Kud ćeš dalje kad su i stranci došli "tobe"...

Post Reply
kub lajkan

#1 Kud ćeš dalje kad su i stranci došli "tobe"...

Post by kub lajkan »

Bivši zamjenik Visokog predstavnika:

"Trebalo nam je pet godina da uvidimo da je problem ekonomija.

Sedam godina da shvatimo da je problem nedovoljna vladavina zakona

i devet godina da razumijemo da je obrazovanje problem.

Obrazovanje je fundamentalni problem u BiH. Škole su odvojene, one podučavaju odvojenost, u njima se uči kulturno podvajanje i jezično podvajanje i one ne grade koncept države. Tri religije rade isto, tri etničke stranke rade isto, tako da imate tri grupe ljudi koji se guraju u odvojenost, a ne u zajedništvo.
"

Pa svako ko iole ozbiljnije prati Dnevnik i čita novine je to davno skont'o, a ovi koji primaju 40-50 milja maraka to skontaju tek kad se vrate kući!!! ("Ma trebalo je poslušati one što su govorili prije tri godine... kad je izašlo u novinama da su oni pokrali... al' hajd jebajiga... biće bolje, nek' je živa glava... Sad trebam izganjat' da se uvalim i na Kosovo još jedno 4-5 godina, klepim pare i onda mogu u penziju. Imam lovu za sina i onaj porodični biznis, a ostalo fino oročim i ja sam rahat...")

I ko je tu sad jadan?

Međunarodna zajednica koja je, lafo, nemoćna da mijenja? Ma kakvi! Njima je bitno samo da se ne puca, jer ko će se poslije yebavat s izbjeglicama... A ovdje fino... hem zarađuju, hem eksploatišu...

Vladajuće stranke? Pogledaj pod "Međunarodna zajednica"...

Mi koji sve to trpimo? Heh-heh...
Fair Life

#2 Re: Kud ćeš dalje kad su i stranci došli "tobe"...

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:...Međunarodna zajednica koja je, lafo, nemoćna da mijenja? Ma kakvi! Njima je bitno samo da se ne puca, jer ko će se poslije yebavat s izbjeglicama... A ovdje fino... hem zarađuju, hem eksploatišu...
Nekad se govorilo: "Ko nece brata za brata, hoce tudjina za gospodara..."

Da li to jos vrijedi... ne znam.
Edit

Post by Edit »

"Ko nece brata za brata, hoce tudjina za gospodara..."
Kako zestoko to danas zvuci...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ponekad se zapitam šalju li oni nama svoje političare iz "zonske lige", ili stvarno dolaze oni koji "imaju fakultet"... :?
Fair Life

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:Ponekad se zapitam šalju li oni nama svoje političare iz "zonske lige", ili stvarno dolaze oni koji "imaju fakultet"... :?
Da li u ovom slucaju fakultet uopste nesto znaci ? Osvrni se na fakultetski obrazovane politicare na nasim prostorima...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Fair Life wrote:
kub lajkan wrote:Ponekad se zapitam šalju li oni nama svoje političare iz "zonske lige", ili stvarno dolaze oni koji "imaju fakultet"... :?
Da li u ovom slucaju fakultet uopste nesto znaci ? Osvrni se na fakultetski obrazovane politicare na nasim prostorima...
Ma Fair, bilo je s ironijom... onima koji stvarno misle da je to bitno...
Post Reply