Krvi pritisak
Moderator: anex
-
Zadig
#1 Krvi pritisak
Dali vrsite kontrolu redovno krvnog pritiska?
Dali vam je nizi ili visi, i da li vas to zabrinjava i da li nesto preduzimate po tom pitanju?
Vjerujete li u prirodne nacine uticanja na pritisak (bijeli luk, jogurt, crveno vino, kafa itd), ili se prepustate tabletama i modernoj medicini?
Dali vam je nizi ili visi, i da li vas to zabrinjava i da li nesto preduzimate po tom pitanju?
Vjerujete li u prirodne nacine uticanja na pritisak (bijeli luk, jogurt, crveno vino, kafa itd), ili se prepustate tabletama i modernoj medicini?
- Qler
meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!
Ono ah, visko mi prtisak, daj dospi kafe, nego boga ti kako ti je onaj....
to mi je uvijek bilo shega 
Ono ah, visko mi prtisak, daj dospi kafe, nego boga ti kako ti je onaj....
-
Zadig
Eh, moja baka pokojna je mjerila pritisak jedno 15 puta na dan i pisala zena onaj chart, i skontala da svaki put nakon dnevnika pritisak joj skoci jedno 20 postoQler wrote:meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!
Ono ah, visko mi prtisak, daj dospi kafe, nego boga ti kako ti je onaj....![]()
![]()
- bug
gora je segaQler wrote:meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!
![]()
-
Zadig
inace, naucno dokazano da BIJELI LUK nema veze sa snizavanjem pritiska...
a toliko ga se u mojoj porodici pojelo na osnovu te pretposkavke.
Kada sam kao mali dobio upalu uha, baka me natjerala da stavim luk u uho!!!!!
juce citam u novinama da to ne samo da ne pomaze, nego da je i opasno!!!!
a toliko ga se u mojoj porodici pojelo na osnovu te pretposkavke.
Kada sam kao mali dobio upalu uha, baka me natjerala da stavim luk u uho!!!!!
juce citam u novinama da to ne samo da ne pomaze, nego da je i opasno!!!!
-
mačak u čizmama
[quote="nesanica"]nema potrebe ga mjerim. tijelo sve samo kaze. zaljulja mi se na nogicama i tad znam:opet je pao
brzo na kafu i cokoladu da ga vratim na staro
[/quote]
-------------------------
ima nas još...
-------------------------
ima nas još...
-
xygirl
ne kontrolisem redovno krvni pritisak jer mi je trajno nizak oliti prenizak
medjutim dobra stvar je to sto to extra dobro podnosim... moram malo cesce da jedem i opstajem
da, vjerujem u prirodne nacine uticanja na pritisak... daj nemoj mi reci da sam sad bezveze toliko vino popila i te silne kafice
sa bijelim lukom nemam iskustva!
da, vjerujem u prirodne nacine uticanja na pritisak... daj nemoj mi reci da sam sad bezveze toliko vino popila i te silne kafice
-
Zadig
i ja sam na donjoj granicni. Ali iskreno da ti kazem...xygirl wrote:ne kontrolisem redovno krvni pritisak jer mi je trajno nizak oliti prenizakmedjutim dobra stvar je to sto to extra dobro podnosim... moram malo cesce da jedem i opstajem
![]()
da, vjerujem u prirodne nacine uticanja na pritisak... daj nemoj mi reci da sam sad bezveze toliko vino popila i te silne kafice![]()
![]()
meni se nesto i ne dize u posljednje vrijeme
bolje ovako, vazda pospan, vazda smiren, reflexi kao u mrtvog konja, agilnost kao u spomenika...
nema nervoze
-
aaa
-
zlata
Meni tlak pada....pred kisu. Cak i ako sam u zatvorenom prostoru....prije kise...me naglo zapocne bol'ti glava. Tako provedem citav dan...k'o p'jana tuka. Jos imam i nizak secer...i malokrvna sam...rek'o bi co'j'k da sam pravo bolesnik...al'dapace...I'm still kicking.Zadig wrote:Eh, moja baka pokojna je mjerila pritisak jedno 15 puta na dan i pisala zena onaj chart, i skontala da svaki put nakon dnevnika pritisak joj skoci jedno 20 postoQler wrote:meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!
![]()
-
digger
... a sve se nema!zlata wrote:Meni tlak pada....pred kisu. Cak i ako sam u zatvorenom prostoru....prije kise...me naglo zapocne bol'ti glava. Tako provedem citav dan...k'o p'jana tuka. Jos imam i nizak secer...i malokrvna sam...rek'o bi co'j'k da sam pravo bolesnik...al'dapace...I'm still kicking.
-
The_Flyer2002
Zadig wrote:Eh, moja baka pokojna je mjerila pritisak jedno 15 puta na dan i pisala zena onaj chart, i skontala da svaki put nakon dnevnika pritisak joj skoci jedno 20 postoQler wrote:meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!
![]()
tipicno bosanski