Krv u stolici!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Altsa

#51 Re: Krv u stolici!

Post by Altsa »

mO k3 wrote:
Black swan wrote:ja imam hemiće čini mi se čitav život... genetika

i prošli mjesec sam 3 puta imao "krvarenje"

jednom je bio svinjokolj u šolji a drugi put ništa mnogo
kad je bio svinjokol baš je bilo puknuće tog jednog graščića jer je baš ono "puklo" da se krv razletila na sve strane po šolji :|

primijetio sam kad nemam krv u stolici ako baš dobro pritisnem papirom anus da mi ostane lagani trag blijede krvi na papiru skoro pa nevidljivo
pretpostavljam da su to unutarnji... pored vanjskih :roll:

guram faktu mast :roll:
ne boli najčešće niti krvari uglavnom koegzistencija s njima mi je dovedena do savršenstva... jbg od 50. ću morati ići na redovite preglede ako želim doćekati normalnu starost...ako ne i od 42. :roll:
imo sam ih i ja , naso dobrog dr on to dole nesto radio i sredio :mrgreen:
hvala bogu nema nista vise evo vec 2 godine
de pojasni. jesi li aperiso :D il nesto drugo?
bwin

#52 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

mO k3 wrote:
bwin wrote:
janje_ wrote:da li puno sjedis?

crvena krv u stolici, odnosno krv trag na toalet papiru moze biti i znak hemoroida, sto je u poredjenju sa rakom debelog crijeva ko dobitak na lotu..

nemoj da te bude stid bilo kakvog pregleda.
Ne sjedim nista vise od prosjecnog covjeka. I da su hemoroidi otkud meni u 22 godini takvo nesto. I ako jesu hemoroidi zar nebih onda trebao imati krv u stolici svaki put, a eto nisam je imao puni mjesec dana.
Drugar ... jeli ti "friska" krv ?? Kada se obrises krvav ti papir ako je tako dont vori jackot hemroid ... nista strasno

Ako je tamna krv onda doktoru ... kako god u oba slucaja moraces dr
Bice da si upravu. Kad se perem poslije nuzde friska krv na ruci bude, znaci jebeni hemoroidi vjerovatno. Ja se ponadao da je stres ili neki drugi djavo u pitanju
razonoda

#53 Re: Krv u stolici!

Post by razonoda »

Altsa wrote:ovo vec postaje kao spanska sapunica. momak idi ljekaru i nemoj nas vise zahebavati. trazis od nas savijet i kad ti najmanje 10 ljudi kaze da ides ljekaru ti opet trunis isto da te je stid. ako tebi tvoje zdravlje nije najprece onda ti mi tu ne mozemo pomoci a da ti ne zagledamo u paksu. idi na gastoenterolosko odjeljenje klinike kosevo ili privatno kod dr. gribajcevica u eurofarm, dr.gornjakovica u sunce ili kod dr. gogov u sanasu.
U pravu si :lol: ovaj klinac se izgleda dobro zabavlja lijececi se preko-tastature.
vješalica

#54 Re: Krv u stolici!

Post by vješalica »

bwin wrote:
Ako je tamna krv onda doktoru ... kako god u oba slucaja moraces dr
Bice da si upravu. Kad se perem poslije nuzde friska krv na ruci bude, znaci jebeni hemoroidi vjerovatno. Ja se ponadao da je stres ili neki drugi djavo u pitanju[/quote]

googlaj hemeroidi pa možeš i pogledat dole jel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kak ti izgleda
mada bi ja ipak otišla doktoru da sam na tvom mjestu
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Krv u stolici!

Post by Truba »

e jebi ga poslije nužde na ruci krvi to baš mora da je neki radikalniji oblik
mO k3

#56 Re: Krv u stolici!

Post by mO k3 »

Altsa wrote:
mO k3 wrote:
Black swan wrote:ja imam hemiće čini mi se čitav život... genetika

i prošli mjesec sam 3 puta imao "krvarenje"

jednom je bio svinjokolj u šolji a drugi put ništa mnogo
kad je bio svinjokol baš je bilo puknuće tog jednog graščića jer je baš ono "puklo" da se krv razletila na sve strane po šolji :|

primijetio sam kad nemam krv u stolici ako baš dobro pritisnem papirom anus da mi ostane lagani trag blijede krvi na papiru skoro pa nevidljivo
pretpostavljam da su to unutarnji... pored vanjskih :roll:

guram faktu mast :roll:
ne boli najčešće niti krvari uglavnom koegzistencija s njima mi je dovedena do savršenstva... jbg od 50. ću morati ići na redovite preglede ako želim doćekati normalnu starost...ako ne i od 42. :roll:
imo sam ih i ja , naso dobrog dr on to dole nesto radio i sredio :mrgreen:
hvala bogu nema nista vise evo vec 2 godine
de pojasni. jesi li aperiso :D il nesto drugo?
Jok ba :mrgreen: nesto čačkao došla 2 minute posla i ponovo išao nakon 3 mjeseca
bwin

