Krv nakon povracanja

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
DZONPI

#1 Krv nakon povracanja

Post by DZONPI »

Neki dan mi se jedna osoba zabrinuto ispovjedi kako je povracala onako sto kazu odjednom i da nakon par puta povracanja na kraju 2-3 puta ispljuva krv u pljuvacci.Ja na pitanje pa jesi bila doktoru kaze ma jok nije to nista.Meni to nesto suveli ja navalio idi ba doktoru bolje sprjecit neko lijecit ,ali dzaba ma neka eto proslo je ne povracam vise nema vise krvi i tako te cake samo da bi se izbjego doktor jer se najvjerovatnije boji otici doktoru.Sad kontam da se nije vama sta slicno desilo ili da neznate nesto vise o tome.Mislim nije se stim zajebavat a i djecije mi tako se zapustat.
Shoshana

#2 Re: Krv nakon povracanja

Post by Shoshana »

Ukoliko se radi o svjezoj krvi ( a ne ugruscima), i naravno, ukoliko se radi o maloj kolicini (a ne o krvarenju) - nije nista strasno. Jednostavno su sitni kapilari popucali usljed pritiska od povracanja.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3 Re: Krv nakon povracanja

Post by Pera Trta »

Ako je primijetila baš krv (crvenu), onda to znači da je krvarenje svježe. Najvjerovatnije je nastalo pucanjem nekog kapilara u želucu ili jednjaku zbog naprezanja prilikom povraćanja. Pravo krvarenje u želucu, koje traje (npr. kod ulkusa) izgleda drugačije. Pošto se krv u želucu djelovanjem sokova "provari", dobije crnu boju, pa tada povraćeni sadržaj (ali i stolica) izgleda kao talog od kafe. Manja količina crvene krvi nakon povraćanja najčešće je uzrokovana ovim što sam gore naveo, i sama po sebi nije uzrok za zabrinutost.
njonjica

#4 Re: Krv nakon povracanja

Post by njonjica »

Dzonpi, nadam se da je ta osoba (ipak) poslusala tvoj savjet i otisla lijecniku.

Moj otac je takodjer imao krv u pljuvačci neko vrijeme, nakon toga je povracao crno (slicno talogu kafe) i imao crnu stolicu.
Dijagnoza je bila karcinom u zeludcu....

Uopste ne mislim da je ista situacija kod te osobe samo zelim reci da se sa zdravljem nikada, nikada ne treba igrati, svaku promjenu shvatiti krajnje ozbiljno te posjetiti lijecnika.
PeshtA

#5 Re: Krv nakon povracanja

Post by PeshtA »

Meni se desilo nesto slicno, digo frku, na kraju je ispalo, kapilari na krajnicima ....
Nadam se da toj osobi nije nishta ozbiljnije ...
moonca

#6 Re: Krv nakon povracanja

Post by moonca »

njonjica wrote:Dzonpi, nadam se da je ta osoba (ipak) poslusala tvoj savjet i otisla lijecniku.

Moj otac je takodjer imao krv u pljuvačci neko vrijeme, nakon toga je povracao crno (slicno talogu kafe) i imao crnu stolicu.
Dijagnoza je bila karcinom u zeludcu....

Uopste ne mislim da je ista situacija kod te osobe samo zelim reci da se sa zdravljem nikada, nikada ne treba igrati, svaku promjenu shvatiti krajnje ozbiljno te posjetiti lijecnika.
:thumbup:
Slazem se. Moj prijatelj je u urinu primjetio par kapljica krvi- ma to mi je od vjezbanja, naprezao sam se-- nije htio dr 'jer oni uvijek nesto nadju' -za dvije godine je umro. :sad:
insomnia78

#7 Re: Krv nakon povracanja

Post by insomnia78 »

Imas ti bgt i jednu veselu temu
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#8 Re: Krv nakon povracanja

Post by Matijevic_Vlado »

insomnia78 wrote:Imas ti bgt i jednu veselu temu
Najveselija mu je bila ona gdje mu neki rodjo djecu zajebaje zato sto nece da jedu sudzuke, graha, suhog mesa itd.
Post Reply