Krv u ejakulatu
Moderator: anex
-
serum
#1 Krv u ejakulatu
Juče sam primjetio pojavu smeđkaste i crvene krvi u ejakulatu. Koliko sam laički mogao pregledati, nemam nekih čvorova u testisima, ali sam veoma zabrinut. Takođe, jedini simptom na nekoliko dana prije ove pojave je učestalije mokrenje (ali nema krvi u urinu). Imam 28 godina,oženjen,nemam nikakvih promjena u "seksualnom životu". Šta trebam raditi, trebam li "trčati" liječniku?
- Svemirco
#2 Re: Krv u ejakulatu
Pretpostavljam da razlog sa pomenutim dodatnim simptomima može biti upala prostate ali bih ti svakako preporučio posjetu urologu. Sa "porodičnim draguljima" se nije zajebavati.
Ako je samo upala prostate to se da riješiti antibioticima i prirodnim preparatima brzo ako je... nećemo ulaziti u tu diskusiju bez potrebe, idi doktoru i pripremi se da postaneš jaaako blizak sa njim.
fingers crossed...
Ako je samo upala prostate to se da riješiti antibioticima i prirodnim preparatima brzo ako je... nećemo ulaziti u tu diskusiju bez potrebe, idi doktoru i pripremi se da postaneš jaaako blizak sa njim.
fingers crossed...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Krv u ejakulatu
U DIP-u to rade i žene doktori, što je lakše podnijeti,...tinner fingers.Svemirco wrote:Pretpostavljam da razlog sa pomenutim dodatnim simptomima može biti upala prostate ali bih ti svakako preporučio posjetu urologu. Sa "porodičnim draguljima" se nije zajebavati.
fingers crossed...
-
kennann
#4 Re: Krv u ejakulatu
Prati to narednih 5 do 6 dana, ako se isto bude pojavljivalo javi se urologu ....
serum wrote:Juče sam primjetio pojavu smeđkaste i crvene krvi u ejakulatu. Koliko sam laički mogao pregledati, nemam nekih čvorova u testisima, ali sam veoma zabrinut. Takođe, jedini simptom na nekoliko dana prije ove pojave je učestalije mokrenje (ali nema krvi u urinu). Imam 28 godina,oženjen,nemam nikakvih promjena u "seksualnom životu". Šta trebam raditi, trebam li "trčati" liječniku?
-
immuno
#5 Re: Krv u ejakulatu
u ovom slucaju se nista neprati vec danas odmah ljekaru jer moze biti ili upala ili povreda niti jedno niti drugo netrpi cekanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
serum
#6 Re: Krv u ejakulatu
Bio kod doktora, odnosno doktorice na DIP-u 
Dobro sam se "zbližio" sa njom, ali pregled ipak nije nimalo ugodan, čak šta više....
Upala prostate izazvana bakterijom, dobio antibiotike.......
Dobro sam se "zbližio" sa njom, ali pregled ipak nije nimalo ugodan, čak šta više....
Upala prostate izazvana bakterijom, dobio antibiotike.......
- karanana
#7 Re: Krv u ejakulatu
sta pregled podrazumijeva pa je neugodan?
jeli ubace neku cjevku/slamku unutra?
jeli ubace neku cjevku/slamku unutra?
-
serum
#8 Re: Krv u ejakulatu
Pored pregleda testisa, najgore je uzimanje brisa uretra, gdje odprilike 0,5cm guraju štapić u mokraćnu cijev za uzorak.
Pregled prostate se vrši kroz analni otvor, gdje nakon što nađe prostatu pritišće vjerovatno tražeći nepravilnosti...to boli pravo....elem izgubih ja nevinost u svakom slučaju.....
Pregled prostate se vrši kroz analni otvor, gdje nakon što nađe prostatu pritišće vjerovatno tražeći nepravilnosti...to boli pravo....elem izgubih ja nevinost u svakom slučaju.....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Krv u ejakulatu
Šta fali malo se pretrpiti, izgubiti ''nevinost'' od strane žene ljekara-tanki prsti, pretrpiti to uzimanje brisa uretre,...Sve je to u tvom interesu i interesu tvoga zdravlja, a bogami i potomstva. U interesu je i tvoje supruge da sve bude ok.serum wrote:Pored pregleda testisa, najgore je uzimanje brisa uretra, gdje odprilike 0,5cm guraju štapić u mokraćnu cijev za uzorak.
