Kukuriku koalicija na BH nacin
-
VjecitiStudent
#51 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Ali mi koaliciju iz snova, SDP-SDA, vec imamo.
-
StupskaBitanga
#52 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
zabiberi ustašama iz HSP i salamom iz Š.Brijega i dobiješ Državu za čovjekaVjecitiStudent wrote:Ali mi koaliciju iz snova, SDP-SDA, vec imamo.
- Better Man
#53 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Nije glupost! Zasto je tesko priznati da je Lagumdzija previse samoljubiv i egoistican i da oni koji ga slijepo ne podrzavaju ne mogu u SDP-u nista znacajno napraviti. Dovoljno je pogledati savjetnike Niksica, pa ne zna se koji je veci ublehas i parazit i koji vise izvlaci novca iz budzeta za placanje licnih gluposti koje bi trebao da placa sam svojim novcem. Vodis kampanju protiv nacionalnih stranaka i govoris o njihovm krimanlu itd., a nakon izbora pravis vlast sa istim. Toliko ratuju sa HDZ-om, a napravice VM sa njima, jadno! Kod nas ljudi jos nisu zreli da ucine nesto da se dese promjene. Jos bolje receno slijepo vjeruju svojim politickim vodjama i misle da su ne pogresivi i to je glavni razlog sto se ovdje promjene ne desavaju ili se desavaju, ali slabo. Nama trebaju ljudi koji nisu egostcni u smislu samo ja i ja i niko drugi i koji nisu sujetni i koji ce postaviti najbolje ljude na najbolja mjesta. Uzmimo Suljagica koji je pokrenuo odlicne stvari, ali ga je vlastita partija izdala i podmetnula mu nogu. Da ne spominjem Dalilu koja je bila ministrica u Vladi BPK, kojoj je takodje njena partija, tj. SDP podmetnuo nogu i izmjenio neke njene zakonske prijedloge dok je bila sluzbeno odsutna i sa partnerima usvojili na vladi. I sta je Dalila mogla uraditi nego podnijeti ostavku, jer nije htjela biti necija marioneta.komeba wrote:Glupost. Da Milanović ima entitet Republiku Srpsku Krajinu na pola teritorije države, vidio bi kad bi postojala bilo kakva koalicija tipa Kukuriku. Nikad, a ni tad. Još na to dodaj 25% teritorije koju recimo Talijani, ili Mađari kontrolišu i nastoje pripojiti matici, pa bi tek onda vidio Kukuriku.Better Man wrote: Lagumdzija i SDP nisu dorasli jednom Milanovicu i Hrvatskom SDP-u, koji su napravili pravu stvar s ovom koalicijom.
Ne valjajte gluposti...Ovdje rat još nije završio,a vi poredite Hrvatsku i BiH.
Last edited by Better Man on 05/12/2011 22:00, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#54 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
I koja izvanredno izgovara svim njenim clanovima, jer mogu provesti cetiri godine samo dijeleci fotelje i sustinski ne cineci nista.StupskaBitanga wrote:zabiberi ustašama iz HSP i salamom iz Š.Brijega i dobiješ Državu za čovjekaVjecitiStudent wrote:Ali mi koaliciju iz snova, SDP-SDA, vec imamo.
A na kraju, izgovor za nikakve rezultate ce biti lako naci: "krivi su oni drugi", naravno.
-
klixober
#55 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Pa s kim će? Tako nažalost ustav nalaže. Vijeće ministara ne može bez Dodika, a Dodik neće bez HDZ-a. Šta sad? Je li SDP donio takav ustav? Onaj ko neće ništa da ima sa nacionalnim strankama u BiH, pa tako da ni koalira s njima, može slobodno da se okani politike i bavi nečim ljepšim. Dok god nam je ovakav ustav, koaliranje sa nacionalistima će biti neminovno.Better Man wrote:Toliko ratuju sa HDZ-om, a napravice VM sa njima, jadno!komeba wrote:Glupost. Da Milanović ima entitet Republiku Srpsku Krajinu na pola teritorije države, vidio bi kad bi postojala bilo kakva koalicija tipa Kukuriku. Nikad, a ni tad. Još na to dodaj 25% teritorije koju recimo Talijani, ili Mađari kontrolišu i nastoje pripojiti matici, pa bi tek onda vidio Kukuriku.Better Man wrote: Lagumdzija i SDP nisu dorasli jednom Milanovicu i Hrvatskom SDP-u, koji su napravili pravu stvar s ovom koalicijom.
