KRVAVE PARE
-
T
Hatidža pita Paddya: Zar moram financirati ubojice svoje djece !?
- Zar je moguće da ću ja, kupujući kruh u Srebrenici, kroz porez koji plaćam morati finansirati ubojice svoje djece i brinuti o školovanju njihove djece?, pita Hatidža u pismu Paddy Ashdownu.
-
senada
a znas li da i Hatidja kao i Jovanka ima svoju tezinu odgovornosti za nagradu zlocincima?Da ne bude zabune, krivi su svi koji se ne zalazu za Ustav kroz ciji Zakon bi se morali ukinuti entiteti a za sto jednaku odgovornost snosi vlada RS-a kao i vlada Federacije a zatim mi, narodi oba entiteta, jedni koji su nositelji hipoteke kolektivne zlocinacke krivice i drugi koji osim kukanja nad svojim zrtvovanjem ne cine nista ozbiljno da prekinu zatvoreni krug u cijoj orbiti desavanja su samo na reprezentativnim jubilejima, pred izbore itd.Vingo wrote:Ne mogu da vjerujem da ovo smeta samo Hatidzama....
-
edu
kakve ti gluposti lupetas..citat:"krivi su svi koji se ne zalazu za Ustav kroz ciji Zakon bi se morali ukinuti entiteti".....pa jadna ne bila..dok god se postuje TAJ ustav entiteti se nece ukinuti..treba se zalagati za promjenu ustava..ali to se nece desiti dok je god tebi i tebi slicnim vaznije to sto je lagumdzija prepotentan nego to sto je najsposobniji politicar u drzavi...senada wrote:a znas li da i Hatidja kao i Jovanka ima svoju tezinu odgovornosti za nagradu zlocincima?Da ne bude zabune, krivi su svi koji se ne zalazu za Ustav kroz ciji Zakon bi se morali ukinuti entiteti a za sto jednaku odgovornost snosi vlada RS-a kao i vlada Federacije a zatim mi, narodi oba entiteta, jedni koji su nositelji hipoteke kolektivne zlocinacke krivice i drugi koji osim kukanja nad svojim zrtvovanjem ne cine nista ozbiljno da prekinu zatvoreni krug u cijoj orbiti desavanja su samo na reprezentativnim jubilejima, pred izbore itd.Vingo wrote:Ne mogu da vjerujem da ovo smeta samo Hatidzama....
-
senada
Neophodan je Ustav kroz ciji Zakon bi se entiteti rasformirali a za koji se niko ne zalaze, niti entitetske vlade niti narodi - zrtve zlocinaca ciju cijenu svi Srbi u RS-u placaju, niti zrtve zlocinaca u Fedraciji, odnosno narodi u oba entiteta su taoci "svojih" vlada, svojih entiteta ali i svojih neosnovanih, nesuvislih predrasuda.
Zatvoren krug.
Zatvoren krug.
-
edu
naravno da je narod kriv za sve..znam dosta "hatidza" koje i dan-danas bezrezervno podrzavaju sda..i za sdp kazu da im je gori nego sds..dok god je to tako..neka finansiraju ubice svoje djece..a vladajuci trolist? jednostavno uziva u svemu tome..i vuk sit i "hatidze" na broju...
-
Bosna_E
A sta je Hatidza tome kriva? Ona stavila VETO na usvoj novog ustava?senada wrote:Neophodan je Ustav kroz ciji Zakon bi se entiteti rasformirali a za koji se niko ne zalaze, niti entitetske vlade niti narodi - zrtve zlocinaca ciju cijenu svi Srbi u RS-u placaju, niti zrtve zlocinaca u Fedraciji, odnosno narodi u oba entiteta su taoci "svojih" vlada, svojih entiteta ali i svojih neosnovanih, nesuvislih predrasuda.
Zatvoren krug.
Vise mogu tu pomoci drugi nego ona. Evo na primjer ti Senada.
Okipis sve one svoje prijatelje ambasadore i konzule (one sto nece da imaju ista sa BIH) i odete fino pred neku od ambasada u Svedskoj (valjda ima neka ambasada gore) i protestujete 7 dana, mozda stupite i u strajk gladzu i mozda sve to donese promjene. Vjeruj mi da je bolje i to probat nego okrivljivat jednu zenu i pristajat joj na muku...
-
senada
nikakvu Hatidju personalno ne krivim, jer je i ne znam nego se koristim imenom kao metaforom za Bosnjacki korpus.Bosna_E wrote:A sta je Hatidza tome kriva? Ona stavila VETO na usvoj novog ustava?senada wrote:Neophodan je Ustav kroz ciji Zakon bi se entiteti rasformirali a za koji se niko ne zalaze, niti entitetske vlade niti narodi - zrtve zlocinaca ciju cijenu svi Srbi u RS-u placaju, niti zrtve zlocinaca u Fedraciji, odnosno narodi u oba entiteta su taoci "svojih" vlada, svojih entiteta ali i svojih neosnovanih, nesuvislih predrasuda.
Zatvoren krug.
Vise mogu tu pomoci drugi nego ona. Evo na primjer ti Senada.
Okipis sve one svoje prijatelje ambasadore i konzule (one sto nece da imaju ista sa BIH) i odete fino pred neku od ambasada u Svedskoj (valjda ima neka ambasada gore) i protestujete 7 dana, mozda stupite i u strajk gladzu i mozda sve to donese promjene. Vjeruj mi da je bolje i to probat nego okrivljivat jednu zenu i pristajat joj na muku...
Sto se tice demonstracija o kojima pricas, sa priblizavanjem izbora, blize se i vec vidjene uobicajene demonstracije, tako da je tu moja uloga bezznacajna....
Obzirom da zivim u BiH moja duznost je da pokusam dati svoj kakav - takav doprinos za nesto sto se jos nije desilo, npr. neobicne, jos nevidjene demonstracije, sa ciljem rjesavanja sistemskog kvara... odnosno vrijeme je da mi ovdje damo sve od sebe za lijecenje uzroka nase bolesti a posljedice vremenom spontano nestaju... i sada idem u tom pravcu uciniti nesto, pa te zato lijepo pozdravljam
- danas
ovo samo kod nas ima. da bog sacuva...
u normalnom svijetu to ide ovako nekako: nijemci placaju odstetu ljudima koji su prezivjeli ausvic... a kod nas onaj nesretnik sto je izasao iz omarske sada placa stan i hranu svome krvniku...
u normalnom svijetu to ide ovako nekako: nijemci placaju odstetu ljudima koji su prezivjeli ausvic... a kod nas onaj nesretnik sto je izasao iz omarske sada placa stan i hranu svome krvniku...
-
Bosna_E
Ne trebas ni pitati, mislim da znas odgovor prije nego i postavis pitanje.Vingo wrote:Dakle, da li se ijedno udruzenje, pojedinac, nesto.... iz RS oglasilo osudjujuci ovo? Ili opet cekamo da osudi Natasa iz Srbije....?
Sadrzaj slike iznad ne razumijem....Zato ovu ispod razumijem.

- Fair Life
- Fair Life
Ne vjerujem da je to iz njegove glave...Vingo wrote:povraticu! I ja ocekujem da se oglasi neko iz RS??? Pa zasto bi kad ih i SDA podrzava?!.....A biraci bi i dalje radije vidjeli mrtvog Laumdziju nego zivog Radovana u Hagu....
Stranacka poslusnost na djelu...on samo slijedi kontinuitet.