de pojasni. jesi li aperisomO k3 wrote:imo sam ih i ja , naso dobrog dr on to dole nesto radio i sredioBlack swan wrote:ja imam hemiće čini mi se čitav život... genetika
i prošli mjesec sam 3 puta imao "krvarenje"
jednom je bio svinjokolj u šolji a drugi put ništa mnogo
kad je bio svinjokol baš je bilo puknuće tog jednog graščića jer je baš ono "puklo" da se krv razletila na sve strane po šolji![]()
primijetio sam kad nemam krv u stolici ako baš dobro pritisnem papirom anus da mi ostane lagani trag blijede krvi na papiru skoro pa nevidljivo
pretpostavljam da su to unutarnji... pored vanjskih![]()
guram faktu mast![]()
ne boli najčešće niti krvari uglavnom koegzistencija s njima mi je dovedena do savršenstva... jbg od 50. ću morati ići na redovite preglede ako želim doćekati normalnu starost...ako ne i od 42.![]()
hvala bogu nema nista vise evo vec 2 godine
Krv u stolici!
Moderator: anex
- Altsa
#51 Re: Krv u stolici!
-
bwin
#52 Re: Krv u stolici!
Bice da si upravu. Kad se perem poslije nuzde friska krv na ruci bude, znaci jebeni hemoroidi vjerovatno. Ja se ponadao da je stres ili neki drugi djavo u pitanjumO k3 wrote:Drugar ... jeli ti "friska" krv ?? Kada se obrises krvav ti papir ako je tako dont vori jackot hemroid ... nista strasnobwin wrote:Ne sjedim nista vise od prosjecnog covjeka. I da su hemoroidi otkud meni u 22 godini takvo nesto. I ako jesu hemoroidi zar nebih onda trebao imati krv u stolici svaki put, a eto nisam je imao puni mjesec dana.janje_ wrote:da li puno sjedis?
crvena krv u stolici, odnosno krv trag na toalet papiru moze biti i znak hemoroida, sto je u poredjenju sa rakom debelog crijeva ko dobitak na lotu..
nemoj da te bude stid bilo kakvog pregleda.
Ako je tamna krv onda doktoru ... kako god u oba slucaja moraces dr
-
razonoda
#53 Re: Krv u stolici!
U pravu siAltsa wrote:ovo vec postaje kao spanska sapunica. momak idi ljekaru i nemoj nas vise zahebavati. trazis od nas savijet i kad ti najmanje 10 ljudi kaze da ides ljekaru ti opet trunis isto da te je stid. ako tebi tvoje zdravlje nije najprece onda ti mi tu ne mozemo pomoci a da ti ne zagledamo u paksu. idi na gastoenterolosko odjeljenje klinike kosevo ili privatno kod dr. gribajcevica u eurofarm, dr.gornjakovica u sunce ili kod dr. gogov u sanasu.
- vješalica
#54 Re: Krv u stolici!
Bice da si upravu. Kad se perem poslije nuzde friska krv na ruci bude, znaci jebeni hemoroidi vjerovatno. Ja se ponadao da je stres ili neki drugi djavo u pitanju[/quote]bwin wrote:
Ako je tamna krv onda doktoru ... kako god u oba slucaja moraces dr
googlaj hemeroidi pa možeš i pogledat dole jel
mada bi ja ipak otišla doktoru da sam na tvom mjestu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#55 Re: Krv u stolici!
e jebi ga poslije nužde na ruci krvi to baš mora da je neki radikalniji oblik
- mO k3
#56 Re: Krv u stolici!
Jok baAltsa wrote:de pojasni. jesi li aperisomO k3 wrote:imo sam ih i ja , naso dobrog dr on to dole nesto radio i sredioBlack swan wrote:ja imam hemiće čini mi se čitav život... genetika
i prošli mjesec sam 3 puta imao "krvarenje"
jednom je bio svinjokolj u šolji a drugi put ništa mnogo
kad je bio svinjokol baš je bilo puknuće tog jednog graščića jer je baš ono "puklo" da se krv razletila na sve strane po šolji![]()
primijetio sam kad nemam krv u stolici ako baš dobro pritisnem papirom anus da mi ostane lagani trag blijede krvi na papiru skoro pa nevidljivo
pretpostavljam da su to unutarnji... pored vanjskih![]()
guram faktu mast![]()
ne boli najčešće niti krvari uglavnom koegzistencija s njima mi je dovedena do savršenstva... jbg od 50. ću morati ići na redovite preglede ako želim doćekati normalnu starost...ako ne i od 42.![]()
hvala bogu nema nista vise evo vec 2 godineil nesto drugo?
-
bwin
#57 Re: Krv u stolici!
