Kakvo je vase misljenje o tome?
Kultura dijaloga na forumu
- ruzavjetrova
#1 Kultura dijaloga na forumu
Citajuci temu Politika i Razne diskusije, ne mogu a da ne primjetim da se nakon nekog vremena svaka tema raspline, da se bjezi od sustine,i na kraju dodje do prepucavanja pojedinaca.Zasto? Sta nam to fali i nedostaje pa ne mozemo o bilo cemu argumentovano diskutovati,uvaziti misljenje razlicito od vlastitog,zasto se sve na kraju svede na vrijedjanje sugovornika? Imamo li toliko jake i ukorjenjene predrasude prema drugacijem misljenju i averziju prema mogucnosti da nismo u pravu,da li je u pitanju strah ili bojazan da smo radi toga slabiji,planemo,izgubimo nerve i posezemo za najbrutalnijim oblikom komunikacije:psovkama i uvredama?

- Ridjobrki
#2 Re: Kultura dijaloga na forumu
Politika? Razne diskusije?
Pa ti si bila u oazama tolerancije - naleti malo na Auto-moto.
- ruzavjetrova
#3 Re: Kultura dijaloga na forumu
Dakle, citala sam pogresne teme
Hvala, pogledat cu i te koje predlazes.
- Zeljoooo
#4 Re: Kultura dijaloga na forumu
Naketi na temu pdf fudbal pisebno ovaj domaci da tu vidis izliva fekalija.
- insomnia78
#5 Re: Kultura dijaloga na forumu
Ma citaj komentare na klix portalu, ne treba ti nista vise
- ruzavjetrova
#6 Re: Kultura dijaloga na forumu
Pitala sam za vase misljenje o tome, a komentare na portalu sam citala i prestala.Suvise je to za moje shvatanje ljudske prirode,ne nalazim vise nikakva opravdanja.
- Mali_Vuk
#7 Re: Kultura dijaloga na forumu
Ma štatš ti tu ti si našla otvarat temu ko si ti ba šta ti znaš eto ti ćeš nama ma ko siii baaaruzavjetrova wrote:Citajuci temu Politika i Razne diskusije, ne mogu a da ne primjetim da se nakon nekog vremena svaka tema raspline, da se bjezi od sustine,i na kraju dodje do prepucavanja pojedinaca.Zasto? Sta nam to fali i nedostaje pa ne mozemo o bilo cemu argumentovano diskutovati,uvaziti misljenje razlicito od vlastitog,zasto se sve na kraju svede na vrijedjanje sugovornika? Imamo li toliko jake i ukorjenjene predrasude prema drugacijem misljenju i averziju prema mogucnosti da nismo u pravu,da li je u pitanju strah ili bojazan da smo radi toga slabiji,planemo,izgubimo nerve i posezemo za najbrutalnijim oblikom komunikacije:psovkama i uvredama?
- Mali_Vuk
#8 Re: Kultura dijaloga na forumu
Ridjobrki wrote:Politika? Razne diskusije?
- uglavnomja
#9 Re: Kultura dijaloga na forumu
Zeljoooo wrote:Naketi na temu pdf fudbal pisebno ovaj domaci da tu vidis izliva fekalija.
a tek tvoji havatari
- ruzavjetrova
#10 Re: Kultura dijaloga na forumu
Naso si mi ti reci vidi te kakav si! A znas kakav si? Znas kakav? Nikakav ba, nemas pojma i nemas nista reci pametno pa dosao napadati! -hocu li ovako i ja pa da se uklopim?Mali_Vuk wrote:Ma štatš ti tu ti si našla otvarat temu ko si ti ba šta ti znaš eto ti ćeš nama ma ko siii baaaruzavjetrova wrote:Citajuci temu Politika i Razne diskusije, ne mogu a da ne primjetim da se nakon nekog vremena svaka tema raspline, da se bjezi od sustine,i na kraju dodje do prepucavanja pojedinaca.Zasto? Sta nam to fali i nedostaje pa ne mozemo o bilo cemu argumentovano diskutovati,uvaziti misljenje razlicito od vlastitog,zasto se sve na kraju svede na vrijedjanje sugovornika? Imamo li toliko jake i ukorjenjene predrasude prema drugacijem misljenju i averziju prema mogucnosti da nismo u pravu,da li je u pitanju strah ili bojazan da smo radi toga slabiji,planemo,izgubimo nerve i posezemo za najbrutalnijim oblikom komunikacije:psovkama i uvredama?
- Ridjobrki
#11 Re: Kultura dijaloga na forumu
Nekidan ja pitao za savjet u vezi akumulatora - eno ih još se kolju!Mali_Vuk wrote:Ridjobrki wrote:Politika? Razne diskusije?
Pa ti si bila u oazama tolerancije - naleti malo na Auto-moto.![]()
Kontam klati se oko političkih ili vjerskih principa... ali stari VARTA???
