KS program zaposljavanja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

fallout1

#1 KS program zaposljavanja

Post by fallout1 »

vjerovatno su mnogi culi da jos uvijek traje prijava poslodavaca za ovaj program, mene zanima dali neko zna po kojem kriteriju ce se birat ljudi sa biroa? Recimo da firma A trazi 10 ljudi, ko ima prednost od ljdui sa biroa? ili ce to biti sistem stela u KS za zaposlavanje?...
akcija007

#2 Re: KS program zaposljavanja

Post by akcija007 »

Ja sam skonto taj projekat da moramo mi imati stelu u firmi A ona se javi na oglas na biro i kaze da bas mene zeli da zaposli . Tako je moj jaran uletio imao stelu u firmi koja se javila na oglas
ibizza

#3 Re: KS program zaposljavanja

Post by ibizza »

akcija007 wrote:Ja sam skonto taj projekat da moramo mi imati stelu u firmi A ona se javi na oglas na biro i kaze da bas mene zeli da zaposli . Tako je moj jaran uletio imao stelu u firmi koja se javila na oglas
zalosno :run:
fallout1

#4 Re: KS program zaposljavanja

Post by fallout1 »

znali neko kada ce biti izbor poslodavaca?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: KS program zaposljavanja

Post by Truba »

kad završi košarkaško nadmetanje :?
djecak_76

#6 Re: KS program zaposljavanja

Post by djecak_76 »

mislim da bi ovih dana trebali biti objavljeni rezultati konkursa... Usvojen je budzet, a cuo sam da su to cekali da objave rezultate...
Dafri

#7 Re: KS program zaposljavanja

Post by Dafri »

nadjes firmu i predlozis joj da te zaposle ukolio imaju potrebu za tim.vecina firmi zaposli svoje volontere ukoliko su isti zainteresovani ili sami urgiraju
drugarica mi se jedne godine spandjala s tetom sa biroa (citaj: dosadjivala joj danima), zena je preporucila jednoj firmi i ova se zaposlila. i naravno poslije toga firma je osavila kao stalnog radnika :)
hanumica82

#8 Re: KS program zaposljavanja

Post by hanumica82 »

Moras imati i stelu kod posladavca a boga mi i na birou.
Dafri

#9 Re: KS program zaposljavanja

Post by Dafri »

znam osobu koja volontira u jednoj firmi, predlozila da bdue prirpanik.i sad ce da radi tu kao prirpavnik.znaci pokazala se kao volonter i direktor je preporucio za prirpavnika.njena stela je cisti rad
hanumica82

#10 Re: KS program zaposljavanja

Post by hanumica82 »

:x Glavno je pitanje kako je ona pocela raditi kao volonter u toj firmi. Jer obicno se preko stele zaposaljvaju na taj nacin sto prvo pocnu volontirati, pa kada ispadne povoljna prilika i pojavi se potreba za novim osobljem, ta osoba koja je bila volonter bude primljena ili kao pripravnik ili za stalno. Ovo govorim u slucaju da se radi o drzavnoj sluzbi. Sa privatnim preduzecima situacija je za nijansu nesto bolja, jer neki od njih zaista traze osobu koja ce raditi i kriterij izbora je jedino znanje, iskustvo i sposobnost. Ali i tu cesto veliku ulogu odigraju "preporuke". Kako got okrenes, ako nemas nikoga iz ledja, mozes da otvoris stol na pijaci i prodajes vocke i povrcke. :x
ssmmiilleeyy

#11 Re: KS program zaposljavanja

Post by ssmmiilleeyy »

Hoćel neko da radi kao Navijač Partizana :?
Dafri

#12 Re: KS program zaposljavanja

Post by Dafri »

hanumica82 wrote::x Glavno je pitanje kako je ona pocela raditi kao volonter u toj firmi. Jer obicno se preko stele zaposaljvaju na taj nacin sto prvo pocnu volontirati, pa kada ispadne povoljna prilika i pojavi se potreba za novim osobljem, ta osoba koja je bila volonter bude primljena ili kao pripravnik ili za stalno. Ovo govorim u slucaju da se radi o drzavnoj sluzbi. Sa privatnim preduzecima situacija je za nijansu nesto bolja, jer neki od njih zaista traze osobu koja ce raditi i kriterij izbora je jedino znanje, iskustvo i sposobnost. Ali i tu cesto veliku ulogu odigraju "preporuke". Kako got okrenes, ako nemas nikoga iz ledja, mozes da otvoris stol na pijaci i prodajes vocke i povrcke. :x

nije drzavna firma. fino napises pismo motivacije + cv posaljes na sve moguce strane i negdje ce te zvati 100% provjereno bez stele
XXS

#13 Re: KS program zaposljavanja

Post by XXS »

Za one koji nemaju stelu ovu temu treba preimenovati u "KS program zaposTavljanja".
fallout1