Ne valjajte gluposti...Ovdje rat još nije završio,a vi poredite Hrvatsku i BiH.
A znaš kako se ustav jedino može promijeniti? Pazi sad - jedino uz saglasnost tih nacionalista. Ili ratom...
Za koju si ti od ove dvije opcije?
- Sasvim_Obican
#56 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Neka mi neko objasni kako bi koalicija SDP-a sa manjim strankama tipa NS, LDS, GDS i šta ti ja znam promijenila krizu oko formiranja vlasti ?!
- @rman
#57 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
daj bolan, do kada ćemo nerad i pohlepu za stolicama braniti "ludaćkom košuljom"? U Kantonu Sarajevo nemaš niti Dodika niti RS, hajd mi sada ovu izdaju SDP-a objasni? Ap i na državnom nivou mogu bez SDA, međutim,, problem je ovdje očigledno netrpeljivost prema SBB BiH, kojim skačemo samo sebi u stomak.Glupost. Da Milanović ima entitet Republiku Srpsku Krajinu na pola teritorije države, vidio bi kad bi postojala bilo kakva koalicija tipa Kukuriku.
Ja smatram da je SBB BiH pa čak i sama anarhija bolja nego ikakva vlast u koaliciji sa SDA.
Prijatelju, dokle god ne shvatiš da su narodima u BiH ( a posebno Bošnjacima) najveći neprijatelji upravo oni ( lopovi i nesposobnjakovići) iz sopstvenog naroda a ne Dodici, Čovići pa čak i Karađžići tada ćeš shvatiti zbog čega ovaj ustav koji imamo uopće i nije tako loš. Naravno da teoretski postoje i mnogo bolja ustavna rješenja, ali teoretski može također biti tačno da postoji još bolja planeta za život osim ove koju trenutno nastanjujemo.Pa s kim će? Tako nažalost ustav nalaže. Vijeće ministara ne može bez Dodika, a Dodik neće bez HDZ-a. Šta sad? Je li SDP donio takav ustav?
Imaš li ti išta konstruktivnije na ovom forumu predložiti osim toga ta se trebamo okaniti politike i spremati na rat? Šta je tvoje rješenje?Ne valjajte gluposti...Ovdje rat još nije završio,a vi poredite Hrvatsku i BiH.
- @rman
#58 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Naša briga ne treba biti usmjerena na to kada i da li će se formirati državna vlast već kada će i da li će ikada početi raditi ova koja je već formirana.Sasvim_Obican wrote:Neka mi neko objasni kako bi koalicija SDP-a sa manjim strankama tipa NS, LDS, GDS i šta ti ja znam promijenila krizu oko formiranja vlasti ?!
-
klixober
#59 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Valjda si svjestan koliko je besmisleno imati na entitetskom nivou jednu koaliciju, na državnom drugu, na kantonalnom treću. Ako se ide sa SDA na entitetskom nivou u koaliciju, jedino normalno je ići u istu koaliciju i na drugim nivoima. Samo tako se može ostvariti funkcionalnost bilo kojeg od tih nivoa. Upust, budi rečeno, SBB nije ništa bolja od SDA.@rman wrote: daj bolan, do kada ćemo nerad i pohlepu za stolicama braniti "ludaćkom košuljom"? U Kantonu Sarajevo nemaš niti Dodika niti RS, hajd mi sada ovu izdaju SDP-a objasni? Ap i na državnom nivou mogu bez SDA, međutim, problem je ovdje očigledno netrpeljivost prema SBB BiH, kojim skačemo samo sebi u stomak.
