Ksenoni za maglenjake H11

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

golfiista

#1 Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

Ne nađoh nigdje temu, no nešto kontam da kupim na Pik-u jedan od onih ksenon setova za maglenjake H11. Na netu se može naći masa videa koje kada čovjek pogleda, instalacija seta izgleda smiješno. E sad, blage veze nemam koji set ,koju marku, kod koga kupiti i da li postoji opasnost od potencijalne štete na automobilu. Set mora biti sa dodatkom za canbus ( ako se tako zove ), zahvaljujem!
zLatk0

#2 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by zLatk0 »

Kad padne magla ili kisica, bolje je da ih i nemas sa tim ksenonima, nemas koristi apsolutno..
golfiista

#3 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

Zasto?
sorcerer

#4 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by sorcerer »

jel imas sociva u maglenjacima ili ces samo onako stavit da svi koji ti dolaze u susret budu zaslijepljeni kad ih upalis?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by un1ted »

zLatk0 wrote:Kad padne magla ili kisica, bolje je da ih i nemas sa tim ksenonima, nemas koristi apsolutno..
Naprotiv ksenoni su se meni dale i o bolje pokazali po kisi nego h7

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
basicm

#6 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by basicm »

Mislim da boja xenona nije bas adekvatno rjesenje za maglu, da je bolja "zuca" nijansa iliti manje kelvina.
sorcerer

#7 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by sorcerer »

basicm wrote:Mislim da boja xenona nije bas adekvatno rjesenje za maglu, da je bolja "zuca" nijansa iliti manje kelvina.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
preludezalude

#8 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by preludezalude »

basicm wrote:Mislim da boja xenona nije bas adekvatno rjesenje za maglu, da je bolja "zuca" nijansa iliti manje kelvina.
Upravo tako. Sa xenonima ce vidjeti samo bijelu zavjesu.
golfiista

#9 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

sorcerer wrote:jel imas sociva u maglenjacima ili ces samo onako stavit da svi koji ti dolaze u susret budu zaslijepljeni kad ih upalis?

nemaju sočiva definitivno, ali s obzirom da su osnovna svjetla ksenoni, žućkasta svjetlost maglenjaka estetski ne djeluje najbolje. Do sada nije bilo potrebe za svjetlima za maglu, ali evo sad će i prve jutarnje magle , a slučajno naletih na vrlo povoljne setove ( oko 100 KM ) , pa rekoh da se raspitam.
randooom

#10 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by randooom »

golfiista wrote:
sorcerer wrote:jel imas sociva u maglenjacima ili ces samo onako stavit da svi koji ti dolaze u susret budu zaslijepljeni kad ih upalis?

nemaju sočiva definitivno, ali s obzirom da su osnovna svjetla ksenoni, žućkasta svjetlost maglenjaka estetski ne djeluje najbolje. Do sada nije bilo potrebe za svjetlima za maglu, ali evo sad će i prve jutarnje magle , a slučajno naletih na vrlo povoljne setove ( oko 100 KM ) , pa rekoh da se raspitam.
Joj boze!
Pa jel ti maglenjaci ili ti ga maglenke sluze da vidis vozit po magli, ili da imas quad xenon light show++++ ?
golfiista

#11 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

to drugo.
randooom

#12 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by randooom »

Onda kupi bilo sta, sve jedno je, sve je to "kina" po piku i nijanse su u pitanju... uzmi samo set sa balastima koji imaju "varalice" za canbus, da auto misli da imas normalne sijalice...
samo dobro ggledaj da utrefis boju svjetla tj kelvine, da ne bi bila previse plava ili ljubicasta pa nisi nista postigao... opet ce estetski biti ruzno. Probaj naci 4300K taj svoj set i to je to!
drndalo

#13 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by drndalo »

Da, kineski ksenoni za 100 KM sa zaradom prodavca su sigurno super stvar... Garant su oni Nijemci prave budale kada placaju BMW-u >800€ za njihove ksenon farove, kad to isto mogu iz Kine dovuc... :-)

Od govana se tesko pravi pita, a da ne ispadne pita-govnara !
golfiista

#14 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

drndalo wrote:Da, kineski ksenoni za 100 KM sa zaradom prodavca su sigurno super stvar... Garant su oni Nijemci prave budale kada placaju BMW-u >800€ za njihove ksenon farove, kad to isto mogu iz Kine dovuc... :-)

samo pitam!
randooom

#15 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by randooom »

i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!
sorcerer

#16 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by sorcerer »

randooom wrote:i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!
pa bez toga se ne moze ,osnovni ćuning :thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol:
drndalo

