kućna dostava

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Duhovni Vođa

#1 kućna dostava

Post by Duhovni Vođa »

može li mi neko objasniti zašto u sarajevu kućna dostava hrane ne radi po principu "donosimo na kućna vrata"

gdje god sam bio u stranim zemljama, sasvim je normalno da dodje momak na vrata, udje u haustor, popne se na sprat, pozvoni i donese hranu....

mislim, ja sad ako moram ovako u gaćama da se oblačim i silazim dole ispred zgrade, onda sam mogao otići i vani pojesti to....
:roll:

ima li i jedna kućna dostava hrane u sarajevu da će mi donijeti to na sprat (bez da hraknu u pizzu)?
The 51st State

#2 Re: kućna dostava

Post by The 51st State »

Duhovni Vođa wrote:može li mi neko objasniti zašto u sarajevu kućna dostava hrane ne radi po principu "donosimo na kućna vrata"

gdje god sam bio u stranim zemljama, sasvim je normalno da dodje momak na vrata, udje u haustor, popne se na sprat, pozvoni i donese hranu....

mislim, ja sad ako moram ovako u gaćama da se oblačim i silazim dole ispred zgrade, onda sam mogao otići i vani pojesti to....
:roll:

ima li i jedna kućna dostava hrane u sarajevu da će mi donijeti to na sprat (bez da hraknu u pizzu)?
picerija dino, koliko znam samo oni :sad: .
Envy

#3 Re: kućna dostava

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:10, edited 1 time in total.
Duhovni Vođa

#4 Re: kućna dostava

Post by Duhovni Vođa »

Envy wrote:Pa zar se ne popone, na sprat ako vec vrsi dostavu... :shock: Onda to nije dostava,bas tako kako kazes,...ako ces ti silaziti po vec naruceno...
pa to ti je najnormalnija pojava u sarajevu. jos namrgođen lik što kasnim :D
Envy

#5 Re: kućna dostava

Post by Envy »

..
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:09, edited 1 time in total.
Tikvica

#6 Re: kućna dostava

Post by Tikvica »

Momci iz Havane sa Malte svaki put sa osmijehom donesu na vrata. Dobra hrana, ok cijene i svaki put im damo baksis.
samo malo

#7 Re: kućna dostava

Post by samo malo »

Ja volim Mahirovu pizzu, ali nikada ne narucujem , zbog te politike "ne penjo se ja tebi gore na sprat".

Zato zovnem Caspera, on se popenje. Ili tu moja lokalna buregdzinica, tip dodje na vrata, nije daleko ali imaju dostavu pa kad mi nije zgodno usput kupiti kod njih, narucim.

Ne narucujem od onih kojima moras sici pred zgradu da uzmes narudzbu. Uostalom, sto cijeli komsiluk mora znati sta cu ja rucati danas :D
Duhovni Vođa

#8 Re: kućna dostava

Post by Duhovni Vođa »

Tikvica wrote:Momci iz Havane sa Malte svaki put sa osmijehom donesu na vrata. Dobra hrana, ok cijene i svaki put im damo baksis.
baksis nije problem, samo daj malo keza bolan, malo šarma, a ne ko čoban :roll:

i ne puši mi bolan u kolima nad mojom hranom :roll:

i imaj sitno jebem li ga, prodaješ nešto ljudima, moraš imat sitno (svakako ću tebi dati taj kusur) ali imaj sitno brate dragi, nemoj da ja moram ići razmjenjivat

em se obučem, em siđem, em moram otić da razmijenim pare, pa montevideo bog te video, gdje je onaj dio tvog posla koji se zove USLUGA - ispade ja tebe služim.... ccccc
Envy

#9 Re: kućna dostava

Post by Envy »

....
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:09, edited 1 time in total.
because_of_you

#10 Re: kućna dostava

Post by because_of_you »

Ma koliko nama bilo bezze silaziti sa xy sprata, ima logike njihovo nedolaženje na vrata.

Ipak je ovo Sarajevo, a svi znamo čega sve ima u crnoj kronici, i čega nam ne fali.