- Mali_Vuk
#12 Re: Kultura dijaloga na forumu
Pa možda smo malo pretjerali i iskarikirali, ali nije ovo daleko od istine. Na skoro svakoj temi od preko 2 stranice možeš naći neku sličnu konverzaciju. I u pravu si 100%ruzavjetrova wrote:Naso si mi ti reci vidi te kakav si! A znas kakav si? Znas kakav? Nikakav ba, nemas pojma i nemas nista reci pametno pa dosao napadati! -hocu li ovako i ja pa da se uklopim?Mali_Vuk wrote:Ma štatš ti tu ti si našla otvarat temu ko si ti ba šta ti znaš eto ti ćeš nama ma ko siii baaaruzavjetrova wrote:Citajuci temu Politika i Razne diskusije, ne mogu a da ne primjetim da se nakon nekog vremena svaka tema raspline, da se bjezi od sustine,i na kraju dodje do prepucavanja pojedinaca.Zasto? Sta nam to fali i nedostaje pa ne mozemo o bilo cemu argumentovano diskutovati,uvaziti misljenje razlicito od vlastitog,zasto se sve na kraju svede na vrijedjanje sugovornika? Imamo li toliko jake i ukorjenjene predrasude prema drugacijem misljenju i averziju prema mogucnosti da nismo u pravu,da li je u pitanju strah ili bojazan da smo radi toga slabiji,planemo,izgubimo nerve i posezemo za najbrutalnijim oblikom komunikacije:psovkama i uvredama?
- Mali_Vuk
#13 Re: Kultura dijaloga na forumu
KraljuRidjobrki wrote:
Nekidan ja pitao za savjet u vezi akumulatora - eno ih još se kolju!![]()
![]()
![]()
- ruzavjetrova
#14 Re: Kultura dijaloga na forumu
Ali zasto se klati radi bilo cega? Zasto vrijedjati,i podizati ton? Kada smo to prestali biti dobri i zasto mislimo da nas neko cuje samo kada vicemo i kada smo opasni.Misljenja sam da bismo bolji efekat na sugovornika ostavili ukoliko bismo bili blazi i tolerantniji.
- Ridjobrki
#15 Re: Kultura dijaloga na forumu
E ne znam, kućo moja. Ja uglavnom ložim i podjebavam.
- uglavnomja
#16 Re: Kultura dijaloga na forumu
ruzavjetrova wrote:Ali zasto se klati radi bilo cega? Zasto vrijedjati,i podizati ton? Kada smo to prestali biti dobri i zasto mislimo da nas neko cuje samo kada vicemo i kada smo opasni.Misljenja sam da bismo bolji efekat na sugovornika ostavili ukoliko bismo bili blazi i tolerantniji.
blagodeti anonimnosti
sve ono sto trpis kao neanoniman mozes istresti odje ...
a ima bolesnika samo nako, dodju pa loze i pojebavaju
miseva u stvarnom zivotu, koji postaju sepermenovi na tastaturi ...
tek punoljetni, pokupili svu pamet svijeta
- vazi
#17 Re: Kultura dijaloga na forumu
hahahaha, ti si legenda ovog forumaRidjobrki wrote:Nekidan ja pitao za savjet u vezi akumulatora - eno ih još se kolju!Mali_Vuk wrote:Ridjobrki wrote:Politika? Razne diskusije?
Pa ti si bila u oazama tolerancije - naleti malo na Auto-moto.![]()
![]()
![]()
![]()
ja mislim da je to nekome tako urodjeno da bude pozitivan i lagan , npr kao ovaj @ridjobrki
- Ridjobrki
#18 Re: Kultura dijaloga na forumu
Samo da se kulturnodijaloški zahvalim na pominjanju u kontekstima tipa pozitivnim.
'Vako treba, goveda nekulturna!
- vazi
#19 Re: Kultura dijaloga na forumu
kod tebe je to urodjenoRidjobrki wrote:Samo da se kulturnodijaloški zahvalim na pominjanju u kontekstima tipa pozitivnim.
![]()
- pink floydd
#20 Re: Kultura dijaloga na forumu
naslov ti je pogrešan, ovo "na forumu" komotno možeš izbaciti jer prva rečenica je primjenljiva na sve dijaloge u našem društvu
- Danguba
- Rinzler
#22 Re: Kultura dijaloga na forumu
Nisam opasan, ne vrjedjam nit se koljem, al sam grlat. Sto svima smeta kad je insan grlat. Volim se derat, crknite svi kome smeta!ruzavjetrova wrote:Ali zasto se klati radi bilo cega? Zasto vrijedjati,i podizati ton? Kada smo to prestali biti dobri i zasto mislimo da nas neko cuje samo kada vicemo i kada smo opasni.Misljenja sam da bismo bolji efekat na sugovornika ostavili ukoliko bismo bili blazi i tolerantniji.
I deracu se dok sam ziv, zgrazam se tihih ljudi, i ljudi sa sitnim nemirnim, hinjavim ocima. Okati, nosati, klempavi, i grlati ljudi su najbolji ljudi!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#23 Re: Kultura dijaloga na forumu
nije raja načitana, 90% postova je neargumentovano i uglavnom lupanje o svemu i svačemu
- vazi
#24 Re: Kultura dijaloga na forumu
lijepo sazetoDanguba wrote:![]()
![]()
- ruzavjetrova
#25 Re: Kultura dijaloga na forumu
Predrasude, predrasudeRinzler wrote:Nisam opasan, ne vrjedjam nit se koljem, al sam grlat. Sto svima smeta kad je insan grlat. Volim se derat, crknite svi kome smeta!ruzavjetrova wrote:Ali zasto se klati radi bilo cega? Zasto vrijedjati,i podizati ton? Kada smo to prestali biti dobri i zasto mislimo da nas neko cuje samo kada vicemo i kada smo opasni.Misljenja sam da bismo bolji efekat na sugovornika ostavili ukoliko bismo bili blazi i tolerantniji.
I deracu se dok sam ziv, zgrazam se tihih ljudi, i ljudi sa sitnim nemirnim, hinjavim ocima. Okati, nosati, klempavi, i grlati ljudi su najbolji ljudi!