Danas sam igrom slučaja saznao da se iako jako tiho i bez neke pompe u našem gradu odvija akcija za prikupljanje sredstava za kupovinu kuće za djecu sa posebnim potrebama.Nisam do sad imao prilike da se upoznam sa ljudima koji imaju takvu djecu,ali vidim da grad nema sadržaj ni za zdravu djecu,a kamoli za djecu sa posebnim potrebama.Sem onog skromnog novčanog doprinosa od 1 KM. mislio sam da bi bilo dobro da i ovdje kao jedna virtualna zajednica pokušamo našim skromnim donacijama ili na neki drugi način pomoći da se našim mladim sugrađanima omogući šansa za sve one aktivnosti za koje su djelimičnio uskraćeni nedostatkom prostora za druženje i rad.
Sem telefona na koji se pozivom na broj 090/291-016 donira dvije KM (2,-KM) sredstva se mogu donirati i na žiro račun u PROCREDIT BANCI br. 1941030477802113 - "Radosti druženja UG/Bihać,BiH.
Mimo mogućnosti da na ovaj način pomognemo mislim da nebi bila ni loša ideja da se kao forumaši ovog foruma i konkretno iskažemo u ovoj akciji i pokušamo pomoći ovoj djeci jednom humanitarnom akcijom...
kuća za djecu sa posebnim potrebama
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: kuća za djecu sa posebnim potrebama
temu prebacujem na HUM akcije i stavljam ne propusti!
-
Pearl
#3 Re: kuća za djecu sa posebnim potrebama
Udruženje roditelja djece i mladih sa posebnim potrebama „Radost druženja“ Bihać uputilo je poziv svim humanim građanima USK, ali BiH da sudjeluju u akciji prikupljanja sredstva za kupovinu kuće. Akcija se vodi već deset mjeseci i potrebno je prikupiti još 125.000 KM, a kupovinom kuće djeci bi se pružili bolji uvjeti za druženje odnosno socijalizaciju.
Za 28. maj najavljena je i otvorena humanitarna akcija u kojoj će putem broja telefona 090 291 016 učestvovati političari, sportaši, zdravstveni radnici te estradnici umjetnici.
Svi Vi koji se želite pridružiti i donirati dvije KM to možete učiniti već danas putem broja telefona 090 291-016, a oni koji žele donirati veći novčani iznos to mogu učiniti i uplatom na račun 194 103 04778021 13
http://www.stijena.com/index.php?option ... &Itemid=37
Za 28. maj najavljena je i otvorena humanitarna akcija u kojoj će putem broja telefona 090 291 016 učestvovati političari, sportaši, zdravstveni radnici te estradnici umjetnici.
Svi Vi koji se želite pridružiti i donirati dvije KM to možete učiniti već danas putem broja telefona 090 291-016, a oni koji žele donirati veći novčani iznos to mogu učiniti i uplatom na račun 194 103 04778021 13
http://www.stijena.com/index.php?option ... &Itemid=37
- buba
#4 Re: kuća za djecu sa posebnim potrebama
Gdje se kuca pravi? U USK ili?
-
Pearl
#5 Re: kuća za djecu sa posebnim potrebama
da, u USK.. pretpostavljam u Bihacububa wrote:Gdje se kuca pravi? U USK ili?
mislim da je to kuca kao sto imaju udruzenja mjedenica, sumero i slicni... gdje djeca dolaze na posebnu nastavu, radionice, gdje s njima rade psiholozi.. a ne kuca za stanovanje..