Kucni video nadzor
-
A&M
#1 Kucni video nadzor
Vidio sam da ima ova tema ali nema dva -tri posta samo , pa me zanima imam finu sredjenu kucicu s puno skupih stvari i sada trebao bi da postavim dvije kamere i to ono okrugle crne nadam se da znate na koje ciljam i da ih povezem na svoj laptop..sada koji mi program preporucujete da nadgledam te dvije kamere i kako uopce sve to da povezem, naravno ono da upalim laptop i vidim...po mogucnosti da te kamere i snimaju pa da se mogu pregledati snimci
ili ako vi imate neki bolji prijedlog , ideju jer ne daje mi se puno love za to..jednostavno nesto dobro i korisno sto funkcionise a da nije preskupo (mislim da nije preko 300 KM )
valjda neko ima iskustva s tim

- moa
#2 Re: Kucni video nadzor
Ako trazis kvalitet, da mozes vratiti snimak i jos da se razvuce instalacija za 300 KM ne mozes puno dobiti ali eto obrati se firmi http://www.esig.ba.
Znam da oni rade rjesenja da mozes gledati preko (internata) iphone, symbian, android, blackberry, preko PC, odakle god hoces.
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... r#p7518443
Znam da oni rade rjesenja da mozes gledati preko (internata) iphone, symbian, android, blackberry, preko PC, odakle god hoces.
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... r#p7518443
-
A&M
#3 Re: Kucni video nadzor
Ja sam konto nekako da ja to sam uradim sve , ali izgleda da to nije moguce ,, sta mislis koliko traze ovi xd ?
- Aleluja
#4 Re: Kucni video nadzor
još samo napiši adresu svoje fino sređene kućice sa skupim stvarčicama da te opelješe... 
-
emko1234
#5 Re: Kucni video nadzor
imas fino sredjenu kucicu i trazis savjet na forumu oko video nadzora?
zanimljivo. postoje ljudi kojim je to zanimanje i koji su profi u svom poslu. ne znam jesi li razmisljao o njima.
imam video nadzor kuci koji nema veze sa mnom al preko linka i interneta sa sifrom mogu pristupit serveru na kojem se snimke nalaze, s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. mogu to uradit s telefona cak, imam cak opciju live streaminga da u real time.u gledam sta se desava.
a za te amateske pokusaje video nadzora pogledaj na youtubu kako spojit i skopcat sve stvari. ugl ne bih se peglao i zamarao s tim na tvom mjestu jer bez obzira na informaticko znanje neces znati spojit sve kako treba. uzet ces pogresne kamere s malom rezolucijom i ako dodje do neceg neces imat fajde od toga.
zanimljivo. postoje ljudi kojim je to zanimanje i koji su profi u svom poslu. ne znam jesi li razmisljao o njima.
imam video nadzor kuci koji nema veze sa mnom al preko linka i interneta sa sifrom mogu pristupit serveru na kojem se snimke nalaze, s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. mogu to uradit s telefona cak, imam cak opciju live streaminga da u real time.u gledam sta se desava.
a za te amateske pokusaje video nadzora pogledaj na youtubu kako spojit i skopcat sve stvari. ugl ne bih se peglao i zamarao s tim na tvom mjestu jer bez obzira na informaticko znanje neces znati spojit sve kako treba. uzet ces pogresne kamere s malom rezolucijom i ako dodje do neceg neces imat fajde od toga.
-
A&M
#6 Re: Kucni video nadzor
Upravu si brate , u ponedeljak zovem firmu i neka srede to ! Hvala ti !emko1234 wrote:imas fino sredjenu kucicu i trazis savjet na forumu oko video nadzora?
- moa
#7 Re: Kucni video nadzor
Vala bas, fino nazoves ljude dogovoris sa njima sta ti treba oni ti naprave pametno rjesenje i to je to.
Meni su ovi gore radili vikendicu i fino preko mobitela ili od kuce na laptopu zraknem sta se desava.
Meni su ovi gore radili vikendicu i fino preko mobitela ili od kuce na laptopu zraknem sta se desava.
- Jolpaz
- moa
#9 Re: Kucni video nadzor
Policija nista ne preduzima i svi smo svjedoci tome, a kad lopov vidi kameru zaobilazi u luku takve objekte. To sto ti nevjerujes nikome to je tvoj problem, a ako mislis da se neko ovdje reklamira varas se ali to je opet do tebe hoces li vjerovati i neces.Jolpaz wrote:Jel zelis uzivo da gledas lopove dok ti iznose stvari ili ?
Vjerovatno planiras da provodis 24 sata i gledas da se neko ne usunja u lijepu kučicu![]()
Tema je isto kao one ofirne reklame Ismeta Hore, samo u modernijem folu...
-
emko1234
#10 Re: Kucni video nadzor
ocigledno nisi upucen, al imas more primjera koliko prisutnost video nadzora pisholoski djeluje na lopove. al ne na prave, nego na ove kokosare koji obijaju kuce radi 500 maraka i lcd monitora. takve video nadzor bio pravi, il samo stajao ko ukras, odbija na kilometar. pravog lopova nista nece odbit ako se namjerio, al opet pravi lopovi ne udaraju po "maloj raji". tako da ti je opaska totalno nepotrebna bila.Jolpaz wrote:Jel zelis uzivo da gledas lopove dok ti iznose stvari ili ?
Vjerovatno planiras da provodis 24 sata i gledas da se neko ne usunja u lijepu kučicu![]()
