Pozdrav,
dugo sam razmišljo gdje da postavim ovu temu, naime radi se o građeviskim radovima, preciznije o radovima hidro izolacije ploče. Pa me zanima ako neko ima neko iskustvo ili neki majstor da mi predloži neko dobro hidro izolaciono sredstvo, da je jednostavno za uraditi.
Naime, trenutno na ovom objektu postoji zavarena lepenka i sad je ona propustila vodu kad su dugotrajnije kiše, pa me zanima da li je treba ukloniti ili da li se može nanijeti neko sredstvo preko ove lepenke. Mislim da se radi o poroznom betonu i materijalu od koje je ploča napravljena, pa me zanima imali neko riješenje za ovu situaciju.
Dakle zanima me neki savjet kako to riješti, da li ima neki hidro izolacioni proizvod i otprilike koliko to košta na našem tržištu i koliko je količinski, meni bi trebalo za 60 m2.
Unaprijed Hvala!!!
Kućni radovi- Potreban Savjet- Hidroizolacija Ploče
-
samonikli
-
zelenashica
#2 Re: Kućni radovi- Potreban Savjet- Hidroizolacija Ploče
Postoji vodonepropusni premaz TEKADOM,to je u biti tekuća masa za popravljanje pukotina i ostalih hajde da kažem površina koje propuštaju vodu,vlagu....jako lako se nanosi običnom četkicom,ono u biti ovisi od stanja podloge nekad je potrebno nanijeti i dva i više slojeva,mada za neke blaže situacije je i jedan dovoljan.E sad znam da je pogodan za sve podloge,pa vjerovatno i za lepenku,te da nije problem ni po kiši ga koristit.Ja sam imala priliku ga koristiti za terase i jako je dobar i efikasan.Sad koliko ga ti treba ovisi od stanja u kome se nalazi tvoja podloga,lepenka....mada od 1do 1.5l po m2 je moja slobodna procjena.
Sad gdje ga ima nabaviti ne znam ali zamjenu koja isto tako nije loša moja firma je nabavljala u VALPAINTU-Sarajevo...mogu ti u ponedjeljak nabaviti broj telefona ili nazovi informacije pa vidi....mislim da se kod njih to čudo zove ISOLPAINT,ali kažem to je samo zamjena(koja nije baš istog kvaliteta,više je namijenjena za samo vlagu) ...ja sam ipak pristalica TEKADOM-a
cijenu ne znam,jbg ja ne vidim te račune
Nadam se da sam bar malo pomogla....
Sad gdje ga ima nabaviti ne znam ali zamjenu koja isto tako nije loša moja firma je nabavljala u VALPAINTU-Sarajevo...mogu ti u ponedjeljak nabaviti broj telefona ili nazovi informacije pa vidi....mislim da se kod njih to čudo zove ISOLPAINT,ali kažem to je samo zamjena(koja nije baš istog kvaliteta,više je namijenjena za samo vlagu) ...ja sam ipak pristalica TEKADOM-a
Nadam se da sam bar malo pomogla....
Last edited by zelenashica on 24/10/2009 20:15, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#3 Re: Kućni radovi- Potreban Savjet- Hidroizolacija Ploče
ups...forum malo poludio pa duplira 
- Maraschino
#4 Re: Kućni radovi- Potreban Savjet- Hidroizolacija Ploče
kompleksan problem cim se radi o izolacijama...samonikli wrote:Pozdrav,
dugo sam razmišljo gdje da postavim ovu temu, naime radi se o građeviskim radovima, preciznije o radovima hidro izolacije ploče. Pa me zanima ako neko ima neko iskustvo ili neki majstor da mi predloži neko dobro hidro izolaciono sredstvo, da je jednostavno za uraditi.
Naime, trenutno na ovom objektu postoji zavarena lepenka i sad je ona propustila vodu kad su dugotrajnije kiše, pa me zanima da li je treba ukloniti ili da li se može nanijeti neko sredstvo preko ove lepenke. Mislim da se radi o poroznom betonu i materijalu od koje je ploča napravljena, pa me zanima imali neko riješenje za ovu situaciju.
Dakle zanima me neki savjet kako to riješti, da li ima neki hidro izolacioni proizvod i otprilike koliko to košta na našem tržištu i koliko je količinski, meni bi trebalo za 60 m2.
Unaprijed Hvala!!!
Sve sto uradis povrsinski je odgadjanje rjesavanja glavnog problema a to je jedna dobra ploca sa dobrom hidro-izolacijiom ili nekim drugim pokrovom. Kao i sto sam kazes, beton je porozan. Dobra marka betona a jos ako je vibriran, moze da sprijeci prodor vode. Sve zavisi u kakvoj si finansijskoj situaciji. Moras da se odlucis da li problem rjesavas privremeno ili trajno. Privremeno, mozes probati sa Tekadolom http://www.tkk.si/sr/filelib/zgibanke/p ... scg_vr.pdf kao sto ti predlaze nasa colegica
Najbolje rjesenje ako si u mogucnosti, sve to skinuti, uraditi jedan novi sloj betona min.5 cm sa tankom mrezom a posle odluci se ili ravni krov ili kosi.
Kod ravnih krovova najbolje je napraviti ''bazen'' sa atikom okolo a ostaviti slivnik za odvod vode.