Cherry-Cherry wrote:hoće li neko biti ljubazan, pa napisati imena tih 40 novih zaposlenih u novom gradu ? ljudi, ne pričajte gluposti. nema 40 novih.
obzirom na transparentno poslovanje i uposljavanje, evo sacu naci na web stranici podatak
Cherry-Cherry wrote:hoće li neko biti ljubazan, pa napisati imena tih 40 novih zaposlenih u novom gradu ? ljudi, ne pričajte gluposti. nema 40 novih.
I ja bih to volio vidjeti???Cherry-Cherry wrote:hoće li neko biti ljubazan, pa napisati imena tih 40 novih zaposlenih u novom gradu ? ljudi, ne pričajte gluposti. nema 40 novih.
Naravno da su placeni ali on za njihov angazman nije duzan nikakve procedure provoditi a ni zadovoljavati vase standarde o obrazovanju.novi.dan.nova.nafaka wrote:Za početak, i savjetnici i načelnik su plaćeni iz državnih para, tj. naših. Jel dovoljno jak razlog !?Mastermind30 wrote:Sta ti imas zamjerati nekome na njegovom izboru, on bira sa kim ce raditi i valjda zna sta je najbolje za njega![]()
Ako će već birati SDA simpatizera kao savjetnika, što je naravno najlogičniji potez, onda neka izabere makar nekoga kvalifikovanog i stručnog. Trebam li navoditi i ostale zdravorazumske razloge, ili pak nekoliko hadisa Poslanika as na tu temu (a znamo koliko se članovi voljenog SDA-a kunu u vjeru i nastoje prikazati dobrim vjernicima) !?
Brate moj dragi, takva nas je logika dovela tamo gdje jesmo.
Ne kažem za Mešanovića ili ovu drugu malu da su nesposobni, ili pak za onog što je završio likovnu akademiju i što je šef kabineta, ali - ljudima ne treba davati sadaku, već im dati da rade ono za šta su osposobljeni. Naravno, ima tu i razloga zašto se neki upiru svim silama da opravdaju poteze postavljanja nestručnih i nekompetentnih ljudi na takva mjesta, jer: takvima je lakše manipulisati.
Ti placas, i ja placam ali onaj tko je dobio podrsku od naroda tj. pobjedio na izborima ima pravo da po svom nahodjenju bira sa kim ce raditi.zvrk wrote:Mastermind30 wrote:
A sta treba da dovede nekoga sa ulice da ga savjetuje, normalno je da dovede nekoga kome vjeruje i sa kim moze raditi,kontas li da savjetnici dolaze i odlaze sa nacelnikom???
Sta ti imas zamjerati nekome na njegovom izboru, on bira sa kim ce raditi i valjda zna sta je najbolje za njega
ja ga placam, izmedju ostalog, skupa sa njegovim savjetnicima
povjerenje jeste bitno, ali ja ne placam prijateljstvo, odanost i ljubav, nego profesionalizam i prosperitet, kao i ostali gradjani
bar bi tako trebalo biti
ako trebam objasnjavati zasto savjetnik treba imati obrazovanje i jak cv - nemamo sta pricati
Druže, ja ti pišem o tome kako bi trebalo da bude - nemoj ba braniti ono što se ne može odbraniti.Mastermind30 wrote:Naravno da su placeni ali on za njihov angazman nije duzan nikakve procedure provoditi a ni zadovoljavati vase standarde o obrazovanju.
Znam vise uspjesnih ljudi sa srednjom skolom nego ovih Travnickih studenata ili ovih sa politickih nauka, fakultet nije nikakav garant sposobnosti.
Sem toga savjetnici pomazu njemu i nemaju nikakvu moc odlucivanja jer strucne sluzbe rade vecinu opcinskog posla.
video wrote:Ja shto moRete .rati, ni teretnjak ne bi mogao povuci !!!
Ja ko neutralac sa strane, chitajuci ove komentare, digne mi se kosa na glavi od svakojakih struchnjaka koji daju puno toga sebi za pravo![]()
Dobro se neki ne nadju da postave kako neki od gore spomenutih politichara oblachi donji vesh sa tufnicama koje kupuje na pijaci al poshto ga placamo nashim parama, isti taj bi trebao to kupovati u benetonu i to kod radnice sa fax-om !!!
Ma daaajte, koji vam je qrac, imatel vi nekog precheg posla do "istjerivati" ove stvari !!!
Jedino kod nas ( i u josh par bantu drzava, mada ih je malo i takvih) je bitno imati PAPIR a znanjema .ebesh to, neko drugi ce za tebe raditi.
Dokle god se bude tjeralo ovo nakaradno stanje gdje se vrijednuje PAPIR o odnosu na RAD I ZNANJE vishe i vishe odlazimo u qrac.