Ja smatram da je SBB BiH pa čak i sama anarhija bolja nego ikakva vlast u koaliciji sa SDA.
Prijatelju, dokle god ne shvatiš da su narodima u BiH ( a posebno Bošnjacima) najveći neprijatelji upravo oni ( lopovi i nesposobnjakovići) iz sopstvenog naroda a ne Dodici, Čovići pa čak i Karađžići tada ćeš shvatiti zbog čega ovaj ustav koji imamo uopće i nije tako loš. Naravno da teoretski postoje i mnogo bolja ustavna rješenja, ali teoretski može također biti tačno da postoji još bolja planeta za život osim ove koju trenutno nastanjujemo.
Slažem se da su lopovi veliki problem, zato i tvrdim da SBB nije ništa bolja od SDA.
Moje rješenje je platforma, zato ih podržavam. Daleko je od idealnog, ali ako je jedan promil bolje, opet je napredak. Oni koji tvrde da je HSP u bilo kom pogledu ekstremniji od HDZ-a, blago rečeno nemaju pojma o politici. Ovakva platforma je najbolje što se u ovakvim uslovima i sa ovakvom raspodjelom glasova moglo ostvariti.Imaš li ti išta konstruktivnije na ovom forumu predložiti osim toga ta se trebamo okaniti politike i spremati na rat? Šta je tvoje rješenje?
- madner
#60 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Platforma je postizborna koalicija. Ali odlicno demonstrira poentu, zasto bi podrzali predizbornu koaliciju ako ne podrzavate ovu?
- shuma.ispod.pazuha
#61 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
horuk koalicija i što baš SDP?ReD aka Socijalista wrote:Da li biste podrzali ovakav vid koalicije u BiH i kako biste joj dali ime
- mO k3
#62 Re: Gradjanska koalicija
hahhaha ovaj ti je komentar na mjestu i da mogu dobio bi od menekomeba wrote:Pun mi je k ovakvih što znaju samo pametovati, ali ne i ponuditi rješenje. HSP je za HDZ mila majka. SDS je za Dodika LDP. S kim bi ti formirala vlast? Ni s kim, zato i jesi dežurni kritičar koji ništa ne doprinosi, već samo pametuje sa strane.Banksy wrote:
Tačno,
Nakon ustaša (HSP) s kojima su se zagrlili i i četnika (SDS) kojima su prvo potrčali nakon objave izborne pobjede, presmiješno je pričati o SDP-u kao centru okupljanja građanske opcije ... Gotovo je s njima. BiH-i treba neka sasvim nova ljevica.
Zapravo, BiH-i prvo treba promjena ustava. Ovakav Dayton ne dozvoljava ni građane ni ljevicu ...
Čuj - "prvo nam treba promjena ustava". Kako, s kim, kada, u kojem paralelnom univerzumu? Ne znaš.

-
metronom
#63 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
"kukuriku" bi kod nas znacio da se sa vlasti skinu SDA, SDP, SNSD, HDZ i HDZ1990. A od ovih ostalih nema nijedna ozbiljna, normalna, gradjanska, demokratska stranka koja bi mogla da pokrene jedan takav projekat. Nazalost, mi smo osudjeni da budemo ovce gore nabrojanih lopova. Velik je to korak... jos nasi gradjani imaju previse suprotstavljenih interesa.
Da je makar u Kantonu Sarajevo napraviti neki "kukuriku" pa da se skine ova crveno-zelena banda koja grad vraca u situaciju koja podsjeca na ratnu!
Da je makar u Kantonu Sarajevo napraviti neki "kukuriku" pa da se skine ova crveno-zelena banda koja grad vraca u situaciju koja podsjeca na ratnu!
- mO k3
#64 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
sdp ubaciti sa ovim nacionalnim strankama??? 
-
metronom
#65 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
A kao nesto nam je bolje u FBiH ili recimo Kantonu Sarajevo nakon sto su se i oni ugurali u fotelje? Ne vuci me za jezik... Ista govna!Ženski Dr.Med wrote:sdp ubaciti sa ovim nacionalnim strankama???
