Ide li iko u Sloveniju? Treba ženi bar bombonjeru odnijeti.realna do boli wrote:Hvala Tanja![]()
Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Moderator: anex
-
5 0 5
#176 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
- vozač
#177 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
kakva ba bombonjera,505sCrtom wrote:Ide li iko u Sloveniju? Treba ženi bar bombonjeru odnijeti.realna do boli wrote:Hvala Tanja![]()
20 deka kafe i kutiju rahatlokuma
ili je možda još bolje, iza bajrama odnijeti tepsiju ružica, ima da nam sredi sve što je zamolimo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#178 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
e fakat ta zena uradi za nas vise od ovih nasih...baksuza
tanja
tanja
- Jara
#179 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
505sCrtom wrote:Ide li iko u Sloveniju? Treba ženi bar bombonjeru odnijeti.realna do boli wrote:Hvala Tanja![]()
- Vragolan
#180 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Better Man wrote:Vize jesu ukinute, ali samo za zemlje šengena. To znači da je za večinu zemalja opet potrebna viza kao npr. GB. Rekao sam jednom ovo je dobra vijest za one koji su dosad mogli da putuju i one koji poslovno putuju, jer će im sada biti lakše i manje će gubiti vremena. Oni koji nisu mogli putovati sa vizama, jer nisu u finansijskoj mogučnosti, njima ukidanje viza ništa ne znači. To što su ukinute vize, ne znači da vas neće provjeravani prilikom putovanja i da možete ostati dok kad vam je volja. S jedne strane euforija oko ukidanja viza, a s druge se zaboravlja da u Briselu treba da bude novi izvještaj o napretku i reformama u BiH koji će biti najgori od samostalnosti BiH i u kojem se kaže da je napredak u reformama na putu za EU nikakav, čista nula uopće nema napretka, da su kriminal i korupcija u stalnom porastu. Da nije bilo agilne slovenske zastupnice u Parlamrntu EU Tanje Fajon nikad naše vlasti ne bi uspjele se izboriti za ukidanje viza, jer njihov rad i učinak je nikakav, ne postoji. Jedino se njoj možemo zahvaliti što su nam ukinute vize.
ali ima zemlja koje nisu dio sengena a calnice su EU, sta cemo sad
betere mene malo se bolje informisi
ali halalit cu ti neinformiranost zato sto si nahvalio slovenacku komunjaru Tanju Fajon (sada bi u skolama trebalo uvesti, da kada se spomene njeno ime da se ustane)
- Better Man
#181 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Nije 24, već 25 zemalja su članice EU. A šta ćemo sa USA, Kanadom, Australijom, Japanom i da ne nabrajam mnoge druge zemlje koje su interesantne i atraktivne za odlazak u turističku posjetu?Vragolan wrote:Better Man wrote:Vize jesu ukinute, ali samo za zemlje šengena. To znači da je za večinu zemalja opet potrebna viza kao npr. GB. Rekao sam jednom ovo je dobra vijest za one koji su dosad mogli da putuju i one koji poslovno putuju, jer će im sada biti lakše i manje će gubiti vremena. Oni koji nisu mogli putovati sa vizama, jer nisu u finansijskoj mogučnosti, njima ukidanje viza ništa ne znači. To što su ukinute vize, ne znači da vas neće provjeravani prilikom putovanja i da možete ostati dok kad vam je volja. S jedne strane euforija oko ukidanja viza, a s druge se zaboravlja da u Briselu treba da bude novi izvještaj o napretku i