Tema je isto kao one ofirne reklame Ismeta Hore, samo u modernijem folu...
uzivaj.
-
A&M
#11 Re: Kucni video nadzor
Kontaktirao sam ljude i imamo kao neki manji dogovor iako je to sve preko email-a..1200 KM 
-
emko1234
#12 Re: Kucni video nadzor
eto rijesen problem.A&M wrote:Kontaktirao sam ljude i imamo kao neki manji dogovor iako je to sve preko email-a..1200 KM
- Jolpaz
-
A&M
#14 Re: Kucni video nadzor
Nisam dao lovu samo da mi stave 2 kamere nego ima dodataka puuno..ima 5 kamera koje snimaju dan noc u boji i plus alarm koji objavluje na 6 mobitela kad se desi neki belaj i mogucnost gledanja preko PC ili nekog boljeg mobaJolpaz wrote:Drug, ne ljuti se... nisam mislio ništa loše...video nadzor više nije nikakva preventiva, klošar stavi kačket spusti glavu i nema lica, a fantomku da ne spominjem.A&M wrote:Kontaktirao sam ljude i imamo kao neki manji dogovor iako je to sve preko email-a..1200 KM
Mislim da ti je alarm bolje rješenje za te stvari sa dojavom i izlaskom intervencije.
Obzirom da nisam upućen, za te pare možeš dobiti četverokanalni DVR, sa 4 kamere dan / noć u boji minimum 580 TVL.
Nemoj da te uzimaju
Naravno uz opciju da gledas sa udaljene lokacije u real time.
Pozdrav...
-
sabanss
#15 Re: Kucni video nadzor
Pa nije moro 1200 izletit' za plasenje kokosara. "Laznjak" kamera je 20 KM, 3 takve 60 KMemko1234 wrote: ocigledno nisi upucen, al imas more primjera koliko prisutnost video nadzora pisholoski djeluje na lopove. al ne na prave, nego na ove kokosare koji obijaju kuce radi 500 maraka i lcd monitora. takve video nadzor bio pravi, il samo stajao ko ukras, odbija na kilometar. pravog lopova nista nece odbit ako se namjerio, al opet pravi lopovi ne udaraju po "maloj raji". tako da ti je opaska totalno nepotrebna bila.
uzivaj.
-
FMUP
#16 Re: Kucni video nadzor
A da se ne baviš nekim ilegalnim aktivnostima pa ti treba nadzor.
pratim..
pratim..
-
A&M
#17 Re: Kucni video nadzor
U nasoj drzavi se sve radi tako da i ta opcija nije iskljucenaFMUP wrote:A da se ne baviš nekim ilegalnim aktivnostima pa ti treba nadzor.
pratim..
-
Mentha_Piperita
#18 Re: Kucni video nadzor
Ima li neko dobar prijedlog jedne kamere koja prati samo ulaz u kuću? Ne treba mi ništa komplikovano da idem preko preporučene firme... Hvala.
-
Rob_Atl
#19 Re: Kucni video nadzor
Ne znam ima li kod nas dole ova stvar, ali ovo je najjace nesto na marketu trenutno. Video nadzor ispred ulaznih vrata, a usput ti i posalje notifikaciju ako ti se neko priblizi ulaznim vratima tako da mozes vidjeti uvijek ko je bilo gdje da se nalazis.Mentha_Piperita wrote:Ima li neko dobar prijedlog jedne kamere koja prati samo ulaz u kuću? Ne treba mi ništa komplikovano da idem preko preporučene firme... Hvala.
Video DoorBell
https://shop.ring.com
- ovo_malo_duse
#20 Re: Kucni video nadzor
Ja sam svasta nesto polusavao. Najbolje a i naj jeftinije do cega sam dosao je kamera za lov na baterije sa SIM karticom za telefon. Kamera je na baterije i inaktivna je dok neko ili nesto ne naidze moze do 2 mjeseca. Lako se postavi i kamuflira i lako instalira a reakcija je u roku 10 sekundi poslje sliku na telefon ili kraci video. Mize do 5 slika koje slika u intervalu do 10 sekundi. Ima IC I super slika i po noci.
Najvaznije je da to sto odmah dobijes MMS i vidis ko se vrti oko kuce i koje su mu namjere.
Najvaznije je da to sto odmah dobijes MMS i vidis ko se vrti oko kuce i koje su mu namjere.
-
ST11
#21 Re: Kucni video nadzor
Cijelu kucu imam pokrivenu ovim IP kamerama https://www.aliexpress.com/item/NEO-COO ... 0.0.rEyOsY
Ne mogu vidjeti kakva je cijena za BiH, mene u SLO dodje sve ukupno 14,89€
Kontrolisem ih preko mobilnog telefona sa bilo koje strane svijeta, treba mi jedino dostupnost WiFija ili mobilnog interneta, kamere imaju nightvision, motion control, zbivanja u svom radiusu snimaju non stop na SD karticu (na 32GB oko 14 dana), kada imam ukljucen alarm, sliku "smetnje" salje na moj mail.

Slika alarma vanjske kamere od juce u trenutku, kada je zabeljezila pad snijega s krova garaze (sat je jos podesen na kineskog, ali vidim na mailu tacno vrijeme alarma, pa ne marim zbog te sitnice).
Ne mogu vidjeti kakva je cijena za BiH, mene u SLO dodje sve ukupno 14,89€
Kontrolisem ih preko mobilnog telefona sa bilo koje strane svijeta, treba mi jedino dostupnost WiFija ili mobilnog interneta, kamere imaju nightvision, motion control, zbivanja u svom radiusu snimaju non stop na SD karticu (na 32GB oko 14 dana), kada imam ukljucen alarm, sliku "smetnje" salje na moj mail.

Slika alarma vanjske kamere od juce u trenutku, kada je zabeljezila pad snijega s krova garaze (sat je jos podesen na kineskog, ali vidim na mailu tacno vrijeme alarma, pa ne marim zbog te sitnice).