Krv u urinu!?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Aethaercyn

#1 Krv u urinu!?

Post by Aethaercyn »

U nedelju, osjetih neko "stezanje u grudima", i bol prilikom disanja. Odem u Hitnu, izmjere mi pritisak kad ono 180/100. Uradim odma EKG, sa srculencetom je sve OK. U ponedeljak svom doktoru, i čiko me uputi da uradim KKS, URIN, EKG. Uradim opet EKG, sve OK. Danas sam radio nalaze krvi i urina.

KKS:
Sedimentacija: 1/3
WBC - 7.44
NEU - 3.88
LYM - 2.28
MONO - 1.02
EOS - .205
BASO - .053
RBC - 5.14
HGB - 163
HCT - .475
MCV - 92.4
MCH - 31.7
MCHC - 343.
RDW - 11.1
PLT - 270.
MPV - 8.46
PCT - 2.29
PDW - 21.1
tbi - 10.9
DBI - 2.05
IBIL - 8.85
BUN - 4.5
GLUC - 5.1
CREA - 61

Krvna slika je OK sem sto su mi poviseni monociti. Na moju sedimentaciju, punica mi se uvijek nasmije al da valja. Kaže da uvijek imam "dječiju sedimentaciju" (1/2, 2/4,1/3 mi je uvijek kada radim KKS)
Medjutim urin je problem.

Analiza urina:
Izgled: Zaprašen
Glukoza:0
Boja: Žuta
Ketoni:0
Reakcija: Kiselo
Bilirubin:0
Spec. težina: 1018
Nitriti: 0
Albumen:0
Urobilinogen: 1:2
Krv: U tragovima
Askrobinska kiselina: ----
Sediment:
ERC: 2-3
LKC: 2-3
Soli:-----
Epitel: Malo
Kristali:------
Sluz: Malo
Bakterije: malo

E sad zbog te krvi u urinu sam malo "serucno" u gaće da izvinete :run: :D :mrgreen: Koji je najčešći uzrok krvi u urinu? Dal se jos neko susretao sa istim problemom?
Kinaski

#2 Re: Krv u urinu!?

Post by Kinaski »

Pa kume u tragovima , opusti se
gnjev

#3 Re: Krv u urinu!?

Post by gnjev »

Znam dosta raje koja su krv pisala bukvalno pa im ništa nije bilo :D

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
neretvanac

#4 Re: Krv u urinu!?

Post by neretvanac »

Meni se prije nekog vremena znala katkada malo pojaviti krv u prvom mlazu mokrace. Tacno sukrvica koju sam mogao vidjeti. Sve nastalo nakon ozljede u predjelu prepona, simptomi: nekada krv u mokraci (taj prvi mlaz, najcesce nakon seksa prvo mokrenje) i spermi nekada, grcenje u preponama, difuzni bolovi lagani... radio milijardu pretraga par puta svih mokracnih organa, od ultrazvuka, rentgena, citoloskih nalaza, brisova uretre itd. Samo cistoskopiju se nisam usudio raditi, grozim se pomisli da mi neko nesto gura u mokracni mjehur :( :-) punih 10 mjeseci bez ikakvih simptoma, neki dan se opet pojavila sukrvica jednom u prvom mlazu mokrace... zadnja dijagnoza: lagani hronicni prostatitis.
Citao sam i cuo da krv u mokraci moze biti znak tumora ne daj Boze... Pravo sam se u*rao. Iako mi doktor kaze da u mojim godinama (25) nema sanse za to i da bi se vidjelo na nalazima da ista ima... Kod vise urologa sam bio...
Jel neko ima kakav savjet, iskustva s takvim stvarima ?
Aethaercyn

#5 Re: Krv u urinu!?

Post by Aethaercyn »

Kinaski wrote:Pa kume u tragovima , opusti se
E je*i ga de se ti sad opusti. Najgore je sto covjek ima ovaj je*beni intenet pa može naći sveg i svačega :D :-) :D Danas bio kod doktora, kaže da je sve ok sto se tice krvne slike. Imam bolove u leđima što je on rekao da je to to. Bubrezi 100%. Dao mi neke tablete, Palin ili tako nesto. 2 puta na dan. Kad ispijem opet na kontrolu urina (od prilike za jedno 10 dana). Ako mi se opet pojavi ta krv, onda mi je rekao da ce mi detaljno dati da se uradi obrada urinarnog trakta.
animals

#6 Re: Krv u urinu!?