Kontam da ako je krv izasla iz mene to bi trebali biti tragovi krvi ostali dok je izlazila iz mene. Inace danas nije bilo krvi u stolici.Black swan wrote:e jebi ga poslije nužde na ruci krvi to baš mora da je neki radikalniji oblik
-
bwin
#58 Re: Krv u stolici!
Evo guglao sam malo i uglavnom po simptomima mi lici da je to to. 22 mi godine a imam hemoroide ko neki djedo, nedo Bog da ko cujevješalica wrote: googlaj hemeroidi pa možeš i pogledat dole jel![]()
![]()
kak ti izgleda
mada bi ja ipak otišla doktoru da sam na tvom mjestu
- S4mpion
#59 Re: Krv u stolici!
Kokice konzumiraj redovno, prepune su vlakana.
Samo ih nemoj solit.
Samo ih nemoj solit.
- vješalica
#60 Re: Krv u stolici!
to nema veze sa godinama,uzmi kremu ima ih koliko hoćeš povući će se,samo je bitno uzrok koji izaziva otkloniti i bar se truditi da se stanje takvo održavabwin wrote:Evo guglao sam malo i uglavnom po simptomima mi lici da je to to. 22 mi godine a imam hemoroide ko neki djedo, nedo Bog da ko cujevješalica wrote: googlaj hemeroidi pa možeš i pogledat dole jel![]()
![]()
kak ti izgleda
mada bi ja ipak otišla doktoru da sam na tvom mjestu. Valja skontati kako rijesiti ovo, pise puno vode piti i voce i povrce, sto i jedem ali eto, pojacat cu malo
-
bwin
#61 Re: Krv u stolici!
Hvala svima na savjetima, pomogli ste mi dosta, insallah da bude sve ok. 
- mO k3
#62 Re: Krv u stolici!
bicebwin wrote:Hvala svima na savjetima, pomogli ste mi dosta, insallah da bude sve ok.
-
Oxygenn
#63 Re: Krv u stolici!
Nadam se da si odlucio da odes na pregled kod shupak doktora, zajebi forume kada je zdravlje u pitanjubwin wrote:Hvala svima na savjetima, pomogli ste mi dosta, insallah da bude sve ok.
- skuterumoj
#64 Re: Krv u stolici!
Najvise do stolice zavisi.
- Daryl Dixon
- Aethaercyn
#66 Re: Krv u stolici!
Pisao davno, možda prije godinu. Imao problem sa crvenom stolicom. Znači, ljeto bilo, žderalo se povrće i voće. Jedno jutro, nakon velike nužde pogledam u šolju kad tamo crvenilo. Odma čovjeka sejtan baci na ono najgore. Čekao neko vrijeme, pisao po forumima. Psiha me ubila. Skupio hrabrost i otišao doktoru. Uradio kopletnu KKS sa svim mogućim stavkama. Sve ok. Željezo (Fe) bilo 26 ili 27. Doktor pogledao nalaze,nasmijao se, te rekao da sam i bilo kojem slučaju krvario vidio bi na nalazu. Krvarenje stvara anemiju. Opet dio mene je gorio poput vatre u paklu, te sam doktoru sam preporučio da želim da idem na pregled debelog crijeva. Napisao čovjek uputnicu za UKC Tuzla. Naručio se i za ne povjerovati na taj čin se čeka više od 1 mjesec. Ja to nisam mogao čekati, jednostavno me psiha ubila misleći na ono najgore. Otišao privatno (Plava poliklinika u Tuzli) uradio analnu rektoskopiju - tako nešto. Išli su do 50-60 cm. Da ne boli - lagao bi. Znači više boli kad onaj zrak ubacuju u tebe. Na svu moju sreću nisu našli ništa. Nosio stolicu na analizu te se kasnije ispostavilo da je to crvenilo u stolici bilo od prekomjerne konzumacije lubenice i paradajza (za kojima sam lud sto se tice voca i povrca). Izgled nesvarenih dijelova lubenice i paradajza je izgledao kao ugrusak krvi. Tako da sam sebi rekao Šta god da se desi, bilo koju promjenu da osjetim na svom zdravlju, ništa forumi i ostalo. Pravac doktoru. Više te ubije ona psiha misleći na ono najgore. A na kraju se ispostavi da je to bezazlena stvar. E sad da vam kažem dragi forumasi (sa tim sam se zezao neko vrijeme sa prijateljima) osjetio sam kako je primit crncugu od 50-ak cm. Ne bi bio homic ni za živu glavu hahaha

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#67 Re: Krv u stolici!
nisam ni počeo čitati a već sam znao odgovor
ali svaka čast da su svi kao ti
ali svaka čast da su svi kao ti