#17 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by drndalo »

golfiista wrote:
drndalo wrote:Da, kineski ksenoni za 100 KM sa zaradom prodavca su sigurno super stvar... Garant su oni Nijemci prave budale kada placaju BMW-u >800€ za njihove ksenon farove, kad to isto mogu iz Kine dovuc... :-)

samo pitam!
Za sta ti treba ? Za praviti light-show, ili pokusati imati farove s kojima ces nocu bolje vidjeti...?
zLatk0

#18 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by zLatk0 »

Ako vec hoces samo radi izgleda, onda uzmi obicne LED H11 sijalice preko eBaya i stavi. Ne bacaju svakako predaleko, ali stilski ce ti se slagati i nece toliko bljestati drugima kao sa ksenonima tim..
golfiista

#19 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

randooom wrote:i da... moze uzet i dvije led trake, pa fino na karambolku izmedju farova i maglenki... onda ces ima hexa xenon led light show!

Nije, u najmanju ruku, pristojno o nečemu diskutovati, a pri tome nemati blage veze o čemu diskutuješ. S obzirom da, evidentno, sa temom nemaš iskustva, zamolio bi da se držiš lopate i motike, jer se o ukusima ne raspravlja.
golfiista

#20 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

zLatk0 wrote:Ako vec hoces samo radi izgleda, onda uzmi obicne LED H11 sijalice preko eBaya i stavi. Ne bacaju svakako predaleko, ali stilski ce ti se slagati i nece toliko bljestati drugima kao sa ksenonima tim..
i to je opcija, možda ponajbolja. Ipak se nije igrati sa ovim sumnjivim proizvodima.
randooom

#21 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by randooom »

golfiista wrote:

Nije, u najmanju ruku, pristojno o nečemu diskutovati, a pri tome nemati blage veze o čemu diskutuješ. S obzirom da, evidentno, sa temom nemaš iskustva, zamolio bi da se držiš lopate i motike, jer se o ukusima ne raspravlja.
Kako ti znas s cim ja imam iskustva :mrgreen: i kakve veze motika i lopata, a ukusi posebno imaju sa ovom temom?
sorcerer

#22 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by sorcerer »

golfiista wrote: jer se o ukusima ne raspravlja.
naravno da se raspravlja ,vise ukusa postoji samo u hrani,a sto se tice ''napucavanja''auta postoji ukus i neukus ili čir na ukusu :) obicno je ovo drugo....
golfiista

#23 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

sorcerer wrote:
golfiista wrote: jer se o ukusima ne raspravlja.
naravno da se raspravlja ,vise ukusa postoji samo u hrani,a sto se tice ''napucavanja''auta postoji ukus i neukus ili čir na ukusu :) obicno je ovo drugo....

haj se malo saberi, pa reci o čemu pričaš.
randooom wrote:
golfiista wrote:

Kako ti znas s cim ja imam iskustva :mrgreen: i kakve veze motika i lopata, a ukusi posebno imaju sa ovom temom?
Ne znam sa čime imaš iskustva, ali vidim sa čime nemaš, te tek ovlaš bačenim pogledom na tvoje odgovore i neuspjeli, svršeni pokušaj duhovitosti, zaključujem da si neukusan onoliko koliko motika i lopata imaju veze sa, upravo, ovom temom.
Haj ne balite mi temu, očekujem smislen i adekvatan odgovor.
randooom

#24 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by randooom »

pa ne mozes ni ocekivat smislen odgovor na besmislenu stvar!
Radi se o tome da ja, kad se vozim sa svojom djecom u autu, naletim na takvog pilota kao sto si ti sa quad xenon lights show-om i on me zaslijepi i direktno ugrozava moj zivot i zivot moje djece!
Jel sad kontas!
Sigurnost u saobracaju mozda? Ha?

aj zdravo i nadam se da mi nikad u susret neces doci sa tim space shuttle-om! :run:
golfiista

#25 Re: Ksenoni za maglenjake H11

Post by golfiista »

Govorim o ovome,:

Image

razlika je primjetna

Image

i mnogo bolje izgleda

Image

O kakvom ti narušavanju sigurnosti govoriš? jbt, pa za tebe nisu ni spomenuta motika, a ni lopata.
Post Reply