Prije svega vojno-politička organizacija. Teroristička.animals wrote:Ne, ISIL je komunisticka organizacija koja kolje ljude uz povike Zivjela partija..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zastava ili znakovlje jedno te isto. Svrati na neki koncertv Thomsona i eto možeš vidjeti ustaške simbole i zastavu. A i po Hrvatskoj možeš vidjeti na mnogim mjestima slova U ispisana sprejom i sličnu ikonografiju koju niko ne uklanja.animals wrote: Ustaske zastave nema po HR..a zastave dalekoistocni vjerski organizacija ima po BIH..
Dalekoistočnih vjerskih organizacija...![]()
![]()
![]()
ISIL nije vjerska organizacija.
je sta je nego vjerska..
U zadnjem ratu su ratovali Hrvati a ne ustase..
Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
- Drvosjeca iz Dejcica
#151 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
- Drvosjeca iz Dejcica
#152 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ne poredim samo kažem zašto onda smeta Selam tom analogijom?Bodkin wrote:ti jos ludjiDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kitrona wrote:
I to je kontradiktorna tema u Hravtskoj. Pozdrav "Za dom" se spominje davno prije 2. svjetskog rata. Još u 19. stoljeću.
Evo šta piše srpska wikipedija:
https://sh.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremni
Pa dobro ako je tako što se onda bunite kada mi nazivamo Selam (mir s tobom), pozdrav star par hiljada godina.selam i ZDS poredis
- insomnia78
#153 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ta pjesma i dalje pocinje tako i tako se i izvodiJohnnyS wrote:Da se razumijemo, ja ne opravdavam ZDS na početku Čavoglava, ali treba to staviti u kontekst vremena kad je pjesma na stala. Pa u to vrijeme je i najveći prijatelj Bosne i Hercegovine i najveći antifašist s ovih prostora nakon Tita, Stipe Mesić, govorio kako je Hrvatska u 2sr dva puta pobijedila, prvi put 1941., a drugi put 1945. Pa kad je jedan Stipe Mesić na čiji se spomen izlilo hektolitre sperme na ovom forumu smatrao onomad da je Hrvatska pobijedila 1941. što onda očekivati od jednog neukog momka iz vukojebine.
-
Bodkin
#154 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
naravno. zato je njegosevo klanje turaka i poturica ipak ok. u kontekstu je vremena. ili da je nastala neka pjesmica kako hrvate treba maljem u glavu udarati tamo 1946, to bi, jel, bilo ok. ono, u kontekstu je vremenaJohnnyS wrote:Da se razumijemo, ja ne opravdavam ZDS na početku Čavoglava, ali treba to staviti u kontekst vremena kad je pjesma na stala. Pa u to vrijeme je i najveći prijatelj Bosne i Hercegovine i najveći antifašist s ovih prostora nakon Tita, Stipe Mesić, govorio kako je Hrvatska u 2sr dva puta pobijedila, prvi put 1941., a drugi put 1945. Pa kad je jedan Stipe Mesić na čiji se spomen izlilo hektolitre sperme na ovom forumu smatrao onomad da je Hrvatska pobijedila 1941. što onda očekivati od jednog neukog momka iz vukojebine.
-
Kitrona
#155 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
insomnia78 wrote:Nisam ni sumnjao
I "svastika" je takodje regularni simbol koristen mnogo prije nacista
Ja vam price
Nisam fasista, cetnik, ustasa, handzarovac, rasista ali...
Ali je "kuna" kao novčarska jedinica bila u NDH pa sad ne možeš zasutaviti Srbe i moralne čistunce da ih skupe što više.
Isto su se tako bunili krajišnici da oni ne mogu radi "sjećanja" prihvatiti kune pa im je plan Z-4 čak davao zasebnu monetu i na kraju dočekasmo da ih se ne može zaustaviti da uberu što više tih "kuna" od kojih imaju negativna "sjećanja".
Pouka?
Negativna "sjećanja" se precjenjuju...
- insomnia78
#156 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
To opet, ne branim ustase ali...?Kitrona wrote:insomnia78 wrote:Nisam ni sumnjao
Ja vam price
Ali je "kuna" kao novčarska jedinica bila u NDH pa sad ne možeš zasutaviti Srbe i moralne čistunce da ih skupe što više.
Isto su se tako bunili krajišnici da oni ne mogu radi "sjećanja" prihvatiti kune pa im je plan Z-4 čak davao zasebnu monetu i na kraju dočekasmo da ih se ne može zaustaviti da uberu što više tih "kuna" od kojih imaju negativna "sjećanja".
Pouka?
