Nisi mogao naći ništa osim grešaka u kucanju? To ti je loš sarkazam, ali je ipak nešto. Keep trying.Idemedosumom wrote:Aha, sada shvatam. Kao kad' bih ja tebi rekao da si jako pismen? Hvala na pojašnjenjumalocvijece wrote:Na možemo ni prepoznati kas to što si ti napisao i nije sarkazam nego klasično podj**avanje.Idemedosumom wrote:Pa moram vas malo trolovati, kad' ne umijete sarkazam prepoznati, ni uz pomoćsmajlića.
Sarkazam je kad ja kažem da ti je super post i da si ispao cool.
Kucni porod - registracija djeteta
Moderator: anex
-
malocvijece
#76 Re: Kucni porod - registracija djeteta
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#77 Re: Kucni porod - registracija djeteta
dr.gog wrote:Kratko i jasno, bez obzira na to što si pokrenuo temu sa zahtjevom da se "ne piše za i protiv". Gospodine, ovo je forum a ne savjet po narudžbi.
Ja sam zdravstveni radnik,a imao sam dva puta priliku prisustvovati porođaju žene, u ratu, u kućnim uvjetima. Sve je prošlo dobro.
Da skratim, prošlo je dobro , jer se znalo šta i kako, i jer su bila dva profesionalca uz te žene.
Dalje, neću biti obziran pa ti kažem: Manite se tog fanatizma i ograničenosti koliko god vas neko ubjeđivao, ili to sama žena tražila.
Nije majka vlasnik života djeteta, niti ti imaš pravo da je podupireš u nerazumnosti kao otac istoga. Šta vam je?
Poznajem vjerske propise vrlo dobro, pa ću ti nakon ovih težih riječi reći ono što ti treba: Otiđi na Ginekologiju i fino ljudski dogovori postupak u skladu sa uvjerenjima koje imate (a znam detaljno o čemu se radi).
Nema elementarne logike da ti porađaš ženu u kući iz bilo kojeg razloga, ukoliko nije vrijeme katastrofe ili viša sila u pitanju(blokada komunikacija). Ginekologija ima dovoljno ženskog osoblja da udovolji vašoj potrebi za diskrecijom i mirom, samo trebate na vrijeme dogovoriti sve.
Ne pravite cirkus te prirode u 2018. godini.
Ja bih te lično tako savjetovao, a ako bih službeno došao u dodir sa vama, vjeruj mi da bih vas prijavio za teško ugrožavanje života djeteta, i tebe i ženu, i one koje bih zatekao kako glume babice, čak i Hitnu pomoć ako bi vam popustila. Osim ako ne prođeš akušersku obuku, čega se očito nisi sjetio prije čitanja uputa o očuvanju ahlaka i obraza.
Upamti, pošto radim na zdravstvenoj kariki lanca koja pokazuje smrt i život, ne igraj se sa životom žene i djeteta. Pukne li krvni sud ili se desi nešto od onih rijetkih komplikacija, ostaćeš samohrani otac. Dakle, mani se pitanja o prijavku rođenja , otiđi na GAK ili u Opću bolnicu i završi stvar za 15 minuta.
Sve najbolje.
@francuz, nastavi se zajebavati sa ovakvim stvarima i dobićeš ban.