#57 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

Black swan wrote:e jebi ga poslije nužde na ruci krvi to baš mora da je neki radikalniji oblik
Kontam da ako je krv izasla iz mene to bi trebali biti tragovi krvi ostali dok je izlazila iz mene. Inace danas nije bilo krvi u stolici.
bwin

#58 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

vješalica wrote: googlaj hemeroidi pa možeš i pogledat dole jel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kak ti izgleda
Evo guglao sam malo i uglavnom po simptomima mi lici da je to to. 22 mi godine a imam hemoroide ko neki djedo, nedo Bog da ko cuje :shock: . Valja skontati kako rijesiti ovo, pise puno vode piti i voce i povrce, sto i jedem ali eto, pojacat cu malo
S4mpion

#59 Re: Krv u stolici!

Post by S4mpion »

Kokice konzumiraj redovno, prepune su vlakana.

Samo ih nemoj solit. :pusi:
vješalica

#60 Re: Krv u stolici!

Post by vješalica »

bwin wrote:
vješalica wrote: googlaj hemeroidi pa možeš i pogledat dole jel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kak ti izgleda
Evo guglao sam malo i uglavnom po simptomima mi lici da je to to. 22 mi godine a imam hemoroide ko neki djedo, nedo Bog da ko cuje :shock: . Valja skontati kako rijesiti ovo, pise puno vode piti i voce i povrce, sto i jedem ali eto, pojacat cu malo
to nema veze sa godinama,uzmi kremu ima ih koliko hoćeš povući će se,samo je bitno uzrok koji izaziva otkloniti i bar se truditi da se stanje takvo održava :razz:
bwin

#61 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

Hvala svima na savjetima, pomogli ste mi dosta, insallah da bude sve ok. :)
mO k3

#62 Re: Krv u stolici!

Post by mO k3 »

bwin wrote:Hvala svima na savjetima, pomogli ste mi dosta, insallah da bude sve ok. :)
bice :) mlad si ti dont vori ....
Oxygenn

#63 Re: Krv u stolici!

Post by Oxygenn »

bwin wrote:Hvala svima na savjetima, pomogli ste mi dosta, insallah da bude sve ok. :)
Nadam se da si odlucio da odes na pregled kod shupak doktora, zajebi forume kada je zdravlje u pitanju 8)
skuterumoj

#64 Re: Krv u stolici!

Post by skuterumoj »

Najvise do stolice zavisi.
Daryl Dixon

#65 Re: Krv u stolici!

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 16/06/2016 02:32, edited 1 time in total.
Aethaercyn

#66 Re: Krv u stolici!

Post by Aethaercyn »

Pisao davno, možda prije godinu. Imao problem sa crvenom stolicom. Znači, ljeto bilo, žderalo se povrće i voće. Jedno jutro, nakon velike nužde pogledam u šolju kad tamo crvenilo. Odma čovjeka sejtan baci na ono najgore. Čekao neko vrijeme, pisao po forumima. Psiha me ubila. Skupio hrabrost i otišao doktoru. Uradio kopletnu KKS sa svim mogućim stavkama. Sve ok. Željezo (Fe) bilo 26 ili 27. Doktor pogledao nalaze,nasmijao se, te rekao da sam i bilo kojem slučaju krvario vidio bi na nalazu. Krvarenje stvara anemiju. Opet dio mene je gorio poput vatre u paklu, te sam doktoru sam preporučio da želim da idem na pregled debelog crijeva. Napisao čovjek uputnicu za UKC Tuzla. Naručio se i za ne povjerovati na taj čin se čeka više od 1 mjesec. Ja to nisam mogao čekati, jednostavno me psiha ubila misleći na ono najgore. Otišao privatno (Plava poliklinika u Tuzli) uradio analnu rektoskopiju - tako nešto. Išli su do 50-60 cm. Da ne boli - lagao bi. Znači više boli kad onaj zrak ubacuju u tebe. Na svu moju sreću nisu našli ništa. Nosio stolicu na analizu te se kasnije ispostavilo da je to crvenilo u stolici bilo od prekomjerne konzumacije lubenice i paradajza (za kojima sam lud sto se tice voca i povrca). Izgled nesvarenih dijelova lubenice i paradajza je izgledao kao ugrusak krvi. Tako da sam sebi rekao Šta god da se desi, bilo koju promjenu da osjetim na svom zdravlju, ništa forumi i ostalo. Pravac doktoru. Više te ubije ona psiha misleći na ono najgore. A na kraju se ispostavi da je to bezazlena stvar. E sad da vam kažem dragi forumasi (sa tim sam se zezao neko vrijeme sa prijateljima) osjetio sam kako je primit crncugu od 50-ak cm. Ne bi bio homic ni za živu glavu hahaha :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#67 Re: Krv u stolici!

Post by Truba »

nisam ni počeo čitati a već sam znao odgovor

ali svaka čast da su svi kao ti
Post Reply