Ksenoni za maglenjake H11
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#1 Ksenoni za maglenjake H11
Ne nađoh nigdje temu, no nešto kontam da kupim na Pik-u jedan od onih ksenon setova za maglenjake H11. Na netu se može naći masa videa koje kada čovjek pogleda, instalacija seta izgleda smiješno. E sad, blage veze nemam koji set ,koju marku, kod koga kupiti i da li postoji opasnost od potencijalne štete na automobilu. Set mora biti sa dodatkom za canbus ( ako se tako zove ), zahvaljujem!
-
zLatk0
#2 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Kad padne magla ili kisica, bolje je da ih i nemas sa tim ksenonima, nemas koristi apsolutno..
- sorcerer
#4 Re: Ksenoni za maglenjake H11
jel imas sociva u maglenjacima ili ces samo onako stavit da svi koji ti dolaze u susret budu zaslijepljeni kad ih upalis?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Naprotiv ksenoni su se meni dale i o bolje pokazali po kisi nego h7zLatk0 wrote:Kad padne magla ili kisica, bolje je da ih i nemas sa tim ksenonima, nemas koristi apsolutno..
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- basicm
#6 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Mislim da boja xenona nije bas adekvatno rjesenje za maglu, da je bolja "zuca" nijansa iliti manje kelvina.
- sorcerer
#7 Re: Ksenoni za maglenjake H11
basicm wrote:Mislim da boja xenona nije bas adekvatno rjesenje za maglu, da je bolja "zuca" nijansa iliti manje kelvina.
-
preludezalude
#8 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Upravo tako. Sa xenonima ce vidjeti samo bijelu zavjesu.basicm wrote:Mislim da boja xenona nije bas adekvatno rjesenje za maglu, da je bolja "zuca" nijansa iliti manje kelvina.
- golfiista
#9 Re: Ksenoni za maglenjake H11
sorcerer wrote:jel imas sociva u maglenjacima ili ces samo onako stavit da svi koji ti dolaze u susret budu zaslijepljeni kad ih upalis?
nemaju sočiva definitivno, ali s obzirom da su osnovna svjetla ksenoni, žućkasta svjetlost maglenjaka estetski ne djeluje najbolje. Do sada nije bilo potrebe za svjetlima za maglu, ali evo sad će i prve jutarnje magle , a slučajno naletih na vrlo povoljne setove ( oko 100 KM ) , pa rekoh da se raspitam.
- randooom
#10 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Joj boze!golfiista wrote:sorcerer wrote:jel imas sociva u maglenjacima ili ces samo onako stavit da svi koji ti dolaze u susret budu zaslijepljeni kad ih upalis?
nemaju sočiva definitivno, ali s obzirom da su osnovna svjetla ksenoni, žućkasta svjetlost maglenjaka estetski ne djeluje najbolje. Do sada nije bilo potrebe za svjetlima za maglu, ali evo sad će i prve jutarnje magle , a slučajno naletih na vrlo povoljne setove ( oko 100 KM ) , pa rekoh da se raspitam.
Pa jel ti maglenjaci ili ti ga maglenke sluze da vidis vozit po magli, ili da imas quad xenon light show++++ ?
- randooom
#12 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Onda kupi bilo sta, sve jedno je, sve je to "kina" po piku i nijanse su u pitanju... uzmi samo set sa balastima koji imaju "varalice" za canbus, da auto misli da imas normalne sijalice...
samo dobro ggledaj da utrefis boju svjetla tj kelvine, da ne bi bila previse plava ili ljubicasta pa nisi nista postigao... opet ce estetski biti ruzno. Probaj naci 4300K taj svoj set i to je to!
samo dobro ggledaj da utrefis boju svjetla tj kelvine, da ne bi bila previse plava ili ljubicasta pa nisi nista postigao... opet ce estetski biti ruzno. Probaj naci 4300K taj svoj set i to je to!
- drndalo
#13 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Da, kineski ksenoni za 100 KM sa zaradom prodavca su sigurno super stvar... Garant su oni Nijemci prave budale kada placaju BMW-u >800€ za njihove ksenon farove, kad to isto mogu iz Kine dovuc...
Od govana se tesko pravi pita, a da ne ispadne pita-govnara !
- golfiista
#14 Re: Ksenoni za maglenjake H11
drndalo wrote:Da, kineski ksenoni za 100 KM sa zaradom prodavca su sigurno super stvar... Garant su oni Nijemci prave budale kada placaju BMW-u >800€ za njihove ksenon farove, kad to isto mogu iz Kine dovuc...![]()
samo pitam!
- randooom
#15 Re: Ksenoni za maglenjake H11
i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!
- sorcerer
#16 Re: Ksenoni za maglenjake H11