Pomisli šta bi sve moglo biti, a ovako znaš o čemu se radi, trošiš propisane lijekove, svjestan si postojanja svoje prostate, pa se pobrini da je čuvaš. Postoje neki muškarci, pa ni ne znaju da postoji prostata, ali kada je prehlade bude QQ LeLe. Svi muškarci mogu oboljeti od prostatitisa-nije to samo staračka bolest!
Jesi li vidio gužve pred ordinacijama urologa, nervoze i broja muškinja koji traže stručnu pomoć?!
I niko se ne žali na ''neugodnost'' digitalnog pregleda prostate.
-
serum
#10 Re: Krv u ejakulatu
Evo mene opet.
Nakon što sam završio sa turama antibiotika Heramicin i Citeral, trebao bih ponovo uraditi nalaze (urinokulturu, bris uretre, uzv mokraćnih kanala,prostate).
Ali primjetio sam posljednnja 3-4 dana pojavu neke čudne želatine u ejakulatu. Malo je tamnija od boje ejakulata, ali je nalik na komadiće želea.
Taman mislim riješio problem, kad nešto novo.
Ima li neko iskustva sa ovim?
Nakon što sam završio sa turama antibiotika Heramicin i Citeral, trebao bih ponovo uraditi nalaze (urinokulturu, bris uretre, uzv mokraćnih kanala,prostate).
Ali primjetio sam posljednnja 3-4 dana pojavu neke čudne želatine u ejakulatu. Malo je tamnija od boje ejakulata, ali je nalik na komadiće želea.
Taman mislim riješio problem, kad nešto novo.
Ima li neko iskustva sa ovim?
- jedna tamo
#11 Re: Krv u ejakulatu
pa možda ti je to od antibiotika, ne vjerujem da je nešto ozbiljnije, al et možda opet čika doktoru
-
BHPasa
#12 Re: Krv u ejakulatu
Momak nema potrebe za paniku, been there done that i to vise puta, mislim bez urologa, nije nista strasno, kako neko rece mozda neka infekcija u prostati tz prostatit, dodje i ode prirodno bez antibiotika, kod mene 100% nije do prostate posto prilikom hmmmm prvo izleti semen pa onda sperma ako grijesim neka me neko ispravi, semen normala ali sperma crvenkasta ili tacnije roze boje, prodje to nakon max 7 dana, moze biti i preveliko seksulano opterecenje zavisi kako tu stojis pa puknu neki kapilari eto tako mislim da nemas sta panicit 
-
neretvanac
#13 Re: Krv u ejakulatu
BHPasa wrote:Momak nema potrebe za paniku, been there done that i to vise puta, mislim bez urologa, nije nista strasno, kako neko rece mozda neka infekcija u prostati tz prostatit, dodje i ode prirodno bez antibiotika, kod mene 100% nije do prostate posto prilikom hmmmm prvo izleti semen pa onda sperma ako grijesim neka me neko ispravi, semen normala ali sperma crvenkasta ili tacnije roze boje, prodje to nakon max 7 dana, moze biti i preveliko seksulano opterecenje zavisi kako tu stojis pa puknu neki kapilari eto tako mislim da nemas sta panicit
Da se razumijem, krv u ejakulatu, pogotovo ako je na redovnoj bazi, nije fiziološko stanje, već ukazuje na mogući patološki proces.
Može biti ništa, a može biti sve.
Ako se javlja par puta, svakako bi se trebalo javiti urologu.
Ako je prostatitis, treba paziti da ne predje u hronični, što se može desiti bez adekvatne terapije.
Uglavnom, pazit se prehlada u UG-traktu i ne gurati gdje mu nije mjesto.
-
BHPasa
#14 Re: Krv u ejakulatu
Pa normala kad se to desi prvi put da dozovis to kao neki sok ali mislim nije nista strasno, to sto mi se desavalo vise pita mislio sam na 4-5 puta, malo na google i nije nista strasno, kao sto sam naveo mislim u mom slucaju doslo do prevelikog napona pa popucao koji kapilar, isto kao sto vama kad tad krv na nos podje bez ikakvog razloga,a isto tako treba se paziti imas ih dvoje, ali u slucaju da se to desava redovno obavezno kod urologa, nije to nista strasno, barem na konsultaciju a za ono ostalo kako sam cuo nije ugodno ali ipak se mora kad dodje do te intervencijeneretvanac wrote:BHPasa wrote:Momak nema potrebe za paniku, been there done that i to vise puta, mislim bez urologa, nije nista strasno, kako neko rece mozda neka infekcija u prostati tz prostatit, dodje i ode prirodno bez antibiotika, kod mene 100% nije do prostate posto prilikom hmmmm prvo izleti semen pa onda sperma ako grijesim neka me neko ispravi, semen normala ali sperma crvenkasta ili tacnije roze boje, prodje to nakon max 7 dana, moze biti i preveliko seksulano opterecenje zavisi kako tu stojis pa puknu neki kapilari eto tako mislim da nemas sta panicit
Da se razumijem, krv u ejakulatu, pogotovo ako je na redovnoj bazi, nije fiziološko stanje, već ukazuje na mogući patološki proces.
