih kontrola samo sam jednom zaustavlje na pravdi boga i jedno 1/2 na pravi boga. U prvom slucaju fino kulturno objasno da su zaustavili pogresan od 2 slicna auta (moj crni, lik koji je prosao kroz crveno vozio teget plavi) jer da sam to bio ja ne bi me stigli kako cema sljedece crveno nego bih prosao kroz zeleni val. Zandar je upisao moje podatke - nikad nista nije doslo. U drugom slucaju dao lijevi zmigavac usao u raskrsnicu, na 1/2 manevra zaobilazio neko smece i ispravio volan, zmigavac se ugacio i murija -cap. U trenutku kad me je vodio ja sam skretano bez zmigavca - nema pomoci, platim min mandatnu (cener bila).
Sto se ostalih zaustavljanja tice, bilo da je rutinska kontrola bilo da sam bio u prekrsaju iskljucivo kultura. Moj recept da bolje prodjem je da sam vezan, da kad prilazim prozoru obavezno smanjim muziku, otvorim prozor i pozdravim. Bez slaganja iiakvih faca uz "izvolite" i "hvala" dam dokumente, pokazem opremu ako trazi itd. Ako me pita za prkrsaj obavezno niposto ne tvrdim da nisam (jer jesam) nego priznam da sam ga napravio, da sam svjestan i da znam kakva je kazna ali pokusam dati neko realno opravdanje da ublazim prekrsaj uz molbu za neku blazu kaznu ili upozorenje ako je moguce. Ako je situacija pogodna pitam ima li umora, da li je daleko kraj smjene itd. Pokusam okrenuti pricu na finjaka kako ima raznog svijeta koji ne postuje policiju i kako im nije lako. Ova procedura jest malo poltronska ali po pravilu donese pozitivan ishod bez kazne, a bilo je tu i ozbiljnijih prekrsaja.![]()
Potpisujem
-
oruzana_pobuna
#60 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
ja kerove ne volim.... jednostavno ne volim.... zgadili su mi se u picku bozje matere..... ogrezli su u kriminalnom talu sa lopovima bagrom olosem hohstaplerima, masu se, sviraju se, cakulaju - kao raja.... ja znam da gledam kroz svoju prizmu - no kolege su im zgadili mi profesiju toliko da ih gledam ko uniformisane klosare koje bi najradije nabio na kurac....
stvarno sam citav zivot bio legalista, gledao da budem bubica u svemu sto se tice legalnosti i ispravnosti u maksimalnom mogucem ucinku - no sistem je od njih napravio samo reketaški instrumentarij - ponavaljam gade mi se kad ih u prolazu vidim....
imao sam avantura sa njima hejbet - u "cak" 3 navrata sam odbio da dam dokumente i potpisem kaznu i priznam krivicu zbog ocite namjere da se iskamci ili na kafu ili bubne kazna "na kvarno" ili da me napravi budalom....
najveci debiliteti-
1 - "haj izadji iz auta" - sta ja imam izlazit iz auta? zbog cega, kome, sta ja imam pricat sa tobom?
2 - "djes kreno" - sta tebe boli kurac dje sam kreno - u picku maternu
3 - "ima l' sve od opreme" - "ima" - "ajd otvori da vidim" -
- pa sto me pitas dal imam sve od opreme jebem ti pleme i mater degensku
4 - "gdje radiŠŠ - jeSI zaposlen - koje TI je zanimanje" - "jebem ti zenu dok ti ovdje skupljas njoj za gacice koje ce da obuce kad je budem jebo" (sta te boli kurcina sta radim)
5 - NIKAD ne vidjam da zaustave total zatamLJEn neki SUV koji ima barem 2+t - NIKAD
6 - UVIJEK vidim da neku bijedu peglaju - i drkaju i zajebavaju - jer su picke vjerovatno koje strepe od majmuncina sa kojima bi mogli lose proc....
7 - Svi oni fini, onih mozda 20% regularnih zandara koji su tu po zadatku, profesiji, uctivosti, ljubaznosti, toleranciji, profesionalnosti - su manjina za ove gore u apsolutnoj vecini i to ne moze niko porec....
Jednostavno saobracajni drot u BIH je posebna vrsta sljama koji to nekad nije bio.....
stvarno sam citav zivot bio legalista, gledao da budem bubica u svemu sto se tice legalnosti i ispravnosti u maksimalnom mogucem ucinku - no sistem je od njih napravio samo reketaški instrumentarij - ponavaljam gade mi se kad ih u prolazu vidim....
imao sam avantura sa njima hejbet - u "cak" 3 navrata sam odbio da dam dokumente i potpisem kaznu i priznam krivicu zbog ocite namjere da se iskamci ili na kafu ili bubne kazna "na kvarno" ili da me napravi budalom....
najveci debiliteti-
1 - "haj izadji iz auta" - sta ja imam izlazit iz auta? zbog cega, kome, sta ja imam pricat sa tobom?
2 - "djes kreno" - sta tebe boli kurac dje sam kreno - u picku maternu
3 - "ima l' sve od opreme" - "ima" - "ajd otvori da vidim" -
4 - "gdje radiŠŠ - jeSI zaposlen - koje TI je zanimanje" - "jebem ti zenu dok ti ovdje skupljas njoj za gacice koje ce da obuce kad je budem jebo" (sta te boli kurcina sta radim)
5 - NIKAD ne vidjam da zaustave total zatamLJEn neki SUV koji ima barem 2+t - NIKAD
6 - UVIJEK vidim da neku bijedu peglaju - i drkaju i zajebavaju - jer su picke vjerovatno koje strepe od majmuncina sa kojima bi mogli lose proc....
7 - Svi oni fini, onih mozda 20% regularnih zandara koji su tu po zadatku, profesiji, uctivosti, ljubaznosti, toleranciji, profesionalnosti - su manjina za ove gore u apsolutnoj vecini i to ne moze niko porec....
Jednostavno saobracajni drot u BIH je posebna vrsta sljama koji to nekad nije bio.....
- Leverage
#61 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
"Gdje radiš" - poznata šifra za "možemo se dogovorit', daj cenera - cvaju" (u zavisnosti od prekršaja).
- escobar__
#62 Re: Kultura i nekultura prometnih policajaca
Seljačine ba. Stvorena je čitava generacija nekulturnih infantila koji se uhljebe u uniformu i pomisle da su bogovi, a svoje papanske adete ne ostave kod kuće već ih nose sa sobom. Kao u Dom zdravlja kad odeš pa se sestra prema pacijentima ophodi k'o prema zatvorenicima - što si doš'o, šta ti je sad, idi sjedi tamo i sačekaj i sl. Neko persiranje, osmijeh i uljudnost možeš zaboravit, e tako i ovi gurbeti na cesti.