Post by animals »

Vjerovatno kamenac u kanalima ili bubregu..
Aethaercyn

#7 Re: Krv u urinu!?

Post by Aethaercyn »

Ma sa bubrezima imam problema 100%. Nisam siguran sta je ali osjetim bol u leđima, pogotovo ujutro kada ustanem. Vidjet ćemo sta je.. Nadam se da ce sve biti OK nakon ove terapije...
newlevel

#8 Re: AW: Krv u urinu!?

Post by newlevel »

Moja bi ti nena rekla, sine to je,prehlada, pij caj :-D

Sent from my Sony Xperia using Tapatalk
animals

#9 Re: Krv u urinu!?

Post by animals »

Aethaercyn wrote:Ma sa bubrezima imam problema 100%. Nisam siguran sta je ali osjetim bol u leđima, pogotovo ujutro kada ustanem. Vidjet ćemo sta je.. Nadam se da ce sve biti OK nakon ove terapije...
Pa nema sta drugo biti..
Aethaercyn

#10 Re: AW: Krv u urinu!?

Post by Aethaercyn »

newlevel wrote:Moja bi ti nena rekla, sine to je,prehlada, pij caj :-D

Sent from my Sony Xperia using Tapatalk
Kao i moja :D Kao da su sestre :D hehhe
alanx

#11 Re: Krv u urinu!?

Post by alanx »

Moze bit da je rak prostate.
gnjev

#12 Re: Krv u urinu!?

Post by gnjev »

alanx wrote:Moze bit da je rak prostate.
Ne crnjaci covjeka

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
maru

#13 Re: Krv u urinu!?

Post by maru »

Ako je u prvom mlazu prisutna krv, u pitanju je najvjerovatnije uretra. u drugom mlazu- mokracni mjehur, a ako je konstantno prisutna krv onda su bubrezi. obzirom da je kod tebe u tragovima, ne vjerujem da je nesto strasno.
alanx

#14 Re: Krv u urinu!?

Post by alanx »

Znao sam lika kojem je krv izlazila u tvrdoj stolici. Ispostavilo se da je imao rak debelog crijeva. Obavezno na detljan pregled. Imas takozvani AMAs test za ranu detekciju raka. Mozes sam sebe testirati.
http://www.oncolabinc.com/
http://www.drweil.com/drw/u/QAA400515/I ... -Test.html
http://www.cancerresearchuk.org/cancer- ... for-cancer
Aethaercyn

#15 Re: Krv u urinu!?

Post by Aethaercyn »

alanx wrote:Moze bit da je rak prostate.
Može biti al' ne mora da znači :D

Kao što ti ovaj reče, ne crrnjači me :D

Radio sam UZ prije 1 mjesec i sve je bilo OK.
Aethaercyn

#16 Re: Krv u urinu!?

Post by Aethaercyn »

alanx wrote:Znao sam lika kojem je krv izlazila u tvrdoj stolici. Ispostavilo se da je imao rak debelog crijeva. Obavezno na detljan pregled. Imas takozvani AMAs test za ranu detekciju raka. Mozes sam sebe testirati.
http://www.oncolabinc.com/
http://www.drweil.com/drw/u/QAA400515/I ... -Test.html
http://www.cancerresearchuk.org/cancer- ... for-cancer
Kakve veze ima debelo crijevo sa ovim?
neretvanac

#17 Re: Krv u urinu!?

Post by neretvanac »