- @rman
#66 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Pa SDP niti niti na jednom nivou nije morala ulaziti sa SDA u koaliciju. O tome govorim. A usput rečeno, ja smatram da SBB-u treba dati priluku a ne na osnovu nekih populističkih predrasuda diskvalificirat tu stranku i poistovjećavati je sa SDA.Valjda si svjestan koliko je besmisleno imati na entitetskom nivou jednu koaliciju, na državnom drugu, na kantonalnom treću. Ako se ide sa SDA na entitetskom nivou u koaliciju, jedino normalno je ići u istu koaliciju i na drugim nivoima. Samo tako se može ostvariti funkcionalnost bilo kojeg od tih nivoa. Upust, budi rečeno, SBB nije ništa bolja od SDA.
Dobro, ja smatram da ih je trebalo pustiti pa da vidimo, svoje stavove sto manje zelim temeljiti na predrasudama. A glavni razlog zbog čega imamo situaciju kakava jeste je upravo zbog nedostatka političke hrabrosti, kako kod političara tako posebno i kod glasača, a zbog toga se konstantno i vrtimo u krug.Slažem se da su lopovi veliki problem, zato i tvrdim da SBB nije ništa bolja od SDA.
Pa tvoje rješenje ne da nije idealno, već je nemoguće, nefunkcionalno i neprirodnoo a što politička stvarnost na terenu i pokazuje. Zar se glasači SDP-a ne osjećaju prevarenim nakon ove koalicija sa SDA? mislim da se itekako osjećate prevarenim, ali većina glasača u BiH svakako glasa po inerciji pa tako i većina onih koji će sada na svaki mogući način opravdati ovaj u najmanjoj ruci licemjeran postupak SDP-a.Moje rješenje je platforma, zato ih podržavam. Daleko je od idealnog, ali ako je jedan promil bolje, opet je napredak.
Također, koji ti to nbapredak vidiš sa ovom platformom, u čemu se to ogleda isti?
- madner
#67 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Potpuno si u pravu, bivsi SDA kadar je puno bolji od sadasnjog SDA 
-
VjecitiStudent
#68 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
metronom wrote:"kukuriku" bi kod nas znacio da se sa vlasti skinu SDA, SDP, SNSD, HDZ i HDZ1990. A od ovih ostalih nema nijedna ozbiljna, normalna, gradjanska, demokratska stranka koja bi mogla da pokrene jedan takav projekat. Nazalost, mi smo osudjeni da budemo ovce gore nabrojanih lopova. Velik je to korak... jos nasi gradjani imaju previse suprotstavljenih interesa.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#69 Re: Gradjanska koalicija
hmm..koliko godina unazad?Dr.Mr.Fr. wrote:Definicija grada: mjesto gdje ima vode 24/7![]()
![]()
ako je par godina unazad, i Tuzla je grad
- Banksy
#70 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Naravno. I umjesto Jakovčića, Čačića i Hrelje izabrao Kosoricu, Glavaševe i JambA.Abu FEED el-Castro wrote:
Sta je ovo, neka retroaktivna tema?
Pa nas kukuriku je prokukuriko prije njihovog.
To je završena tema.
Do narednih izbora je tri godine, a od nečeg treba živjet',
pa umjesto:
Da li bi bilo mudro od strane SDP-a da pokrene gradjansku koaliciju za naredne parlamentarne izbore?
pravo pitanje je:
Da li bi bilo mudro od strane SDP-a da se nakon godinu dana landaranja uhvati posla i obezbijedi onima koji su ih izabrali bolji život?