Ako je prostatitis, treba paziti da ne predje u hronični, što se može desiti bez adekvatne terapije.
-
neretvanac
#15 Re: Krv u ejakulatu
Gle, krv u ejakulatu moze biti sasvim bezopasna,od kako ti kazes pucanja kapilara, prevelikog napora itd. ali se javlja i kod upala, trauma ili tumora svih organa koji sudjeluju u gradnji sperme.BHPasa wrote:Pa normala kad se to desi prvi put da dozovis to kao neki sok ali mislim nije nista strasno, to sto mi se desavalo vise pita mislio sam na 4-5 puta, malo na google i nije nista strasno, kao sto sam naveo mislim u mom slucaju doslo do prevelikog napona pa popucao koji kapilar, isto kao sto vama kad tad krv na nos podje bez ikakvog razloga,a isto tako treba se paziti imas ih dvoje, ali u slucaju da se to desava redovno obavezno kod urologa, nije to nista strasno, barem na konsultaciju a za ono ostalo kako sam cuo nije ugodno ali ipak se mora kad dodje do te intervencijeneretvanac wrote:BHPasa wrote:Momak nema potrebe za paniku, been there done that i to vise puta, mislim bez urologa, nije nista strasno, kako neko rece mozda neka infekcija u prostati tz prostatit, dodje i ode prirodno bez antibiotika, kod mene 100% nije do prostate posto prilikom hmmmm prvo izleti semen pa onda sperma ako grijesim neka me neko ispravi, semen normala ali sperma crvenkasta ili tacnije roze boje, prodje to nakon max 7 dana, moze biti i preveliko seksulano opterecenje zavisi kako tu stojis pa puknu neki kapilari eto tako mislim da nemas sta panicit
Ako se javi i 4-5 puta treba se javiti urologu koji ce pregledati sve, google sigurno nije pravo mjesto za samodijagnoze.
Uredu je sta ti radis sa svojim zdravljem, al ja da me neko pita sta da radi: pravac urolog.
-
BHPasa
#16 Re: Krv u ejakulatu
Znam da nije google za samodijagnozu ali ipak ima uglednih net-urologa koji odgovaraju na ovakva pitanja, trauma neka nije mislim nije se uplasio
tumor nema sanse ne dao Bog jer indikacije pokazuju na pucanje kapilara i to prodje nakon nekoliko dana u smislu sto roza boja poslije prvom ejakulatu prelazi u svijetlo braun dan dva kasnije ako se tokom tog vremena ne izpraznis, inace to se desava vrlo rijetko recimo u mom slucaju jedanput na 1-2 god, inace sve radio kako treba
i to vise nego dobro, bolova nekih nema ali ako sta bude odmah kod zenskog urologa 
-
neretvanac
#17 Re: Krv u ejakulatu
Super, hvala Bogu da je sve uredu.BHPasa wrote:Znam da nije google za samodijagnozu ali ipak ima uglednih net-urologa koji odgovaraju na ovakva pitanja, trauma neka nije mislim nije se uplasiotumor nema sanse ne dao Bog jer indikacije pokazuju na pucanje kapilara i to prodje nakon nekoliko dana u smislu sto roza boja poslije prvom ejakulatu prelazi u svijetlo braun dan dva kasnije ako se tokom tog vremena ne izpraznis, inace to se desava vrlo rijetko recimo u mom slucaju jedanput na 1-2 god, inace sve radio kako treba
i to vise nego dobro, bolova nekih nema ali ako sta bude odmah kod zenskog urologa
Ja čisto hoću da skrenem pažnju da u takvim slučajevima ljudi ne pomisle automatski "odoh na google da vidim dijagnozu", već ako se ponavlja- urolog je prava adresa. Hematospermija- tako se to zove može biti sve a može da nije ništa.
