Kucamo na vrata zaboravljenih asova... ili tako nesto

Post Reply
mosor1

#1 Kucamo na vrata zaboravljenih asova... ili tako nesto

Post by mosor1 »

Hej, ovo mi je prva tema na Politici: korak naprijed, ili tri nazad?

U samom pocetku rata u Hrvatskoj, u fazi barikada, kada se JNA jos kolebala izmedu jugoslavenske i srpske opcije, kninskim garnizonom zapovijedao je general Spiro Ninkovic. Imao je dva pukovnika - operativca, koji su cesto zajedno dolazili pred TV kamere u kampanjolama, ili kako se vec ta vozila zovu i onda pregovarali s likovima s obje strane barikada. Ubrzo se dogodila i famozna kijevska intervencija i stvari su se dalje zagovnale na poznati nacin.

E sad, jedan od dvojice pukovnika bio je poslije ozloglaseni general Ratko Mladic. Drugi se zvao Mesud Hasotic. E, ovo me vec dugo vremena zanima: sta se poslije desilo s tim pukovnikom Hasoticem? Na cijoj je strani i kako zavrsio?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Za mesuda nemam pojma :D nikad cuo ;)
ali znam dobro raletovog tjelohranitelja iz tog vakta :D
fin momak ;)
zavrsio je na ovoj strani :)
halo

Post by halo »

Mesud nije htjeo da klanja i pozdravlja selam i Aljo ga nije uzo nije podoban.Ali zato su mu razne mutevelije bez osnovne skole bili komandiri.
I Tudzman i Slobo su svoje sve uzeli samo Aljo pametan zato ako citate najnoviji izvjestaj o broju poginulih najvise ih ima Armija :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Halooooooooooooo...

Uzimao je Alija i te kako uzimao, ali po preporuci Veljka Kadijevica i Aleksandra Vasiljevica.

Na primjer... 1991. godine za zamjenika ministra odbrane (ministar je bio Jerko Doko) po preporuci Veljka Kadijevica Alija je imenovao pukovnika Hazima Begovica, oficira KOS-a sa kninskim iskustvom pod komandom Ratka Mladica.

Jerko Doko je pratio instrukcije iz Zagreba, a Hazimu Begovicu su usmjerenja stizala iz Generalstaba JNA u Beogradu.

Nazdravlje... i zivio!
da pamtis

Post by da pamtis »

Fair Life wrote:Halooooooooooooo...

Uzimao je Alija i te kako uzimao, ali po preporuci Veljka Kadijevica i Aleksandra Vasiljevica.

Na primjer... 1991. godine za zamjenika ministra odbrane (ministar je bio Jerko Doko) po preporuci Veljka Kadijevica Alija je imenovao pukovnika Hazima Begovica, oficira KOS-a sa kninskim iskustvom pod komandom Ratka Mladica.

Jerko Doko je pratio instrukcije iz Zagreba, a Hazimu Begovicu su usmjerenja stizala iz Generalstaba JNA u Beogradu.

Nazdravlje... i zivio!
http://www.domovina.net/tribunal/page_006.php

26.05.1992 B9164 Mladić Ratko Abdić Fikret mp3 BHS Eng

kako ga cova voza......
muha_sa

Post by muha_sa »

Uh,ja mislio da je rijeć o Ceraru,Šurbeku,Stekiću........kad ono o pravim asovima---ima tih asova mnogo -mnogo---malo bi bilo nekoliko otoka GOLIH.
Post Reply