reformama u BiH koji će biti najgori od samostalnosti BiH i u kojem se kaže da je napredak u reformama na putu za EU nikakav, čista nula uopće nema napretka, da su kriminal i korupcija u stalnom porastu. Da nije bilo agilne slovenske zastupnice u Parlamrntu EU Tanje Fajon nikad naše vlasti ne bi uspjele se izboriti za ukidanje viza, jer njihov rad i učinak je nikakav, ne postoji. Jedino se njoj možemo zahvaliti što su nam ukinute vize.omg,wtf,btw fakat za vecinu ce trebati viza za GB i Irsku koje nisu dio sengena, znaci u 22 od 24 clanice EU ce se moci bez viza fakat us ove dvije vecina, zaboravih island, norvesku i svicu koje nisu clanice
ali ima zemlja koje nisu dio sengena a calnice su EU, sta cemo sadomg, wtf, btw, uhhhhh dobro je prepadoh se da necu mocu rumuniju, kazu te zemlje ipak postuju odluke EU parlamenta, tako da i za njih nije potrebno imati vize
ali halalit cu ti neinformiranost zato sto si nahvalio slovenacku komunjaru Tanju Fajon (sada bi u skolama trebalo uvesti, da kada se spomene njeno ime da se ustane)
- Vragolan
#182 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
kakav ba Japan, Amerika i Kanada pa zar ovdje ne pricamo o EU i zemljama sengenaBetter Man wrote:Nije 24, već 25 zemalja su članice EU. A šta ćemo sa USA, Kanadom, Australijom, Japanom i da ne nabrajam mnoge druge zemlje koje su interesantne i atraktivne za odlazak u turističku posjetu?Vragolan wrote:Better Man wrote:Vize jesu ukinute, ali samo za zemlje šengena. To znači da je za večinu zemalja opet potrebna viza kao npr. GB. Rekao sam jednom ovo je dobra vijest za one koji su dosad mogli da putuju i one koji poslovno putuju, jer će im sada biti lakše i manje će gubiti vremena. Oni koji nisu mogli putovati sa vizama, jer nisu u finansijskoj mogučnosti, njima ukidanje viza ništa ne znači. To što su ukinute vize, ne znači da vas neće provjeravani prilikom putovanja i da možete ostati dok kad vam je volja. S jedne strane euforija oko ukidanja viza, a s druge se zaboravlja da u Briselu treba da bude novi izvještaj o napretku i reformama u BiH koji će biti najgori od samostalnosti BiH i u kojem se kaže da je napredak u reformama na putu za EU nikakav, čista nula uopće nema napretka, da su kriminal i korupcija u stalnom porastu. Da nije bilo agilne slovenske zastupnice u Parlamrntu EU Tanje Fajon nikad naše vlasti ne bi uspjele se izboriti za ukidanje viza, jer njihov rad i učinak je nikakav, ne postoji. Jedino se njoj možemo zahvaliti što su nam ukinute vize.omg,wtf,btw fakat za vecinu ce trebati viza za GB i Irsku koje nisu dio sengena, znaci u 22 od 24 clanice EU ce se moci bez viza fakat us ove dvije vecina, zaboravih island, norvesku i svicu koje nisu clanice
ali ima zemlja koje nisu dio sengena a calnice su EU, sta cemo sadomg, wtf, btw, uhhhhh dobro je prepadoh se da necu mocu rumuniju, kazu te zemlje ipak postuju odluke EU parlamenta, tako da i za njih nije potrebno imati vize
pa englezima treba viza za USA o cemu ti, ne kontam
i ako cemo cjepidlaciti 27 zemalja su clanice EU, a ja govorim o clanicama sengena kojih je 24, ustvari 25 sa Svicom koja nije clanica EU ali je calnica sengena
http://europa.eu/abc/european_countries/index_en.htm
Last edited by Vragolan on 10/11/2010 10:12, edited 2 times in total.
