Pozdrav
Ko se razumije molio bi da pojasni
Nane ima kucu na selu i zemljiste 1/1 na njeno ime..
Ali kuca je gradjena prije rata i kuca nema papire i nije u katastru.. Ima struja i voda prikljucena..
E sad kako da kuca isto bude upisana u katastar i da se moze prodati? Ko vidi da kuca nema papire ne zanima ga i moze li se prodat ako kuca nema papira?
Kuca i zemlja na selu
-
YouAreMyDestiny
#2 Re: Kuca i zemlja na selu
Kako je na njeno ime, kada nije uplanjena u katastar, pretpostavljam ni u zk? Gdje je na njeno ime, kada nema papire?
-
YouAreMyDestiny
#3 Re: Kuca i zemlja na selu
Treba uraditi legalizaciju. Dakle naknadna urbanistička, građevinska, upotrebna, pa katastar, pa zk.
Neće niko bez papira, naravno. Moguće je, da nije zadržana regulacionim planom.
Neće niko bez papira, naravno. Moguće je, da nije zadržana regulacionim planom.
-
Crni macak
-
Crni macak
- stubrijez
#6 Re: Kuca i zemlja na selu
Raspitaj se u katastru, budu svakih par godina "akcije" legalizacije da uhljebi se rijese problema i posla po kratkom postupku. Rijese i katastar i grunt na lijepe oci. Salu na stranu, raspitaj se u opcini prvo ili jos bolje informativno ako imas nekog bliskom tim krugovima da ti daju info nezvanicno. Nije prije rata ja mislim ni trebala gradjevinska a selu nego naknadno se to rjesavalo pa je zato ostalo dosta neuplanjenih kuca i objekata. Mislim da je izvodljivo relativno lako. Naravno, ako ide u prodaju skontaj se da li ti se to sve isplati vremenski/novcano ili da prodas tako kako jest neka kupac rjesava sve zavisi od cijene...