-
Bodkin
#157 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
pa ne moze smetati tom analagijom nikako. to bi znacilo da se selam koristi kao ZDS i kao zvanicni pozdrav, a to nije slucaj ni medju bradatim kozojebima isilaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ne poredim samo kažem zašto onda smeta Selam tom analogijom?Bodkin wrote:ti jos ludjiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa dobro ako je tako što se onda bunite kada mi nazivamo Selam (mir s tobom), pozdrav star par hiljada godina.selam i ZDS poredis
-
kakavdanakneiskustvu
- Drvosjeca iz Dejcica
#159 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ne brane ali im oko srca milo i toplo kada ih neko spomene ili čuju da zapjeva Jasenovac i Gradiška stara.insomnia78 wrote:To opet, ne branim ustase ali...?Kitrona wrote:insomnia78 wrote:Nisam ni sumnjao
Ja vam price
Pouka?
- JohnnyS
#160 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ja ne kažem da je to nešto normalno ili pozitivno, samo objašnjavam zašto je to tako...Bodkin wrote:naravno. zato je njegosevo klanje turaka i poturica ipak ok. u kontekstu je vremena. ili da je nastala neka pjesmica kako hrvate treba maljem u glavu udarati tamo 1946, to bi, jel, bilo ok. ono, u kontekstu je vremenaJohnnyS wrote:Da se razumijemo, ja ne opravdavam ZDS na početku Čavoglava, ali treba to staviti u kontekst vremena kad je pjesma na stala. Pa u to vrijeme je i najveći prijatelj Bosne i Hercegovine i najveći antifašist s ovih prostora nakon Tita, Stipe Mesić, govorio kako je Hrvatska u 2sr dva puta pobijedila, prvi put 1941., a drugi put 1945. Pa kad je jedan Stipe Mesić na čiji se spomen izlilo hektolitre sperme na ovom forumu smatrao onomad da je Hrvatska pobijedila 1941. što onda očekivati od jednog neukog momka iz vukojebine.
- animals
#161 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Eto kako lupas..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa dobro ako je tako što se onda bunite kada mi nazivamo Selam (mir s tobom), pozdrav star par hiljada godina.
Selam je vjerski pozdrav..moze ga se uporediti sa Hvaljen Isus..
Gdje si vidio da neko udje u trgovinu i kaze ZDS
I gdje si vidio da Hrvati kad udju u recimo bolnicu na salteru kazu Hvaljen Isus..
kazu Dobar Dan, vjerovatno..ne uzvikuju na salterima ZDS
-
Bodkin
#162 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
JohnnyS wrote:Ja ne kažem da je to nešto normalno ili pozitivno, samo objašnjavam zašto je to tako...Bodkin wrote:naravno. zato je njegosevo klanje turaka i poturica ipak ok. u kontekstu je vremena. ili da je nastala neka pjesmica kako hrvate treba maljem u glavu udarati tamo 1946, to bi, jel, bilo ok. ono, u kontekstu je vremenaJohnnyS wrote:Da se razumijemo, ja ne opravdavam ZDS na početku Čavoglava, ali treba to staviti u kontekst vremena kad je pjesma na stala. Pa u to vrijeme je i najveći prijatelj Bosne i Hercegovine i najveći antifašist s ovih prostora nakon Tita, Stipe Mesić, govorio kako je Hrvatska u 2sr dva puta pobijedila, prvi put 1941., a drugi put 1945. Pa kad je jedan Stipe Mesić na čiji se spomen izlilo hektolitre sperme na ovom forumu smatrao onomad da je Hrvatska pobijedila 1941. što onda očekivati od jednog neukog momka iz vukojebine.
-
Kitrona
#163 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Da ti to meni ne sugeriraš "ustašluk"?insomnia78 wrote:To opet, ne branim ustase ali...?Kitrona wrote:insomnia78 wrote:Nisam ni sumnjao
Ja vam price
Pouka?
Umjesto da razgovor svodiš na mene, probaj malo polemizirati sa linkovima koje sam ti dao.
Za dom spremni hrvatski je pozdrav koji je nakon Drugog svjetskog rata stekao negativnu reputaciju jer je postao sinonim za pozdrav ustaša u fašističkoj NDH.[1][2]
https://sh.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremniPozdrav Za dom (bez završetka spremni) prvi put se spominje u neutralnoj verziji 1684. u spjevu Oddiljenja Sigetskoga čentiri děla o bitci kod Sigeta, kojeg je napisao Pavao Ritter Vitezović. Međutim, danas se taj pozdrav uglavnom izbjegava te je ozloglašen jer su ga koristile ustaše 1941.-1945.:
Za kunu si valjda čuo i da je u Hrvatskoj? Mislim, na prvi pogled djeluješ kao orijentiran u prostoru i vremenu ali što razgovor ide dalje, bome nisam više siguran...
- Drvosjeca iz Dejcica
#164 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
kakavdanakneiskustvu wrote:Citat sa facebook-a:
"Nije mi toliko odvratan onaj tko je ukrasio Poljud nacističkom swastikom koliko su mi odvratni ovi koji sada odgovornost za to pokušavaju prebaciti na: ljevičare, UDBU, Srbe, "one koji nas mrze"....bla bla bla...