Šta mislite, dođe momak na vrata, dočekaju ga dvojica 100kilaša, nadrogiranih, pijanih, prebiju ga za ono crkavice što nosi sa sobom od keša... Ili pak neko mu po dogovoru sa naručiocima hrane mazne auto dok on donosi hranu na ulaz, pogotovo u večernjim satima.. Ovako, kad je ispred zgrade, možda je malko sigurniji od nedajBože situacija...

Ne radim u dostavi, ali mislim da je ovo razlog kod većine :D
Envy

#11 Re: kućna dostava

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:08, edited 1 time in total.
samo malo

#12 Re: kućna dostava

Post by samo malo »

Envy wrote:
samo malo wrote:Ja volim Mahirovu pizzu, ali nikada ne narucujem , zbog te politike "ne penjo se ja tebi gore na sprat".

Zato zovnem Caspera, on se popenje. Ili tu moja lokalna buregdzinica, tip dodje na vrata, nije daleko ali imaju dostavu pa kad mi nije zgodno usput kupiti kod njih, narucim.

Ne narucujem od onih kojima moras sici pred zgradu da uzmes narudzbu. Uostalom, sto cijeli komsiluk mora znati sta cu ja rucati danas :D
Znas da komsiluk i onako vidi,kad se neko auto zaustavi ,to je obavezno i nezaobilazno... :D a i kad se sta iznosi... :lol:

Sve se zna htijeo ti to ili ne...
Image
Dobro, vide njega i sta on nosi, ali ne vide kome nosi, tj ne vide mene kako cekam :D
Alkos

#13 Re: kućna dostava

Post by Alkos »

Pizzeria Ragazzi!
Urban B.

#14 Re: kućna dostava

Post by Urban B. »

because_of_you wrote:Ma koliko nama bilo bezze silaziti sa xy sprata, ima logike njihovo nedolaženje na vrata.

Ipak je ovo Sarajevo, a svi znamo čega sve ima u crnoj kronici, i čega nam ne fali.

Šta mislite, dođe momak na vrata, dočekaju ga dvojica 100kilaša, nadrogiranih, pijanih, prebiju ga za ono crkavice što nosi sa sobom od keša... Ili pak neko mu po dogovoru sa naručiocima hrane mazne auto dok on donosi hranu na ulaz, pogotovo u večernjim satima.. Ovako, kad je ispred zgrade, možda je malko sigurniji od nedajBože situacija...

Ne radim u dostavi, ali mislim da je ovo razlog kod većine :D

ja ipak mislim da je to samo do njihove ljenosti jer jednostavno ne zele da se peglaju,ne zele da se penju i dolaze tebi na vrata jer ovo opisano se moze desiti i ispred zgrade a mi i ne mozemo biti robovi toga "hocel mi se nesto desit" jer kad bi tako razmisljao ja licno nigdje iz kuce ne bi izasao!

Kao sto vec gore neko napisa momci iz Havane uvijek dodju na vrata bez problema,fini kulturni,nema nikad problema oko vracanja kusura!Ugl oni imaju odlicnu uslugu a i hrana im je dobra pravo! :D
minjonja

#15 Re: kućna dostava

Post by minjonja »

dino pizzeria meni uvijek na vrata donosi.

kako su mi legli ustipci i kajmak neki dan.... :D
Mr. Brightside

#16 Re: kućna dostava

Post by Mr. Brightside »

Nazoves i kazes da nemozes sici,nek ti donesu na xy sprat.
shambho

#17 Re: kućna dostava

Post by shambho »

Alkos wrote:Pizzeria Ragazzi!
Potpisujem.. Uvijek na vrata, a izbor jela odlican.. I sto je najbolje, sve im dobro..
Tranquilizer

#18 Re: kućna dostava

Post by Tranquilizer »

armin.i.am wrote:Nazoves i kazes da nemozes sici,nek ti donesu na xy sprat.

:thumbup:
true

#19 Re: kućna dostava

Post by true »

drago mi je za tu pizzeriju nisam znao da iko na vrata donosi
Post Reply