Kuća izgorjela do temelja, samo Kur'an ostao netaknut

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
KotromanichII

#1 Kuća izgorjela do temelja, samo Kur'an ostao netaknut

Post by KotromanichII »

Image
Šaban pokazuje Kur'an izvučen iz kuće

Foto: Arhiv

Kuća izgorjela do temelja, samo Kur'an ostao netaknut
Nakon požara u zeničkom selu Radinovići...
26.02.2009. 11:14
U zeničkom selu Radinovići, dvadesetak kilometara od grada, požar je prošle sedmice u potpunosti uništio kuću Šabana Karalića. Šestočlana porodica, ionako slabijeg materijalnog stanja, ostala je bez igdje ičega.

- U potpuno izgorjeloj kući vatre je bio pošteđen samo Kur'an, star više od pedeset godina. Kada se sve smirilo, prišli smo zgarištu i vidjeli da iz hrpe obrušenog i u međuvremenu napadalog snijega, viri Kur'an časni. Nijedan harf nije izgorio, vatra je dotakla samo korice - kaže nam Karalić.

Porodica se skrasila kod Šabanovog brata Ramiza, a prvi im je u pomoć priskočio, nakon što je vijest o požaru objavljena na lokalnim medijima, poslanik Parlamenta FBiH iz Zenice Jasmin Duvnjak.

Autor: A. DŽ.

I ovo je jedan od dokaza da je Kuran od Allaha, jer da papir ostane a cijela kuca izgori, pametnom je ovo pouka

Allah kaze:
9. Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Kuća izgorjela do temelja, samo Kur'an ostao netaknut

Post by dr.gog »

Od srca mi je drago jer se porodici čija je kuća izgorila ,nije ništa dogodilo, te su ,hvala Bogu, živi i zdravi.
Epitop

#3 Re: Kuća izgorjela do temelja, samo Kur'an ostao netaknut

Post by Epitop »

Dupla tema bila je prije 7 dana i zamoliio bih dr gog-a da je od ključ stavi jer je ona prošla dosta bezveznih problema donijela.
Post Reply