Pa desničari, pička mu materina, imate li vi ikakva MUDA?"
Sve to komunisti i Srbi rade Hrvatima, eno onaj reće da toga nema u Rvatskoj samo zastave ISIL-a po BiH.
-
Kitrona
#165 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
dupli
Last edited by Kitrona on 16/06/2015 22:01, edited 1 time in total.
-
Kitrona
#166 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Da ti to meni ne sugeriraš "ustašluk"?Kitrona wrote:Kitrona wrote:To opet, ne branim ustase ali...?insomnia78 wrote:
Pouka?
Umjesto da razgovor svodiš na mene, probaj malo polemizirati sa linkovima koje sam ti dao.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremniZa dom spremni hrvatski je pozdrav koji je nakon Drugog svjetskog rata stekao negativnu reputaciju jer je postao sinonim za pozdrav ustaša u fašističkoj NDH.[1][2]
Pozdrav Za dom (bez završetka spremni) prvi put se spominje u neutralnoj verziji 1684. u spjevu Oddiljenja Sigetskoga čentiri děla o bitci kod Sigeta, kojeg je napisao Pavao Ritter Vitezović. Međutim, danas se taj pozdrav uglavnom izbjegava te je ozloglašen jer su ga koristile ustaše 1941.-1945.:
Za kunu si valjda čuo i da je u Hrvatskoj? Mislim, na prvi pogled djeluješ kao orijentiran u prostoru i vremenu ali što razgovor ide dalje, bome nisam više siguran...]
-
Kitrona
- animals
#168 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ne mozes porediti Torcidu u kojoj ima teski budala sa bradatim budalama koji bi uveli serijat po BIH..Drvosjeca iz Dejcica wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Citat sa facebook-a:
"Nije mi toliko odvratan onaj tko je ukrasio Poljud nacističkom swastikom koliko su mi odvratni ovi koji sada odgovornost za to pokušavaju prebaciti na: ljevičare, UDBU, Srbe, "one koji nas mrze"....bla bla bla...
Sve to komunisti i Srbi rade Hrvatima, eno onaj reće da toga nema u Rvatskoj samo zastave ISIL-a po BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#169 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Nebitno, drži se konteksta. Rekao si da je to stari podzrav iz 19. vijeka, OK, zašto onda smeta Selam od prije 2000 i kusur godina?animals wrote:Eto kako lupas..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa dobro ako je tako što se onda bunite kada mi nazivamo Selam (mir s tobom), pozdrav star par hiljada godina.
Gdje si vidio da neko udje u trgovinu i kaze ZDS![]()
I gdje si vidio da Hrvati kad udju u recimo bolnicu na salteru kazu Hvaljen Isus..
-
Kitrona
#170 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Čuj, možeš otićiu Ameriku i snimati bijedu i napraviti kolaž takvih slika i reći da je to Amerika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Citat sa facebook-a:
Jednostavno, dok nikog ne ugrožavaju morat ćete se naviknuti na pluralizam miljenja koliko god bizarni bili.
- Drvosjeca iz Dejcica
#171 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ne mozes porediti Torcidu u kojoj ima teski budala sa bradatim budalama koji bi uveli serijat po BIH..[/quote]
Ne poredim već te samo demantujem.
Ali misliš da te budale (fašisti/ustaše) po istoj toj analogiji ne bi uveli neki svoj "šerijat" samo da im padne šaka.
- animals
#172 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Nisam ja nista rekao ni ZDS ni za Selam..gubis se..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nebitno, drži se konteksta. Rekao si da je to stari podzrav iz 19. vijeka, OK, zašto onda smeta Selam od prije 2000 i kusur godina?animals wrote:Eto kako lupas..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Gdje si vidio da neko udje u trgovinu i kaze ZDS![]()
- animals
#173 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Nisu to fasisti, niti ustase..to su pripadnici Torcide, koji su smislili najgluplji fazon da napakoste HNS..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne poredim već te samo demantujem.![]()
Ali misliš da te budale (fašisti/ustaše) po istoj toj analogiji ne bi uveli neki svoj "šerijat" samo da im padne šaka.
Last edited by animals on 16/06/2015 22:05, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#174 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Onda se taj isti princip "pluralizma" treba primjeniti na sve podjednako koliko god bizarna bila Gornja Maoča.Kitrona wrote:Čuj, možeš otićiu Ameriku i snimati bijedu i napraviti kolaž takvih slika i reći da je to Amerika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Citat sa facebook-a:
Jednostavno, dok nikog ne ugrožavaju morat ćete se naviknuti na pluralizam miljenja koliko god bizarni bili.
- Drvosjeca iz Dejcica
#175 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ah ti bedasti dečki...animals wrote: Nisu to fasisti, niti ustase..to su pripadnici Torcide, koji su smislili najgluplji fazon da napakoste HNS..