Kujica br.137

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Amazonka27

#1 Kujica br.137

Post by Amazonka27 »

Vidjeh je juce na Ciglanama na autobuskoj...ima broj zakacen na uhu 137. posuta je nekom zelenom bojom...boji se prici ljudima, iako veselo mase repom...vrti se tu u krug sa mjesta na mjesto i cvili... :sad:
Ko stavlja broj na uho i sta znaci?
Last edited by Amazonka27 on 06/10/2007 14:19, edited 1 time in total.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Image
kiseljak

Post by kiseljak »

To su psi koji su sterilizirani i koje šintori nesmiju loviti(tako sam cuo iz pouzdanih izvora) :-D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ma nesmiju klinac, meni su ubili terijera koji je imao ogrlicu oko vrata, i koji je imao svoju kucicu i taj sintor sto ga je ubio, znao je da nije lutalica jer tuda prolazi kad ide kuci. A skot jednostavno ne moze podnjeti da cuko jede, spava, dise...
Skyfox

Post by Skyfox »

Amazonka27 wrote:ma nesmiju klinac, meni su ubili terijera koji je imao ogrlicu oko vrata, i koji je imao svoju kucicu i taj sintor sto ga je ubio, znao je da nije lutalica jer tuda prolazi kad ide kuci. A skot jednostavno ne moze podnjeti da cuko jede, spava, dise...
Nekad su ljudi gore "zivotinje" od zivotinja...

Neznam zasto bi imala markicu na uhu, nadam se da nije zbrisala iz nekog laboratorija....
Punky girl

Post by Punky girl »

pa sta je bolan s cukom......... :(
a za onog tvog terijera sto ti ga je sintor ubio stvarno ne znam sta bi uradila ma ja bi ga.... :x ...ne bi ga se citav zivot okanila da mu ne radim nista... :angry: sve bi mu po spisku....i ne znam sta bi sve spremna bila uraditi
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Punky girl wrote:pa sta je bolan s cukom......... :(
a za onog tvog terijera sto ti ga je sintor ubio stvarno ne znam sta bi uradila ma ja bi ga.... :x ...ne bi ga se citav zivot okanila da mu ne radim nista... :angry: sve bi mu po spisku....i ne znam sta bi sve spremna bila uraditi

ma htjela sam...rastaviti na proste faktore...ali ima Bog koji to sve vidi. Covjek je inace skreno...Posto je sinotr...nisam mogla nista, jer nisam imala papire od psa. On je mogao reci da je mislio da je lutalica, skinut mu ogrlicu i nikom nista.
Punky girl

Post by Punky girl »

:( joj jes taj cojk retard :angry: mislim otkud njemu pravo da ga ubije...
Angie071

Post by Angie071 »

U pitanju je holandska organizacija cija je doktorica bila u Sarajevu 7 dana i uz pomoc nasih veterinara kastrirala dosta pasa. Ukoliko se pilot projekat pokaze uspjesnim nastavice se kastriranje (ljudi nadju psa, odvedu ga na stup, dole ga kastriraju oporavi se i vrate na mjesto gdje je nadjen) i nadam se vremenom smanjiti broj pasa lutalica. Potpisace se Ugovor sa Ministarstvom i sve ce biti zvanicno.. Sintori onda nece smjeti hvatati i ubijati te markirane pse... ali hajde im vjeruj... sve u svemu dobar je pomak sa mrtve tacke jer je kastriranje jedini nacin da se nesto promjeni po tom pitanju kod nas..
luciferino

Post by luciferino »

Ja sam vidjela dva psa sa žutom trakicom na uhu. Također sam nedavno pročitala članak u Oslobođenju da ne ubijaju lutalice (nisam baš sigurna da li se govorilo o našem šinteraju), nego ih navodno kastriraju, očiste od parazita, vakcinišu, a onda označe i puste na ulicu tako da zainteresovani mogu uzeti psa.
Angie071

Post by Angie071 »

Ispravka - nije Holandska nego Austrijska organizacija...
luciferino wrote:Ja sam vidjela dva psa sa žutom trakicom na uhu. Također sam nedavno pročitala članak u Oslobođenju da ne ubijaju lutalice (nisam baš sigurna da li se govorilo o našem šinteraju), nego ih navodno kastriraju, očiste od parazita, vakcinišu, a onda označe i puste na ulicu tako da zainteresovani mogu uzeti psa.
Post Reply