Ako neko ima konkretno (mada je ovdje garant licho, jer sve se svodi na to, nazalost) protiv nekoga a vezano za, recimo u ovoj prichi su "famozni" savjetnici, natipkaj brate/sestro shta te svrbi al KONKRETNO to i to pa da vidimo je ko sposoban il nije. Ovako etiketirati ljude dal ima VSS il nema (ispade samo PAPIR je bitan) a ne natipkati KONKRETNO shta je svojom nesposobnoshcu uradio a ista je usljedila njegovom nedovoljnom naobrazbom (chitaj SSS) je u najmanju ruku degutantno da ne natipkam licemjerno !!!!!
pa kako onda imate podatak da je 40 novih ?zvrk wrote:Cherry-Cherry wrote:hoće li neko biti ljubazan, pa napisati imena tih 40 novih zaposlenih u novom gradu ? ljudi, ne pričajte gluposti. nema 40 novih.
obzirom na transparentno poslovanje i uposljavanje, evo sacu naci na web stranici podatak
Vidiš kako lupetaš gluposti - ili ne znaš čitati ili nisi sposoban da razumiješ napisano.video wrote:Dobro se neki ne nadju da postave kako neki od gore spomenutih politichara oblachi donji vesh sa tufnicama koje kupuje na pijaci al poshto ga placamo nashim parama, isti taj bi trebao to kupovati u benetonu i to kod radnice sa fax-om !!!
Netačno.Cherry-Cherry wrote:pa većina poreskih obveznika je izabrala načelnika. znači, većina ga podržava i ok im je kako troši pare.
Prema posljednjim raspoloživim podacima, na platnim spiskovima u Vladi FBiH nalazi se oko 60 osoba koje se tretiraju kao savjetnici. Njihova početna plaća, bez minulog rada i toplog obroka, iznosi 1.815 KM. Čak i kada dođe do promjene u sazivu Vlade FBiH, osobe zaposlene kao savjetnici imat će ista prava i privilegije bez obzira na to hoće li zadržati taj status.
Zakonski, savjetnici do 15 godina radnog staža pravo na primanje pune plaće imat će šest mjeseci nakon što ostanu bez posla, a ostali punu godinu, izuzev ako se u međuvremenu negdje stalno ne zaposle.
Tako svaki savjetnik 16 ministara, premijera, predsjednika i potpredsjednika FBiH te predsjedavajućih u oba doma Parlamenta FBiH mjesečno dobije minimalno 2.000 KM, ako ne stanuje 70 kilometara dalje od sjedišta institucije koju "savjetuje", saznaje Dnevni avaz.
Prema sistematizacijama radnih mjesta, najviše savjetnika, po osam ukupno, mogu imati predsjednik i potpredsjednici FBiH, premijer i njegovi zamjenici te čelni ljudi Parlamenta FBiH.
Cjelovitu listu osoba koje su zaposlene kao savjetnici faktički je nemoguće dobiti. Pokušavali su to i poslanici u Parlamentu FBiH tražeći odgovore od Vlade FBiH, ali potpun spisak nije dobiven. Premijera FBiH Mustafu Mujezinovića savjetuju Šefika Hafizović, Timur Numić i Meho Rekić.
Savjetničke privilegije
1.815 KM
početna plaća
160 KM
topli obrok
400 KM
regres
400 KM
naknada za odvojeni život
300 KM
naknada za službeni smještaj
200 KM
naknada savjetnicima koji imaju smještaj, ali za njega plaćaju sve troškove
Josh mi samo "nakachi" da sam SSS i da je to razlog shtonovi.dan.nova.nafaka wrote: Vidiš kako lupetaš gluposti - ili ne znaš čitati ili nisi sposoban da razumiješ napisano.
Boli poreske obveznike briga hoćel političar oženiti plavušu ili ne, ali kakve će poteze raditi i koga će izabrati kao saradnika, a da ćemo ga pri tome mi plaćati - e za to ih itekako briga.
upotpuniti cesh svoj postnovi.dan.nova.nafaka wrote: ili ne znaš čitati ili nisi sposoban da razumiješ napisano
o kojem tacno savjetniku sa sss pricas?Mastermind30 wrote:video wrote:Ja shto moRete .rati, ni teretnjak ne bi mogao povuci !!!
Ja ko neutralac sa strane, chitajuci ove komentare, digne mi se kosa na glavi od svakojakih struchnjaka koji daju puno toga sebi za pravo![]()
Dobro se neki ne nadju da postave kako neki od gore spomenutih politichara oblachi donji vesh sa tufnicama koje kupuje na pijaci al poshto ga placamo nashim parama, isti taj bi trebao to kupovati u benetonu i to kod radnice sa fax-om !!!
Ma daaajte, koji vam je qrac, imatel vi nekog precheg posla do "istjerivati" ove stvari !!!
Jedino kod nas ( i u josh par bantu drzava, mada ih je malo i takvih) je bitno imati PAPIR a znanjema .ebesh to, neko drugi ce za tebe raditi.
Dokle god se bude tjeralo ovo nakaradno stanje gdje se vrijednuje PAPIR o odnosu na RAD I ZNANJE vishe i vishe odlazimo u qrac.