pa bez toga se ne moze ,osnovni ćuningrandooom wrote:i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!
- drndalo
#17 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Za sta ti treba ? Za praviti light-show, ili pokusati imati farove s kojima ces nocu bolje vidjeti...?golfiista wrote:drndalo wrote:Da, kineski ksenoni za 100 KM sa zaradom prodavca su sigurno super stvar... Garant su oni Nijemci prave budale kada placaju BMW-u >800€ za njihove ksenon farove, kad to isto mogu iz Kine dovuc...![]()
samo pitam!
-
zLatk0
#18 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Ako vec hoces samo radi izgleda, onda uzmi obicne LED H11 sijalice preko eBaya i stavi. Ne bacaju svakako predaleko, ali stilski ce ti se slagati i nece toliko bljestati drugima kao sa ksenonima tim..
- golfiista
#19 Re: Ksenoni za maglenjake H11
randooom wrote:i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!
Nije, u najmanju ruku, pristojno o nečemu diskutovati, a pri tome nemati blage veze o čemu diskutuješ. S obzirom da, evidentno, sa temom nemaš iskustva, zamolio bi da se držiš lopate i motike, jer se o ukusima ne raspravlja.
- golfiista
#20 Re: Ksenoni za maglenjake H11
i to je opcija, možda ponajbolja. Ipak se nije igrati sa ovim sumnjivim proizvodima.zLatk0 wrote:Ako vec hoces samo radi izgleda, onda uzmi obicne LED H11 sijalice preko eBaya i stavi. Ne bacaju svakako predaleko, ali stilski ce ti se slagati i nece toliko bljestati drugima kao sa ksenonima tim..
- randooom
#21 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Kako ti znas s cim ja imam iskustvagolfiista wrote:randooom wrote:i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!
Nije, u najmanju ruku, pristojno o nečemu diskutovati, a pri tome nemati blage veze o čemu diskutuješ. S obzirom da, evidentno, sa temom nemaš iskustva, zamolio bi da se držiš lopate i motike, jer se o ukusima ne raspravlja.
- sorcerer
#22 Re: Ksenoni za maglenjake H11
naravno da se raspravlja ,vise ukusa postoji samo u hrani,a sto se tice ''napucavanja''auta postoji ukus i neukus ili čir na ukusugolfiista wrote: jer se o ukusima ne raspravlja.
- golfiista
#23 Re: Ksenoni za maglenjake H11
sorcerer wrote:naravno da se raspravlja ,vise ukusa postoji samo u hrani,a sto se tice ''napucavanja''auta postoji ukus i neukus ili čir na ukusugolfiista wrote: jer se o ukusima ne raspravlja.obicno je ovo drugo....
haj se malo saberi, pa reci o čemu pričaš.
Ne znam sa čime imaš iskustva, ali vidim sa čime nemaš, te tek ovlaš bačenim pogledom na tvoje odgovore i neuspjeli, svršeni pokušaj duhovitosti, zaključujem da si neukusan onoliko koliko motika i lopata imaju veze sa, upravo, ovom temom.randooom wrote:Kako ti znas s cim ja imam iskustvagolfiista wrote:randooom wrote:i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!
Nije, u najmanju ruku, pristojno o nečemu diskutovati, a pri tome nemati blage veze o čemu diskutuješ. S obzirom da, evidentno, sa temom nemaš iskustva, zamolio bi da se držiš lopate i motike, jer se o ukusima ne raspravlja.i kakve veze motika i lopata, a ukusi posebno imaju sa ovom temom?
Haj ne balite mi temu, očekujem smislen i adekvatan odgovor.
- randooom
#24 Re: Ksenoni za maglenjake H11
pa ne mozes ni ocekivat smislen odgovor na besmislenu stvar!
Radi se o tome da ja, kad se vozim sa svojom djecom u autu, naletim na takvog pilota kao sto si ti sa quad xenon lights show-om i on me zaslijepi i direktno ugrozava moj zivot i zivot moje djece!
Jel sad kontas!
Sigurnost u saobracaju mozda? Ha?
aj zdravo i nadam se da mi nikad u susret neces doci sa tim space shuttle-om!
Radi se o tome da ja, kad se vozim sa svojom djecom u autu, naletim na takvog pilota kao sto si ti sa quad xenon lights show-om i on me zaslijepi i direktno ugrozava moj zivot i zivot moje djece!
Jel sad kontas!
Sigurnost u saobracaju mozda? Ha?
aj zdravo i nadam se da mi nikad u susret neces doci sa tim space shuttle-om!
- golfiista
#25 Re: Ksenoni za maglenjake H11
Govorim o ovome,:

razlika je primjetna

i mnogo bolje izgleda

O kakvom ti narušavanju sigurnosti govoriš? jbt, pa za tebe nisu ni spomenuta motika, a ni lopata.

razlika je primjetna

i mnogo bolje izgleda

O kakvom ti narušavanju sigurnosti govoriš? jbt, pa za tebe nisu ni spomenuta motika, a ni lopata.