Krvi pritisak

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Zadig

#1 Krvi pritisak

Post by Zadig »

Dali vrsite kontrolu redovno krvnog pritiska?

Dali vam je nizi ili visi, i da li vas to zabrinjava i da li nesto preduzimate po tom pitanju?

Vjerujete li u prirodne nacine uticanja na pritisak (bijeli luk, jogurt, crveno vino, kafa itd), ili se prepustate tabletama i modernoj medicini?
Qler

Post by Qler »

meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!
Ono ah, visko mi prtisak, daj dospi kafe, nego boga ti kako ti je onaj.... :roll: :shock:

:D to mi je uvijek bilo shega :D
Zadig

Post by Zadig »

Qler wrote:meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!
Ono ah, visko mi prtisak, daj dospi kafe, nego boga ti kako ti je onaj.... :roll: :shock:

Eh, moja baka pokojna je mjerila pritisak jedno 15 puta na dan i pisala zena onaj chart, i skontala da svaki put nakon dnevnika pritisak joj skoci jedno 20 posto
:D
nesanica

Post by nesanica »

nema potrebe ga mjerim. tijelo sve samo kaze. zaljulja mi se na nogicama i tad znam:opet je pao :roll: brzo na kafu i cokoladu da ga vratim na staro :D
digger

Post by digger »

Cuj naziva teme: "Krvi pritisak"?!?
Zadig, Zadig... nemrem te stalno uciti...
bug

Post by bug »

Qler wrote:meni je shega kad stariji ono izmjere pritisak, pogledaju onda slijedi konstantacija da je ili visok ili nizak, i nastave ko da se nista nije desilo!

gora je sega :oops: izmjeriti ga pa se toliko prestraviti :D da skoci od uzbudjenja za jos toliko :D
Zadig

Post by Zadig »

digger wrote:Cuj naziva teme: "Krvi pritisak"?!?
Zadig, Zadig... nemrem te stalno uciti...
Pao mi tlak, pa sam skoro onesvjescen preskocio slovo
Zadig

Post by Zadig »

inace, naucno dokazano da BIJELI LUK nema veze sa snizavanjem pritiska...

a toliko ga se u mojoj porodici pojelo na osnovu te pretposkavke.

Kada sam kao mali dobio upalu uha, baka me natjerala da stavim luk u uho!!!!!

juce citam u novinama da to ne samo da ne pomaze, nego da je i opasno!!!!
rumenko

Post by rumenko »

a sto mislis da je tacno to sto si juce procitao u novinama a ne ono sto ti je baka govorila kad si bio mali....
rei

Post by rei »

rumenko wrote:a sto mislis da je tacno to sto si juce procitao u novinama a ne ono sto ti je baka govorila kad si bio mali....

hahah :lol:
Zadig

Post by Zadig »

rumenko wrote:a sto mislis da je tacno to sto si juce procitao u novinama a ne ono sto ti je baka govorila kad si bio mali....
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

[quote="nesanica"]nema potrebe ga mjerim. tijelo sve samo kaze. zaljulja mi se na nogicama i tad znam:opet je pao :roll: brzo na kafu i cokoladu da ga vratim na staro :D[/quote]
-------------------------

ima nas još... :)
xygirl

Post by xygirl »

ne kontrolisem redovno krvni pritisak jer mi je trajno nizak oliti prenizak :D medjutim dobra stvar je to sto to extra dobro podnosim... moram malo cesce da jedem i opstajem :)

da, vjerujem u prirodne nacine uticanja na pritisak... daj nemoj mi reci da sam sad bezveze toliko vino popila i te silne kafice :D :D

sa bijelim lukom nemam iskustva! :D
Zadig

Post by Zadig »

xygirl wrote:ne kontrolisem redovno krvni pritisak jer mi je trajno nizak oliti prenizak :D medjutim dobra stvar je to sto to extra dobro podnosim... moram malo cesce da jedem i opstajem :)

da, vjerujem u prirodne nacine uticanja na pritisak... daj nemoj mi reci da sam sad bezveze toliko vino popila i te silne kafice :D :D

sa bijelim lukom nemam iskustva! :D
i ja sam na donjoj granicni. Ali iskreno da ti kazem...
meni se nesto i ne dize u posljednje vrijeme

bolje ovako, vazda pospan, vazda smiren, reflexi kao u mrtvog konja, agilnost kao u spomenika...
nema nervoze
micika

Post by micika »

Meni pritisak skoci od foruma,a od chata se snizi :-) :-) pa ja tako malo tamo,malo 'amo :D :D

nego,u svrhu dobrog zdravlja :oops: mijenjam tatu od 50 za 2 zgodna ocuha od 25 :D :D :D

(zezam se :D :D
xygirl

Post by xygirl »

heh... micika, hoces jednog od 50 pa ga prepolovi? :D :D
a meni proslijedi tu dvojicu od 25 :D (i ja se salim :P )

Zadig: iskreno da ti kazem sve je dobro sto se dobro zavrsi :D
sto bi ga dizao ako tebi tako odgovara
:D :roll: :D
hananah

Post by hananah »

Meni je nizak a dizem ga slanim supicama :) a vidis nisam znala da je i cokolada dobra :P
Zadig

Post by Zadig »

hananah wrote:Meni je nizak a dizem ga slanim supicama :) a vidis nisam znala da je i cokolada dobra :P
jest, kakao fazoni

aaa

#19 Re: Krvi pritisak

Post by aaa »

:)
Last edited by aaa on 19/03/2017 08:13, edited 1 time in total.
sojka

Post by sojka »

sojka

Post by sojka »

sojka

Post by sojka »

zlata

Post by zlata »

Zadig wrote:

Eh, moja baka pokojna je mjerila pritisak jedno 15 puta na dan i pisala zena onaj chart, i skontala da svaki put nakon dnevnika pritisak joj skoci jedno 20 posto
Meni tlak pada....pred kisu. Cak i ako sam u zatvorenom prostoru....prije kise...me naglo zapocne bol'ti glava. Tako provedem citav dan...k'o p'jana tuka. Jos imam i nizak secer...i malokrvna sam...rek'o bi co'j'k da sam pravo bolesnik...al'dapace...I'm still kicking.
digger

Post by digger »

zlata wrote:Meni tlak pada....pred kisu. Cak i ako sam u zatvorenom prostoru....prije kise...me naglo zapocne bol'ti glava. Tako provedem citav dan...k'o p'jana tuka. Jos imam i nizak secer...i malokrvna sam...rek'o bi co'j'k da sam pravo bolesnik...al'dapace...I'm still kicking.
... a sve se nema! :)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

Zadig wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tipicno bosanski
Post Reply