Ako neko ima konkretno (mada je ovdje garant licho, jer sve se svodi na to, nazalost) protiv nekoga a vezano za, recimo u ovoj prichi su "famozni" savjetnici, natipkaj brate/sestro shta te svrbi al KONKRETNO to i to pa da vidimo je ko sposoban il nije. Ovako etiketirati ljude dal ima VSS il nema (ispade samo PAPIR je bitan) a ne natipkati KONKRETNO shta je svojom nesposobnoshcu uradio a ista je usljedila njegovom nedovoljnom naobrazbom (chitaj SSS) je u najmanju ruku degutantno da ne natipkam licemjerno !!!!!![]()
...Raspitao sam se malo o "nesposobnom" savjetniku sa SSS, cinjenice govore da je jako uspjesam u poslu, ima vlastitu kompaniju od 1996. godine sa 30. uposlenih.. A vi sa diplomama politickih nauka i dalje se zalite i masite sa njima
Ako ti kazes da ih ima vise onda znas i tko su pa te molim da nam napises njihova imena????zvrk wrote:o kojem tacno savjetniku sa sss pricas?Mastermind30 wrote:video wrote:Ja shto moRete .rati, ni teretnjak ne bi mogao povuci !!!
Ako neko ima konkretno (mada je ovdje garant licho, jer sve se svodi na to, nazalost) protiv nekoga a vezano za, recimo u ovoj prichi su "famozni" savjetnici, natipkaj brate/sestro shta te svrbi al KONKRETNO to i to pa da vidimo je ko sposoban il nije. Ovako etiketirati ljude dal ima VSS il nema (ispade samo PAPIR je bitan) a ne natipkati KONKRETNO shta je svojom nesposobnoshcu uradio a ista je usljedila njegovom nedovoljnom naobrazbom (chitaj SSS) je u najmanju ruku degutantno da ne natipkam licemjerno !!!!!![]()
...Raspitao sam se malo o "nesposobnom" savjetniku sa SSS, cinjenice govore da je jako uspjesam u poslu, ima vlastitu kompaniju od 1996. godine sa 30. uposlenih.. A vi sa diplomama politickih nauka i dalje se zalite i masite sa njima
posto ih ima vise
i mozes li nam objasniti kako neko moze uspjesno savjetovati rukovodioca lokalne samouprave od 100 000 stanovnika ako su mu sva znanja o ovom sistemu, pravnu, modernoj lokalnoj samoupravi, upravi uopce i td stala u predmet u srednjoj: demokratija i ljudska prava?
doduse ako je mladji, ako je stariji nacitao se marksizma
i to sve ako je zavrsio gimnaziju, a morebit i masinsku, tekstilnu il kako drugu
ako si se vec raspitao - hajd nam daj podatke ziv bio
bjezte ba kako vas nije stid
Mastermind30 wrote:
Ako ti kazes da ih ima vise onda znas i tko su pa te molim da nam napises njihova imena????
A vi sto mislite da je pocetak i kraj zivota zavrsiti politicke nauke ili kakav kurs u Travniku ili Kiseljaku ne znam sta reci
Naravno da poznajem zato mi i jesi smjesan pa cekam da se dodano obrukas sa tim informacijama.zvrk wrote:daj nam ti imena i spremu, ocito bolje poznajes situaciju
i pojasni nam ekspertne sposobnosti koje gospodin kojeg branis ima
samo mogu reci: sram vas bilo, al fakat ono
ni obraza ni pameti
tako sav organizovani kriminal uspijevaMastermind30 wrote:Naravno da poznajem zato mi i jesi smjesan pa cekam da se dodano obrukas sa tim informacijama.zvrk wrote:daj nam ti imena i spremu, ocito bolje poznajes situaciju
ni obraza ni pameti
Pricas o obrazu a tvrdis nesto sto ne mozes dokazati a navodno znas![]()
![]()
![]()
Jos jedna genijalna misao fakultetlije "organizovani kriminal",zvrk wrote:tako sav organizovani kriminal uspijevaMastermind30 wrote:Naravno da poznajem zato mi i jesi smjesan pa cekam da se dodano obrukas sa tim informacijama.zvrk wrote:daj nam ti imena i spremu, ocito bolje poznajes situaciju
ni obraza ni pameti
Pricas o obrazu a tvrdis nesto sto ne mozes dokazati a navodno znas![]()
![]()
![]()
argument ti je wow
ali evo, napisacu zahtjev za slobodan pristup informacijama
pa cu javiti kad (ne)dobijem odgovor
Mastermind30 wrote:
Jos jedna genijalna misao fakultetlije "organizovani kriminal",![]()
![]()
To si trebao uraditi prije nego sto si poceo pisati gluposti
nisam nista od togaušće wrote:@ zvrk
Mogu te razumjeti da mrziš SDA ,mogu te razumjeti i da mrziš iz nekog Razloga Efendića , ali baš previše *ereš de nam ti koji si svu pamet ovoga svijeta pokupio i sve visoke škole pozavršavao i sva iskustva pobrao , a po svemu sudeći iza sebe imaš 10-ak uspješnih preduzeća koja si podigao na noge NAPIŠI jednom da svi znamo koju Školsku spemu treba imati koji od savjetnika opštinskih načelnika uopšte, nevažno jeli to Efendić ili neki ini pa ćemo onda popričati kao ljudi, ali samo sa argumentima bez demagoške šuplje ...