-
Risto Kuglarić
#183 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Sjest i plakat, eto šta ćemo sa USA, Kanadom, Australijom, Japanom i drugim zemljama interesantnim i atraktivnim za odlazak u turističku posjetu. De majke ti, ako u jedinoj pozitivnoj vijesti za ovu zemlju u ovoj godini, pa i duže vidiš samo priliku da drugima zapišaš paradu, suzdrži se svega ti, bar dok nas ova prva euforija prođe. Jebeni killjoy.Better Man wrote:Nije 24, već 25 zemalja su članice EU. A šta ćemo sa USA, Kanadom, Australijom, Japanom i da ne nabrajam mnoge druge zemlje koje su interesantne i atraktivne za odlazak u turističku posjetu?Vragolan wrote:Better Man wrote:Vize jesu ukinute, ali samo za zemlje šengena. To znači da je za večinu zemalja opet potrebna viza kao npr. GB. Rekao sam jednom ovo je dobra vijest za one koji su dosad mogli da putuju i one koji poslovno putuju, jer će im sada biti lakše i manje će gubiti vremena. Oni koji nisu mogli putovati sa vizama, jer nisu u finansijskoj mogučnosti, njima ukidanje viza ništa ne znači. To što su ukinute vize, ne znači da vas neće provjeravani prilikom putovanja i da možete ostati dok kad vam je volja. S jedne strane euforija oko ukidanja viza, a s druge se zaboravlja da u Briselu treba da bude novi izvještaj o napretku i reformama u BiH koji će biti najgori od samostalnosti BiH i u kojem se kaže da je napredak u reformama na putu za EU nikakav, čista nula uopće nema napretka, da su kriminal i korupcija u stalnom porastu. Da nije bilo agilne slovenske zastupnice u Parlamrntu EU Tanje Fajon nikad naše vlasti ne bi uspjele se izboriti za ukidanje viza, jer njihov rad i učinak je nikakav, ne postoji. Jedino se njoj možemo zahvaliti što su nam ukinute vize.omg,wtf,btw fakat za vecinu ce trebati viza za GB i Irsku koje nisu dio sengena, znaci u 22 od 24 clanice EU ce se moci bez viza fakat us ove dvije vecina, zaboravih island, norvesku i svicu koje nisu clanice
- Doda37
#184 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Drago mi je da su turisticke vize ukinute, to je dobro za sportase, a izuzetno mi je drago citajuci na forumu zbog bagre po veleposlanstvima (ambasadama)
- Better Man
#185 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Vijest jeste pozitivna, ali se na nju gleda kao da će sad da poteče med i mlijeko BiH. Zaboravljate da je Brisel usvojio novi izvještaj o stanju u BiH, reformama, napretku i borbi protiv kriminala i korupcije, koji je najgori od kako je BiH samostalna država i u kojem se kaže da je napredak nikakav, da ga nema nikako ili je prividan. Ne treba dizati euforiju oko ovoga, već treba još više posla uraditi da bi se približili evropi. Ako se proces reformi ne pokrene i ostane na sadašnjem nivou, vrlo lako se može desiti da opet nam budu uvedene vize.Risto Kuglarić wrote: Sjest i plakat, eto šta ćemo sa USA, Kanadom, Australijom, Japanom i drugim zemljama interesantnim i atraktivnim za odlazak u turističku posjetu. De majke ti, ako u jedinoj pozitivnoj vijesti za ovu zemlju u ovoj godini, pa i duže vidiš samo priliku da drugima zapišaš paradu, suzdrži se svega ti, bar dok nas ova prva euforija prođe. Jebeni killjoy.
- Šef
- mirnisan
#187 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
unaprijed zahvalan.
- alibaba_i_30_godina
#188 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Issti sam ti.mirnisan wrote:imam ja želju da putujem vani,ima li ko želju da mi to i plati?
![]()
![]()
unaprijed zahvalan.
- Nogatrans
#189 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
DinoZe wrote:Evo ja prvi ne moram na more otici na 7 dana otici cu u Njemacku,a na more mogu ako nista na vikend ionako nam je
Jaro ti si spomenuo ono da ces autom sa familijom ovamo.
Nemoj zaboraviti kupiti onu Umweltplakette da nalijepis na auto ja mislim da kosta za strana auta negdje oko 20 EUR.
Ali provjeri sam, gdje ti je najbolje uzeti. To je prvo sto policiji zapdne za oko pa onda ona uobicajena sranja o ispravnosti vozila.
Evo ti stranica za ovu plaketu na nasem je.
http://www.umwelt-plakette.de/int_kroat ... 089b5b467a
Pozz-))
Sa ovim sa upoznat i ovo vazi samo za uze dijelove gradova u Njemackoj.
Last edited by Nogatrans on 10/11/2010 16:32, edited 2 times in total.
- Nogatrans
#190 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Al cu ti reci da jedan clan moje uze famillije ide mjesecno 2 puta sa autom u Njemacku i nikad do sada nije kupio ovu plaketu.Nogatrans wrote:DinoZe wrote:Evo ja prvi ne moram na more otici na 7 dana otici cu u Njemacku,a na more mogu ako nista na vikend ionako nam je
Jaro ti si spomenuo ono da ces autom sa familijom ovamo.
