Kuda odlazi moj novac
-
tempora
#1 Kuda odlazi moj novac
Vrlo vrlo vrlo sam uznemirena.Upravo saznajem, kako moj penzioni fond finansira proizvodnju mina i bombi-od novca koji sam ja obavezna uplacivati za svoje penzioni, kao i milioni drugih ljudi u Evropi.!I ne postoji nacin da zaustavim takvo sto! I ne samo da indirektno ucestvujem u proizvodnji mina i bombi, vec i u unistavanju prirode, te podrzavam fabrike u kojima rade djeca.
Iako Evropa ima sporazume o minama, veliki penzioni fondovi evropskih zemalja ulazu novac u ovakve fabrike! 
-
_BosanaC
#2 Re: Kuda odlazi moj novac
Zato sto te fabrike donose novac...tempora wrote:Vrlo vrlo vrlo sam uznemirena.Upravo saznajem, kako moj penzioni fond finansira proizvodnju mina i bombi-od novca koji sam ja obavezna uplacivati za svoje penzioni, kao i milioni drugih ljudi u Evropi.!I ne postoji nacin da zaustavim takvo sto! I ne samo da indirektno ucestvujem u proizvodnji mina i bombi, vec i u unistavanju prirode, te podrzavam fabrike u kojima rade djeca.Iako Evropa ima sporazume o minama, veliki penzioni fondovi evropskih zemalja ulazu novac u ovakve fabrike!
-
Svemirski_Jebach
bitno je osigurati se za buducnost...po svaku cijenu

(ne vezano za tebe sasvim razumijem tvoju frustraciju)
ali zar to rade divne, pacifisticke euroske drzave?? gdje su sada kriticari?

ali zar to rade divne, pacifisticke euroske drzave?? gdje su sada kriticari?
-
Svemirski_Jebach
FBiH, RS, drzava, Kantoni...

- Skyfox
Opcenito penzioni fond je pred raspadom. Ja sada placam penzije penzionerima i to je ok, ali fazon je ko ce meni placati kad ja budem senior citizen? Vjerovarno fonda nece ni biti. Buducnost je u zivotnom osiguranju tipa Grawe ili neke druge kuce.
-
tempora
Svemirski, isto to cine i u Americi!Svemirski_Jebach wrote:bitno je osigurati se za buducnost...po svaku cijenu![]()
ali zar to rade divne, pacifisticke euroske drzave?? gdje su sada kriticari?![]()
- van Basten
Apsolutno se slažem sa tim... sam sebi obezbjediš penziju dok radiš i onda te boli ćošak šta će biti sa penzionim... još da mi ne odbijaju od bubrega za današnje penziono i to da bi moja nana imala penziju od 194KM, a neki generalski guzonja skoro kao moju platu bilo bi superSkyfox wrote:Opcenito penzioni fond je pred raspadom. Ja sada placam penzije penzionerima i to je ok, ali fazon je ko ce meni placati kad ja budem senior citizen? Vjerovarno fonda nece ni biti. Buducnost je u zivotnom osiguranju tipa Grawe ili neke druge kuce.