- ultima_palabra
#71 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Naravno... ja imam načelno pozitivno mišljenje o NS, ali su nezreli što se tiče entitetskog i državnog nivoa... na kantonalnom i općinskom nivou mogu donijeti dašak promjene, kao što rade Peđa i Danis u skupštini KS.hercegovac_pravi wrote:POTPIS od riječi do riječiklasicni ilegalac wrote:Ne bih se u potpunosti složio sa konstatacijom Better Mana da je egoizam sklonost samo pripadnika vrha SDP-a, jer jednostavno svi ovi likovi koji se "vrte" u politici zapravo su tu radi sebe. To je politika i biti u vrhu mogu biti samo pravi beskičmenjaci neosjetljivi na ljudske potrebe i probleme, i koji svojih 5 minuta slave nastoje kapitalizirati na najbolji mogući način. Inače nisam sklon braniti SDP jer oni to nikako ne zaslužuju, ali kada je riječ o nekakvoj kukuriku koaliciji u BiH SDP jednostavno nema s kim napraviti koaliciju. Pokušajmo realno analizirati prijedlog stranaka sa kojim bi to SDP pravio kukuriku!!!!
SBB BiH- da li je to stranka koja donosi nešto novo- nemojmo biti budale, pa njen predsjednik je nastao na nepotizmu i monopolu koji mu je osigurao SDA, a zamislite sad da Zlatko ide u koaliciju sa utemeljiteljem koji je njega i njegovu porodicu godinama razapinjao po svom biltenu. Radončić i bilo kakve promjene su termini koji ne mogu stati u istu rečenicu!
Naša stranka- stranka koja nije u stanju preći cenzus izvan kantona Sarajevo nije stranka nego mala lokalna grupa entuzijasta koja ne predstavlja nikakav ozbiljan politički projekat. Hajde da budemo realni- takozvana zvučna imena u NS su jednostavno nedorasla velikoj političkoj borbi i oni SDP-u mogu biti samo teret. Oni u koaliciju ne donose ništa, nekih 17 500 glasova koliko su dobili u koaliciji sa NSP u FBiH je smjehotresno, a zauzvrat bi valjalo uhljebiti gomilu njihovih lezihljebovičkih kadrova naviklih ležati po kojekakvim upravnim , nadzornim, savjetničkim i helsinškim odborima i komitetima.
PDP i Čavić - ako se i oko jedne bitne stvari u ovoj zemlji mogu dogovoriti sa njima ja ću pojesti svoju diplomu i to nepošećerenu. I jedni i drugi u različitim oblicima i varijacijama su bili na čelu Republike Srpske i za divno čudo odnosi među ljudima u našoj zemlji nisu se popravili ni milimetra, a činjenica da su participirali u vlasti na nivou BiH proizašla je samo i isključivo zbog raspodjele resora i fotelja, a nikako zbog sličnih programskih ili idejnih opredjeljenja sa strankama sa sjedištem u Sarajevu.
NSP-Zdravko Krsmanović- u svom bastionu Foči, do nogu je potučen od SNSD-a, a u svojoj izbornoj jedinici čovjek nije uspio izboriti ulazak u Narodnu skupštinu. Kakav je to potencijal koji prijepodne na medijima u FBiH glorificira suživot i frazu od Une do Drine, a popodne u drugom entitetu daje punu podršku četničkom pokretu kao slobodarskom i antifašističkom projektu, podržava radikale i gleda da u uđe u koaliciju sa ispostavom Tomislava Nikolića za zapadne srpske zezmlje. Baš bi se SDP usrećio i kukurikao ako bi s njima pravio koaliciju.
Dodajte još i Lijanoviće i cirkus je potpun. Svaki glas 100 kerma i daj da se nekako dočepamo budžeta, pardon proračuna pa da se mogu finansirati projekti poput njihovim privatnih udruženja poljoprivrednika itd.
Zaboraviste SDU i Liberale, pa E 5 i Penzionere i na kraju šećer- ibrin GDS!
Ovakvu koaliciju ne bi KVANTITATIVNO izdržala ni ruska Duma koliko bi tu različitih "predsjednika" trebalo uhljebiti!
KUKURIKU meni što bi nam bilo lijepo!![]()
ali odmah ti kažem da gubiše vrijeme pokušavajući objasniti ovu pojavu jednostavnim slaganjem svima poznatih činjenica. Lakše je prosipati fraze o zlom SDP-u koji je "narcisoidni i egocentrični Lagumdžija pretvorio u ličnu prćiju".
