KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by un1ted »

I mene interesuje.
adnan2000

#3 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by adnan2000 »

OVo može biti i poziv na linč. Ok, popiši ljude, ali davati informacije o platama. Eto daj ih na upit, negdje zavedi izmišljeni nadimak, IP adresu za nekog ko je htio vidjeti. Nešto. Ovako, ne kontam čemu.
slavemaster

#4 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by slavemaster »

pala stranica?
Mišo_Kovač

#6 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by Mišo_Kovač »

Porezni obveznici imaju pravo da znaju gdje se njihove pare troše, tačno u fening, i na kojoj adresi. Zdrao i dovidjenja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by un1ted »

Ne znam, meni je ok. Neka narod vidi šta se radi :) Samo me interesuje dal i je kršenje zakona. Vjerujem da nije, jer ne bi objavili.
choseNz

#8 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by choseNz »

Prava glupost, gdje ćeš objaviti nečija lična primanja, sad mu o tome istom mahalaju komšije/prijatelji/dušmani.. Ne znam, po meni nije ok :roll: :roll:

ali u drugu ruku, možda i treba da bude sve na izvolite, pa da se zapitaju pojedini je li ih sramota..
Mišo_Kovač

#9 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by Mišo_Kovač »

Bujrum kod privatnika onda, pa nek kriju lična primanja. Ovo su primanja za obnašanje javnih funkcija, koja izdvajaju građani iz svog džepa, i trebaju biti javna i transparentna. Kome se ne svidja, realni sektor...
VladaFBiH

#10 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by VladaFBiH »

choseNz wrote:Prava glupost, gdje ćeš objaviti nečija lična primanja, sad mu o tome istom mahalaju komšije/prijatelji/dušmani.. Ne znam, po meni nije ok :roll: :roll:

ali u drugu ruku, možda i treba da bude sve na izvolite, pa da se zapitaju pojedini je li ih sramota..
zaposlenik u javnom sektoru finasira se novcem poreskih obveznika - zašto je to problem. Svakako je kod svakog oglasa bila objavljena plata (ako si prijavljen na mailing listu ADS-a to fino vidiš) koju to radno mjesto nosi tako da ni primanja nisu tajna i bila su javni podatak prije nego što ga je stranka postavila na to mjesto.
Last edited by VladaFBiH on 18/04/2019 13:35, edited 2 times in total.
P.Starck

#11 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by P.Starck »

choseNz wrote:Prava glupost, gdje ćeš objaviti nečija lična primanja, sad mu o tome istom mahalaju komšije/prijatelji/dušmani.. Ne znam, po meni nije ok :roll: :roll:

A u čemu je tačno problem, nelagodi zbog pogleda iz komšiluka ili šta već...Radiš u državnoj firmi, primaš platu s budžeta države/građana, pa valjda se mora znati koji je platni razred to radno mjesto i kolika je to plata. Imena ne moraju objaviti ali moraju objaviti podatke tipa: Općina centar, čistačica, toliko i toliko, platni razred taj i taj. Ili zavod pio/mio, referent za gubljenje vremena u dalj, plata tolika, platni razred taj i taj.
To se mora znati i to bi same institucije trebale godišnje objavljivati. A ako nećeš to ti onda idi kod privatnika i tamo plata ne ovisi radnom mjestu već o milion faktora i ona je tajna. Zdravo uhljebi!
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by konektovan »

Samo ovako i nikako drugacije... :thumbup:
gurabija78

#13 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by gurabija78 »

piše li u registru JMBG i broj LK?
ako ne piše, onda nema problema.
un1ted

#14 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by un1ted »

Nisu ovo full plate :) Tako da je moguce da su vece i za 30%.
choseNz

#15 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by choseNz »

un1ted wrote:Nisu ovo full plate :) Tako da je moguce da su vece i za 30%.
pa bez toplog i kod nekih lica odredjenih naknada/komisija
elk

#16 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by elk »

samo objavljuj.i da,topljak,prevoz i regres ne ulate u ovo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by hrasno38 »

elk wrote:samo objavljuj.i da,topljak,prevoz i regres ne ulate u ovo.
....ni radni staz....to je samo osnovica puta koeficijent
gidra

#18 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by gidra »

I šta smo saznali, da su plate goli kurac..
gidra

#19 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by gidra »

I nek su se objavili podaci da se vidi da uopće nisu velika primanja ljudi koji rade u institucijama.
Bilo ko malo snalažljiviji će više zarađivati privatno, pa bilo to i prodaja paprika na pijaci.
un1ted

#20 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by un1ted »

gidra wrote:I šta smo saznali, da su plate goli kurac..
:shock: daj primjer golog kurca? Uzmi u obzir da nedostaje barem još 30%. To sam potvrdio sa poznanicima. Kod nekih ima odstupanja i do 500 stoja :bih:
wild roses

#21 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by wild roses »

Kolika je plata ministra i ostalih imenovanih?
gidra

#22 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by gidra »

un1ted wrote:
gidra wrote:I šta smo saznali, da su plate goli kurac..
:shock: daj primjer golog kurca? Uzmi u obzir da nedostaje barem još 30%. To sam potvrdio sa poznanicima. Kod nekih ima odstupanja i do 500 stoja :bih:
80% plata navedenih ovdje su male za moje poimanje normalne plate za život.
Ja kad vidim da je plata direktora 2 milje smiješno mi.
JThomas

#23 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by JThomas »

pa neka daju otkaz i potraže bolje na tržištu :mrgreen:
geralt

#24 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by geralt »

Sasvim normalna stvar za normalne drzave. Evo npr. slicnog spiska za Njujork: https://data.cityofnewyork.us/City-Gove ... /ye3c-m4ga
choxnox

#25 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka

Post by choxnox »

Za ove sto se bune ovdje vidi se da pojma nemaju sta znaci "javna uprava" i da ona sa sobom povlaci ne samo, kako ocigledno vecina misli, benefite nego i, pazi sada, odgovornost. Prije svega odgovornost narodu cijom su zaslugom zasjeli u fotelje i stolice iz kojih ih samo smrt moze rastaviti. To znaci da njihova primanja koja zarade "radeci" u toj istoj javnoj upravi imaju pravo biti javna. Privatnik za neto platu koju isplati radniku od 1.000,00 KM drzavi mora dati jos 600,00 KM i ima pravo za tu gotovo jos jednu platu da zna u sta se trosi i na koga.

Ovo ujedno pokazuje i cinjenicu da su "operisani" od realnost izjavama tipa "wtf?! odakle im pravo da objavljuju". Pa lijepo evo neko gore rece, ako neces to hajde fino kod privatnika.
Post Reply