I meni je urolog rekao da to sto se javlja samo u prvom mlazu mokrace znaci da dolazi iz uretre/prostate- tog dijela gdje se spajaju. Kaze da to sto se nekada pojavljuje u spermi znaci da je iz prostate, jer mokracni mjehur ili bubrezi nemaju veze s tim.
Mokracni mjehur pregledao 5 puta, nema nikakvih izraslina niti anomalija, perfektno se puni i prazni, sluzokoza sasvim uredna.
Prostata- PSA potpuno uredu, u granicama normale, spermatogram- normozoospermija (dakle uredu), na ultrazvuku normalne velicine, bez ikakvih strukturalnih anomalija ili promjena.
Bubrezi, prema urologu, rade kao u male bebe, GFR i kreatinih perfektni, svi elektroliti uredu, nema kamenca niti ikakvih anomalija ili izraslina.
Mokraca 24 h potpuno uredu, nema proteina, eritrocita, bakterija, nicega.
Bris uretre uredu, bez patoloskih bakterija.
Samo mi se nekada javlja ta sukrvica u prvom mlazu mokrace (iako sam 10 mjeseci sada bio miran), koja je najcesce prva mokraca poslije spolnog odnosa. Isto tako, nekada sukrvica u spermi. Lagani bolovi u preponama, pogotovo zimi ili kada se prehladim ili nosim uske pantalone, nekada lagani bolovi s lijeve strane, gdje je bubreg, pogotovo ujutru kad ustanem, ali prema urologu, to je od ledja, jer su mi bubrezi potpuno uredu.
To mi se sve desava ima dvije godine, nakon jedne traumatske ozlijede- nabio sam se sicom u predjelu prepona kad sam vozio biciklo po stepenicama, odmah mi se javila bol i krv taj dan u mokraci. Otada sve manje i sve rijedje, al opet ne mogu da se ne brinem ili ne bojim, kad me uvijek ostavljaju u mogucnosti da se nesto desi, jer mi uvijek kazu, sad zasad je uredu, a javi se opet na kontrolu.
Moze li mi iko dati kakav savjet ? :-?
Aethaercyn

#18 Re: Krv u urinu!?

Post by Aethaercyn »

neretvanac wrote:I meni je urolog rekao da to sto se javlja samo u prvom mlazu mokrace znaci da dolazi iz uretre/prostate- tog dijela gdje se spajaju. Kaze da to sto se nekada pojavljuje u spermi znaci da je iz prostate, jer mokracni mjehur ili bubrezi nemaju veze s tim.
Mokracni mjehur pregledao 5 puta, nema nikakvih izraslina niti anomalija, perfektno se puni i prazni, sluzokoza sasvim uredna.
Prostata- PSA potpuno uredu, u granicama normale, spermatogram- normozoospermija (dakle uredu), na ultrazvuku normalne velicine, bez ikakvih strukturalnih anomalija ili promjena.
Bubrezi, prema urologu, rade kao u male bebe, GFR i kreatinih perfektni, svi elektroliti uredu, nema kamenca niti ikakvih anomalija ili izraslina.
Mokraca 24 h potpuno uredu, nema proteina, eritrocita, bakterija, nicega.
Bris uretre uredu, bez patoloskih bakterija.
Samo mi se nekada javlja ta sukrvica u prvom mlazu mokrace (iako sam 10 mjeseci sada bio miran), koja je najcesce prva mokraca poslije spolnog odnosa. Isto tako, nekada sukrvica u spermi. Lagani bolovi u preponama, pogotovo zimi ili kada se prehladim ili nosim uske pantalone, nekada lagani bolovi s lijeve strane, gdje je bubreg, pogotovo ujutru kad ustanem, ali prema urologu, to je od ledja, jer su mi bubrezi potpuno uredu.
To mi se sve desava ima dvije godine, nakon jedne traumatske ozlijede- nabio sam se sicom u predjelu prepona kad sam vozio biciklo po stepenicama, odmah mi se javila bol i krv taj dan u mokraci. Otada sve manje i sve rijedje, al opet ne mogu da se ne brinem ili ne bojim, kad me uvijek ostavljaju u mogucnosti da se nesto desi, jer mi uvijek kazu, sad zasad je uredu, a javi se opet na kontrolu.
Moze li mi iko dati kakav savjet ? :-?
Ja sam pošao reci da nije sta sa prostatom, ali kad sam vidio sta si sve obavio, tesko ce da bude..
ne znam, ne može čovjek biti pametan. Da je nešto, nedo Bog, loše, pokazalo bi ti nakon toliko nalaza i ostalih zezancija. Tačno, ne može čovjek biti pametan.

Evo ja jutros ustao, leđa me bole, lijeva strana samo. Pogotov kad se saginjem. Drugih problema nemam. Jeste da me malo više tjera u WC da vršim malu nuždu al ajde, pijem čaj ko lud.
Post Reply