Nemoj zaboraviti kupiti onu Umweltplakette da nalijepis na auto ja mislim da kosta za strana auta negdje oko 20 EUR.
Ali provjeri sam, gdje ti je najbolje uzeti. To je prvo sto policiji zapdne za oko pa onda ona uobicajena sranja o ispravnosti vozila.
Evo ti stranica za ovu plaketu na nasem je.
http://www.umwelt-plakette.de/int_kroat ... 089b5b467a
Pozz-))
Sa ovim sa upoznat i ovo vazi samo za uze dijelove gradova u Njemackoj.
- Nogatrans
#191 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Znam ja to da se u grad skoro ne moze uci bez plakete,stim sto pise na ovo stranici da ti mogu i kuci poslati naravno uz vec ranije poslane podatke o autu. A ja ako Bog da bi to gore uradio negdje na nekoj DEKRA il TUV prije ulaska u grad 
A evo pise i ovdje ako ne ulazis u grad mozes slobodno putovati.

A evo pise i ovdje ako ne ulazis u grad mozes slobodno putovati.

- Nogatrans
#192 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Zive na Ostbahnhofu tako da mi to ne gine al ima drugu famliju na Pasingu pa ne znam sada ide li tu ova plaketa?
-
Klodovik
#193 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Bio u SAD, bio u UK. Po tri mjeseca. Dali mi ljudi vize bez problema. Probaj i ti.Better Man wrote:
Nije 24, već 25 zemalja su članice EU. A šta ćemo sa USA, Kanadom, Australijom, Japanom i da ne nabrajam mnoge druge zemlje koje su interesantne i atraktivne za odlazak u turističku posjetu?
Znaš i sam da se vize za SAD sada daju na 10 godina. Kad je dobiješ, praktično si u situaciji da su ti vize za tu zemlju ukinute.
-
cupe22
#194 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Mozeli preporuka za neki hotel u Becu u periodu Nove Godine do nekih 130 eura (soba za dvije osobe).
- vox-populi
#195 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Ne isplati ti se placati kazna radi 20€. Pasing je izvan Umwelt zone ali svejedno, mozda ces trebati negdje autom.Nogatrans wrote:Zive na Ostbahnhofu tako da mi to ne gine al ima drugu famliju na Pasingu pa ne znam sada ide li tu ova plaketa?
-
manki
#196 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
E i ja s rajom idem u Beč za Novu, da proslavimo viznu liberalizaciju.DinoZe wrote:http://www.booking.com/city/at/vienna.d ... 3god0QQOGwcupe22 wrote:Mozeli preporuka za neki hotel u Becu u periodu Nove Godine do nekih 130 eura (soba za dvije osobe).
nadam se da ima koji domaci Austrijanac da ti pomogne-)) Za novu godinu bi se trebalo pozuriti sa rezervacijom.Nadam se da ces dobiti nesto za 130 EUR u vrijeme praznika.
Hvala na infu.
-
aleksandra123
#197 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Ja bih rado malo do Pariza... ali kada budem imala novca. Do tada idem tamo gdje mi viza ni do sada nije trebala
- Mis mekinjas
#198 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Zg-Pariz, ima povratnih karata za 32€aleksandra123 wrote:Ja bih rado malo do Pariza... ali kada budem imala novca. Do tada idem tamo gdje mi viza ni do sada nije trebala
- Chivas1
#199 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
Valja skoknut na kaficu u Pariz malo 
-
immuno
#200 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?
bojim se da si malo okasnio al opet probaj,hotel Stadthalle 90 eura nocenje blizu centra najvece trgovacke ulice Mariahilfestrasse,dobra veza sa prevozom,hotel Imbis cini mi se 90-100 eura noc isto super lokacija za turiste eto za ova dva znam da su dobri moji gosti su bili zadovoljni...sretno!cupe22 wrote:Mozeli preporuka za neki hotel u Becu u periodu Nove Godine do nekih 130 eura (soba za dvije osobe).