#14 Re: KS program zaposljavanja

Post by fallout1 »

sve je zavrseno u toku je pozivanje poslodavaca....
fallout1

#15 Re: KS program zaposljavanja

Post by fallout1 »

jel iko potpisao ugovor? poceo raditi?
Dafri

#16 Re: KS program zaposljavanja

Post by Dafri »

spisak poslodavaca treba biti na njihovoj stranici, jer su se irme vec izabrale ;)
i prirpavnici vecinom ;)
malena_saa

#17 Re: KS program zaposljavanja

Post by malena_saa »

nije mi jasno nista sad... da li je uopce bio konkurs ikakav? ja sve cekam pratim ali nigdje nsita nema :(
Dafri

#18 Re: KS program zaposljavanja

Post by Dafri »

preko biro-a se zaposljavalo 100 i jos nesto pripravnika.. nadjes firmu u kojoj ces raditi predlozis im to i dobijes od biro-a 600 km (od tih 600 dio ide za penziono-socijalno) i firma ako ti hcoe nesto dati...znaci godinu dana ide ti prirpvnicki :)
odi do svog biro-a pitaj imaju li sta.. bas juc eneka cura bila rekli joj da dolazi svaki dan u narednih 10 dana ako sta iskrsne
malena_saa

#19 Re: KS program zaposljavanja

Post by malena_saa »

Dafri wrote:preko biro-a se zaposljavalo 100 i jos nesto pripravnika.. nadjes firmu u kojoj ces raditi predlozis im to i dobijes od biro-a 600 km (od tih 600 dio ide za penziono-socijalno) i firma ako ti hcoe nesto dati...znaci godinu dana ide ti prirpvnicki :)
odi do svog biro-a pitaj imaju li sta.. bas juc eneka cura bila rekli joj da dolazi svaki dan u narednih 10 dana ako sta iskrsne
JAOOOOOOOOO, sramota, pa to isto interni konkurs... nigdje ni u kakvim medijima nista sve se suti... uzasssssssssssssssss, otici cu iz Sa kad je vlada FUJJJJJJJJJJJJJJJJ :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20 Re: KS program zaposljavanja

Post by PipiDugaDevetka »

malena_saa wrote: JAOOOOOOOOO, sramota, pa to isto interni konkurs... nigdje ni u kakvim medijima nista sve se suti... uzasssssssssssssssss, otici cu iz Sa kad je vlada FUJJJJJJJJJJJJJJJJ :)
To Vlada i hoće da ti i ostali mladi napustite Bosnu,...Gori su od četnika koji barem otvoreno kažu priklaćemo vas ako se ne vratite na pradjedovsku vjeru ili ne napustite teritoriju koja je u 60-postotnom vlasništvu veliko-Bina-sr.

VELEIZDAJNIČKA VLADA! SMIJENIMO IH U OKTOBRU, NA IZBORIMA!
Dafri

#21 Re: KS program zaposljavanja

Post by Dafri »

bio je konkurs za firme. da seprijave na biro rdi zaposljavanja. ali firme predloze vec svoje prirpavnike (pretpostavljam volontere svoje isl) a ako neka firma nema prijedloga biro im predlozi svoje.
prosle godine mi je druagria danima dosadjivala teti s biro-a te joj je ova nasla jednu marketinsku agenciju gdje ce raditi.ova je i dan danas tamo ;)
FaceOff

#22 Re: KS program zaposljavanja

Post by FaceOff »

Rezultati su bili. Poslodavci su vec pozivani da zakljuce ugovore sa Biroom. Svaki poslodavac ima apsolutnu slobodu da zaposli koga god hoce, pod uslovom da ta osoba nema radnog siksutva i da se nalazi na evidenciji nezaposlenih.
malena_saa

#23 Re: KS program zaposljavanja

Post by malena_saa »

PipiDugaDevetka wrote:
malena_saa wrote: JAOOOOOOOOO, sramota, pa to isto interni konkurs... nigdje ni u kakvim medijima nista sve se suti... uzasssssssssssssssss, otici cu iz Sa kad je vlada FUJJJJJJJJJJJJJJJJ :)
To Vlada i hoće da ti i ostali mladi napustite Bosnu,...Gori su od četnika koji barem otvoreno kažu priklaćemo vas ako se ne vratite na pradjedovsku vjeru ili ne napustite teritoriju koja je u 60-postotnom vlasništvu veliko-Bina-sr.

VELEIZDAJNIČKA VLADA! SMIJENIMO IH U OKTOBRU, NA IZBORIMA!

RADOOOOOOOOOOO BIH DA SMJENIMO sve apsolutno sto je na drzavnom nivou od higijenicara do predsjednika... ali za koga glasati kad ko god se kod nas bavi politikom korumpiran je... to je problem ogromannnnnnnnnnnnnnnnn :(
akcija007

#24 Re: KS program zaposljavanja

Post by akcija007 »

I ovdje se tacno unaprijed zna ko ce se u koju firmu zaposliti.
Zvjezdana

#25 Re: KS program zaposljavanja

Post by Zvjezdana »

Mene su zvali sa biroa da se javim na razgovor u jednu firmu..Bas me interesuje na sta ce to da lici i da li je i to namjesteno :-)
Post Reply