Neozbiljno je raspravljati o politici sa ljudima koji su u NS-u vidjeli nekakvu politčiku snagu a još neozbiljnije misliti da sa Krsmanovićem ili Čavićem ili Ivanićem možeš postići politički dogovor.
Ili pozivati se na ispravnost koalicije sa "Fahrom"...
Što se tiče ovih ostalih... mogu kritičari trubiti fraze o nekom fašizmu, ali ja više cijenim HSP od većine ovih navedenih strančica. Ljudi imaju sasvim napredna promišljanja o budućnosti države, na sebe su preuzeli stigmu "nacionalnih izdajnika", i trenutno su daleko najvažnija probosanska opcija kod Hrvata.
Ako ste čitali intervjue Jurišića i Budimira, ili članke listova i portala koji su pod utjecajem HSP-a, mogli ste vidjeti da oni imaju daleko više svijesti o aktuelnom trenutku u državi i vizije o budućnosti BiH nego mudroseri tipa Kazaza, Tikveše, Bačanovića i sličnih sa kvazigrađanskih, "urbanih" portala.
-
Goblin
#72 Re: Gradjanska koalicija
Tacno u sridupoznanik wrote:Stranku koja koalira sa profašističkom i kleronacionalističkom političkom organizacijom, u čijim redovima pri vrhu sjede religiozno indoktrinirani funkcioneri, i koja je za 1 godinu vlasti pokazala političku i nesposobnost upravljanja različitim nivoima vlasti, gurati u nekakvu građansku koaliciju je bezobrazluk, uvreda za sve građane BiH i pokušaj nametanja vlasti SDP po svaku cijenu.ReD aka Socijalista wrote:Da li biste podrzali ovakav vid koalicije u BiH i kako biste joj dali ime, s tim da ima i neke logike, nesto kao u Hrvatskoj. Ocito je je da je nama potrebna koalicija gradjanskih stranaka kao u HR. Jasno je da se ove dvije drzave ne mogu uporediti zbog poznatih problema, ali da li bi to bilo mudro?
-
beeri
#73 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Ja znam samo jedno,nikad manje para nismo imali,nikad vise kriminala ,nikad vise klosarluka po gradu,nikad vise pasa
SDP je godinu dana na vlasti u KS,nista nisu uradili da nam bude bolje,apsolutno NISTA.
Kladim se da na sljedecim izborima(2014) dozivljavaju sudbinu SBiH.
SDP je godinu dana na vlasti u KS,nista nisu uradili da nam bude bolje,apsolutno NISTA.
Kladim se da na sljedecim izborima(2014) dozivljavaju sudbinu SBiH.
- ultima_palabra
#74 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
Šta su "religiozno indoktrinirani funkcioneri"? Oni koji su pohađali mekteb, ili išli nedjeljom na misu? Znaju proučiti Fatihu ili izgovoriti Očenaš?u čijim redovima pri vrhu sjede religiozno indoktrinirani funkcioneri
I šta je vaš prijedlog za takve? Da li ih treba u zatvor, oduzeti aktivno i pasivno biračko pravo ili ih samo obznaniti javnosti kao kužne?
Stvarno, kad vidiš koji je nivo tolerancije nekih koji se vole nazivati građanima
-
beeri
#75 Re: Kukuriku koalicija na BH nacin
ultima_palabra wrote:Šta su "religiozno indoktrinirani funkcioneri"? Oni koji su pohađali mekteb, ili išli nedjeljom na misu? Znaju proučiti Fatihu ili izgovoriti Očenaš?u čijim redovima pri vrhu sjede religiozno indoktrinirani funkcioneri
I šta je vaš prijedlog za takve? Da li ih treba u zatvor, oduzeti aktivno i pasivno biračko pravo ili ih samo obznaniti javnosti kao kužne?![]()
Stvarno, kad vidiš koji je nivo tolerancije nekih koji se vole nazivati građanima