Kujica misli od igračke da joj je dijete.
Moderator: anex
- viciousD
#1 Kujica misli od igračke da joj je dijete.
Moja mala terijerka se trenutno tjera i prije neki dan je počela nosati svoju igračku, režati na svakoga ko se približi igrački ili ako joj se igračka uzme proizvoditi zvukove koji se ne mogu opisati drugačije nego plač. Po čitav dan sjedi na dekici u ćošku ,liže gumenog klovna,cvili i spava sklupčana oko njega. Nema drugih problema kao natečene mliječne žljezde isl. Jel iko imao sličnu situaciju i koliko je trajala?
-
ajde_vise
#2 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
umisljenja trudnoca
proci ce
proci ce
-
maxim2000
#3 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
Normalna stvar, sve kujice imaju isti problem, traje jedno 20tak dana ali prodje.
- Pasiflora
#4 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
Jooooj jadnica... Ako vidis da je bas pretjerala (nemam pojma koji drugi izraz da upotrijebim, ali "pretjerala" nije bas pravi
), mislim da stvari sa tim njezinim umisljanjem izmicu kontroli - odvedi je do veterinara, on ce joj dati nesto od cega ce je to proci.
-
Plavuša
#5 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
To je sigurno lažna trudnoca.
Moj pas je imao istih problema, cak je jednom unijela maleno mace iz dvorišta i jedva smo je odvojili.
Nosila igracke sa sobom, nije spavala u svojoj korpici nego je tražila tamnija mjesta ( cesto je to bila komoda, ispod stola, iza ležaja i sl. ) i tu je spavala sklupcana sa igrackama.
Trajalo je oko 15-20 dana a potom se javilo i mlijeko.Po savjetu veta morali smo skloniti sve te igracke koje je nosala sa sobom i više je šetati ( prilicno više nego obicno ), što je imalo neke razultate jer nije od umora imala vremena da se krije i pravi " gnijezdo ".
Kada se lažna trudnoca javila drugi ( što je bilo nakon nekih 5-6 mjeseci ) put nije bilo druge nego kastracija i od tada je sve ok.
Moj pas je imao istih problema, cak je jednom unijela maleno mace iz dvorišta i jedva smo je odvojili.
Nosila igracke sa sobom, nije spavala u svojoj korpici nego je tražila tamnija mjesta ( cesto je to bila komoda, ispod stola, iza ležaja i sl. ) i tu je spavala sklupcana sa igrackama.
Trajalo je oko 15-20 dana a potom se javilo i mlijeko.Po savjetu veta morali smo skloniti sve te igracke koje je nosala sa sobom i više je šetati ( prilicno više nego obicno ), što je imalo neke razultate jer nije od umora imala vremena da se krije i pravi " gnijezdo ".
Kada se lažna trudnoca javila drugi ( što je bilo nakon nekih 5-6 mjeseci ) put nije bilo druge nego kastracija i od tada je sve ok.
- viciousD
#6 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
Ja sam se ozbiljno počela baviti mišlju da joj uzmem igračke, ali sam se plašila da ne padne u depresiju ili nešto. I onda što prije vodit na kastraciju... Samo me interesuje jel bilo nekih promjena u ponašanju nakon kastracije?Plavuša wrote:To je sigurno lažna trudnoca.
- Friesian
#7 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
dok to traje smanji unos vode u organizam i nemoj davati masnu i energetski bogatu hranu...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#8 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
sigurno ce biti promjena poslije sterilizacije jer ti hormoni se onda vise ne bude... nema ih. samo je nemoj voditi na sterilizaciju dok je u tjeranju, jer je tad puno vise prokrvljena - jajnici i sl- nego inace, pa samim tim i vise krvi izgubi tokom operacije. a inace ne krvari uopce puno... (prisustvovala par puta sterilizaciji pa vidjela sama ocima svojim)
-
Plavuša
#9 Re: Kujica misli od igračke da joj je dijete.
Osim što se malo "ubucila" ništa vrijedno spomena.