- PipiDugaDevetka
#18 Re: Krv u ejakulatu
Ja sam zaprepašten brojem pacijenata-muškaraca kod urologaa na DIP-u!neretvanac wrote:Super, hvala Bogu da je sve uredu.BHPasa wrote:Znam da nije google za samodijagnozu ali ipak ima uglednih net-urologa koji odgovaraju na ovakva pitanja, trauma neka nije mislim nije se uplasiotumor nema sanse ne dao Bog jer indikacije pokazuju na pucanje kapilara i to prodje nakon nekoliko dana u smislu sto roza boja poslije prvom ejakulatu prelazi u svijetlo braun dan dva kasnije ako se tokom tog vremena ne izpraznis, inace to se desava vrlo rijetko recimo u mom slucaju jedanput na 1-2 god, inace sve radio kako treba
![]()
Ja čisto hoću da skrenem pažnju da u takvim slučajevima ljudi ne pomisle automatski "odoh na google da vidim dijagnozu", već ako se ponavlja- urolog je prava adresa. Hematospermija- tako se to zove može biti sve a može da nije ništa.
Ima li neko stručno objašnjenje ili da ostanem kod svoje opsjednutosti neispravnom hranom, GMO i slično?
-
german_sa
#19 Re: Krv u ejakulatu
Upravo tako. Može biti do bilo kojeg organa koji proizvodi spermu. Mada najcesce nije ništa opasno, ali ako se nastavi ponavljati definitivno urologu. Mislim da se rijetko radi o raku prostate. Ne znam baš puno o tome. Može biti i od divljeg sexa ali ako se pojavi samo nakon istog i prestane u narednih par dananeretvanac wrote:Super, hvala Bogu da je sve uredu.BHPasa wrote:Znam da nije google za samodijagnozu ali ipak ima uglednih net-urologa koji odgovaraju na ovakva pitanja, trauma neka nije mislim nije se uplasiotumor nema sanse ne dao Bog jer indikacije pokazuju na pucanje kapilara i to prodje nakon nekoliko dana u smislu sto roza boja poslije prvom ejakulatu prelazi u svijetlo braun dan dva kasnije ako se tokom tog vremena ne izpraznis, inace to se desava vrlo rijetko recimo u mom slucaju jedanput na 1-2 god, inace sve radio kako treba
- PipiDugaDevetka
#20 Re: Krv u ejakulatu
Danas sam prošao pored ambulante urologa na DIP-u. Vrišti čovjek na nosilima. Mlađi od mene. Oko 50 godina. Ispod deke mu vire pelene. Ne znam šta je bilo u pitanju. Sa njim jedna žena i muškarac. Mogu misliti u kakvim je mukama jer sam i ja iskusio te tegobe u vezi sa prostatom.
Nadam se da su mu pomogli, a ja otišao svojim putem kod endokrinologa, pa kasnije angiologa.
Nadam se da su mu pomogli, a ja otišao svojim putem kod endokrinologa, pa kasnije angiologa.
-
insomniac_90
#21 Re: Krv u ejakulatu
imam 21 godinu i jedan sam od onih sretnika sto je osjetio cari bola prostate ... imao sam stravicnu upalu prije godinu dana ... jos je bila nebakterijska ... svejedno bio sam pod antibioticima dva mjeseca, pa pauza mjesec, pa dvije sedmice ... isao kod 3 razlicita urologa ... izgubio nevinost nekoliko puta
... da ne pricam o travarima sta sve nisam probao ... usljed upale bila mi je i buknula prostata ko da mi je 60-70 godina ... bas je bila uvecana ... ne znam kako sam prezivio taj period ... ono mislio sam da cu izludit, sto od bolova, sto od svih informacija na netu koju upucuju na razno razne kancere, sto od toga sto me niko ne shvaca ozbiljno jer sam mlad ... ali navikne se covjek zivjet s tim ... caj je postao moje omiljeno pice (mada je i piva super za mokracni sustav, ako nije prehladna) i poceo se ja toplit ... uglavnom sta god da je idi doktoru ... ako ti predje iz akutne u hronicnu upalu nahebo si pravo ...
- muftija
#22 Re: Krv u ejakulatu
BHPasa wrote:Momak nema potrebe za paniku, been there done that i to vise puta, mislim bez urologa, nije nista strasno, kako neko rece mozda neka infekcija u prostati tz prostatit, dodje i ode prirodno bez antibiotika, kod mene 100% nije do prostate posto prilikom hmmmm prvo izleti semen pa onda sperma ako grijesim neka me neko ispravi, semen normala ali sperma crvenkasta ili tacnije roze boje, prodje to nakon max 7 dana, moze biti i preveliko seksulano opterecenje zavisi kako tu stojis pa puknu neki kapilari eto tako mislim da nemas sta panicit
A da nisi slučajno tih dana malo više vozao bicikl?